FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1671

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 28 gru 2012, 20:11

Professor Chaos pisze: Neymar zbłaźnił się w Londynie w tym roku przecież
Kiedy? Nie grał źle wtedy akurat, chyba, że śledziłeś turniej tylko z livescorsów. Dużo słabiej grał na ubiegłorocznym Copa America.
Skoro w Barcelonie nie ma faktycznie kto strzelać prócz Messiego, to sceptycyzm względem Neymara jest imo troszkę naciągany. Owszem były brazylijskie niewypały, ale były też i europejskie. Neymar to zupełnie inna liga, ani z Robinho ani tym bardziej Pato nie było aż takiego szału.

E: post moodiego dojrzałem później. sorka.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 gru 2012, 20:16

nie mowie o koksowaniu na sile, ale wlasnie w tym wieku (18-21) normalne jest kolokwialnie mowiac przypakowanie - a neymar jaki byl pare lat temu, tak teraz jest taki sam przecinek

no w barcelonie samych koksow nie ma (procz jednego :boruta: ), pedro, czy villa rywale czasami rzucaja po boisku - najwazniejsza jest technika i te neymar posiada, ale gdyby do tego stal na nogach w polowie tak mocno jak messi, byloby swietnie, bo to tez wazne

Rosberg
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 28 gru 2012, 20:47

Professor Chaos pisze:Ja jak wiele razy pisałem zresztą nie jestem zwolennikiem tego transferu. ... W przeszłości przynajmniej ściągani przez Blaugranę Brazylijczycy coś pokazali w Europie (Romario, Ronaldo, Rivaldo czy Ronaldinho).
Ci co sie sprawdzili w Barcelonie grali juz w Europie na odpowiednim poziomie.
Nikt nie zagwarantuje ze Neymar sie sprawdzi a kasy bedzie kosztował duzo. Kupowanie kota w worku tak narazie moznaby okreslic transfer Neymara. lepiej poszukac kogos sprawdzonego.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 gru 2012, 21:02

masz jakieś propozycje? mnie by neymar ucieszył, gorszy od alexisa nie będzie.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 28 gru 2012, 21:11

Rosberg pisze: lepiej poszukac kogos sprawdzonego.
Podobno ci z Szachtara też tak mówili, zanim sprowadzili Brazylijczyków.
rekinho pisze:gorszy od alexisa nie będzie
Odnoszę wrażenie, że nawet sam Sanchez już gorszy być nie może. No chyba, że znów się połamie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 gru 2012, 21:18

Mnie ciekawi jak wyglądałaby misja odbudowania Pato w Barcelonie. Nie chce mi się wierzyć, że chłop jest spalony dla wielkiej piłki.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 gru 2012, 21:26

maciek_88 pisze:Mnie ciekawi jak wyglądałaby misja odbudowania Pato w Barcelonie. Nie chce mi się wierzyć, że chłop jest spalony dla wielkiej piłki.
Zależy od zdrowia. Z jednej strony masz van Persiego, który po latach kontuzji nagle powstał i wrócił na dobre tory, a z drugiej Diabiego, który z miliona kontuzji się nie otrząsnął i wciąż doznaje nowych. Na mój gust Pato podzieli raczej los tego drugiego...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 gru 2012, 21:28

Rosberg pisze: lepiej poszukac kogos sprawdzonego.
Przypomnę najlepszego gracza Serie A, Alexisa :D
Ja tam nigdy nie byłem i pewnie nie będę jakimś zwolennikiem transferu Neymara. Wkurza mnie jego gwiazdorzenie, nurkowanie (wiem że Alexis też to robi, ale u niego to też wkurza). Z drugiej strony to musi być bardzo dobry piłkarz, bo słaby piłkarz nie strzela tylu bramek w tak młodym wieku, nawet jeśli nie są to gole strzelane Manchesterom i Realom. W obecnej chwili, co tu dużo gadać, przydałby się. W ataku gole zdobywa tylko Messi, co jest spektakularne liczbowo i jak na razie 'nie najgorsze' dla zespołu, ale co będzie jeśli znowu nie trafi karnego w 1/2 LM? No Pedro ani Alex nie trafią tym bardziej, niestety i może się okazać, że taki brak kogoś do odciążenia Messiego w strzelaniu goli będzie po raz kolejny zgubny. Wiadomo, wszystko może się jeszcze zmienić, Pedro i Alex zaczną ładować po przerwie, Neymar się połamie, ale nic na to nie wskazuje. Ostatecznie uważam, że ktoś jest potrzebny na atak, wydaje się, że Brazylijczyk jest teraz jedyną godną uwagi opcją i jeśli miałoby w lecie dojść do jego transferu to musiałbym przyklasnąć temu posunięciu.
Swoją drogą, Barca byłaby jeszcze bardziej hejtowana, wyobrażacie sobie co gimbaza nawypisuje w internetach jak będzie karny po nurku Neymara w jakiejś dalszej fazie LM? :D

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 gru 2012, 21:50

U Alexisa siadła psychika, w poprzednim sezonie mimo kontuzji przeważnie grał... normalnie, czasem coś wychodziło czasem nie ale coś tam strzelał, podał, zanurkował :lol:, ale widać było, że chciał . Dzis co mecz wygląda na zgaszonego i po prostu przestraszonego, gość po prostu gra na alibi, już nawet nie nurkuje ostatnio :P
Marazm

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 28 gru 2012, 22:31

Czas by wrócił do Serie A.

