Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 167

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 mar 2008, 16:38

Ja tam sie bardzo ciesze z MU.. to najsilniejszy rywal z calej stawki do wylosowania.. jak odpadniemy bedzie mozna sie skupic na lidze.. jak awansujemy to juz Nas chyba nikt w LM nie powstrzyma :)

No i jest szansa na rewanz.. forma jest a wiec jak nie teraz to chyba nigdy

FORZA ROMA !!!!

Vendetta !! HONOR CALCIO

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 14 mar 2008, 16:41

czeher pisze:Barca kuchennymi drzwiami do 1/2
Co Ty pieprzysz ? Barca tak jak cała reszta musi grać swoje mecze i nic w losowaniu nie było z góry zaplanowane. A że los po trzech latach się zmienił to tylko wypada się cieszyć :wink:
czeher pisze:i jeszcze Barca wygra LM
Straszne :o

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 mar 2008, 16:43

Zwycięzca LM wyłoni się z pary Roma-ManU... Arsenal także zasługuje na tryumf. Myślę, że te 3 zespoły zasługują na to. Prezentowaną formą i piękną grą. Barca zawodzi, Chelsea też, Fenerbahce i Schalke nie zasługują na to a Liverpool jak Liverpool... Może dojść do finału, ale z nimi jak z rosyjską ruletką :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 mar 2008, 16:47

Moofasa pisze:Barca tak jak reszta czekała na losowanie i nic nie było z góry zaplanowane.
:arrow:
Moofasa pisze:Co Ty pieprzysz ?
:roll:
Gdzie ja napisalem o ukartowaniu czegos ?? ZZe Barca nie czekala, nawet napisalem analogie do Milanu :roll: Co nie zmeinia faktu ze takie losowanie niemniej daje im bez wiekszego wysilku 1/2 a wiec kuchenne drzwi bez wiekszego wysilku bo za rywali pionki - Celtic, Schalke
Moofasa pisze:Straszne
niestety :x
Dla mnie tragedia

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 14 mar 2008, 16:50

czeher, dla mnie 'osiągać/zdobywać coś kuchennymi drzwiami' to jest coś a'la - Juve Mistrz Włoch 2004/2005 oraz 2005/2006.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 mar 2008, 16:56

Wiedziałem. Wiedziałem, że to będzie Roma. Cholernie trudny rywal.

Nie twórzmy stereotypów. To, że kilku gówniarzy na stronie poświęconej MU się popodniecało, że w zeszłym roku rozjechaliśmy ich 7:1 nie znaczy, że będzie kolorowo.

Ja tam z losowania nie cieszę się wcale. Roma była obok Arsenalu i Barcy jedną z trzech drużyn, na którą szczególnie nie chciałem trafić. Powtórki sprzed roku na pewno nie będzie. Całe szczęście, że rewanż gramy na OT bo na wyjazdach w LM gramy zazwyczaj słabo. Mam nadzieję, że Alex i Scholes wyciągną wnioski z zeszłorocznego meczu na Olimpico. Skończyło się na 2:1 ale wszyscy chyba wiedzą, że to nie oddawało tego co działo się na boisku. Mecz w Rzymie może być kluczowy. Ważne żeby coś strzelić i nie przegrać 2 bramkami. Nie rozumiem tak wielkiego optymizmu co niektórych. Z Włochami zawsze gra nam się ciężko a Roma w ciągu roku, w moich oczach, wykonała bardzo duży progres co pokazał chociażby dwumecz z Realem. Na dwumecz z nami będą z całą pewnością zmotywowani na 110% i zrobią wszystko żeby zamazać wynik meczu sprzed roku. Będzie bardzo ciężko ich wyeliminować aczkolwiek jest to do zrobienia i liczę, że zagramy w 1/2.

Arsenal - Liverpool. Druga bardzo ciekawa para. Jestem za Arsenalem i mam nadzieję, że poradzą sobie z LFC. Drażni mnie już trochę, że rok w rok Benitez ma ekipę, która tak świetnie sobie radzi w LM a w lidze walczy do końca o 4 miejsce. Po cichu marzy mi się finał Arsenal - MU ale do tego jeszcze bardzo daleka droga.

Chelsea i Barca w tym sezonie wyjątkowo farciarskie. Najpierw Olympiakos i Celtic teraz Fener i Schalke. Jeśli Anglicy albo Hiszpanie nie sprostają rywalom to będzie to dla mnie megasensacja tym bardziej, że i jedni i drudzy grają rewanże u siebie, choć pewnie wszystko będzie jasne już po pierwszych meczach. Ech.

