FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1677

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
fajnybartus
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 16 sty 2013, 20:33

Posiada ktos dobry link do transmisji ?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sty 2013, 21:14

FC Barcelona: Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano, Song, Thiago, Iniesta, Messi, Tello i Alexis

Ławka rezerwowych: Valdes, Alba, Piqué, Sergio, Xavi, Cesc, Pedro

Malaga CF: ameni; Gámez, S. Sánchez, Weligton (C), Eliseu; Seba, Camacho, Iturra, Portillo; Buonanotte i Saviola
Prawie takie skład jak chciałem, szkoda, że Bartry nie ma nawet na ławce, jak by go widział obok Puyola, miałby i oparcie w kapitanie i dobry test.
No i cholerny pech z urazem Sergi Roberto :?
Nareszcie Tello w pierwszym składzie :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2013, 21:21

Malaga chyba sobie odpuszcza CdR, bo sklad prawie taki sam jak na Eibar. Nie ma Isco, Joaquina, Demichelisa, Caballero, Santa Cruza i Monreala. Z tego co widze Eliseu zagra na lewej obronie. Ladny gips.

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 16 sty 2013, 21:40

Mimo, ze tego nie robie i jest to dla mnie dziecinne cholernie to musze, no musze [*] dla Alexisa. Z niego nic nie bedzie. Szkoda, liczylem bardzo.

ahahahahaha

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 16 sty 2013, 22:19

PUUUUUUUUYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL !!! Co za bramka Kapitana! Fantastyczne trafienie!

Mamy miażdżącą przewagę i powinno być 4-0 co najmniej a nie 2-1.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 sty 2013, 9:05

Dno i metr mułu. Dawno tak słabo nie graliśmy. Thiago bardzo słabo. Ile piłek niecelnych to masakra. Na takim poziomie to nie może się zdarzać. Alexis znowu zawiódł. Mógł dać 3-1 i zapewne wygraną, a spieprzył w 100% sytuacji.
W ataku brak produktywności. Tello pomijany praktycznie przez cały swój pobyt na boisku. Iniesta coś próbował zdziałać na lewej. Sanchez to samo. Na plus: Pinto, Masche, Puyol, Messi. Taki come back się szykował. Myślałem, że się skończy ~4-1, a tu dupa. Jak odpadną przynajmniej GD nie będzie :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 sty 2013, 9:32

Professor Chaos pisze: Na plus: Pinto, Masche
Pinto wsadził na konia Thiago podająć mu piłkę, gdy ten na plecach miał 3 rywali. Oczywiście Thiago pepłnił błąd bawiąc się, ale co Pinto sobie myślał to nie wiem :roll: Na pewno plus za grę na linii i wyciągnięcie paru piłek. I tyle, tj IMO za mało.
Masche - dobry w destrukcji, fatalny w wyprowadzeniu piłki, a to w naszej grze podstawa

Song - on z kolei uciekał do przodu. Nie ogarnia gry Barcy więc próbuje grać jak w Arsenalu, może nawet bezwiednie :lol:
W efekcie zdarzało się, że najbliżej obrony był Thiago, ana taką grę on jest chyba jeszcze zbyt niedojrzały tj ryzykuje podając.

Alexis mnie irytuje i fascynuje jednocześnie. nie jest tak, że nic nie umie, bo potrafi przyjąc piłkę mając rywala na plecach a już jego specjalnośc to przyjęcia na klatę. Potrafi też ruchem bez piłki zabrać obrońcę i zrobic przestrzeń. Do prostopadłych piłek też dobrze wychodzi.
Jednak tiki taki nie ogarnia i często potrafi przyjąć piłkę jak drewniak. No i kur... ta jego "skuteczność", to ludzkie pojęcie przechodzi. I zwlekanie z zakończeniem akcji. Przegrzewa się mu mózg lub szuka nie siłę Messiego ? Jednak ma szczęście(na razie), bo Tito w niego i wierzy i co równie ważne, kibice też. Po pudle w pierwszej połowie na CN skandowano jego nazwisko :) Ale też było trochę gwizdów jak schodził, ale i tak mało

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 17 sty 2013, 11:24

Ja winy Pinto nie widzę. Często tak się bawimy w przed własną bramką. Thiago ewidentnie za późno się rozejrzał, stracił i gol. Powinien z od razu odegrać piłkę z powrotem do Pinto.

