Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 169

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sie 2006, 13:58

http://www.filmweb.pl/Mi%B3o%B6%E6,kibi ... m,id=38807 <------ Miłość kibica

Może ktoś z was widział już ten film, ale jeśli nie to naprawdę warto. Jak sam tytuł już mówi, film jest o miłości pewnego kibica do Arsenal i ukazuje nam losy Kanonierów w sezonie 1989. W roli głównej Colin Firth.

Ja oglądałem go dopiero dzisiaj. Na Europie :roll: puszczali.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2006, 14:05

Skoro juz jesteśmy przy Arsenalu ...

W dzisiejszym meczu, który przypieczętuje nasz awans do LM nie zagrają :

Ashley Cole
Jens Lehmann
Tomas Rosicky
Jose Antonio Reyes
Gael Clichy
Philippe Senderos
Abou Diaby
Lauren

pewnie także Titi nie zagram dziś nie bedę się bawił w zgadywanie składu bo nie zgadne .... a może :think:
W bramce Almunia ... Eboue, Kolo, Djourou, Hoyte/Flamini ... Cesc, Gilberto, Hleb, Freddie, Ade, Robin

Oczywiscie jak Wenegr będzie chciał dać odpocząć kilku graczom, to skąłd może być zupełnie inny. Sam niewiem co wymyśli na mecz z Dinamem, bo ejszcze nie było żadnych przedmeczowych wypowiedzi.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 sie 2006, 15:24

Thierry powinien zagrać przynajmniej jedną połowę. Później powinien zmienić go Robin. W ten sposób Francuz ani się zbytnio nie zmęczy i podszlifuje trochę formę :wink: Dziwi mnie trochę, że po wczorajszych wypowiedział Wenger nie wystawił na mecz Reyesa :roll: W ten sposób rozwiałby wszelkie wątpliwości o Jego przenosinach. Kolejną sprawą jest to, że Arsene ponoć złożył ofertę za Gallasa :shock: Czyli wszystko wskazuje na to, że jednak wymiana jest jak najbardziej prawdopodobna :wink: Krótko mówiąc- Jestem ZA :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 sie 2006, 16:35

Róża - Jose ma kontuzjowana pachwine, dlatego dziś nie wystąpi i do Realu też nie pujdzie - bo kto kupi kontuzjowanego gracza ?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2006, 16:39

fieldy pisze:Róża - Jose ma kontuzjowana pachwine, dlatego dziś nie wystąpi i do Realu też nie pujdzie - bo kto kupi kontuzjowanego gracza ?
Myślę że ta jego kontuzja to nie jest jakiś wielki problem dla transferu. A do Realu nie pójdzie bo nie ma potrzeby ściągać jeszcze jednego zawodnika jak się ma już 2 dobrych na ta pozycję (Robinho Cassano). Chyba że po to żeby grzał ławę, ale szkoda wtedy takich pieniędzy. już lepiej zbierać kasę na Joaquina :P

a tak pozatym to słyszałem że Reyesem poważnie interesuje się Atletico :o Tylko że jak narazie proponują mniejszą kasę niż Real proponował :lol: (chyba koło 12mln)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 sie 2006, 16:39

Przyznam się bez bicia, że nawet o tym nie wiedziałem :oops: A o tym że Reyes nigdzie nie przejdzie wiem. Nawet na oficjalnej stronce jest to napisane :P

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 23 sie 2006, 16:44

Założę się, że jak Real (albo Atletico :lol: ) da te 18 milionów to zobaczysz i będziesz musiał uwierzyć w komunikat o nieco innej treści zamieszczony na tej same stronie, do której link podałeś, czego sobie i Tobie życzę :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 sie 2006, 16:54

Wątpie. Nie dość że Jose ma kontrakt obowiązujący do 2009 (?) roku i Wenger go tak łatwo nie puści to jeszcze teraz ma kontuzje. Poza tym najpierw trzeba te 18 milionów wyłożyć, a Blancos się do tego zbytnio nie kwapią. Oferta Atletico? Chyba tylko według Marci :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 sie 2006, 16:59

RóżA pisze:najpierw trzeba te 18 milionów wyłożyć, a Blancos się do tego zbytnio nie kwapią

I nie zapłacą. Przecież sam Wenger powiedział, że Reyes zostaje w Londynie, więc jak dla mnie sprawa jest już jasna. Real dawał 15 baniek i pewnie myślał, że jak przetrzyma to Arsenal się ugnię i sprzeda Hiszpana. Jak widać - przeliczyli się :D

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 sie 2006, 16:59

To z tą ofertą Atletico to było tylko tak na poprawienie humoru ;) Chyba nie myślisz że Reyes by został gdyby ktoś zapłacił te 18 mln? Tak naprawdę nie oszukujmy się, on nie jest w Arsenalu niezastąpionym zawodnikiem i jego strata nie odbiła by się jakoś znacząco na drużynie. Tym bardziej że już klub zakomunikował wcześniej że 18mln starczy.

