Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1662

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sty 2014, 23:26

Spokojne dwa zero po bardzo przeciętnym meczu, ale powinno być wyżej. Cristiano dzisiaj zepsuł, co mógł zepsuć. Nie tylko przy swoich strzałach. :P Trzeba coś strzelić na wyjeździe i spokój.

Niestety jakiegoś urazu mięśniowego doznał Jese, który był jednym z najlepszych na boisku. Także czekam, co powie na ten temat Carlo.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 sty 2014, 18:25

Diego López; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Alonso, Modrić; Bale, Di María, Ronaldo i Benzema.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sty 2014, 20:53

Co ten Cristiano stał się denerwujący mniej więcej od meczu z Valencią. Dzisiaj przełamał wszystkie granice. Napierdala z jakiś [ch**] pozycji, marnuje setki, nie podaje do lepiej ustawionych kolegów. Niech mu jutro już dadzą tego Balona i chcę starego Ronaldo, bo z cracka nad crackami w krótkim czasie popadł w tę drugą skrajność.

Dobrze, że obrona się ogarnęła, są trzy punkty i to najważniejsze, ale powinno być dużo mniej nerwów.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 12 sty 2014, 20:56

Ależ Ronaldo był dzisiaj tragiczny. Od miesiąca gra niesamowicie słabo. Jak ktoś jest lepiej ustawiony, to on i tak strzela. Wszystko na siłę, żadnego pomyślunku by uderzyć technicznie czy po dłuższym rogu. Myślami odbiera już Złotą Piłkę. Całe szczęście, że to jutro i może się skupi na grze. Bale to samo, tylko on praktycznie nie dostawał podań, więc nie miał się jak wykazać.
Pochwalić za to można z czystym sumieniem Benzeme, Ramosa, Pepe (prawdziwy Madridista) i Modrica. Ważne 3 punkty.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 sty 2014, 21:18

Modric dla mnie jest crackiem. Skuteczny w odbiorze, celnych podaniach i rozegraniu. Dobry balans ciałem, przeżuty piłki, spokój. Waleczność, skromność, technika. Te i wiele innych atrybutów ostatnio się u niego wyróżnia. Niesamowity komfot posiadania takiego zawodnika.
Ronaldo dzisiaj bardzo egoistycznie i pechowo.
sigane pepe pisze:Pochwalić za to można z czystym sumieniem Benzeme, Ramosa, Pepe (prawdziwy Madridista) i Modrica. Ważne 3 punkty.
Zapomniałeś jeszcze o Marcelo.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 13 sty 2014, 13:28

Modric dla mnie jest crackiem. Skuteczny w odbiorze, celnych podaniach i rozegraniu. Dobry balans ciałem, przeżuty piłki, spokój. Waleczność, skromność, technika. Te i wiele innych atrybutów ostatnio się u niego wyróżnia. Niesamowity komfot posiadania takiego zawodnika.

Zgadzam się w 100% Modrić to pocisk...idealny zawodnik do środka pola...do gry z Xabim jako bardziej cofnientym pomocnikiem. Od początku jego gra mogła się podobać i gdy grał robił to prawie zawsze dobrze lub bardzo dobrze, dlatego dziwiłem się jak marca ogłosiła go najgorszym transferem :rozga: w tym sezonie natomiast moim zdaniem wszedł jeszcze na wyższy poziom :afro: Co do samego meczu...udalo się ale w przyszłości taki brak skuteczności może odbić się stratą punktów...Ronaldo po powrocie po urazie spadł z formą...o ile jeszcze jego gra jako tako wygląda(chociaż i tak wali przeciętnościa) plus ilość sytuacji do których dochodzi to skuteczność jest na masakrycznym poziomie...mam nadzieje ze odbierze dzisiaj Balona i szybko wróci ten stary dobry Ronaldo :afro:
Pepe pokazuje że w tym sezonie jest najlepszym naszym obrońcom - szkoda tylko że kosztem leczącego się Varane...bo na temat Ramosa to szkoda gadać chociaż wczoraj zagrał po raz pierwszy od dawien dawna na dobrym poziomie. Cieszą szanse dla Jese i mam nadzieje ze stopniowo jego rola w drużynie bedzie wyglądała przynajmniej tak jak w ostatnim miesiącu...a z czasem może i więcej...
Co do samej ligi - to nie jest źle patrząc na sytuacje jak graliśmy przez pierwsze 2 miesiące...a tak na półmetku można powiedzieć że jakby nie porażki z Barcą i Atletico to mogliśmy wylądować na 1 miejscu :P Drużyna się poprawiła i szanse na majstra mamy... chociaż i tak uważam że my akurat nie mamy tej stabilizacji formy zeby rywalizować z taką Barcą...bo oni ogórków zawsze golą a u nas z tym róznie bywa, szczególnie na wyjazdach :badziewie:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sty 2014, 17:56

Ależ ten Betis gra strasznie z tym Garrido na ławce. Ciekawe czy wywalą go już teraz czy za jedną, dwie kolejki, bo w postęp pod jego wodzą trudno uwierzyć.