A ten ktoś z herbem Arsenalu co stronę wcześniej nazwał MU czerwonymi małpami chyba powinien być obdarowany WP, prawda?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 mar 2008, 16:57

Roma Manchester to chyba najfajniejsza para. Dwie ofensywnie grajace druzyny. Powtorki z ostatniej potyczki niemal na pewno nie bedzie. Teraz zanosi sie na bardziej emocjonujacy dwumecz :twisted:

Barcelona w tym sezonie ma nieziemskie szczescie w losowaniu i teoretycznie nie ma takiej mozliwosci, aby do polfinalu nie trafili. Najpierw Celtic, teraz Schalke... zyc nie umierac po prostu :P Mozna powiedziec, ze w CL maja luzik... do czasu :] Chcialbym, aby Schalke napsulo im troche krwi, moze pokusili sie o sensacje, jednak niestety moze im zabraknac nieco umiejetnosci. Z drugiej strony nie mowmy o Barcelonie, jako o druzynie, z ktora Niemcy nie maja zadnych szans, bo Katalonczycy super mocni w tym sezonie nie sa.

Krotko o tych dwoch dwumeczach. O pozostalych na razie nie mam ochoty stukac w klawisze. Poczekam na dyskusje.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 14 mar 2008, 16:59

Dla Barcelony Liga Mistrzow zacznie sie dopiero w polfinale. Pytanie tylko czy bedzie to mecz Barca - AS Roma czy Barca - Man Utd :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 mar 2008, 17:01

Kamil232 pisze:Natomiast szcześcia Chelsea mnie przeraża...w FA CUP zawsze dostawali kmiotów i teraz najpierw Olimpiakos, a teraz Fener...nosz kur;/ to samo Barcelona...Celtic, a teraz Schalke <sciana>I jak to porównać do nas, Arsenalu czy Romy....eh, no ale jeśli mamy wygrac to mamy i nie ma co płakać. Ale coś mam złe przeczucia...w ciągu roku trzeci raz być lepszym w dwumeczu? ajjat:D boje się, ale ufam ze tak będzie.
No MU zawsze trafia na piekielnie mocnych rywali. Pozaznie Lille i te sprawy.
Yukasz pisze:Fajnie a lepiej z punktu widzenia Londyńczyków żeby na ławce Chelsea siedział Mourinho i grali padakę jak na początku sezonu czy nawet woźny za którego kadencji idzie im dobrze? Zresztą wasz trener też jest zajebisty, nie bez powodu już na pół roku przed zakończeniem sezonu większość kibiców Barcy chciała go posłać tam gdzie widać ciemność a teraz codziennie zastanawiają się który trener byłby dla was najlepszy. I ja myślę że mielibyście z Chelsea trudniej niż z niejednym rywalem - raz to forma (ich i wasza) a dwa to Ten Cate który zna Barcelonę jak własną kieszeń No ale nie ma Mou wiec są słabi.

Zal mi patrzec jak widze Chelsea w meczu z mocnym rywalem i obok tego bezradnosc i brak pomysłow na gre duetu Grant- ten Cate. Wj... Derby kazdy potrafi. Ryj nie jest zajebistym trenerem, taktykiem itp pierdoly. Tylk on wymyslil taktyke, ktora dala Bercelonie kilka tytułow. To, ze sie go zwalnia normalka.

Co do samego losowania, nie jest to szczyt marzen, bo wolalem mocnego rywala. Tak teraz kibicom pewnych klubow zal dupe sciska, że Barca dostała zaledwie Schalke. Barca odprawila VFB z łatwoscia, Schalke w tym seoznei wyglada lepiej, ale takze nie widze wiekszych argumentow za Niemcami.

Jedyne co fajne to Liverpool - Arsenal jeden z trojki "ciezkich" rywali Barcy odpada.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 mar 2008, 17:06

Jarzinho pisze: No MU zawsze trafia na piekielnie mocnych rywali. Pozaznie Lille i te sprawy.

No słucham. Kiedy MU trafiło na 2 "słabe" drużyny pod rząd? Lille w 1/8 i co dalej? Słucham.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 mar 2008, 18:26

czeher pisze: Gdzie ja napisalem o ukartowaniu czegos ?? ZZe Barca nie czekala, nawet napisalem analogie do Milanu :roll: Co nie zmeinia faktu ze takie losowanie niemniej daje im bez wiekszego wysilku 1/2 a wiec kuchenne drzwi bez wiekszego wysilku bo za rywali pionki - Celtic, Schalke
Rzeczywiscie z tymi pionkami jakimi sa gacze Celticu zarowno Milan jak i Manchester nie bardzo sobie radzili. Z Schalke tez mialo sobie Porto latwo poradzic...

Fakt, ze Schalke to najslabsza druzyna na tym etapie, ale nabiegac sie z nimi tez trzeba bedzie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 mar 2008, 18:40

mistyk pisze:
czeher pisze: Gdzie ja napisalem o ukartowaniu czegos ?? ZZe Barca nie czekala, nawet napisalem analogie do Milanu :roll: Co nie zmeinia faktu ze takie losowanie niemniej daje im bez wiekszego wysilku 1/2 a wiec kuchenne drzwi bez wiekszego wysilku bo za rywali pionki - Celtic, Schalke
Rzeczywiscie z tymi pionkami jakimi sa gacze Celticu zarowno Milan jak i Manchester nie bardzo sobie radzili. Z Schalke tez mialo sobie Porto latwo poradzic...