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 28 gru 2012, 22:50

grzegorzfcb pisze:U Alexisa siadła psychika, w poprzednim sezonie mimo kontuzji przeważnie grał... normalnie, czasem coś wychodziło czasem nie ale coś tam strzelał, podał, zanurkował :lol:, ale widać było, że chciał . Dzis co mecz wygląda na zgaszonego i po prostu przestraszonego, gość po prostu gra na alibi, już nawet nie nurkuje ostatnio :P
Marazm

Nurkuje, lecz nie tak spektakularnie. Moze troche sie ogarna.

Co do strzelania bramek tylko przez Messiego. Nie uwazacie, ze wlasnie tak zespol jest ustawiony ? Mimo, ze pudlowanie w pilke jak w ostatnim meczu Alexis nigdy nie powinno sie pojawiac to jednak zespol ogolnie gra bardzo dobrze w tym sezonie. Bylo bardzo malo wyjatkow, walenia glowa o mur ale uogolniajac jest bardzo dobrze w lidze i lidze mistrzow. Przypadek z Atletico pokazal, ze Barcelona ( badz co badz z mocnym rywalem ) potrafi strzelac bez Messiego co dobrze obrazuje ten mecz gdyz Messi "jedynie" dobil rywala. Kazdy myslal, ze 40 bramek strzelonych dwa lata temu to granica mozliwosci przez napastnika, Messi zawstydzil Ronaldo i strzelil 50. W tym roku jego srednia jest na poziomie 55 ( ?) na koniec sezonu. On nie zwalnia, a zespol i trener potrafia to wykorzystac, ze maja takiego zawodnika i glupota byloby jakiekolwiek ograniczanie jego. Po to maja tak wybitnego gracza, by na niego grac.

Zauwazcie, ze teraz Barcelona zamiast wygrywac 1:0 wygrywa roznica 3 bramek juz teraz, owszem BARDZO duza czesc to Messi ale uwazam, ze jestescie w bledzie myslac, ze po przyjsciu Neymara zacznie on wyreczac Messiego i strzelac bramki. Wierzycie, ze ktokolwiek przychodzac do Barcelony zaczalby dokladac ~25 bramek do JUZ wybitnie wysokiej sredniej goli/mecz ? Co jest bardziej prawdopodobne :

1) Barcelona nadal wygrywa strzelajac srednio 3 bramki na mecz, grajac tak jak teraz pod najlepszego z zawodnikow - Messiego. I to on nadal ma 90% bramek druzyny
2) Barcelona nadal wygrywa strzelajac srednio 3 bramki na mecz, grajac tak jak teraz pod najlepszego z zawodnikow - Messiego, ale dzieli sie on dotychczasowymi bramkami w stosunku 60/40 70/30 Messi/Neymar.

Bo chyba nie sadzicie, ze po przyjsciu Neymara bedzie wygrywac w kazdym meczu strzelajac 6 bramek.

Ja osobiscie uwazam, ze ktokolwiek by nie przyszedl gra bedzie wygladala podobnie. Srodek bedzie rzadzony przez Inieste Xaviego i Sergio. Atak bedzie nalezal do Messiego w calosci.

ps. mimo wszystko bardzo chcialbym Neymara w Barcelonie. Mimo, ze za Holendrami nie tesknie to za ofensywnymi Brazylijczykami bardzo. Przydalby sie taki jeden, a Neymar to mimo wszystko swietny material. 8)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 gru 2012, 23:36

gra, bedzie wygladala podobnie, bo messi jest pierwsza, druga i piata opcja barcelony w ataku, z tym, ze wierze, ze neymar w pierwszych sezonach te 10-15 goli w lidze bedzie porafil strzelic i pare wypracowac, bo obecne statystyki bocznych napastnikow w polowie rundy (pedro 1 gol, alexis 0 goli) sa chore, jakakolwiek by taktyka zespolu nie byla

Rosberg
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 28 gru 2012, 23:45

rekinho pisze:masz jakieś propozycje? mnie by neymar ucieszył, gorszy od alexisa nie będzie.
Alexisa jak i od kolejnych naszych napastnikow ciezko byc gorszym majac na polmetku sezonu po 0-1 bramce... :P

Ale Barcy chybe nie stac na kolejny niewypal wsrod napastnikow za duza kase. A tylko duzej kasy wymaga sie jak po kogos zglasza sie Barca.
Neymar to gwiazdor podobnie jak Aguero. To moze zle wplynac na Leo. Juz to bylo przerabiane.

Moze i zespol jest ustawiony pod Messiego ale to nie powod zeby tak pudlowac. Dotyczy to wszystkich napadziorow. Jak strzelac maja pokazal ostatnio Busquets... Spokoj i opanowanie tego im brakuje pod polem karnym.

Pomyslu na nowego napastnika nie mam.

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 29 gru 2012, 0:34

Nie napisalem, ze pudlowac moga. Wrecz przeciwnie. Jezeli maja okazje jak Alexis by tylko dolozyc noge to grzechem jest tego nie zrobic i winic mozna tylko tego co pudluje.

Mi jedyne czego brakuje u Pedro i Sancheza to "robienia roznicy" na skrzydle poprzez dryblingi bo to co robia teraz to wola o pomste. Adriano i Alba robia to o wiele lepiej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 gru 2012, 7:59

Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz...A.Sanchez NIGDY nie był najlepszym graczem Serie A!Gdzie mu w tamtym okresie np. do Zlatana czy T.Silvy (biorąc pod uwagę tylko jeden klub :lol: )...Był jednym z najlepszych jeśli chodzi o MŁODYCH zawodników,wtedy na równi z Joveticiem czy...Pato...ot błysnął tak jak Szary w tym sezonie.Wcześniej miał kosmiczne problemy ze skutecznością i podejmowaniem dobrych decyzji,a wyróżniał się głównie szybkością...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”