FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1670

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 gru 2012, 13:09

Pinto jest fajny, ale może czas aby poszukać kogoś do rywalizacji z VV. Oier to raczej nie będzie także tutaj trzeba by szkółkę odsunąć na bok i dać zajęcia skoutom. Barcastuff dementowało ostatnio rzekome zainteresowanie Courtois, co byłoby ciekawym ruchem. Do tego wyczytałem, chyba też na twitterze, że podobno obserwujemy tera Stegena z Munchengladbach. Niemieckiej nie oglądam często, a jak wiadomo dobre kompilki można prawie każdemu zrobić, jednak w internetach prezentuje się dobrze :D

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 23 gru 2012, 13:10

Pod względem ilości straconych bramek w stosunku do oddanych strzałów na naszą bramkę chyba też bijemy rekordy. Alexis z Pedro biegali wczoraj przez kilkadziesiąt minut, a wchodzi taki Tello wypuszcza sobię piłkę i strzela bramkę :lol2: podobnie tragikomiczna sytuacja Alvesa, gdzie mając przed sobą bramkarza próbuje odgrywać piłkę.

szkoda, że Real jest tak cienki i nie da nam pobić ich rekordu z zeszłego roku, bo jak tak dalej pójdzie to zdobędziemy mistrzostwo na dużo kolejek przed końcem i będziemy grać na rekord bramkowy Messiego :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 gru 2012, 14:07

Nie wydaję mi się żeby Barcelona czy Valdes potrzebowali kogoś do rywalizacji z Pokemonem. Bez jaj. Nikt nie wyda kasy na kogoś kto będzie siedział na ławie, bo szanse, żeby wygryźć Victora są niewielkie. Sam VV ma przed sobą jeszcze sporo sezonów gry i tylko od niego zależy jaki poziom utrzyma.
Jesli kogoś w przyszłości Barca będzie szukała to o profilu właśnie Pinto, który jest doświadczony i w razie potrzeby nie pęknie. Takich jest wielu dostępnych.

Takie rekordy nie powinny nikomu zawracać głowę. Niedługo przyjdzie Barcelonie walczyć w Pucharze Króla czy w LM i jeśli przewaga będzie w lidze wystarczająca, nikogo nie powinna martwić ilość ewentualnej zdobyczy punktowej czy przewagi na koniec jeśli zdobędzie się mistrzostwo.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 gru 2012, 23:04

Jarzinho pisze:Sam VV ma przed sobą jeszcze sporo sezonów gry i tylko od niego zależy jaki poziom utrzyma.
Ja bym wolał, ale to tylko ja, żeby jednak trochę też klub pomógł w utrzymaniu tego poziomu :D Nie koniecznie teraz, jak Pinto już definitywnie odejdzie, czyli w 2014 VV będzie miał 32 lata, jak na bramkarza nie dużo, ale nie musi znowu być czynnym piłkarze do 40. roku życia. Choć pewnie masz rację, że nikt nie będzie sprowadzał kogoś, kto i tak usiądzie na ławce i będzie zarabiać krocie. Mi tam się marzy rywalizacja na bramce, o! :D I skoro już i tak najwięcej płacimy, to co sobie będziemy żałować.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 gru 2012, 12:32

szkoda, że Real jest tak cienki i nie da nam pobić ich rekordu z zeszłego roku, bo jak tak dalej pójdzie to zdobędziemy mistrzostwo na dużo kolejek przed końcem i będziemy grać na rekord bramkowy Messiego
Oj dawno Real nie byl tak cienki jak teraz nawet jak odpadal w 1/8 LM. Niestety juz tylko AM moze miec aspiracje do mistrzostwa.

Pozycja drugiego bramkarza w postaci Pinto nie jest zlym rozwiazaniem. Prawdopodobnie to jego ostatni kontrakt i czas na emeryture. Pozycja VV nioe jest zagrozona i nie ma sensu tworzyc chorej sytuacji jaka ostatnio zrobil Mou w Madrycie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 gru 2012, 14:57

Z tzw kronikarskiego obowiązku informuję, że w kilku hiszpańskich portalach/gazetach pojwiły się informacje, ze Neymar negocjuje kontrakt z Barcą(że niby jego ojciec jest w BCN) czy coś w tym stylu
Problem w tym, że w Hiszpanii jest dies san cośtam, takie hiszpańskie pirma aprilis :lol:
ale drugiej strony dużo gazet na ten sam żart wpadło, co może być podejrzane
Jeśli to fake to dobry trzeba przyznać. Niby oczywisty, ale człowiek zaczyna kombinować

Jakby co to ja o tym pierwszy tu napisałem 8)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 gru 2012, 16:54

Wątpie aby Neymar ruszył się z Brazylii aż do mundialu 2014 a już na pewno nie teraz - pewnie więcej szumu będzie w lecie gdyż bo po prostu ktoś musi odciążyć Leo od zdobywania bramek - Sanchez tego nie robi,Pedro strzela ale tylko w reprezentacji, Villa chyba nie jest ulubieńcem Tito - więc ciężar spoczywa na Tello :/

