Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 167

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 lip 2006, 14:31

*_Zaza_* dziwne masz podejscie do pilki. Powaznie. Przypominasz mi takiego psa straznika - jak tylko ktos sie zbilzy do Twojego klubu, to od razu gryziesz, skaczesz do gardla itd. Piszesz caly czas o "piano-tłukach" (pisownia oryginalna) z Madrytu, a szczerze mowiac ze sprawa Kaki to w ostatnich dniach Ty najwiecej tej "piany tluczesz". Poza tym hasla typu "To ma byc ten najbardziej utytulowany klub w Europie?" to zostaw sobie bo szkoda, zeby Twoja pilkarska wiedze, ktora jest duza, osmieszaly takie teksty. Mozna kogos nie lubic, ale szacunek a sympatia to dwie rozne rzeczy. 9 Pucharow Europy to zawsze wiecej niz 6. Liczby nie klamia, wiec proponuje nieco powsciagliwosci w wyrazaniu wlasnych opinii podpalonych nieco goraca glowa ;)
W przyjscie Kaki wierza tylko niepoprawni optymisci, a Ty sie z nimi licytujesz. Ok, skoro lubisz Twoja sprawa. Ale nie staraj sie wyzywac na klubie, ktory swoja historia i osiagnieciami przewyzsza inne. Powaznie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 14:34

Bardzo zywa i ciekawa tu rozmowa sie toczy - :twisted:

makis pisze:Co do Zambrotty, to jak pisalem, duzym plusem jest osoba Capello, ktorego zna ze wspolnej pracy w Juve. Fab na pewno bedzie namawial Wlocha do przyjscia do Madrytu. To czy tak sie stanie, bedzie zalezalo od osobistych sympatii i antypatii Gianlucci do danego klubu. Trudno mi jednak wyobrazic go sobie, po tylu latach gry w Juve, biegajacego w koszulce Milanu. Warto zauwazyc rowniez, ze klimat we wloskiej pilce jest, delikatnie mowiac nieprzyjemny i nie wszyscy beda chcieli tam dalej grac. Czas pokaze jak bedzie.

Makis Capello wcale nie musi być plusem w wyściugu o Zambrotte o Emersona to tak ale nie o Gianluce - przeciesz wciasz jest szanse że pozostanie w Juve a co ciekawe mówisz nie wyborażasz sobie go w koszulce Milanu... a mało takich graczy było ?:> Włoski rynek jest zamknięty - Inter Milan Juve Roma - policz ile w ostatnim czasie było transferów na lini tych klubów plus Lazio Viola czy Parma :]

Zauważ też fakt że teraz poza serie A grają dorzutki Włoskiej piłki Bobo Vieri [no juz nie bo wraca] Di Vaio - wcześniej Fiore i Corrardi teraz Cassano .... Jedyny taki który nie zalicza sie do nich to Emilliano Moretti z Valenci i Cuddicini z Chelsea :] Każdy z Włochów na początku rozważy ewentualne oferty z ... Włoch :] Zawsze - popatrz na kadre Lippiego kto tam gra poza serie A ? NIKT !

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 06 lip 2006, 14:38

Jarzyna ZAZI nalezy wybaczyc, bo perspektywa spedzenia sezonu w S. B.
i ucieczka graczy :P , moze byc dolujaca. A co do porownania 9 do 6, to znam takich, ktorzy twierdz, ze 2>9. Twierdza, ze 6 naszych tytulow to czasy prehistoryczne i zasluga Franco :) . A sukcesy na przelomie lat 90-tych i 2000-nych to przypadki. Np. Zizu gola strzelil w finale przeciwko Bayerowi, bo mu pilka siadla na ochraniacz :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 14:40

Jarzyna bo wkurwaiją mnie dzieci mające swoje skłądu pod poduszką - rozumiesz ? Ty chyba wiesz o co chodzi - mimo że się do nich nie zaliczasz to wiesz jak jest wśród fanów Real ? To ma być najbardzie utytułowany klub ? no właśnie odpowiedz mi na to ? kto robi z siebie idiotów od prezydnetów po kibiców ? kto jest od dwóch lat najwiekszym pośmiewiskiem piłki klubowej ? kto w tym momnecie próbuje robić rzeczy które nie przystoi takim klubą ? Sparta Praga ? Chyba szansune im sie nalezy ale - mowa - i klase muszą pokazać nie prawdzasz ? I nie chodzi o Kake bo nie widzisz gryze :P w innych kwestiach ! Przeciesz dzieci maja swój pierwszy raz po wyborach prezydenckich :? No makto Boska jeden Figo sprzeda całą piłke klubowa ? Tylko judasze w około ? Kasa - kasą w piłce podstawa ale o czyms zapominają nie sądzisz ?

