Siatkówka - Strona 168

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 248

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 gru 2011, 10:53

bellus pisze:
ddemon pisze:jako jedyni we wszystkich najważniejszych imprezach w tym roku zawsze na podium
Ja tam nie mam pretensji do Brazylii, że nie byli na podium na Mistrzostwach Europy. Trochę dystansu.
No tak powinniem napisać że jako jedyni z Europy :spoko:
bellus pisze: Ktoś już liczył, ile podskoczymy w rankingu?
Wcześniej liczyłem że z 8 miejsca wskoczymy na 4 miejsce...Wyprzedzamy wiadomo Bułgarię,Kubę gdyż ten turniej nam 40 pkt więcej niż Kuba przy stracie 24 do nich,Serbów również wyprzedzamy (65 pkt więcej przy stracie 34),wyprzedzamy USA(50 pkt więcej przy stracie 37,5) i Odrabiamy 20 pkt do Włochów( z 46,5 pkt przewagi będą mieli nad nami 26,5 pkt)

Pod warunkiem że puntakcja w nawiasie z poprzedniego PŚ się niezmieniła
http://www.fivb.org/en/volleyball/VB_Ra ... 011-10.asp

Co młodych zawodników - popatrzcie jeszcze kilka miesięcy temu pisaliśmy że oprócz Zatorskiego praktycznie nie mamy zaplecza,młodych zawodników - Wiśniewski czy też Czarnowski,Kubiak są wstanie pociągnąć ten zespół...
Mika poprostu potrzebuje regularnej gry,w dobrym klubie aby się ogrywał niestety nie wykorzystuje obecnie swojego potencjału ale jest młody więc może jeszcze wystrzeli :roll:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 gru 2011, 13:14

Bądźcie bądźcie państwo z Nami za 30 min ceromonia wręczenia nagród i dupa :/

Nagrody indywidualne Pucharu Świata:
MVP turnieju - Maksym Michajłow (Rosja)
Najlepszy atakujący - Ahmed Salah (Egipt)
Najlepszy blokujący - Marcin Możdżonek
Najlepszy zagrywający - Cristian Savani (Włochy)
Najlepszy przyjmujący - Sergio (Brazylia)
Najlepszy libero - Qi Ren (Chiny)
Najlepszy rozgrywający - Luciano De Cecco (Argentyna)
Najlepiej punktujący zawodnik - Fernando Hernandez Ramos (Kuba)

Jednak tylko jedna :/ Ja bym jednak dał Winiarskiemu za przyjmującego,Chińczycy i tak nic nie pokazali :/ Winiar pokazał że tylko jak jest zdrowy to ciągnie tą reprezentację :jupi: Owszem dziś oraz wczoraj grał słabiej no ale wiadomo jak ten turniej był wyczerpujący :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 gru 2011, 13:57

Hola, hola Babel, mnie do tego worka proszę nie wrzucać.

Ale po tym co zobaczyłem dziś w tie-breaku nie mam zamiaru też wylewać wiadra miodu za ten mecz na naszych. O ile pierwsze 3 sety to czysta walka i zwyczajnie Rosjanie stanęli na wysokości zadania choć równie dobrze to my mogliśmy być górą tak po 3 secie mecz się skończył. Mimo wszystko to co wydarzyło się w tie-breaku nie przystoi kiedy reprezentuje się Polskę na takim turnieju. Mniejsza z tym, że jedni i drudzy grali już na stojąco, mając 14:9 na tym poziomie, reprezentując kraj Ci zawodnicy nie mieli prawa tak tego olać, tym bardziej, że dzień wcześniej mieliśmy podobną historię z Brazylią. Minimalizm i zmęczenie to swoją drogą ale zwyczajnie takie rzeczy nie wypadają. Wynik miał charakter jedynie prestiżowy ale podobnie jak wczorajszy mecz z Brazylią mógł wpłynąć na morale. Gra się po to żeby wygrywać mecze i nie po to zarywam noc żeby nasi wspaniali, jakby nie patrzeć, siatkarze nie mieli ochoty wpieprzyć Rosjanom jednego kończącego punktu, tracąc przy tym 5 z rzędu, tłumacząc to niekorzystnym ustawieniem. Są bohaterami ale niech będą nimi od początku do końca.