Alexis już nawet moją cierpliwość wyczerpuje.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 17 sty 2013, 11:39

pinto to ma z 40% zaslug w tej bramce. to podanie nie mialo sensu i bylo tak przewidywalne, ze iturra biegl do thiago juz ulamek sekundy zanim pinto do niego podal

wynik dla barcelony fatalny, ale sami sobie winni, przycisneli chwile po stracie pierwszej bramki, a potem grali na 30%. malaga potrafi sie bronic, a w obecnej sytuacji bramek strzelac nie musza, wiec odpadniecie mnie niestety nie zdziwi. zobaczymy jak barca zagra pod presja

Awatar użytkownika
barcelowicz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barcelowicz » 17 sty 2013, 11:49

Poza Tarzanem ciężko kogokolwiek wyróżnić za całokształt we wczorajszym meczu. Masche niby 18 odbiorów, ale też 10 strat. Świetny Messi w pierwszej połowie po przerwie gasł z każdą minutą. Song chyba pobił rekord głupio przebiegniętych kilometrów z piłką przy nodze. Alexis z każdym meczem mnie zadziwia, wielokrotnie już myślałem, że gorzej nie można zagrać, a ten ciągle zaskakuje. Nie wiem czy kiedykolwiek mieliśmy tak nieskuteczną "9".
Pierwszy gol to IMO większy błąd Pinto - miał lepszy przegląd sytuacji niż Thiago, widział ustawienie niemal całej drużyny i rywali, Thiago nawet gdyby się rozejrzał przed przyjęciem (czego nie zrobił i to go zgubiło) miałby jedynie opcję gry do Masche swoją słabszą nogą, co przy takim pressingu gości było także ryzykowne. Pinto powinien IMO w tej sytuacji zagrać do niepilnowanego na prawej stronie Montoyi.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sty 2013, 12:01

song jest tragiczny, do tej pory nie wie jak sie ustawiać
ale to co odpierdala (bo inaczej sie tego nie da nazwać) sanchez to przechodzi wszelkie pojęcie, sprzedać go w cholere i niech nigdy nie wraca

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 17 sty 2013, 12:27

Song nie tak tragiczny. Tragiczny byłby gdyby popełniał więcej błędów, tracił non stoper piłki, nie było by żadnej korzyści. Imo z meczu na mecz lepiej. Busquetsem wiadomo nigdy nie będzie, ale bez przesady już z tą tragiczną grą.

Za to Sanchez to jest whoa! Vilanova uparcie go wpuszcza, tymczasem jego miejsce jest zdecydowanie na ławce gdzieś poza Barceloną. W zeszłym sezonie już wywracał się w każdej strefie boiska, symulował, marnował wiele setek, choć jakoś te bramki wpadały. Teraz to jest komedia; minuta 40 wczorajszego meczu to tak jakbym oglądał chłopaków z polskiej ligi. Ciekawe czy ktoś w ogóle zdecyduje się na jego kupno za rozsądną cenę. Jedyne co go trzyma w tej Barcelonie to chyba to, że jest młody i ma "czas". Innego powodu nie widzę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2013, 15:59

Ja mysle ze problemem Sancheza jest fakt ze nie jest napastnikiem. Owszem zdarzylo mu sie strzelic w jednym sezonie plus 10 ale to byl wypadek przy pracy. Niestety w Barcelonie potrzeba gosci ktorzy grajac w ataku beda strzelac te 10 bramek co sezon. Wczoraj i nie tylko potrafil dochodzic do sytuacji strzeleckich. To ze mu nie wychodzi to juz inna kwestia. Mam nadzieje ze chlopak sie nie zalamie i moze uda mu sie cos postrzelac bo przyda nam sie wieksza kasa za jego sprzedaz.
Wczoraj brakowalo wyprowadzenia pilki z wlasnej polowy. Defensywa przeszla obok meczu. Song obok Sancheza z uwagi na wysokie kwoty zakupu beda mieli ciezko. Mam nadzieje ze klub szybko sie zorientuje i w lecie beda zmiany. Ja na tych 2 nie licze.

Rewanz ciekawy jak ostatnio zaden mecz. Wreszcie bedzie presja o dobry sprawdzian przed CL

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 sty 2013, 17:40

sanchez miał tyle 200% sytuacji w tym sezonie, że te 10 powinien wpakować z palcem w dupie, no ale jak sie nie trafia kilkukrotnie na pustą bramke to się ma na koncie 0

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 sty 2013, 21:13

Victor Valdes will not renew his contract at Barcelona when it expires in 2014. (Source: EFE Spanish News Agency)
Ktoś tu będzie potrzebował bramkarza nowego :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”