Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2010, 21:49

red85 pisze:Nikt nie mówi, że przez kontuzje United nie zdobyli Mistrza - to nie było zresztą tematem tej dysputy. Mowa jest jednak o tym, że gdyby Chelsea byłą faktycznie taka mocarna, kompletna i w ogóle królewska, to by tytuł zdobyła dużo szybciej, bo przeciwników miała kulawych (nie chodzi tylko o kontuzje). Tyle. Nie dopisujcie do tego żadnych głupawych teorii i nie wyciągajcie daleko idących wniosków. Chodzi tylko o to, żeby zachować zdrowy rozsądek, a w moim mniemaniu pieśni pochwalne, które padły w tym temacie pod adresem CFC są mocno przesadzone.
Jasne, że Chelsea też miała swoje słabsze dni. Cech często zawodził. Terry to samo, ale pamiętajmy, że:
- Carlo pracuje 1 sezon
- Też mieli sporo urazów - Essien, jakby nie było kluczowy piłkarz. Bosingwa wypadł na większość sezonu, mieli szczęście, że Ivanovic grał znakomicie. Do tego Ashley Cole, Carvalho, czy chociażby Drogba, który ciągle ma jakies kłopoty z pachwiną, a goli nastrzelał aż miło. Ale jednak dali radę i osiągnęli rzeczy warte odnotowania, jak dwukrotne wygranie z ekipami z dawnej :P top4. czy strzelenie 103 goli w samej lidze.
Lampard 22 gole i 17 asyst jeśli się nie mylę, a nie znalazł się w 11 sezonu. Myślę, że jest to osiągnięcie warte odnotowania i pochwalenia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 maja 2010, 21:51

MazurXIII pisze:BTW - no i wracamy do starego tematu - MU posiada najlepszą pomoc na świecie,najlepszą obronę,najlepszy atak,najlepszego trenera etc.itp....tylko skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle (0 trofeów znaczących trofeów?).I na tym kończę.
Najlepsi nie zawsze wygrywają. Dla mnie MU, Chelsea i Barcelona to zdecydowanie najlepsze drużyny w Europie, z najlepszymi kadrami- jednak co z tego jak żadnej nie ma w Finale LM, a w półfinale była 1 z tego grona.
Jednak żeby oceniać takie rzeczy trzeba brać pod uwagę 2-3 sezony, bo inaczej strasznie to śmiesznie wygląda.

A co do Chelsea to także miała trochę urazów, PNA, więc jeśli wygrali to zasłużenie tym bardziej, że wyniki z czołówką Premiership mieli świetne.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 09 maja 2010, 22:08

Wilmore pisze:W Milanie czy ManU? :wink:
Pojawienie się Milanu w dyskusji na temat tego, czy Chelsea zdobyła tytuł w mocnej, czy nie, lidze to jakiś smutny żart, czy też raczej konsekwencja argumentu ad personam. To się ma nijak do dyskusji, bo Milan w takiej Anglii w tym sezonie walczyłby o LE. :wink:
Oczywiście mam na myśli United. Być może w Milanie też były problemy z kontuzjami (nie mam pojęcia), ale nie takie jak u nas. O rzekome pojawienie się Milanu w dyskusji należy mieć pretensje do mazura, choć znając jego mogłem się powstrzymać od jej kontynuowania.

Nie będę cytował każdego po kolei. Według mnie ani Nesta, a już na pewno Thiago Silva nie są piłkarzami klasy światowej. Oczywiście nie chcę przez to powiedzieć, że są słabi, bo jak gra Nesta każdy wie, a swego czasu grać Silvy mi imponowała. Ale powtórzę, to nie jest klasa światowa. Generalnie zgadzam się z Łukaszem.

Z mojej strony koniec. Nie chcę kontynuować offtopu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2010, 22:12

Nesta jest piłkarzem klasy światowej. Ostatnio [w ostatnich miesiacach/sezonach] miał kłopoty ze zdrowiem i już nie gra tak dobrze, ale na to miano zasłużył i już się go nie pozbędzie :P. Bo piłkarzem klasy światowej się jest, a w dobrej formie się bywa :]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2010, 22:17

muszeq pisze:Być może w Milanie też były problemy z kontuzjami (nie mam pojęcia), ale nie takie jak u nas.
Takie pytanie mam, skoro nie wiesz jakie były problemy z kontuzjami w Milanie to skąd wiesz że nie takie jak u was ? Wiadomo, piłkarze nazwiska mają inne :lol:

Nesta nie odskakuje jakoś od Vidica i Rio, Silva natomiast ma jeszcze słabsze chwile. Musi się uczyć. Jest na pewno jak na stopera świetny w ataku.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 09 maja 2010, 22:20