Co do samego turnieju to oczywiście wielki plus. Gdyby ktoś zaproponował nam 2 miejsce przed turniejem to każdy wziąłby je w ciemno. Dobrze się przygotowaliśmy i dobrze wytrzymaliśmy ten, chyba najbardziej wymagający, turniej na świecie. Jak zostało napisane powyżej, mieliśmy drużynę a nie tylko Kurka i to napawa optymizmem. Pokazaliśmy, że możemy być groźni dla każdego i z każdym jesteśmy w stanie wygrać, nawet mimo tego, że niektórzy rywale nie byli w najwyższej formie. Nie musimy się czarować i śmiało możemy się wymieniać na IO jako jednych z kandydatów do medali. Powrót kilku kluczowych zawodników okazał się istotny, miałem obawy jak się wkomponują w tę grupę, która grała pod wodzą Anastasiego w czasie ich nieobecności, wyszło lepiej niż się spodziewałem i byliśmy dobrze funkcjonującą maszynką. Oczywiście, mogliśmy wygrać ten turniej ale naprawdę nie wypada nie cieszyć się z tego ogromnego sukcesu jakim jest to 2 miejsce. Nagroda jest adekwatna do naszej postawy w Japonii i w przyszłość można spoglądać z optymizmem.

Indywidualnie w naszej kadrze wyróżniłbym Nowakowskiego, Winiarskiego i Ignaczaka. Ten pierwszy w wyśmienitej, równej formie i ciągle się rozwija, drugi pokazał ile znaczy gracz jego pokroju, którzy wraca w pełni zdrowy, Igła na libero też bardzo na plus. Na pochwałę zasługuje również Bartman, nie grając na swojej nominalnej pozycji po raz kolejny sprawił, że nie tęskniłem za Wlazłym.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 gru 2011, 0:20

Jeszcze jedną mam refleksję co do siatkówki męskiej w 2011. Nie do końca zgadzam się z zaliczaniem 3 miejsca w LŚ jako sukcesu. Trzeba pamiętać, że gdybyśmy nie byli organizatorem to nie zagralibyśmy w finałach. W grupie zajęliśmy 3 miejsce.

Jakbym ja miał wskazać, kto najbardziej na plus zagrał w naszej drużynie to chyba Żygadło i jego gra kosztem Zagumnego. Ja za Wlazłym (oczywiście takim z MŚ w Japonii) tęsknię stale.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2011, 11:03

bellus pisze:Jakbym ja miał wskazać, kto najbardziej na plus zagrał w naszej drużynie to chyba Żygadło i jego gra kosztem Zagumnego.
Oczywiscie. Żygadło to chyba największy bohater tego sezonu, chyba nawet wiekszy niz Kurek. Aczkolwiek odnosze wrażenie ze jak Zagumny okrzepnie z naszymi skrzydlowymi i sie z nimi dogra to Łukasz znów bedzie miał pod góre jesli chodzi o gre. Mam leciutki zarzut do Łukasza w ostatnich meczach zapomnial o grze srodkiem zeby sobie otwierac skrzydla czy srodek drugiej linii. Juz nawet nie pisze o potencjale w ataku naszych srodkowych, ale "pipe" to jest nasza kapitalna broń i szkoda, ze tak rzadko z niej korzystalismy. Odnosze wrażenie, ze pod koniec turnieju Łukasz tracił pewność swojej gry, a to byl jego wielki atut w ciagu tego sezonu. Chcialbym zeby zmienil klub w przyszlym sezonie, bo rozgrywjacy moga byc długowieczni jak pokazuje zycie, a Zygadło ma swoj moment w karierze i podobnie jak Zagumny wcale nie jest stary :wink: .