Obrazek

Wszystkie 91 bramek Messiego w 2012 roku - Cesc w pół roku ma więcej asyst niż Xavi i co ciekawe Messi strzelił ogromną ilość z lewej strony boiska

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 gru 2012, 16:57

Neymar wcale nie jest gwarancją bramek. W dodatku po mundialu w 2014 jego wartość może spaść jeśli Brazylii nie pójdzie. Obyśmy go tylko przed turniejem za gruby hajs nie kupili :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6634

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 gru 2012, 17:01

ddemon pisze:co ciekawe Messi strzelił ogromną ilość z lewej strony boiska
Obrazek

Ja takie coś znalazłem.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 gru 2012, 18:12

Professor Chaos pisze:Neymar wcale nie jest gwarancją bramek. W dodatku po mundialu w 2014 jego wartość może spaść jeśli Brazylii nie pójdzie. Obyśmy go tylko przed turniejem za gruby hajs nie kupili :roll:
Neymar ma kontrakt do 2014
Ja jestem do niego seceptycznie nastawiony, choć nie tak bardzo jak powiedzmy rok temu, sprawia wrażenie gwiadeczki ze skalą talentu pólkę wyżej niż Robinho czy Pato
Poza tym jak napisał na BO jeden z userów Neymar już dostał w swoim piłkarskim życiu mocną po ryju, rok temu w finale KMŚ
Mniejsza o to, czy po tym meczu chodził po boisku za Guardiolą prosząć bo go zabrał do Barcy, ale na pewno to był zimny prysznic dobry po masowej koniobijce jaką w tamtym czasie uskuteczniano w Brazylii na Neymarem i "wielkim" Santosem
do tego momentu mogło mu się wydawać, że przyjedzie do Europy i będzie rządził tak jak u siebie, teraz by musiał był wyjątkowym idiotą by tak uważać.
Oby tym idiotą nie był bo prawdopodobnie do nas trafi. Pewnie nie w styczniu ale w lecie jest to prawdopodobne, bo ze swoją charakterystyką piłkarską nam pasuje do systemu

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 gru 2012, 19:03

Ja jak wiele razy pisałem zresztą nie jestem zwolennikiem tego transferu. Wręcz przeciwnikiem. Pomijając KMŚ, Neymar zbłaźnił się w Londynie w tym roku przecież.
Ściąganie gwiazdeczek zza oceanu to zawsze niewiadoma. W przeszłości przynajmniej ściągani przez Blaugranę Brazylijczycy coś pokazali w Europie (Romario, Ronaldo, Rivaldo czy Ronaldinho).

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 gru 2012, 19:36

Ja byłem bardzo bardzo sceptyczny co do transferu Neymara jeszcze rok temu z kilku powodów:
1. Pedro, Villa wymiatali na swoich pozycjach. Jak trzeba było wchodził Cuenca czy Tello i też robili wiatr. Neymar musiałby kogoś z tej dwójki wygryźć ze składu, a to mi się wtedy nie podobało.
2. Guardiola totalnie nie radził sobie z piłkarzami - gwiazdami z trudnym charakterem. Neymar na pewno będzie chciał odgrywać rolę absolutnie pierwszoplanową, u nas musiałby się tak samo jak cała reszta dostosować do Messiego.
3. Cena 40 mln Euro wydawała mi się wtedy wygórowana.
4. Neymar strasznie gwiazdorzył.

Teraz sytuacja zmieniła się diametralnie. Praktycznie we wszystkich tych 4 punktach. Ja sam nie jestem już tak bardzo sceptycznie nastawiony do Neymara. Wiem, że mógłby dać tej drużynie bardzo bardzo dużo. Ale wciąż nie wiem czy trener, tym razem Tito by sobie z nim poradził. Czy zgodziłby się na rolę drugoplanową (a może nawet trzecioplanową) w tej drużynie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 gru 2012, 19:40

Professor Chaos pisze:Neymar zbłaźnił się w Londynie w tym roku przecież.
bo nie rozjechal w pojedynke meksykancow w finale? takimi stwierdzeniami co najwyzej ty sie blaznisz. bodajze 3 gole i 3 asysty w takim turnieju to kompromitacja? pokazal sie tam z dobrej strony, nie raz, nie dwa potwierdzil, ze umiejetnosci uwalniania sie spod krycia, dryblingu na malej przestrzeni, czy gry kombinacyjnej ma opanowane na wysokim poziomie. a wlasnie tego potrzeba w ataku barcelony. martwi mnie tylko fakt, ze ma juz 21 lat, a wciaz takie chuchro z niego

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 gru 2012, 19:47

moody90 pisze:
Professor Chaos pisze:martwi mnie tylko fakt, ze ma juz 21 lat, a wciaz takie chuchro z niego
Hehehe u nas same koksy :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 gru 2012, 20:06

Już jednego takiego Brazylijczyka próbowano nakoksować na siłę w europejskim klubie i nic dobrego z tego nie wyszło.Nazywa się chłop Pato...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”