Real nie daje takiej kasy z 2 powodów. Po pierwsze jego przyjście nie jest w cale piorytetem i jeśli Wenger tak bardzo go potrzebuje to może go zatrzymać, a po drugie w tym momencie Real musi sprzedać paru piłkarzy którzy są zbędni bo w tym momencie kadra jest za szeroka :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2006, 11:03

Arsenal wygrał pierwszy oficjalny mecz na Emirates, wiec wypadałoby cokolwiek napisać :P

Piłkarze podeszli do meczu na luzie [taka mam nadzieję, bo jak sie starali, to jest bardzo źle ze skutecznością ] Henry spokojnie piłkę trzymał przy nodze az do pola karnego rywali, jak szło - to podawał, jak nie szło - ze spokojem cofał piłke i grali dalej swoje.
To co wyprawiał wczoraj Robin - przechodzi ludzkie pojęcia, mijał jak tyczki zawodników Dinama, celnie uderzał, ale zawsze w środek bramki, przez co gola nie zdobył. Raz obrońca cudem wybił piłkę zmierzajacą do bramki.

Trzeba też zauważyć, ze Kolo popełnił ogromny bład przy utracie gola, dobrze, że w takim meczu, przy pewnym awansie. Licze, że jak będie bardziej skoncentrowany - takiego błedu juz nie popełni.
Freddie po kontuzji grał jak młody Bóg :P zdobył gola i 2 razy był blisko podwyższenia rezulatatu, jednak - tak jak w pozostałych przypadkach zawodziła skutecność.
Kolejny raz z dobrej strony pokazał się Theo.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 sie 2006, 16:22

Wynik cieszy, ale trzeba przyznać, że awans był pewny i zapewne większość zawodników podeszła bardziej na luzie do tego spotkania.
fieldy pisze:Trzeba też zauważyć, ze Kolo popełnił ogromny bład przy utracie gola, dobrze, że w takim meczu, przy pewnym awansie
Lepiej niech teraz wyczerpię limit wszystkich błędów, bo w trakcie sezonu takie gafy mogą mieć spore konsekwencję. (Co do środkowych obrońców to nadal mam nadzieję, że Gallas trafi na Emirates Stadium. Jednen klasowy piłkarz więcej nigdy nie zaszkodzi, a biorąc pod uwagą kontuzjogenność naszych zawodników :roll: )

Cóż tu więcej pisać (fieldy wyczerpał temat :D ). Chwilowo jedyny mankament to wspomniana skuteczność, ale im dalej w sezon powinno być coraz lepiej.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 sie 2006, 0:03

A ja mam zamiar pochwalić w tym miejscu Robina. Meczu co prawda na żywo nie oglądałem, ale już go ściągnąłem i muszę przyznać, że holender się wyrobił 8) To co wyprawiał z obrońcami Dynama w głowie się nie mieści. Mijał ich dosłownie jak tyczki. Warte podkreślenia jest również to, że nie często mijał kilku przeciwników po czym bardzo dobrze zagrywał do przeciwników, a nie na siłę starał się wykończyć akcję samemu :wink: Ciekawe czy to właśnie na niego nie zdecyduje się częściej stawiać Wenger niż na Adebayora :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2006, 0:11

RóżA pisze:Warte podkreślenia jest również to, że nie często mijał kilku przeciwników po czym bardzo dobrze zagrywał do przeciwników, a nie na siłę starał się wykończyć akcję samemu
:think: aleś namieszał, nic nie zrozumiałem :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 sie 2006, 0:15

Myślałem o jedym a pisałem już drugie. Większość userów mam nadzieję że zrozumiała o co chodzi, a specjalnie dla Ciebie brylancik poprawię napisane zdanie:

Warte podkreślenia jest również to, że nie często mijał kilku przeciwników po czym bardzo dobrze zagrywał do kolegów z drużyny, a nie na siłę starał się wykończyć akcję samemu.

:wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”