Bardzo podoba mi sie, ze nasza kadra jest oparta na swietnym przyjeciu. Winiarski ma niesmowicie wielki wklad w ten element i cieszy ze wrocil do kadry i ja uzupelnia doswiadczeniem i mistrzostwem sytuacyjnych rozwiazań, ale takze Ignaczak gra swietnie (choc wg mnie Igła gral na tym turnieju na 80%, to nie zarzut, po prostu pamietam jego gre z LŚ czy ME gdzie byl najlepszym libero i bronil jeszcze wiecej). Co wiecej Kurek wg mnie zrobil kolosalny postep i naprawde jest przyjmujacym pelna gębą, a jak sobie zle przyjmie to i tak jest w stanie to naprawic w ataku. Kubiak tak samo, no i fajnie ze tych gosci nie da sie zdeprymowac. Owszem maja gorsze momenty, ale to raczej wynika z dobrych zagran rywala, a jak juz poplenia blad to jak mawiał Castellani, otrzepuja sie jak pies i graja dalej. Zatorski, Ruciak, Mika czy nawet Bąkiewicz (czyli zaplecze) tez akurat w przyjeciu nie sa słabi.
Ja za Wlazłym (oczywiście takim z MŚ w Japonii) tęsknię stale.
I tak i nie. Wiadomo jak bardzo Wlazły by pomogł sportowo, jednak ta kadra nie potrzebuje placzkow i ludzi którzy nie chca sie dla niej poswiecac. Np. nie przepadam za Bartmanem, ale trudno mu nie oddawac wielkiego szacunku za zaangażowanie i poswiecenie sie dla tej kadry. Wg mnie Bartman, Kubiak tworza charakter tego zespołu. Dla mnie temat Wlazłego jest zamkniety. Zreszta Anastasi tez wydaje sie, ze wie co robi w doborze personalnym zawodnikow. Wydawałoby sie przed turniejem ze pominiecie Plińskiego w takiej formie to moze byc kosztowny bład. AA nie powołał Plińskiego, ale tez nie skreslił. Teraz to Daniel musi utrzymac forme i pokazac dlaczego to on ma byc zmiennikiem Nowakowskiego czy Możdżonka, a nie znacznie młodsi Wiśniewski, Kosok czy Czarnowski.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 gru 2011, 11:20

Babel pisze:I tak i nie. Wiadomo jak bardzo Wlazły by pomogł sportowo, jednak ta kadra nie potrzebuje placzkow i ludzi którzy nie chca sie dla niej poswiecac.
Nie zgadzam sie z taka ocena Wlazlego...
Czytales jego list otwarty jakis czas temu?

Wlazlego bardzo brzydko potraktowano i ktos powinien ta sprawe odkrecic, bo nie mozemy sobie pozwolic na takie trwonienie talentu! Teraz mamy ten komfort, ze mamy wielu dobrych zawodnikow, ale Wlazly w formie to jest bezsprzecznie jeden z najlepszych atakujacych na swiecie i wladze zwiazku powinny sie postarac, zeby znowu nabral do nich zaufania!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2011, 11:30

Emerald pisze:Wlazlego bardzo brzydko potraktowano i ktos powinien ta sprawe odkrecic, bo nie mozemy sobie pozwolic na takie trwonienie talentu!
Wlazły nie byl jedynym który wtedy mial problemy zdrowotne, a z tego co sobie przypominam mamy tylko jeden związek i innych tez nie traktowano na specjalnych zasadach czy tez innym tez musialo brakować skarpetek (co oczywiscie bylo skandaliczne ze strony PZPS). Tylko on biegal do mediow i tylko on zachowuje sie jak obrażone dziecko ergo nie dorosta mentalnie do poziomu swoich kolegow: Swiderskiego, Gruszki, Zagumnego, Winiarskiego czy Plińskiego. Kurka tez pewnie teraz boli.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 gru 2011, 11:39

Babel pisze:Wlazły nie byl jedynym który wtedy mial problemy zdrowotne, a z tego co sobie przypominam mamy tylko jeden związek i innych tez nie traktowano na specjalnych zasadach czy tez innym tez musialo brakować skarpetek (co oczywiscie bylo skandaliczne ze strony PZPS). Tylko on biegal do mediow i tylko on zachowuje sie jak obrażone dziecko ergo nie dorosta mentalnie do poziomu swoich kolegow: Swiderskiego, Gruszki, Zagumnego, Winiarskiego czy Plińskiego. Kurka tez pewnie teraz boli.
No OK.

Wlasnie szkoda, ze wtedy kiedy mozna bylo przycisnac tych lesnych dziadkow tylko Wlazly sie powaznie postawil... Nie mam zamiaru go potepiac za to, ze chcial zrobic porzadek.
Teraz niestety na fali sukcesow, ktore PZPS bedzie przypisywal sobie, nic juz sie nie uda zmienic a szkoda.

