Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1673

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 mar 2014, 10:47

Na ile % obstawiacie, ze pozegnamy Isco w lecie? Cholera, znakomity jest chlopak, ale za cholere nie widze dla niego miejsca w 4-3-3, on swoja gra pokazuje podobnie. Biorac pod uwage ze do konca sezonu 10 meczy a Carlo dopiero szuka mu pozycji, to transfer do takiego City robi sie bardzo realny

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2014, 11:01

Mamy dobre relacje z Realem, dawać go do Arsenalu. :jupi:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 mar 2014, 11:57

Moim zdaniem Isco nie odejdzie tak szybko, bo jest młody, kibice w Hiszpanii bardzo go lubią i po prostu stanowi część projektu cracki + najlepsi młodzi Hiszpanie. Dostanie jeszcze jeden sezon na zaskoczenie. Moim zdaniem on w tym 4-3-3 w środku pola odnajduje się coraz lepiej. Tragedia jest dopiero, gdy Carlo rzuca go na dziewiątkę. Już po pierwszej próbie tego wariantu było widać, że to nie jest dobry pomysł. Carlo mówił, że chce z Isco zrobić odpowiednik Seedorfa z jego czasów gry w Milanie i to może się udać, tylko nie od razu. Rzeczywiście długo trwały (trwają?) poszukiwania pozycji dla Isco i jego adaptacja do nowej roli, ale też długo trwało poszukiwanie ustawienia dla całej drużyny. Real nie grał 4-3-3 od początku sezonu i Di Maria też nie grał w środku pola od początku sezonu.

No chyba, że Real postanowi latem rozbić bank na jakiegoś innego pomocnika typu Pogba, to rzeczywiście mogłoby zabraknąć miejsca dla Isco, ale wtedy wolałbym odejście Khediry, bo jakoś trudno mi go sobie wyobrazić w tym obecnym Realu. Di Maria niby zajął jego miejsce, ale na boisku daje zupełnie inne rzeczy.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 17 mar 2014, 18:43

Sezon wchodzi w decydującą fazę a gazety prześcigają się w newsach o wyglądzie nowego Realu. Carlo podobno jest zadowolony z obecnej kadry i latem nie planuje znaczących transferów.
Rozwiązana ma zostać kwestia bramkarza. Od nowego sezonu skończą się rotacje (nareszcie) i Ancelotti wybierze bramkarza na cały sezon. IMHO ani Iker, ani Diego nie zgodzi się na bycie tym drugim. Jeden będzie musiał odejść i ciężko mi obstawić, który zostanie. To będzie dla mnie dużo ciekawsza decyzja, niż transfer jakiegokolwiek zawodnika. No, chyba, że nadejdzie ogromna oferta z Milanu za Diego Lopeza w wysokości 5mln euro. Wtedy będziemy musieli im go sprzedać. Takich ofert się nie odrzuca.
Praktycznie pewne jest odejście Coentrao. I dobrze, bo nie dał rady w Madrycie. Dla mnie to cipka bez charakteru. 1 dobry sezon na 3 to za mało na kolesia za 30mln. Tu nie chodzi o umiejętności, bo te posiada. Wszystko leży w jego głowie. Miał pełne poparcie wszystkich, oprócz kibiców. Taki Ronaldo czy Pepe, chronili go na wszelkie sposoby i ułatwiali mu aklimatyzację. Oprócz aklimatyzacji, łamał się w tym samym czasie co Marcelo i zamiast udowadniać swoją wartość, to przesiedział w gabinetach lekarzy. Ciężki zderzenie z hiszpańskim futbolem. On chyba będzie chciał wrócić do Benfici, tam mu było najlepiej i tam da radę. Na miejscu Paris Saint-German, Chelsea czy Manchesteru United nie kupiłbym go nawet za 10mln.
W jego miejsce szykowani są De Sciglio (według mnie fajny talent, ale nic ciekawego jeszcze nie pokazał), Alberto Moreno (Sevilla go nie sprzeda poniżej 20mln, a to jak na rezerwowego znacząco za dużo) i Bernat z Valencii.
Morata szykowany jest do odejścia i Isco ma grać jako 9. To ja bardzo dziękuje za takie cyrki. Lepiej dać mu odejść, a nie marnować go i przysposabiać do pozycji, do której się kompletnie nie nadaje. Moracie krzyżyk na drogę, bo kontrakt ma do 2015 i kokosów z niego nie będzie.
Zresztą to wszystko tylko spekulacje. Jest jeszcze Mundial i może ktoś wystrzeli i zainteresuje Pereza.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 17 mar 2014, 18:54