Assurbanipal chciałoby się napisać a krwe dotlenił :roll: i po temacie :P weż troche zejdz na ziemie dobrze chyba ze chcesz inaczej rozmawiać do dawac zaczniemy temat ?

Serie B ? trudno jak winni to zapłaca za to - mnie nie straca jak innych :] nie kibicuje Milanowi dla sukcesów zreszta pewnie gdyby te wybory nie było by cie tu a jak masz swój pierwszy raz i ograzm transferowy :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 lip 2006, 14:45

*_Zaza_* pisze:Makis Capello wcale nie musi być plusem w wyściugu o Zambrotte o Emersona to tak ale nie o Gianluce - przeciesz wciasz jest szanse że pozostanie w Juve a co ciekawe mówisz nie wyborażasz sobie go w koszulce Milanu... a mało takich graczy było ?:> Włoski rynek jest zamknięty - Inter Milan Juve Roma - policz ile w ostatnim czasie było transferów na lini tych klubów plus Lazio Viola czy Parma :]
Zgoda, dlatego, jak mowilem decydujace znaczenie bedzie mialo zdanie samego pilkarza. Umowmy sie, ze Zambrotta to nie Vieri czy Crespo, czyli pilkarze, ktorzy "obskoczyli" juz prawie wszystkie z pieciu najwiekszych klubow we Wloszech (Milan, Inter, Juve, Lazio, Roma). Ten pilkarz gra w Juventusie od dawna i nie jest takie pewne, czy bedzie go chcial zmienic na druzyne rywala. Przywiazanie do barw ma znaczenie. Mozemy tylko gdybac :)
P.S. Dolaczam sie do apelu Jarzyny, aby nie poruszac juz tematu transferu Kaki :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2006, 14:48

assurbanipal pisze:Np. Zizu gola strzelil w finale przeciwko Bayerowi, bo mu pilka siadla na ochraniacz
Trenował u Savioli strzały piszczelem. W najważniejszym momencie mu wyszedł :wink:
assurbanipal pisze:A co do porownania 9 do 6, to znam takich, ktorzy twierdz, ze 2>9. Twierdza, ze 6 naszych tytulow to czasy prehistoryczne i zasluga Franco
Fajniutko. Porównania 9 do 6 oraz 2 do 9 już znamy. Może znasz jakieś porównania 69 do Realu?

*_Zaza_* wyluzuj. Przecież nie mamy tutaj monopolu na sposób myślenia i punkt widzenia. Odpiszesz raz, drugi, siedemnasty, ale to Ci nic nie da bo nie zmienisz ich. Nigdzie też nie jest napisane, że Ty masz rację a oni nie. Real jest najbardziej utytułowanym klubem świata i znaki zapytania na końcu tego twierdzenia są zbędne. Robienie z siebie idiotów? Idioci są wszędzie, ale to nie jest ogół. Zresztą dla mnie to jest dziwne, że Ty wypominasz Realowi podchody. Czym są te podchody w porównaniu do tego co robił Milan? Przecież to nie przystoi? Milan to nie Sparta Praga? Mowa? :roll:
Ostatnio zmieniony 06 lip 2006, 14:49 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 06 lip 2006, 14:48