Bo wlasnie to mnie strasznie wkurza! Pod wzgledem organizacyjnym (z tego co mozna czasami wyczytac) PZPS nie robi prawie nic, zeby pomagac tej reprezentacji, a kiedy sa sukcesy to pierwsi wypinaja piersi po ordery!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2011, 12:39

Emerald pisze:PZPS nie robi prawie nic,
To tez nie do konca prawda, np. Serbowie zaczeli turniej PŚ z marszu, a my bylismy juz w Japonii od tygodnia i sie aklimatyzowalismy. Za pewne rzeczy nalezy im sie jednak szacunek. Rozimiem ze to pewnie wpływy sponsorów i to ze inwestuje sie w polską siatkowke naprawde wielkie naklady, przede wszystkim finansowe. Zgadzam sie, ze PZPS to taki jednooki w krainie ślepców. Natomiast nie zgadzam sie, zeby za Wlazłym chodzili i go błagali na kolanach zeby wrócił w sytuacji gdzie w drużynie jest fantastyczna atmosfera pracy i sa sukcesy. Poza tym Wlazły sie zdeklarowal i chyba sam zakonczyl ten temat, wsrod ludzi dorosłych takie deklaracje traktowane sa powaznie, jak mu sie odwidzi to pewnie ma nr telefonu do Przedpełskiego czy trenera kadry. Teraz wszystko lezy w jego gestii. W sumie najlepiej podszedł do tego Anastasi, który stwierdził ze rozumie motywy zawodnika, akceptuje jego decyzje i ze od poczatku nie miał z Mariuszem zadnych problemow bo ten stawial sprawe jasno, ale nie potrafi zrozumieć ze jakikolwiek zawodnik nie chce grac dla swojej narodowej reprezentacji. Powiem szczerze, ja tez tego nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 gru 2011, 12:47

Ja tez tego nie rozumiem!
I nie uwazam, ze ktokolwiek powinien za Wlazlym chodzic na kolanach i go blagac!
To jest jednak reprezentacja a gra w reprezentacji to najwiekszy zaszczyt dla sportowca!

Uwazam tylko, ze zwiazkowi powinno zalezec na tym, zeby sprawe wyjasnic.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 gru 2011, 13:48

Emerald ale co Ty chcesz wyjaśniać bo nie do końca rozumiem o co Ci chodzi? Z jednej strony piszesz, że związek ma nie biegać za Wlazłym a z drugiej, że związek powinien się postarać żeby nabrał do nich zaufania i wyjaśnić sprawę? Trochę się to kłóci.

Mam podobne wrażenia jak Babel. Wlazły to świetny atakujący i strach pomyśleć jakby to wyglądało gdybyśmy mieli jeszcze jego w formie ale sam stworzył taką a nie inną sytuację. Problemy zdrowotne, odpoczynek od kadry, itp. to wszystko jest zrozumiałe i do przyjęcia co widać na przykładach Zagumnego i Winiarskiego. Ale publiczne pranie brudów (czemu winny jest i PZPS i Wlazły) i robienie się z siebie pokrzywdzonego to niewłaściwa droga. Tak jak wspomniano Wlazły nie jest jedynym, który był kontuzjowany, któremu brakowało skarpetek i który nie kochał się z PZPSem ale tylko on stanął w poprzek i to w niezrozumiały dla mnie sposób. Nikt nie zamknął przed nim drzwi, w siatkówce swoją legendę buduje się zwykle na grze w reprezentacjach, Wlazły z tego zrezygnował i skoro ze swojej obecności w kadrze uczynił szopkę to tylko on może ją skończyć. To tylko moje zdanie ale gra się chyba dla kraju a nie dla związku.

Zgodzę się też z Babelem odnośnie Bartmana. Też średnio go lubię ale uwielbiam patrzeć na takich zawodników jak on i Kubiak, po których widać, że w czasie meczu są w stanie wypruć sobie flaki, przeżuć je i połknąć żeby tylko wygrać akcję. To sprawia, że widzę, że tym ludziom naprawdę zależy na jak najlepszym reprezentowaniu kraju i są gotowi zrobić co tylko mogą żeby reprezentować go jak najlepiej.

Żygadło faktycznie jest jednym z głównych architektów tych 3 medali. Po tej akcji kiedy prał brudy publicznie w studio w Polsacie, kiedy nawet koledzy z kadry stanęli po stronie trenera, ma u mnie dużego minusa, zresztą nigdy jakoś nie pałałem do niego wielką sympatią i nadal uważam, że pewnego poziomu nie przeskoczy ale należy mu oddać to, że dobrze rozgrywał pod nieobecność i po powrocie Gumy.
Trzeba przyznać, że po ogłoszeniu przez kilku graczy odpoczynku od kadry ciężko było nawet marzyć o takich wynikach a tu okazuje się, że bez tych istotnych postaci wyklarowała się całkiem fajna ekipa, którą w dodatku scementowały sukcesy. Tylko się cieszyć.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 gru 2011, 16:39

