Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1677

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 mar 2014, 8:48

Ale brednie co niektórzy tworzą. Barca w lidze ma jeszcze piekielnie trudne mecze z Espanyolem, Villarreal, Granadą i Elche.
Espanyol, Villarreal i na koniec AM. To beda ciezkie mecze, ktore powinny decydowac o naszych szansach na mistrza. Pozostale przy odpowiednim nastewieniu powinnismy wygrac.
Szanse Realu zaleza od Atletico. Krolewscy maja jedynie ciezki mecz z RSSS. Reszte powinni golic jak do tej pory. Valencie u siebie pojada tak samo jak Borussie w LM.
Atletico to wielka niespodzianka. Juz dawno powinni spuchnac a sa liderami. Nie przekreslalbym ich szans na mistrzostwo. Jak dla mnie glowny faworyt na mistrza.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 27 mar 2014, 9:10

Ludzie, czy Wy żeście oszaleli? Kibice Realu płaczą, że po mistrzostwie, kibice Barcy, że mecze trudne i już sraka, zaraz wpadnie tu Doktor i będzie pisał, że i tak z Barcą dostaną w ostatniej kolejce i też Atletico majstra nie zdobędzie. To w takim razie Athleticowi przyznać już teraz, bo żadna z 3 pierwszych drużyn i tak przecież nie zdobędzie. Przypominam, że jest jeszcze 8 kolejek i wszystkie 3 drużyny mogą zdobyć mistrzostwo, bo sytuacja może się jeszcze diametralnie zmienić [jak w przypadku Realu]. Jak dla mnie jeszcze wszystko jest sprawą otwartą i nie mam pojęcia kto wygra ligę, ciężko mi ocenić. Ogarnijcie się trochę.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 27 mar 2014, 9:33

Real traci do Atleti 3 punkty przy gorszym bilansie spotkan bezposrednich, wiec tak naprawde 4 punkty. Nawet jak wygra wszystko do konca, a Atleti przegra jeden mecz, to i tak ich nie scigna. W formie ze stycznia/lutego mowilbym inaczej, przy tym co pokazuja teraz na mistrzostwo szans nie ma, pogrzebane zostaly wczoraj - tyle miesiecy ciezkiej pracy w dupe, no ja jebie.

Wyglada na to, ze mistrzostwo kraju roztrzygnie sie w ostatniej kolejce, tyle ze bez zadnego udzialu Realu. Najgorsze jest k.wa mac to, ze od dawna bylo wiadomo, ze wczorajszy mecz bedzie najtrudniejszym z drugiej polowy sezonu (poza GD), Carlo powinien naprawde zajebiscie przygotowac zespol i dopilnowac, zeby Seville powiezli. A tu psikus.

No i rowniez uwazam, ze nadszedl czas na powrot Ikera do bramki. Lopez przez jakis czas gral naprawde rewelacyjnie, ale okazuje sie ze to prostu byla przedluzona dobra forma. Coraz czesciej sa momenty gdzie czlowiek widzi, ze puszcza tego co nie powinien, tak byc nie moze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2014, 11:05

Pisałem po GD, że jedyna szansa na mistrzostwo to wygranie wszystkiego do końca, bo Barcelona nie straci już punktów. To nie było pisane w emocjach, tylko tak będzie. No może w ostatniej kolejce jak Atletico dalej będzie grać o mistrzostwo, ale też raczej nic z tego. Bez jaj z wyszukiwaniem trudnych meczów. Wszystkich trudnych rywali mają u siebie. Villarreal od ładnych kilku tygodni kopie się w czoło, nawet Valencia ich zdeklasowała, czego nie odzwierciedla wynik. Oni tam mieli dwie sytuacje w meczu, z czego jedną strzelili, ale to były sytuacje po prześmiesznych błędach w obronie, stratach przy własnym polu karnym. Villarreal gra teraz słabo. Espanyol to chyba się wymienia tylko dlatego, że to derby. Co z tego, że derby? W Espanyolu nawet nie ma kto strzelać bramek.

Poza tym Barcelona jest coraz lepsza. Przyszła decydująca faza sezonu i grają coraz lepiej. Real był w formie w styczniu i lutym, a teraz... chociaż w sumie przez cały sezon co trudniejszy rywal, zwłaszcza na wyjeździe to Real nie umie wygrać. Kiedyś Real był drużyną przeprowadzającym remontady. W tym sezonie remontady są przeprowadzane na Realu. Real jest na prowadzeniu, a potem remisuje lub przegrywa.

Poza tym Carlo tyle się nagadał o tych rotacjach przez cały sezon, a od dłuższego czasu ciągle jedzie tą samą jedenastką. Wczorajsze wejście Moraty w 90 minucie to już w ogóle było mistrzostwo świata i to jeszcze za Modricia zamiast któregoś z obrońców.