Widze, ze nie wiecie jak działa rynek transferowy. Popatrzecie chociażby na Valencię, która ma problemy ze sprzedażą takich zawodników jak Fiore czy Di Vaio, których owszem chce wiele klubów ale ZA DARMO lub na wypożyczenie. Podobnie będzie w przypadku Helguery czy Salgado. Ktoś napisał, ze Pavon w słabszym zespole byłby gwiazdą, czym rozbroił mnie całkowice. Nie myślisz chyba, że klub z konca tabeli zdecydowałby się wyłożyć 2 mln (jak dla nich majątek, dla Realu gorsze), za takiego słabiaka i w dodatku obrońcę? Ogólnie tendencja na rynku transferowym jest teraz taka, ze wartosć piłakrza który nie gra leci ostro w dół, a w przypadku kogoś wystawionego na LT szansę na wynegocjowane za niego wysokiej kwoty są minimalne. Możecie kalkulować, podlicząc kasę z transferow, ale pod koniec sierpnia spotka Was spora niespodzianka, gdy okaże się, że zawodników wytawionych przez Real na liste transferową nikt nie chce kupić, a jedyny sposóbem by się ich pozbyć będzie rozwiązanie kontraktu lub wypożyczenie.
29 czy 30 lat to jak na obrońcęnie aż taki bardzo stary. Popatrz na Cafu. I zapewniam Cię, że za 6 milionów nie kupisz nikogo lepszego, a jeśli tak to powiedz mi kogo Łypiący
Miguel kosztował Valencię 8 mln. To powinno uzmysłowić Ci, jakiej klasy obrońcę mozesz kupić za podobną cenę.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 14:55

Niggaz ale też w twoim interesie jest to by tych idiotów - przynajmie tu - było jak najmniej, no wybacz ale poczytaj sobie z 5 ostatnich stron w temacie :roll: Dokąd to zmierza ? Wiesz też musze chyba zasypiać ze składem pod poduszką może to mnie troche uspokoi na takie wydarzenia :? Aaa i nie tylko pochodzy co zachowywanie sie jak dzi..ki dające na boku. Bo co innego układy, a co innego zabawy pod stołem. Chyba to jest różnica ? jednego i drugieo nie poperam ale mimo wszystko chyba lepiej mieć układ niz najstarszy zawód świata.

[...] Nieaktualne :wink:
Ostatnio zmieniony 06 lip 2006, 14:58 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 lip 2006, 14:56

Cai pisze:Widze, ze nie wiecie jak działa rynek transferowy.
Dziekujemy Ci zatem, ze jestes z nami i tlumaczysz nam zawile i niejasne zasady dzialania pilkarskiego rynku transferowego :D
No wlasnie, my tu gadu gadu o transferach, a dzisiaj Fabio podpisal kontrakt z Realem i jest juz oficjalnie pierwszym trenerem druzyny. Wiadomo, ze podpisal kontrakt na trzy lata. Interesuje mnie tylko na jaka kwote opiewa. O ile sie nie myle, to wlasnie Capello powiedzial kiedys, ze "zeby Twoi pilkarze Cie szanowali, musisz zarabiac wiecej niz oni" :) Szczegoly kontraktu ujawnione na razie nie zostaly, a szkoda :)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 06 lip 2006, 15:04

*_Zaza_* i ty fan AC pouczasz i szkalujesz Real, bo korzysta z nieszczescia Milanu. Mamy kapitalizm, a po drugie to za co klub bedzie degradowany??? KORUPCJA I INNE MACHLOJE !!! A wiec lepiej najpierw zajmij sie ACM, a nie rzucaj gownem w Real.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2006, 15:10

Ja doskonale Ciebie rozumiem. Zresztą sam napisałem wcześniej, że tylko się uśmiecham kiedy czytam te teorie transferowe, ale to nic. Siedzę w klimatach La Liga od paru lat i zdążyłem się przyzwyczaić. Zresztą tutaj na forum nie ma tego dużo. Śmiem twierdzić, że takie przypadki zdarzają się sporadycznie. Poza tym bądź co bądź nie każdy posiada taką wiedzę o piłce jak Ty. Zrozum, że są tutaj też młodsi od Ciebie. Jestem przekonany, że ze lat kilka zmienią się. Na ich miejsce co prawda przyjdą nowi, ale taka kolej rzeczy :wink: I powtarzam jeszcze raz. Pod względem takich nazwijmy to 'dziecięcych fantazji' u nas na forum nie jest źle. Gorzej jeśli chodzi o ogólny poziom bo pokemonów jest za dużo.
*_Zaza_* pisze:Aaa i nie tylko pochodzy co zachowywanie sie jak dzi..ki dające na boku. Bo co innego układy, a co innego zabawy pod stołem. Chyba to jest różnica ? jednego i drugieo nie poperam ale mimo wszystko chyba lepiej mieć układ niz najstarszy zawód świata.
:roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 15:22

Cai pisze:Miguel kosztował Valencię 8 mln. To powinno uzmysłowić Ci, jakiej klasy obrońcę mozesz kupić za podobną cenę.
Wszystko fajnie, tylko powiedz kogo lepszego od Salgado możesz kupić za podobną ceną w tym oknie transferowym i kto jeszcze nie zmienił barw.