Fakt, ze Schalke to najslabsza druzyna na tym etapie, ale nabiegac sie z nimi tez trzeba bedzie.
W tym roku trafiło się takich dwóch "słabych" ćwerćfinalistów i powstał lament. Chciałbym jednak nadmienić, że kluby Schalke i Fenerbahce zaszły tak daleko, że za cholerę sobie tego nie odpuszczą. Przypomne również, że ich droga do tego etapu rozgrywek nie należała do najłatwiejszych. Turcy w grupie wyeliminowali przecież PSV, CSKA a potem poradzili sobie z Sevillą, zaś Niemcy wyszli z grupy kosztem Valnci (czemu nikt o tym nie wspomina) a następnie wyeliminowali faworyzowane Porto. Dlaczego, więc te kluby nie miałyby sprawić niespodzianki i awansować do półfinału jak np. Villareal w 2006 roku, gdzie po awansie z wyrównanej grupy z ledwością pokonali Rangersów i potem w ćwerćfinale prawdziwy boom - wygrana z Interem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2008, 18:55

Ja jakoś Chelsea i Barcie nie zazdroszczę rywali [w sensie, nie będę po nich jeździł, że fuksa mieli :D] Arsenal w 1/8 miał triumfatora sprzed roku, teraz mamy finalistę ... można dalej narzekać, że oba mecze najpierw u siebie [z Milanem, z Liverpoolem i ewentualnie z Chelsea/Fener] ale po co narzekać ? Trzeba po prostu pokonać rywala.

Liverpool, choć w LM gra dobrze, to jest jak najbardziej do pokonania. Torres co prawda jest teraz w gazie, ale kto wie co będzie za te kilka tygodni. Robin wrócił i do tego czasu może również być potężnym wzmocnieniem.
Mamy ekipę z Anglii, wiec rozpracowani są, przynajmniej nie trzeba będzie tracić czasu nad specjalnym obserwowaniem rywala, jak np Chelsea musi zrobić.

Barca ma najłatwiejszych rywali [zarówno w 1/8, jak i teraz] ale co z tego ? Mieli trudnych w latach ubiegłych. Chelsea, Liverpool ... I tak nie wygrają :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 mar 2008, 18:59

Ebi pisze:Turcy w grupie wyeliminowali przecież PSV, CSKA
A więc ekipy nie lepsze od siebie. To naprawdę nie był jakiś nadzwyczajny wyczyn IMO.
Ebi pisze:a potem poradzili sobie z Sevillą
Tutaj rzeczywiście brawa dla Turków. Nie lekceważę ich i nie chciałem na nich trafić.
Ebi pisze:zaś Niemcy wyszli z grupy kosztem Valnci (czemu nikt o tym nie wspomina) a następnie wyeliminowali faworyzowane Porto.
Kosztem TRAGICZNEJ (bo tragicznej to za mało powiedziane) Valencii, którą jest (a przynajmniej wtedy był) w stanie pokonać każdy. Z Porto rzeczywiście dali radę.

Nie można nie doceniać sukcesu obydwu ekip, ale to chyba jednak oczywiste, że w teorii są one słabsze od pozostałych czyż nie? Skoro są słabsi to normalne jest, że się o tym tak właśnie pisze. To nie jest lekceważenie rywala. Bardziej stwierdzenie faktu. 'Polityczna poprawność' sugerowałaby, aby pisać, że teraz nie ma już słabych ekip a więc każdy może wygrać z każdym, ale oczywiste jest, że jedni są faworytami a inni nie. Faworytem z kolei nikt nie staje się przypadkowo.

Jeżeli Barcelona w dwumeczu z Schalke zagra tak jak w spotkaniach z Atletico czy Villarreal to Niemcy nie są bez szans. Wierzę jednak, że będzie inaczej. Atak bez Leo pewnie będzie kulał, ale jeżeli zagramy nieźle to powinno się udać awansować o ile Schalke nie wzniesie się na wyżyny możliwości. W takim wypadku będzie trzeba zagrać dobrze.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 mar 2008, 19:29

MENTOR - oczywiście nikt nie pisze, że Schalke czy Fenerbahce dokonały niesamowitego wyczyny, ale drużyny które wymieniłem to nie jacys kelnerzy. Wiem, że tak naprawdę Barca oraz Chelsea teoretycznie bez problemu powinny sobie poradzić z tymi zespołami, ale naprawdę nie uważam że należy je aż tak lekceważyć jak obecnie (szczególnie w przypadku Barcelony). Futbol już nie takie cuda widział.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”