Jedynie co mogę napisać to Babel :beer:

W pełni zgadzam się z jego opinią odnośnie Żygadły - nie jestem fanem jego gry ale widać u niego progres - podczas PŚ grał rzadko środkiem i jeśli Zagumny poprawi grę z skrzydłowi to będzie miazga...Oprócz tej dwójki to najprawdopodniej Woicki ew.ktoś kto zawsze jest w kręgu powołań Drzyzga,Łomacz,Oczko to nie jest przypadek tyle tylko że oni nie mają doświadczenia,zgrania co jest niestety niezbędne
Trzeba to powiedzieć że w PŚ środkowi grali bardzo dobrze zarówno Nowakowski pokazał niesamowitą formę,nawet w zagrywce jak i Możdzonek którego funkcja kapitana wyraźnie zmotywowała a tu kolejny plusik trzeba przyznać AA...
Nie wiem jak Wy ale śmiało można było do roli kapitana obstawiać Zagumnego,Kurka ew. Bartmana ale nie AA kolejny raz zaskoczył :P Tym samym nikt podczas turnieju nie tęsknił za Plińskim a dyskusja na ten temat była spora...
Młody Wiśniewski również grał dobrze jak na debiut takiej imprezy obwodzie jest jeszcze Czarnowski który teraz gra z Zagumnym co powinno zaprocentować jak kiedyś z Grzybem...Kosok jeszcze też bym nie skreślał ale tak jak Pliński muszą teraz solidnie udowodniać że im się to miejsce w kadrze należy ale to dobrze mamy bogactwo 6 zawodników na 3 pozycje więc każdy będzie musiał spinać się na maksimum swoich możliwości i podnosić swoje umiejętności - Kłosa nie biorę pod uwagę - bo tylko marnuje swój talent w Skrze gdyż gra mało albo wcale :/
Winiarski to jest największy plus i wielki komfort dla rozgrywającego...Oby zdrowie dopisało a wtedy również na tej pozycji mamy bogactwo...Kurek hm..jak dla mnie nie pokazał wszystkiego podczas PŚ,o zagrywce niewspominam ale w ataku zbyt dużo się mylił i nie kończył - jedyny argument to jest kontuzja która została wyleczona zaraz przed wyjazdem także tutaj są jeszcze rezerwy...Obwodzie Kubiak,Ruciak którzy potrafią wyciągnąć zespoł z opresji - no jak wspomniał Babel jest jeszcze Bąkiewicz który spuścił z tonu ale to dlatego że gra mało,zmienia pozycje(przyjmujący-libero) oby się wział za siebie tak jak i Mika bo talent i umiejętności maja ogromne...Również się zgadzam że Igła na jakieś 80% swoich możliwości,drugi jest Zatorski który zły nie jest,gra w Skrze więc dojrzewa i ogrywa się u najlepszych co cieszy w kontekście przyszłości no i wciąż można myśleć o Gacku i Rusek który robi postępy jeśli ktoryś z tej dwójki będzie miał jakiś uraz odpukać...

Mam pytanie bo kiedyś wyczytałem że Olieg Achrem (wcześniej Aleh Achrem) przyjmie obywatelstwo i będzie grał dla Polski(po 2 latach od otrzymania)...Z tego co widzę to pierwsze już ma a z tym drugim na ile to była prawda i ile czasu jeszcze mu zostało z tych 2 lat gdyby co?

Atakującego Bartmana można nie lubieć ale należy cenić za charakter,waleczność i otwartość to co lubi - nie każdy trener potrafił się z nim zgadzać...W Jastrzębiu gra na przyjmującego :roll: Szkoda bo na tym dużo traci on i reprezentacja,niestety szanse że to się zmieni przed IO jest zerowa...Jarosz :jupi: Powoli się odbudowuje co cieszy,wydaje się że jest słaby psychicznie,podłamuje się po 2-3 atakach ale ostatnio widać u niego poprawę,zmiana ligi na włoską,praca u dobrego trenera może wyjść mu na dobrę i kto wie czy może to on będzie tym 1 na IO :shock:
Oprócz nich jest zawsze może grać doświadczony Gruszka który jeśli tylko upora się ze zdrowiem będzie atutem tej drużyny...Tym czwartym który może powalczyć jest Janeczek który robi ogromne postępy i dużo o nim słychać...