Co do Pavona. Powoli ten temat kończymy, bo nie on jest teraz najważniejszą postacią, ale dodam tylko tyle. Popatrzmy na skład takiej drużyny jak np. Sociedad, czy Espanyol. Są to ekipy, które w zeszłym sezonie znajdowały się "na dnie" tabeli. I powiedz tylko szczerze, czy taki Pavon nie byłby tam bądź co bądź przydatny?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lip 2006, 15:22

Assurbanipal chciało by sie napisać jakiego nieszczescie ? przeciesz Real to nieszczescie ... Wiesz jest różnica jeśli masz swoją pozycje i możesz nie jedno załatwić przez swoje ukłądy - a co innego jak jesteś nimi i musić grać w różne gierki pod stołem. To ma pewne orkeslanie ale jak napisze to przegne i wp poleci :P I jedno i drugi żenada ale jednak róznica jest :roll: zreszta pozdrawiam jak coś masz to pisz na prv nie bedzmy tu śmiecic :P

Niggaz spoko ja rozumiem do czego zmierzasz - i naprawde już nie chodzi teraz o same spekulacje ale chyba sam wiesz jak jest i było wcześniej, a do czego to zmierza ? To na tym to polega ? Nie odpisuje bo nie ma sensu. Jednak zwróc na to uwage :wink: Bo ja nie od dzis śledze tematy mercato i nie od dziś wiem że kasa rządzi światem - na tym polega ta zabawa - ale dzieci nie zarobilły z tysiąca w życiu a już wydali z 200 milionów euro :?

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 06 lip 2006, 15:34

Dlatego ZAZA ja proponuje czekac, a jak kogos kupia dopiero komentowac, i tu sie z toba zgodze. Nie mozna jednak od razu wszystkich w czambul potepiac.
pozdrawiam jak coś masz to pisz na prv nie bedzmy tu śmiecic
... nie badz taki nerwowy :D zlosc pieknosci szkodzi :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2006, 15:42

*_Zaza_* Co do "gierek pod stołem". Popatrz na ostatnie kilka mercato i powiedz mi czy to teraz w Realu to pierwszy taki przypadek. Nie trzeba daleko szukać aby znaleźć. Podchody Chelsea do Cole'a, czy też jak się okazało nie do końca czysty sposób pozyskania Ibrahimovicia przez Juventus. Tu też były tego rodzaju nielegalne "przedstawienia", po czym nastąpiło umycie rąk i wszystko sobie poszło, ściekło po ścianie i nie ma tematu. Podobna sytuacja, choć nie mająca wiele wspólnego z transferami ma teraz miejsce w Calciopoli. Tu też były ciche, brudne układy, które nie miały wyjść, ale jednak ktoś popełnił błąd. Od kogoś musiało się zacząć. Być może ktoś sypnął?

Teraz okazuje się, że domniemane przez prasę zaskarżenie Realu przez Chelsea do FIFA jest nieprawdą. Podobnie jak w przypadku hiszpańskiej prasy i transferu wiadomo kogo, tak samo teraz w przypadku prasy angielskiej doszło do przekręcenia kilku słów.

"Najpierw sprawdzimy czy pan Calderón rozmawiał z Arjenem. Jeżeli tak było, zwrócimy się do FIFA, żeby zbadała czy Real Madryt kontaktował się nielegalnie z piłkarzem." - To słowa Petera Kenyona.

Jak widzimy żadnejskargi nie było, choć jest o niej mowa, w przypadku, gdyby Calderon faktycznie rozmawiał z Robbenem. Czy tak było, czy to tylko wymysł prasy dla podgrzania atmosfery? Zobaczymy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”