Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2005

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 18 kwie 2026, 10:38

Ale mam dziś pozytywne nastawienie, czuje, że pykniemy tego Lecha mimo wszystkich problemów. Mam wrażenie, że zwycięstwo w Gliwicach nas odblokowało, atmosfera zrobiła się przyjemna i luźna (przynajmniej po tym co pokazują we vlogach) dodatkowo będzie fajna otoczka i oprawa meczu w związku ze świętowaniem 78. urodzin. To będzie dobry dzień :beer:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1023

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 kwie 2026, 22:22

Lech piłkarsko klasę lepszy i tylko beznadziejna skuteczność pod naszą bramką sprawiła, że była szansa na remis.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 18 kwie 2026, 23:56

Piłkarsko fatalny mecz druzyny Pogoni ale ogólnie to świetnie było, pozdro Portowcy :beer:

przechowywanie grafik bez reklam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1370

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 kwie 2026, 0:27

Trener poszukiwany?

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 kwie 2026, 9:30

dias pisze:
19 kwie 2026, 0:27
Trener poszukiwany?
Wszystko na to wskazuje. Bo przecież piłkarze wspaniali tylko trener słaby. :roftl3:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 19 kwie 2026, 9:47

Na szczęście nie oglądałem tego widowiska, zobaczyłem dziś tylko skróty i fart że to się nie skończyło piątką w plecy.

Zasadniczo nie chce mi się pisać nic więcej. Można wskazać co nie działa, co daje jakieś nadzieje, ale tu nie ma żadnej logiki, ten klub działa w trybie awaryjnym i po prostu zasługuje żeby spierdolic się z tej ligi.

Co by się nie działo to patrząc po kadrze latem do odpalenia są:
Ali,
Kera,
Mendy,
Huja,
Juwara,
Loncar (jemu się kończy kontrakt bo patrząc na resztę asów jego akurat bym zostawił),
Agger,
Greenwood,
Mor,
Angielski,
Cuic,
Grosicki?

Dość brutalna weryfikacja gabinetów. Nie ma we mnie nadziei że pojawi się ktoś lepszy od wymienionych wyżej no chyba że przypadłem.

Najciekawsze rzeczy wczoraj działy się poza murawą.
Nikt ze sztabu nie poszedł na konferencję, bo wylądowali na dywaniku u bossa i narada trwała do 2 w nocy.
Z piłkarzy wypowiedział się Bieganski i chyba Grosicki.
Zwolnienie Duńczyka wisi w powietrzu, co ciekawe to nie jest pierwsza próba kiedy chcą się rozstać. Raz już była rozmowa z inicjatywy TT ale nie dogadali się finansowo, teraz może zostać po prostu zwolniony. No i nawet jeśli to co to da. Kto go zastąpi? Kto tu przyjdzie? Kolendowicz jest na kontrakcie albo asystenci a terminarz kiepski.

Ten klub stał się memem dzięki polityce i dzięki gabineciarzom.

Trener ma swoje wady i dziwne decyzje ale o ile wiem trochę inne ustalenia były ja tu przychodził. Poza tym trener nie nauczy tych gamoni grać w piłkę

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 20 kwie 2026, 6:50

O :rotfl4:

Zrobili mocną nocną pokazówkę kosztem kibiców i dziennikarzy. No i uradziły tęgie głowy że trzeba zwiększyć sztab.

A jeśli futbolowi bogowie już to zaplanowali to Czubak w swoje cv wpisze zawsze fajnie wyglądające dwa spadki z ekstraklasy w jednym sezonie.
I teraz zgadnijcie w czyjej stajni jest Czubak. Idź pan w [ch**] z tym
Haditgahim mowlikiem i resztą klaunów.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 20 kwie 2026, 9:46