Co do Wlazłego przy całym szacunku jest pierdołą...Gadanie że dla niego kadra jest zaszczytem i rezygnuje z niej z powodu związku itd jest żenujące...Rozumiem można mieć pretensje(i jako jedyny o tym mówi) do ludzi ale skoro to taki zaszczyt to czemu z niego rezygnować...Hm...wyobrażacie sobie aby piłkarze z racji tego że PZPN jest delikatnie ujmąc zły,usunął orła zrezygnowali z kadry choć dla nich jest zaszczytem :shock: Jak dla mnie Wlazły się tylko ośmiesza a szkoda bo byłem jego wielkim fanem - pozatym jego gra w Skrze wcale nie jest wybitna jaką prezentował podczas MŚ2006 obecnie to gra na jakiś 50-70% możliwości i niestety wątpie aby kiedykolwiek do takiej świetnej dyspozycji doszedł :( No ale gdyby zdarzył się cud i facet zmądrzał to w kadrze jak najbardziej go widzę :)

Podsumowując ta kadra ma ogromny potencjał,jeśli nasi przygotują się do IO w spokoju(mimo wszystko wiedząc jaki jest cel-medal) to stać ich na osiągnięcie tego wyniku-oby też kontuzje graczy omijały...

Będzie LŚ w przyszłym roku? Po czy przed IO? Jeśli obronimy 3 miejsce,dobry występ na IO + bycie conajmniej w 5 na MŚ2012 może dać nam znów 2 miejsce w rankingu FIVB :jupi: W każdym razie w przyszłym roku powinnien być cel - medal IO oraz awans na 3 miejsce w rankingu :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 gru 2011, 17:08

Morrow, chodzi mi o to, ze PZPS nie powinien zadnego siatkarza prosic o gre dla kadry, ale jak sie odstawia takie bydlo (wlacznie ze szczuciem mediow i kibicow na zawodnika, ktory poprostu nie daje rady bo mu kontuzje nie pozwalaja - juz nie wspominam, o tych skarpetkach i calym stadzie innych "drobnych" wpadek) przez dluzszy czas, to powinno sie przynajmniej przeprosic.

De facto dopiero po tym jak przeczytalem list otwary Wlazlego to dowiedzialem sie jak niektore rzeczy wygladaly, bo wczesniej tez skupialem sie na tym co bylo slychac glosniej - czyli na tym co mowili ludzie ze zwiazku.

Zwroc uwage, ze od Wlazlego zaden zawodnik sie nie odwrocil, a jak Zygadlo robil szopki, to wszyscy murem staneli za trenerem... wniosek? Chyba Wlazly ma sporo racji w tym konflikcie!

No a nawiazujac do tego jaki to zly PZPN bo usuneli orzelka... reprezentacja siatkarzy gra z dupnym napisem PLUS na koszulce i nikomu nie przyszlo do glowy rezygnowac z kadry z tego powodu. Ale jesli nie potrafia (zwiazek) zadbac o zawodnikow, (odsylam do listu Wlazlego gdzie opisal sytuacje jaka miala miejsce po tym jak zaczal lapac kontuzje) to niech sie nie dziwia, ze znajdzie sie zawodnik, ktoremu sie to nie spodoba.

Zeby nie bylo! Gdybym ja byl na miejscu Wlazlego to bym zrobil wszystko, zeby znowu byc w kadrze, ale nie bede potepial kogos, kto ma inne podejscie, i to nie sa po prostu fochy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 gru 2011, 17:39

Emerald pisze:reprezentacja siatkarzy gra z dupnym napisem PLUS na koszulce
Jestem ciekaw w jakim miejscu bylaby siatkowka gdyby nie ten napis? Gdyby Plus x lat temu nie wszedł ze sponsoringiem szeroko w polska siatkowke (takze ligowa). Mysle, ze raczej nie na drugim stopniu podium PŚ. FIVB zezwala na logo sponsora i korzystaja z tego praktycznie wszystkie zespoly. Warto pamietac ze w siatkówce panuja troche inne realia finansowe niz w futbolu a kazdy związek orze jak może.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 gru 2011, 18:21

Ale ja nigdzie nie napisalem, ze to zle :)

Wiadomo, ze bez kasy nie bedzie wynikow, a kasy nie bedzie bez sponsorow... Czasami sie tylko zastanawiam co by sie dzialo, gdyby PZPN z takim pomyslem wyskoczyl :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”