Iker powinien wrócić do bramki, bo musi być ograny na pozostające mecze pucharowe, a Diego stracił formę z poprzedniego sezonu i pierwszej części obecnego. Bronił znakomicie i dawał spokój przy grze w powietrzu. Teraz dalej robi to drugie, ale przy strzałach nie robi tego, co robił wcześniej i co mógłby robić. Także tak jak wcześniej on był w lepszej formie i chciałem, by grał, tak teraz pora by znów grał ten, który jest w lepszej formie. A w lepszej formie jest Casillas.

Swoją drogą Sevilla zagrała mniej więcej tak, jak z Realem grałaby taka Chelsea. Jak dojdzie do starcia z nimi, będzie to wyglądać żałośnie. Zero pomysłu na grę przeciwko murowi i zero asekuracji, by rywal nie kontrował. Sevilla wyszła w meczu dwa razy i strzeliła dwie bramki.
rekinho pisze:ciekawe czy sevilla dogadala sie z realem co do wyniku
Ten jak zwykle nie zrozumiał kontekstu i myśli, że błyszczy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 mar 2014, 11:55

Ten jak zwykle nie zrozumiał kontekstu i myśli, że błyszczy.
zrozumiałem, ale po co marnie napinasz, już tylerdurden lepsze prowo sieje pisząc, że ramos nic złego podczas gd nie zrobił

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 27 mar 2014, 12:20

Real z zespołami z czołowej 5 zdobył 8 punktów.... na 24 mozliwe :)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 mar 2014, 12:25

To tylko pokazuje jak wiele jeszcze twmu zespolowi brakuje.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 27 mar 2014, 12:58

cruel pisze:ze niby przegrana po ~30min grania w 10 eliminuje teze, ze Bayern i Real to dwie najmocniejsze druzyny obecnie?
I po raz kolejny mogę się odnieść - tak, wczorajszy pokaz też dobitnie udowadnia, że Real nie jest jedną z dwóch najsilniejszych drużyn na świecie.
Mefju pisze:Real z zespołami z czołowej 5 zdobył 8 punktów.... na 24 mozliwe
Tak jak pisałem wcześniej, Real nie rozegrał wielkiego meczu z żadnym poważnym rywalem. Mogę napisać z Atletico na Bernabeu w Copa del Rey, ale wszyscy też widzieli jakie warunki drużyna Simeone wtedy postawiła. Bilans jest tragiczny i ja wciąż nie wiem czy team Ancelottiego podąża właściwym torem. Niech notuje takie wyniki jak za Mourinho a będę zadowolony.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 mar 2014, 14:25

Prawda to, ze Real zakontraktowal moja perelke Marco Asensio z Mallorci? :(

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 mar 2014, 14:32

Z tego co widze to na razie tylko AS podal ta informacje, wiec pewnie jeszcze nic nie pewnego, ale skoro nazywasz go perelka to musi byc dobry.

Poza tym Arbeloa zamiescil fajny wpis na Twitterze do Diego.
"Nie powinno mylić się prawdy z opinią większości’. ;) Zawsze z tobą, bracie!"
Pismaki sie nie rzucaly na poczatku, ale kilka slabszych meczy Diego i juz sie zaczyna. I tak dlugo trwal spokoj w kwestii obsady bramki.

ED: poza tym sam Carlo ucial narastajace informacji o tym, ze Casillas moze bronic w lidze. Potiwerdzil, ze jutro Lopez, a w srode Iker.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 mar 2014, 14:53

Chemik pisze:ale skoro nazywasz go perelka to musi byc dobry.
Jesteś tego pewien? :lol:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 28 mar 2014, 14:58

Sam pamiętam jak Doktor pisał, że Stępiński za kilka lat będzie grał w klubach pokroju Milanu, ale wczoraj na twitterze mówiło się o 4 mln euro za tego Asensio, a to trochę sporo jak zawodnika mającego grać w rezerwach więc talent pewnie ma.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 mar 2014, 15:00

Stepinski to byl glod na polski talent, chociaz nadal mam nadzieje, ze zrobi porzadna kariere.

Jednak Asensio to zupelnie inny swiat.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 mar 2014, 15:00

emdżej pisze:Jesteś tego pewien? :lol:
Powiedzmy, ze ufam Jackowi w tej kwestii :P
Widzialem na transfermarkt, ze kols ma kontrakt do konca tego seoznu, wiec jak ma przyjsc to raczej wiekszych kosztow nie poniesiemy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 mar 2014, 15:06

Powiedzmy, że Doktor kiedykolwiek oglądał mecz rezerw Mallorki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”