Przema pisze:
19 kwie 2026, 9:47
Ali,
Niech pojedzie na mundial jako piłkarz Pogoni. Zawsze to dla klubu jakiś prestiż i trochę $ wpadnie.
Przema pisze:
Kera,
Zostawiłbym, wciąż względnie młody, do ułożenia. Poza tym widać zaangażowanie. Warto jeszcze dać szansę.
Przema pisze:
Mendy,
Eh, to nie tak miało być, chociaż pewnie wielu nie wierzyło, że on się ogarnie. Z jednej strony pozytywna postać w szatni, marketingowo też robi robote (ostatnio był w Świnoujściu w jakiejś szkole). Piłkarsko z jednej strony widać, że kopał na poważnym poziomie ale z drugiej, fizycznie wciąż wrak. Nie wiem :)
Przema pisze:
Grosicki
Niech zostanie, ale bez opaski kapitana i bez znaczącej roli, raczej na końcówki/ostatnie 30 minut, mimo że forma słaba, to jednak całościowo jest ważną postacią.
Przema pisze:
Loncar
Sporo stracił i traci przez kontuzje. Ale ja bym mu zaproponował umowę, potrafi być solidny.

Co do reszty to nie mam wątpliwości, out.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 kwie 2026, 10:30

Przema pisze:
20 kwie 2026, 6:50
A jeśli futbolowi bogowie już to zaplanowali to Czubak w swoje cv wpisze zawsze fajnie wyglądające dwa spadki z ekstraklasy w jednym sezonie
Nie wiem czy przyjście Czubaka jest możliwe. Obiło mi się o uszy, że dostal u nas odprawę, tj. kasę do końca czerwca, ale pracować nigdzie indziej nie może ponoć w tym okresie :think: choć pewnie dotyczy to tylko funkcji pierwszego trenera ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2289
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 kwie 2026, 10:44

Czubak zrezygnowal z uposazenia wiec jest 'wolny'.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 20 kwie 2026, 12:46

1234 pisze:
20 kwie 2026, 9:46
Niech zostanie, ale bez opaski kapitana i bez znaczącej roli, raczej na końcówki/ostatnie 30 minut, mimo że forma słaba, to jednak całościowo jest ważną postacią.
Kontrakt ma więc pewnie zostanie i taka rola byłaby spoko pod warunkiem że jednak będzie jakaś forma. Teraz nie nadaje się do niczego innego niż ławka.
1234 pisze:
Niech pojedzie na mundial jako piłkarz Pogoni. Zawsze to dla klubu jakiś prestiż i trochę $ wpadnie.
Średnio mnie to interesuje. To jest typowy szrot, odejdzie i będzie się tułać po egzotyce na poziomie naszej drugiej ligi.
1234 pisze:
Zostawiłbym, wciąż względnie młody, do ułożenia. Poza tym widać zaangażowanie. Warto jeszcze dać szansę.
Ale co układać? Jest po prostu słaby i elektryczny. Gubi krycie, źle się ustawia, piłki celnie nie poda.zaangażowanie to daje Grosik ale o tym dalej.

Z tego wszystkiego to może Loncara bym zostawił ale ten też ciągle ma problemy ze zdrowiem więc raczej nie. Mendy to maskotka o której się dziś pisze ale pożytku z niego nie ma choć widać że coś tam potrafi.
Reasumując jak się nie pojawi dyrektor sportowy z dużą autonomią który będzie pracował z trenerem i jego sztabem to będzie dalej wielka kupa. W sztabie mogą być nowi asystenci ale nic nie zastąpi analityków danych na których dużo bazował TT w Danii, widać że on ma brytyjski model pracy. Jak to ma dalej tak działać to też się lepiej pożegnać i wziąć jakiegoś polskiego rzeźnika i niech ogarnie te beztalencia.