Real wygrał sobie bardzo łatwo przy minimalnym nakładzie sił. Trochę denerwowały te spalone, ale co tam. Fajne bramki Ronaldo, Bale'a, Di Marii, asysta Ronaldo przewrotką do Moraty też super, nawet jak przypadkowa. :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 sty 2014, 19:57

AS donosi, że Real zaakceptował ofertę United za Coentrao. 15 milionów euro.

AS się myli w sprawach transferowych bądź podaje nieprawdziwe infor?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sty 2014, 20:41

As nic takiego nie napisał. Chyba, że tylko w wersji papierowej, nie wiem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 sty 2014, 22:20

Mamy polowe sezonu, jak na ten moment oceniacie sprzedanie Ozila? Bo jak dla mnie jest jeszcze gorzej niz sie spodziewalem - zakladalem znakomita gre Isco przez wiekszosc sezonu i ew. chwilowe spadki formy, a tu wychodzi na to ze chlopak jest u nas jeszcze bardziej chimeryczny niz Di Maria. Jesli na najwazniejsze mecze w LM Carlo bedzie chcial wychodzic z Di Maria na AMF, to pozostaje postawic pare swieczek.

Mam ogromna nadzieje, ze ktos zwroci uwage w kierunku Maty grzejacego lawe w Chelsea, ale poza jedna plotka nie zanosi sie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sty 2014, 23:06

Di Maria jak jest w środku to nie gra na 10-tce tylko jest bardziej cofnięty i wykonuje przy tym duża pracę w defensywie.

Dla Ozila nie ma miejsca w taktyce Carlo. Ani w 4-3-3 ani 4-4-2 z super ofensywnymi skrzydłami czyli dwóch najczęściej stosowanych przez Ancelottiego ustawieniach Ozil nie mógłby znaleźć dla siebie miejsca na boisku. Obniżenie formy Isco to też w dużym stopniu efekt tego, że nie gra na swojej optymalnej pozycji. Obecnie Real rzadko gra z pozycją numer 10. Albo jest trójka w środku albo dwójka napastników.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 20 sty 2014, 23:36

Szczerze myślałem że bardziej odczujemy brak Ozila, a po trudach początku sezonu gra jakoś tam wygąlada...chociaż i tak daleki jestem od zadowolenia (ale wciąż liczę na jakiś progres w tej kwestii) i coś czuje że obecność Niemca niewiele by zmieniła w naszej grze. Isco jest chimeryczny i niestety pewnie przez jeszcze sporo czasu będzie...bo jest młody a stabilizacje formy zazwyczaj zyskuje się z upływem lat ja i tak uważam że nabyliśmy perełke i za jakiś czas będzie przekozakiem :afro: , a swoją drogą jak wspominał Kluchman to ustawienia stosowane przez Carlo mu nie służą, co też nie służyło by Ozilowi. Di Maria nie gra na "10" tylko wszedł do schematu 4-3-3 na miejsce Khediry gdy ten był jeszcze zdrowy - a szczerze tamta 2 linia Alonso - Modrić - Khedira mogła być naprawdę bardzo dobrym rozwiązaniem...Di Maria jak dla mnie gra na tej pozycji zbyt chaotycznie i trochę mi po prostu tu nie pasuje swoją charakterystyką ale zaangażowania tak czy owak nie można mu odmówić. Carlo upodobał sobie 4-3-3 i stara się to stosować chyba najczęsciej chociaż 4-4-2 też się pojawia i tutaj Isco zresztą grał sporo na początku sozonu jako lewy pomocnik schodzacy do środka...4-2-3-1 z typowym AMF coś Włochowi nie leży i Ozil by tak samo wąchał ławę jak obecnie Isco...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sty 2014, 23:57

Ostatnio Carlo coś wspominał, że może zacząć próbować gry z Isco w roli fałszywej dziewiątki. Nie wiem czy miałby on grać za Benzemę, czy raczej byłby drugim napastnikiem w 4-4-2, ale taki eksperyment pewnie niedługo się pojawi i ciekaw jestem jego efektów.

W ustawieniu 4-2-3-1 Real tracił bardzo dużo bramek i pewnie dlatego poszło ono w odstawkę.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 sty 2014, 15:11

Diego López; Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Modrić, Di María; Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema.
Znowu Di Maria. Licze, ze Jese dostanie chociaz pol godziny w drugiej polowie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sty 2014, 15:50

No Di Maria, bo na tej pozycji kto inny miałby zagrać? Albo Illarra albo Casemiro tylko, ale to byłyby warianty chyba zbyt defensywne jak na Granadę u siebie. Jese na razie robi za jokera w trudnych momentach, a rzeczywiście mógłby grać więcej, bo Bale ma przebłyski, lecz generalnie zupełnie znika na długie fragmenty meczu bardziej niż Ozil, a to już sztuka.

Generalnie w kwestii składu Carlo staje się ostatnio coraz bardziej przewidywalny.

Dobrze byłoby spokojnie wygrać i chociaż przez jeden dzień być liderem. Barcelona i Atletico nie grają z najmocniejszymi rywalami w tej kolejce, Rayo pewnie zrobi kilka prostych błędów w obronie, ale może Malaga się udanie zamuruje i coś ugra (marzenie z tych nierealnych).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”