sigane pepe pisze:Sezon wchodzi w decydującą fazę a gazety prześcigają się w newsach o wyglądzie nowego Realu. Carlo podobno jest zadowolony z obecnej kadry i latem nie planuje znaczących transferów.
Jak dla mnie i pewnie dla innych kibicow Realu z tego forum nie ma czego zbytnio wymieniac. Druzyna funkcjonuje dobrze, a mozemy grac jeszcze zdecydowanie lepiej.
Rozwiązana ma zostać kwestia bramkarza
Ja rzecz jasna jestem za Lopezem (to sie chyba nazywa w Hiszpanii Lopezista, wszak skoro sa Bezemisci :P). Iker gra ostatnio lepiej, co do tego nie ma watpliwosci, ale jezeli mialbym wybierac wole Diego, i tak nie ma co sie ludzic. Casillas nigdzie nie odejdzie, a to, ze bardziej LUBIE Diego od niego to juz tylko i wylacznie moja sprawa.
Co do tej oferty Milanu. Co w niej jest takiego niezwyklego, ze Real musi ja zaakceptowac?
W jego miejsce szykowani są De Sciglio (według mnie fajny talent, ale nic ciekawego jeszcze nie pokazał), Alberto Moreno (Sevilla go nie sprzeda poniżej 20mln, a to jak na rezerwowego znacząco za dużo) i Bernat z Valencii.
Ten Wloch srednio mi sie podoba. Milan pewnie troche za niego zawola, tak samo z Moreno (ja czytalem nawet o 30 mln), z tej trojki to chyba najbardziej Bernat mi odpowiada, ale ja i tak jestem za tym, zeby Fabio zostal w Madrycie.
Morata szykowany jest do odejścia i Isco ma grać jako 9.
Moze Wenger sie skusi? Byly juz w zimie ploty, ze jest nim zainteresowany, wiec moze cos bedzie na rzeczy, a w Anglii moglby sobie poradzic. Ja sam juz w niego nie wierze. Niby w mlodziezowce gra naprawde fajnie, ale jak przyjdzie mecz na Bernabeu to zawsze sie osbra i zmarnuje co popadnie. A Isco na "9" to nieporozumienie. Nadal moim marzeniem jest Mandzukic (nie tylko ze wzgledu na gre, mam slabosc do balkanskich pilakrzy, tym bardziej do Chorwatow :P), ale i tak watpie by ten transfer doszedl do skutku,

Ja sam dorzuce od siebie tylko tyle, ze nie chce zadnego Pogby w Realu. Moze za 2-3 lata, ale na pewno nie w tym okienku. Przekozak z niego, ale nie ma dla niego miejsca, a cena 60 mln za niego jest przesmieszna. Wole, zeby Asier sie rozwijal.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 mar 2014, 18:56

Nie wierze ze Perez przezyje lato bez transferu cracka - spodziewam sie mimo wszystko ataku na Suareza / Falcao albo jakiegos innego drogiego transferu.

Coraz wiecej plotek o Pogbie w kontekscie Realu, w obliczu przejscia na 4-3-3 nie jest to glupie, do tego mamy graczy ktorych chcialoby Juve - nie zdziwi mnie ten transfer w ogole.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 17 mar 2014, 19:06

Perez kocha Benzeme a Ancelotti też jest z niego zadowolony. IMHO to bezsprzecznie najlepszy sezon Karima i jestem z niego zadowolony. Koniec głupich rotacji i Karim rozwinął skrzydła. Suarez może teraz nie chcieć odejść z Liverpoolu, gdy stali się znaczącą siłą w Anglii. Do tego nie ma klauzuli i działacze The Reds mogą sobie zażyczyć niebotycznych pieniędzy. Z Falcao i jego wiązdałami krzyżowymi to delikatna kwestia. Jak dla mnie to kot w worku i nie wiem czy będzie dobry jak kiedyś.
Pogba, tak, bardzo fajnie. Mamy kilku zawodników, których chciałby Conte (Coentrao, Angel i Morata) ale dla mnie osobiści mógłby jeszcze pograć z 2 sezony w Juve i tam się rozwinąć. Juve chyba przydałoby się (choć oczywiście nie muszą) sprzedać Vidala albo Pogbe, ale na tą chwilę pomoc wygląda u nas fajnie. W dodatku Pogba grałby na pozycji Di Marii, więc ta wymiana nie byłaby taka głupia.
Chemik pisze:Co w niej jest takiego niezwyklego, ze Real musi ja zaakceptowac?
To oczywiście był sarkazm. Młodsze pokolenie nie zrozumie, jak nie doda się emotki na końcu. Ciągle o tym zapominam :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 mar 2014, 19:21

E tam, informacja jakich wiele. Jeszcze będzie pięćdziesiąt zupełnie innych.