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 20 kwie 2026, 16:09

Przema pisze:
Co by się nie działo to patrząc po kadrze latem do odpalenia są:
Ali,
Kera,
Mendy,
Huja,
Juwara,
Loncar (jemu się kończy kontrakt bo patrząc na resztę asów jego akurat bym zostawił),
Agger,
Greenwood,
Mor,
Angielski,
Cuic,
Grosicki?
zrobili w zespole wieże Babel

Ali - nigdy nie pokazal ze cos w nim drzemie, a zlapac 2 zólte kartki w zaledwie 24 minuty to nader rzadko spotykany wyczyn (nie czerwona bezposrednia tylko 2 zólte); takich Alich to w polskiej lidze znajdziesz dziesiatki a kto wie czy nie tanszych i bardziej zdolnych, zatem az 3 punkty przewagi takiego zastepstwa, jedyny bonus Irakijczyka polega na tym ze awansowal ze swoja reprezentacja na Mundial i byc moze uda sie go dobrze sprzedac do krajow arabskich na co po cichu naiwnie liczę

Keramitsis - ten akurat ujawnil wczesniej pewne talenty i tylko ostatnio mial kilka slabszych momentow, zostawic

Mendy - nigdy nie roilem sobie ze Francuz bedzie zbawca szczecinskiego futbolu, gral niewiele ale kiedy juz wystepowal to prezentowal sie calkiem niezle, oczywiscie w przeliczeniu - ogólne koszty na wartosc dodaną na boisku - ma jeden z najnizszych wskaznikow, lecz jesli prezesowi to nie przeszkadzaja takie wydatki to niech sobie zyje

Huja - podobno w Cluj beda chcieli go wykupic, moge go nawet sam zawiezc na lotnisko

Juwara - mial dobre wejscie a potem zamienil sie w jezdzca bez głowy, do tego doszly jeszcze jakies problemy natury dyscyplinarnej, sam nie wiem, moze jeszcze udaloby sie cos z niego wykrzesac

Loncar - Chorwat gra calkiem niezle choc w Pogoni widzialem juz lepszych defensorow, z drugiej strony jest dosyc szklany, mysle ze powinnismy sie pozegnac

Agger - gdybym mial wydac wyrok na podstawie jego biezacej postawy na boisku to juz dawno siedzialby w Guantanamo czy innym Alcatraz aczkolwiek Dunczyk krotko siedzi wiec dostanie jeszcze wolnienie warunkowe, moze to nie jest taki ogórek na jakiego wyglada

Greenwood - szkoda gadac, najwiekszy garb Keslera

Mor - jesli przyszedl do nas za darmo to i tak za drogo

Angielski - ten kto wymyslil transfer Angielskiego jako lekarstwo na problemy Pogoni w ataku ten nigdy wiecej nie powinien pracowac przy transferach, ostatni wystep z Lechem unaocznil kardynalne braki techniczne i szybkosciowe, zamiast byc wdziecznym klubowi za wyciagniecie z cypryjskiego niebytu i przynajmniej gryzc murawe w kazdym meczu to nawet tego po nim nie widac

Cuic - przyznam bez bicia ze nie bardzo pamietam cokolwiek z jego gry mimo ze troche minut juz zaliczyl, nie mam duzych nadziei, no moze pokaze cos wiecej w nastepnym sezonie

Grosicki - jak wroci do formy, a wierze ze wroci, to bedzie dobrze

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 237
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 20 kwie 2026, 16:46

Chwalicie się czy użalacie nad ta słabą Pogonią w tym sezonie? Mam nadzieję że nie spadniecie bo to by była klęska Szczecina i 1234 :D

Awatar użytkownika
PietroBosman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 20 kwie 2026, 17:29

1234 pisze:
Przema pisze:
Grosicki
To już lepiej by było namówić Ulvestada do pozostania.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 20 kwie 2026, 18:01

PietroBosman pisze:
20 kwie 2026, 17:29
1234 pisze:
Przema pisze:
Grosicki
To już lepiej by było namówić Ulvestada do pozostania.
A jak dla mnie to będzie błąd. Zaczął grać na przedłużenie kontraktu (stare, znałem). W tym roku 34 lata, drugiego Grosika nie trzeba nam.
Inna sprawa że jak ci fachowcy ściągną zastępstwo to Ulve bez nogi i chęci do grania będzie lepszy niż cały ten szrot. Ale przyjmując ramy zdrowego klubu którym absolutnie nie jesteśmy to powinniśmy się latem pożegnać.
A z Grosikiem bije się w pierś bo latem ta przygoda też powinna się zakończyć i powinien być w klubie w innej roli (niekoniecznie na boisku).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”