Łukasz_ pisze:Takie pytanie mam, skoro nie wiesz jakie były problemy z kontuzjami w Milanie to skąd wiesz że nie takie jak u was ? Wiadomo, piłkarze nazwiska mają inne :lol:
Po prostu nie znam szczegółów dotyczących waszych kontuzji (kto? na jaki czas?). Wiem natomiast to, że nie mieliście 8 naraz kontuzjowanych obrońców.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 maja 2010, 22:30

Po prostu nie znam szczegółów dotyczących waszych kontuzji (kto? na jaki czas?). Wiem natomiast to, że nie mieliście 8 naraz kontuzjowanych obrońców.
Oddo, Zambrotta, Jankulovski, Antonini, Nesta, Bonera, Onyewu, (niedostępny do gry lub kontuzjowany) Kaladze.
Na rewanż w Anglii dla przykładu wystawialiśmy prawego pomocnika Abate na prawej obronie, świeżo po urazie Bonerę (który się zaraz później posypał z powrotem) i Jankulovskiego w obronie i jedynego prawdziwego obrońcę Silvę na środku.
Tyle że o tym się w obozie ManU nie mówi, bo lepiej patrzeć na 0:4, niż pomyśleć, z jakim rywalem się grało. Ale to nie zmienia faktu, że naprawdę mieliśmy w pewnym momencie kontuzjowanych prawie wszystkich obrońców, i to w momencie kluczowym dla sezonu.
Trzeba też pamiętać o tym, że dla Was uraz Vidica to pretekst do gry Evansa czy Browna, u nas uraz Nesty to koniec świata.
Ale do czego zmierzałem - jeśli nie wiesz, jak wyglądała sytuacja, to się nie wypowiadaj, bo znów nie trafiłeś.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 10 maja 2010, 0:51

Co ty człowieku porównujesz?

W meczu z Wolfsburgiem graliśmy taką obroną: Park, Fletcher, Carrick, Evra.

Evra to jedyny obrońca. Pozostała trójka nigdy w życiu nie miała do czynienia z grą w obronie. Przypomnę, że ten mecz wygraliśmy 3:1 8)

Tak wyglądała wasza formacja w meczu z United: Abate, Bonera, Silva, Jankulovski

Abate gra bardzo często na prawej obronie. W większości meczów Milanu, które miałem okazję oglądać tak było. Jankulovski to też zawodnik, który częściej występuje w obronie niż w pomocy. Bonera i Silva to nominalni obrońcy. Dodatkowo na ławce siedzieli wtedy Zambrotta i Favalli, czyli kolejni obrońcy.

Nie twierdzę, że Milan nie miał problemów z kontuzjami, ale na pewno nie takie jak my. I nie wiem jak głupim trzeba być, żeby tego nie dostrzec.

Z mojej strony to już ostatecznie koniec tematu. Proszę nie traktować braku dalszych odpowiedzi jako brak argumentów. Ta dyskusja najwyraźniej nie ma sensu, a poza tym nie mam zamiaru się powtarzać.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 10 maja 2010, 1:45

8-0. hm czy to jest ta legendarna sila angieslkiej pilki? niech mi ktos podpowie kiedy i gdzie we wloszech czy hiszpanii mistrz wygrywal w takim stosunku.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 10 maja 2010, 2:02

W Anglii takie wyniki też nie są na porządku dziennym wiec daruj sobie. Lepiej sie zastanów jaka drużyna w Hiszpani ma szanse zdetronizować Real i Barce w najbliższych latach bo na dzień dzisijeszy przewaga tych dwóch drużyn nad resztą to ponad 20 punktów.

Edit: Co ja gadam. Prawie 30 pt :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 maja 2010, 8:07

SexyBitch pisze:Tak nie robiac OT - KajoFC kogo Chelsea ma na oku ? Bo slyszalem ze 7 nowych pilkarzy przyjdzie z czego 4 czy tam 5 z rezerw .Kto odejdzie ? Ballack i Cole tylko ?
Hmm jeśli chodzi o wzmocnienia najwięcej się mówi o Aguero że Chelsea już zaklepała sobie go i jest z Atletico po słowie. No jak by zliczyć tych piłkarzy z rezerw i jakieś 2-3 potencjalne wzmocnienia będzie tak z 7 twarzy nowych. Carlo mówi że ma mocny skład i nie potrzebuje wydawać kasy tylko po to żeby była wydana mówi że piłkarze nie są starzy tylko doświadczeni :rotfl: Milan II :P Carlo obiecał że od nowego sezonu do I składy permanentnie dołączy 5 piłkarzy z rezerw Borini (napastnik), Kakuta(pomocnik), Matić (pomocnik), Bruma (obrońca) i Van Aanhalt (lewy obrońca) w dodatku zapewne dołączy Stoch który świetnie radził sobie w Twente i przyczynił się do mistrzostwa Holandii więc wątpię że po takim czymś wróci do rezerw. Tu można zobaczyć jak radził sobie przez cały sezon w Twente --- >

