Manchester City (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 wrz 2016, 20:17

Obrazek

Trzy zmiany w porównaniu z meczem derbowym: Aguero,Zaba i Navas w miejsce Iheanacho,Sagny i Nolito.Gundogan na ławce,być może Pep da mu kilka minut.W Manchesterze ponoć ulewa,więc szykuje się mecz na wodzie,może być ciężko.

EDIT:
Niestety istnieje obawa iż mecz zostanie odwołany właśnie ze względu na fatalne warunki atmosferyczne.

EDIT2:
No i mecz odwołany niestety.Ale nic dziwnego:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2016, 20:29 przez ryba_82, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 wrz 2016, 20:27

ryba_82 pisze: może być ciężko.
Nie będzie. Mecz przesunięty.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2239
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 wrz 2016, 20:31

Ryba, ta grafika co wrzuciłeś to oficjalna ze strony City czy UCL ? Pytam bo zauważyłem również to w PL gdzie zamiast nazwisk zawodników są zdjęcia co jest totalnie pomysłem z dupy bo jak nie wiesz kto jest kto to nie wiesz kto gra.Ja tam w miarę ogarniam piłkę, ale dla mojego taty już może być ciężko.Od tego sezonu zauważyłem ten trend.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 wrz 2016, 20:33

Lepsze zraszacze niż w Katalonii. :ozob:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 wrz 2016, 20:36

Enjo pisze: Ryba, ta grafika co wrzuciłeś to oficjalna ze strony City czy UCL ? Pytam bo zauważyłem również to w PL gdzie zamiast nazwisk zawodników są zdjęcia co jest totalnie pomysłem z dupy bo jak nie wiesz kto jest kto to nie wiesz kto gra.Ja tam w miarę ogarniam piłkę, ale dla mojego taty już może być ciężko.Od tego sezonu zauważyłem ten trend.
Z oficjalnego konta City na twitterze.Podzielam Twoje zdanie,pomysł kompletnie z czapy.I co teraz oglądać?Arsenal,Barca.....?

Ciekawe kiedy to spotkanie rozegrane.Jest opcja,że jutro?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2239
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 wrz 2016, 20:38

Ja chyba Bayern włączę. Chce tez ten Rostow zobaczyć, ciekawa drożyna.

Co do nowego terminu :

Przy okazji - co z Gundoganem, cały czas kontuzjowany ?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 wrz 2016, 20:43

Gundogan dziś był już na ławce.Dobrze,że już się wylizał bo Fernandinho co trzy dni grać nie może.

Kuźwa jak przełożą na jutro to się wkurwię,bo jutro zaczynam drugie zmiany :mać:

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 18 wrz 2016, 17:04

Chyba trzeba przyznać, że rewelacyjnie zaczął Guardiola w City. Oczywiście to dopiero początek sezonu, ale godne odnotowania jest, że zawodnicy, którzy grali w poprzednim sezonie z różnych powodów - słabo, poniżej możliwości albo budzili jakieś obawy po transferze do City - jak mimo wszystko De Bruyne, na pewno Sterling, Kolarow czy Silva albo Stones, zaczęli sezon naprawdę dobrze i gra City jako całość wygląda rewelacyjnie. To faktycznie jedynie kilka spotkań, ale już 5-6 punktów przewagi nad United/Chelsea to na tym etapie sezonu dużo. I w końcu City zacznie tracić punkty, ale akurat zespoły Guardioli słyną z regularności w systemie ligowym. No i jeszcze smaczku dodaje fakt, że poprzedni sezon City i United miały dosyć podobny, poczyniły bardzo mocne transfery, objęli je Mourinho i Guardiola - i na razie City bije United na głowę. To oczywiście może się zmienić, ale ta rywalizacja Mourinho z Guardiolą w obu klubach z Manchesteru znowu znajduje nowy punkt odniesienia. Na razie zdecydowanie prowadzi Pep.

