Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 169

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 maja 2010, 11:47

KajoFC pisze:Dobrze że Chelsea wygrała tytuł i ma szanse na dublet bo zawodnikom będzie łatwiej odchodzić :)
No nie wiem czy Ballacka aż tak to pocieszy. Odchodził z Monachium, by wygrać Ligę Mistrzów...Teraz to Bayern jest blisko triumfu, a Ballack już chyba Pucharu Mistrzów do góry nie wzniesie...Ostrzeżenie dla Ribery'ego? :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 maja 2010, 14:16

Lepiej żeby Ballack się nie ugiął w sprawie kontraktu :P Chelsea jest potrzebne trochę świeżości po 2 sezonach bez jakichś poważnych zakupów. Chcąc nie chcąc przepisy to przepisy ktoś musi zrobić młodziakom miejsce i najlepiej jak by to były stare wygi :) Jak na razie w spekulacjach czołują Ballack, Deco, Belletti, Ferreira no i może Carvalho gdy dojdzie do wniosku że to już czas na zmianę. Potrzebny napastnik i może jakiś kreatywny pomocnik :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 maja 2010, 10:28

miguel indurain pisze:8-0. hm czy to jest ta legendarna sila angieslkiej pilki?
Ciekawe stwierdzenie z strony osoby, która kibicuje lidze hiszpańskiej gdzie 2 drużyny mają przewagę prawie 30 pkt. nad resztą.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 maja 2010, 12:29

Rezus pisze:
miguel indurain pisze:8-0. hm czy to jest ta legendarna sila angieslkiej pilki?
Ciekawe stwierdzenie z strony osoby, która kibicuje lidze hiszpańskiej gdzie 2 drużyny mają przewagę prawie 30 pkt. nad resztą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 maja 2010, 23:25

Takie pytanie do kibiców The Blues: jak wasz klub zapatruje się na kupno Yaya Toure? Bardzo wam potrzebny? Bo w prasie ostatnio coś piszą o możliwym przejściu Toure do zespołu z Londynu, co mnie niespecjalnie cieszy. :|

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 22 maja 2010, 23:28

jakimś kibicem Chelsea nie jestem, ale słyszałem, że woleliby kupić Bastiana Schweinsteigera.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 maja 2010, 23:31

Kibicem Chelsea nie jestem, ale wydaje mi się, że to wymysły prasy. Są przecież Obi Mikel i Essien, więc kupno kolejnego DM'a jest raczej mało prawdopodobne. Jeśli już wzmocnią środek, to raczej ofensywnie usposobionym zawodnikiem (mówi się, że chcą Milnera, o którego będą musieli powalczyć z City).

Kajo, jak wygląda sprawa z nowym kontraktem Joe Cole'a?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 22 maja 2010, 23:42

Daaaamian pisze:Są przecież Obi Mikel i Essien
No właśnie, jakby doszedł do tego grona jeszcze Toure to 3 pomocników jechałoby na PNA [+ Drogba i Kalou]. Mam nadzieję, że to naprawdę plotki i Yaya zostanie w Barcie...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 maja 2010, 1:19

Daaaamian pisze:mówi się, że chcą Milnera, o którego będą musieli powalczyć z City).?
Wydaje mi się, że do tego gronna dołącza Manchester United. Sir Alex chyba poważnie myśli o sprowadzeniu Jamesa na Old Trafford.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 maja 2010, 8:29

Daaaamian pisze:Kajo, jak wygląda sprawa z nowym kontraktem Joe Cole'a?
Mają zacząć podpisywać kontrakty z zawodnikami w najbliższym czasie, chcą to zrobić jeszcze przed MŚ. Jest tam kilku do przedłużenia jak np. Anelka więc jak się zacznie to będą o tym pisać. Terry, Lampard i Carlo są przekonani że Joe zostanie z ekipą. Co do Toure to na serwisach polskich Chelsea pokazały się kilka wypowiedzi agenta że jak Chelsea by chciała go kupić to by nic nie stało na przeszkodzie bo na 90% Yaya odejdzie z Barcy na rzecz regularnej gry ale tu z kolei by miał wygrać miejsce w składzie z Essienem jeśli ten wróci po kontuzji ?? Trochę wątpliwe według mnie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 maja 2010, 12:11

Sunday Mirror donosi, że Joe nie dogadał się z Chelsea w sprawie nowego kontraktu i niewykluczone, że nowym pracodawcą Anglika będzie inny londyński klub - Tottenham. Zwolennikiem transferu Cole'a jest oczywiście Redknapp, który miał już okazję współpracować ze skrzydłowym w WHU.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 maja 2010, 14:35

Hehehe Harry powiedział kilka tyg. temu że nie wierzy w to że J.Cole opuści Chelsea. Sprawdzałem rano BBC i Sky Sports ale na razie nic nie ma odnośnie J.Cole'a a Sunday Mirror to raczej mało wiarygodne źródło. W tamtym roku pisali że Chelsea szykowała ofertę 30mln za Gerrarda :rotfl:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 maja 2010, 15:02

Jasne, że mało wiarygodne. Jednak to nie pierwsza tego typu informacja. Podejrzewam jednak, że Cole zostanie w Chelsea. Odpowiednia pensja go do tego przekona.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 maja 2010, 16:00

Raczej właśnie chyba o pensję się rozchodzi. Chyba Joe chciał tyle zarabiać ile najlepsi w drużynie czyli Terry ,Lampard, Drogba i A. Cole ale jego argumentem na pewno nie była forma jaką prezentował na boisku. Już nie długo zasiądą do rozmów więc wszystkie spekulację się skończą i zobaczymy finał tej sprawy. Mirror Football dzisiaj łączyło Chelsea z transferem Mascherano :P zaraz pół Liverpool'u będzie grała na Stamford Bridge :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 maja 2010, 17:53

Mascherano do innego angielskiego klubu raczej nie przejdzie. Jeśli odejdzie, to wybierze inną ligę, bo podobno jego rodzina nie czuje się w Anglii najlepiej (ale o tym pisałem już jakiś czasu temu). Sam Javier najchętniej przeniósłby się do Hiszpanii, o czym już wspominał. Obstawiam, że albo zostanie i przedłuży kontrakt, albo zmieni ligę (na Serie A lub na Real, bo przejście do Barcelony w obliczu coraz bardziej prawdopodobnego transferu Cesca wydaje się bardzo mało prawdopodobne).

Gerrard zostaje, Torres podobno rozmawiał z Reiną i także powiedział, że zostaje, więc nie bardzo wiem, o jakiej połowie Liverpoolu mówisz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”