Jak będzie miał grać tylko jeden bramkarz, to na pewno odejdzie Diego Lopez. Wtedy byłby problem ze sprowadzeniem sensownego zmiennika na tę pozycję (Valdes jest za darmo :P ), co mi się nie podoba. Porządny rywal z ambicjami dobrze zrobił Casillasowi, który po dłuższej przerwie wrócił na naprawdę wysoki poziom i muszę przyznać, że dziś jest lepszy od Diego.

Drużyna nie potrzebuje wzmocnień. Może z wyjątkiem napastnika, ale też raczej takiego na zmianę (typ Adebayora z jego okresu wypożyczenia) a nie kogoś, kto z miejsca posadzi Benzemę głęboko na ławie.

Reszta transferów powinna być uzależniona od ewentualnych odejść, a tu szykuje się dziura tylko na lewej obronie. Pasują mi tam zarówno Moreno jak i Bernat. De Sciglio mi nie pasuje, bo wolę Hiszpana. :P Skoro w Hiszpanii jest taki wysyp dobrych młodych piłkarzy na tej pozycji, na której zawsze ich wszędzie brakowało, głupio byłoby szukać gdzieś indziej. Na pozostałych pozycjach żadne znaczące odejścia się nie zapowiadają.

No ale letnie okienka transferowe w Realu mają swoją specyfikę, więc może być więcej zakupów. Na razie to mało istotne. Trzeba w tym sezonie wygrać co się da. Później można się zastanawiać nad zmianami przed kolejnym.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 19:31 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 mar 2014, 19:29

sigane pepe pisze:Juve chyba przydałoby się (choć oczywiście nie muszą) sprzedać Vidala albo Pogbe, ale na tą chwilę pomoc wygląda u nas fajnie
Zaintrygowało mnie to zdanie. Możesz napisać co dokładnie miałeś na myśli? Nie chce atakować czy prowokować. Po prostu nie bardzo rozumiem jak drużynie może się przydać sprzedaż kluczowego zawodnika.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 17 mar 2014, 19:34

(L)oczkerson pisze:Zaintrygowało mnie to zdanie. Możesz napisać co dokładnie miałeś na myśli? Nie chce atakować czy prowokować. Po prostu nie bardzo rozumiem jak drużynie może się przydać sprzedaż kluczowego zawodnika.
Miałem na myśli straty spowodowane odpadnięciem z LM. Kwota ze sprzedaży jednego z nich, zbilansowałaby budżet, choć nadmieniłem, że oczywiście nie musicie żadnego z nich sprzedawać. W końcu jesteście w dobrej sytuacji finansowej :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 mar 2014, 19:50

Bez przesady. To, że zamiast planowanych 280 zarobią 260 nie znaczy, że muszą uciekać się do sprzedawania kluczowych zawodników. Najwyżej w przyszłym mercato będzie trochę mniejszy budżet. Zresztą po sezonie odejdzie kilku rezerwowych. Na nich klub też coś zarobi.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 18 mar 2014, 22:43

Mecz bez historii. Morata w koncu strzelil, ale i tak pochwalic go nie mozna. Ronaldo powinien skonczyc z 4 golami, a ma 2, i tak spoko, ze nabija statystki, ciekawe czy dociagnie do 20 goli do konca LM. Co do Jese to przerwa ma potrwac nawet 4-6 miesiecy choc nalezy poczekac na oficjalne informacje.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 18 mar 2014, 22:49

Przecież to nie była taka groźna sytuacja. Wielki pech, gdyby więzadła były zerwane. W takim wypadku wróciłby pewnie w okolicach września. Naderwanie to przerwa w granicach 2 miesięcy, czyli sezon z głowy, ale chociaż okres przygotowawczy przepracowałby normalnie. Pocieszam się myślą, że to młody organizm i Jese to fighter. Wróci silniejszy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 mar 2014, 22:53

Już potwierdzone. Więzadła zerwane. [*]

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 mar 2014, 22:53

Pech jak ch., szkoda slow. Sezon z glowy, okres przygotowawczy z glowy, forma po pol roku bez pilki moze byc rozna - dawno nic mnie tak nie wkurwilo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”