Zgadzam się, że zupełnie inną kwestią jest rywalizacja z Bayernem/Realem/Barceloną w Lidze Mistrzów - np. ciężko mi sobie wyobrazić, żeby w tych klubach podstawowym zawodnikiem był gracz pokroju Nolito (choć do City pasuje całkiem dobrze), ale też jeżeli do formy dojdzie jeszcze Gundogan, na drugą część sezonu zdrowy byłby Kompany, więcej szans dostałby Sane, a Aguero, De Bruyne i Sterling dalej wyglądaliby razem na boisku tak zabójczo, to City może wyglądać naprawdę groźnie dla każdego.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 18 wrz 2016, 19:07

Guardiloa jeszcze nie byl na Anfield

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 wrz 2016, 17:23

Yaya Toure powrócił właśnie do treningów bo 3 dniach wolnego, z powodu migreny. Najbliższy mecz Obywateli ze Swansea w pucharze ligi wydaje się być z tego względu idealną okazją dla Iworyjczyka do powrotu do gry. Toure, którego kontrakt z The Citizens wygasa latem tego roku zapowiedział także dzisiaj zakończenie reprezentacyjnej kariery.

Niemałą sensację wzbudziły jednak późniejsze słowa Guardoli który powiedział: „ To było dla mnie bardzo trudne, by pozostawić Yaya poza Ligą Mistrzów.” Znam go, jest dobrym człowiekiem, ale tak samo ciężkie było dla mnie zostawienie Alexa Garcii”.

„Ci dwaj piłkarze są poza Champions League, ponieważ lista jest ograniczona”.

„Niestety dzień później agent Yaya dał popis. Na tą chwilę Toure jest poza składem do czas, aż Mr Dmitri Seluk uda się do gazety, bądź do swoich przyjaciół w mediach”.

„Nie miał on odwagi by zadzwonić do mnie, bądź zwrócić się do mediów i powiedzieć, że przeprasza klub, piłkarzy oraz mnie”.

„Gdy to się stanie, Yaya będzie znów częścią frużyny i będzie miał taką samą szansę na występ, jak pozostali zawodnicy”.

„Jako trener nie mogę akceptować takich sytuacji, że nie wystawiam zawodnika, a jego agent idzie od razu do mediów i gada, gada i gada”.

„Wiem jak bardzo Seluk kocha Yaya Toure. Jeśli rzeczywiście tak jest, niech to pokaże i przeprosi Manchester City”.

„Nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji, że będąc zawodnikiem Barcelony, mój agent idzie do mediów i robi nagonkę na Johana Cruyffa”.

„Może to już inne czasy, wszystko się zmienia, ale ja jestem tradycjonalistą. Ja mam swoją pracę, agenci mają swoją i zawodnicy także. Obecnie agentom wydaje się, że są kimś ważniejszym niż w rzeczywistości”.

„Jeśli mają problem z Txiki Begiristainem bądź klubem to mogą rozmawiać, ale jeśli on nie przeprosi, Yaya nie zagra w żadnym meczu”.
Ładnie wyjaśnił tą kanalię Seluka :ok: :brawo:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 wrz 2016, 18:04

Swietne postawienie sprawy. Rola agentow w pilce urosla zbyt bardzo i trzeba to ukrocic poki mozna.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 530

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 20 wrz 2016, 18:23

Z jednej strony dziwnie winić Toure za to klapie jego agent, z drugiej jeśli rzeczywiście zależy mu na dobrze jego klienta to przeprosi. Bardzo dobrze to rozegrał Guardiola.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 wrz 2016, 18:32

To chyba odpowiedź Seluka.
Chyba, ale w jego stylu
BREAKING: YayaToure's agent Dimitri Seluk tells #SSNHQ: "Guardiola wins a few games and think he is king. "I live in Europe so I can say whatever I like and Guardiola can't stop me." I will apologise to Guardiola if he will apologise to Manuel Pellegrini for what he did to him."
Daleko od porozumienia są zdaje mi się :rotfl4:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 wrz 2016, 18:41

emski pisze: Z jednej strony dziwnie winić Toure za to klapie jego agent
Ale jeśli agent działa na szkodę klienta (a ten działa), to klient takiego agenta zwalnia. Yaya się od tych słów nie odcina, Seluk nie przeprasza, to Guardiola nie może się okazać pizdą i ustąpić. I dobrze to Pep rozegrał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 wrz 2016, 19:34

emski pisze:Z jednej strony dziwnie winić Toure za to klapie jego agent, z drugiej jeśli rzeczywiście zależy mu na dobrze jego klienta to przeprosi. Bardzo dobrze to rozegrał Guardiola.
Przeciez agent reprezentuje interesy swojego klienta, wiec normalne chyba ze sie wini zarowno gracza jak i jego agenta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”