Jeśli chodzi o tych co mają odejść to jest ich kilku jak można było zauważyć wczoraj Carlo nie wpuścił Bellettiego bez powodu :) to było swego rodzaju pożegnanie z klubem, już w styczniu Chelsea odrzuciła ofertę jakiegoś Brazylijskiego klubu za Juliano i myślę że teraz już dadzą mu zielone światło. Do Brazylii również chyba wraca Deco bo wspominał o tym w kilku wywiadach. Ballack'owi kończy się już kontrakt i chyba nie przedłuży bo Chelsea wprowadziła sobie taką politykę że dla zawodników w jego wieku (32) można co najwyżej roczny kontrakt zaoferować ale Ballack chce 2 letni w dodatku interesuję się nim Schalke więc może się go już pozbędziemy. Prawdopodobne jest również że szeregi opuści Ferreira zawsze zastępował A.Cole'a lub kogoś na prawej obronie ale teraz jest Zhirkov i Ivanović trzeba zwrócić uwagę że Paulo do najmłodszych nie należy. Padło kilka stwierdzeń że Carvalho się też pożegna ale nie wiadomo w tamtym roku miał odjeść ale Chelsea odrzuciła zatrważającą ofertę 3/4 mln z Interu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2010, 10:36

ja słyszałem z kolei, że Stoch nie chce wcale wracać, przyznał ponoć, ze nie ma szans na grę w Chelsea i chce zostać w Twente, gdzie gra regularnie i teraz po tej bramce bedzie Bogiem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 maja 2010, 11:25

KajoFC pisze: Ballack'owi kończy się już kontrakt i chyba nie przedłuży bo Chelsea wprowadziła sobie taką politykę że dla zawodników w jego wieku (32) można co najwyżej roczny kontrakt zaoferować ale Ballack chce 2 letni w dodatku interesuję się nim Schalke więc może się go już pozbędziemy.
Ballack ma już 34 lata (rocznikowo przynajmniej, nie pamiętam dokładnej daty ur.) i też sądzę, że Chelsea z nim się pożegna, chyba że Niemiec ugnie się i zgodzi na roczny kontrakt. Szczerze mówiąc, na miejscu Chelsea już bym tego nie robił - wiele raczej do drużyny już wnosić nie będzie, a wydaje mi się, że przynajmniej małe przewietrzenie składu dobrze londyńczykom zrobi :wink: Czy pójdzie do Schalke, to trudno stwierdzić. Schalke raczej nie da mu dużego kontraktu, a gra w klubie z Zagłębia Ruhry jakimś szalem sportowym chyba dla Ballacka też nie jest. Jesli nadal zależy mu na kasie, to obstawiam MLS albo jakiś Katar :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 maja 2010, 11:32

W lutym SkySports donosiło że Chelsea chce przedłużyć z Mirkiem kontrakt i wywiadzie powiedział że jest bardzo zadowolony z tego faktu. Myślę że po tym co pokazał ma szanse grać zmiennik J. Cole'a jak sie patrzy :) gra nominalnie na prawej stronie ale widocznie McClaren ustawił go na lewej by mu ciąć do środka i uderzać prawą. W rezerwach się wyróżniał teraz tylko upewnił ludzi w tym że grać potrafi. Przebywający na wypożyczeniu w Burnley Cork nosi się z zamiarem opuszczenia Chelsea na rzecz regularnych występów. Wczoraj strzelił bramkę Tottenham'owi ale Burnley i tak spadło a tak to mógłby być wypożyczony do nich ponownie.

Michał M no fakt mój błąd pomylił mi się z Lampardem :P Lampard jest rocznik 78' a Ballack 76'. Ze względu na nowe przepisy z wychowankami trzeba będzie kilka staruszków popchnąć dalej :) Dobrze że Chelsea wygrała tytuł i ma szanse na dublet bo zawodnikom będzie łatwiej odchodzić :) zapracowali sobie więc mogą odejść spełnieni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 maja 2010, 11:45

no wiesz, Anthony Stokes też w rezerwach grał dobrze, a w Falkirk niszczył system, gdzie ratował drużynę przed spankiem i strzelał jak na zawołanie. Potem w Sunderlandzie się pogubił i ostatnio go znalazłem w Hibernian chyba, jak patrzałem kto strzelał w tym meczu 6-6 :P Jednak liga holenderska, a angielska to nie to samo. Sam jestem ciekaw co pokaże i chciałbym go widzieć w Chelsea, bo kibice Chelsea bardzo go chwalą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”