AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1681

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 maja 2013, 11:24

mete pisze:Tabelka nieaktualna. Bardziej zależało mi aby pokazać ile klub kosztuje Robinho, Bonera czy Traore. Dziwić się póżniej nie trzeba, że jeden czy drugi nie chce odejść. Bo po co? Gdzie zarobi taką kasę?
A tu pełna zgoda. U nas też często jest taki problem. Dlatego np. Tymoszczuk jest jeszcze piłkarzem Bayernu, chociaż już teraz klamka definitywnie zapadła i nie ma szans na przedłużenie kontraktu ;)

Chociaż i tak najlepszy przypadek to był Albert Streit, którego bodajże po poł roku po przejściu do Schalke chciał posunąć Magath, a ten zaparł się i nawet po odsunięciu do rezerw a potem po wykluczeniu z drużyny siedział do końca sowitego kontraktu. Właśnie dlatego, że wiedział, że nigdzie już tak nie zarobi ;) Teraz pałęta się w jakichś regionalligach (wcześniej otarł się nawet o kadrę Niemiec) :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 maja 2013, 18:17

Mexes, Robinho, Bonera, Bojan, Ambrosini, Traore, Emanuelson i Yepses do pożegnania.

O miłości Bonery(co każdy wywiad płacze o nowy kontrakt) do klubu mówiłem już, że kocha go tylko dlatego bo zarobki dostaje o 4 x za duże. Będą czystki.

MILAN: Abbiati; Abate, Zapata, Yepes, Constant; Flamini, Muntari, Nocerino; Niang, Balotelli, Robinho.

Skład słabo wygląda. Tartak w pomocy i dwie niewiadome w ataku, a DS na ławie. Jestem ciekaw niektórych roszad. Spowodowane one są odpoczynkiem przed Romą :?: Oczywiście dzisiaj muszą być łatwe 3 punkty.

Wygrywamy po słusznym karnym na Nocerino.

W gazetce "To my kibice + " która jest do kupienia np. w Empiku jest opisana historia kibiców Milanu. Cena wynosi jedyne 7,50 zł więc nabyłem dzisiaj.

e: Teraz Niang w akcji sam na sam nie trafia w piłkę :lol: Jakby miał trochę doświadczenia Asamoaha z Juve to mógłby nawet w ten sam sposób wywalczyć karnego.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 08 maja 2013, 18:31

Panowie macie jakis link do meczyku Milanu? wlasnie z roboty wrocilem a moj laptop sie popsul i na kobity lapku nie mam zadnych linkow :/

soccer-live.pl odpada, tylko web stream prosze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2013, 19:00

Jestem ciekaw niektórych roszad. Spowodowane one są odpoczynkiem przed Romą?
Tylko Faraon. Boateng jest zawieszony za kartki, De Sciglio pewnie jeszcze nie doszedł do siebie po urazie (i dobrze, że jest trzymany na ławce, przyda się za Constanta na Romę). Faraon ostatnio był pozbawiony błysku i "depnięcia", które go wyróżniało na jesieni, to ewidentnie wina przemęczenia, taka przerwa mu się przyda.
e: Teraz Niang w akcji sam na sam nie trafia w piłkę :lol: Jakby miał trochę doświadczenia Asamoaha z Juve to mógłby nawet w ten sam sposób wywalczyć karnego.
Niang wyszedł na murawę w beznadziejnie dobranych korkach, po trzecim upadku nimi spowodowanym wymienił obuwie i od razu zaczął grać lepiej.

Ciężko coś napisać o postawie Rossonerich w tym meczu. Pescara wygląda jeszcze gorzej niż Milan w pierwszych 70 minutach meczu z Torino, choć wydawało mi się to bardzo trudne do osiągnięcia. Na tle takiej ekipy nietrudno się wyróżnić, więc dobra postawa Nianga (świetny w kombinacyjnej grze i pokazał niezłe crossy) i Robinho o niczym nie świadczy. W meczu z taką Pescarą można sobie tylko popsuć markę grając źle, bo dobry występ nie jest trudny do osiągnięcia - Pescara gra żałośnie słabo. Stąd in minus można wyróżnić właściwie tylko jednego gracza - Constanta, który jak już ma rywala, który w najmniejszym stopniu mu nie zagraża (a więc nie wykorzysta faktu, że Constant nie ma zielonego pojęcia o ustawianiu i poruszaniu się w obronie), to w ogóle nie wspomaga ofensywy. Mógłby sobie przypomnieć mecz z Bolonią, za który zresztą był bardzo chwalony (przez tych znafcuw, którzy nie zauważali dramatycznie niskiej średniej celnych dośrodkowań).

Gładkie trzy punkty wpadają do kieszeni i sytuacja w walce o trzecie miejsce staje się niezwykle komfortowa. Nawet jeśli Fiorentina wygra dziś w Sienie, to będą mieli 4 punkty straty na 2 mecze do końca. I bez Montolivo do końca sezonu tę LM wywalczymy.
Tymczasem kontynuujemy znakomitą passę na wiosnę. Gdyby zespół grał tak od początku sezonu, to walczyłby nadal o mistrzostwo (do niedawna mieliśmy najwięcej punktów zdobytych na wiosnę ze wszystkich drużyn, nie wiem jak jest teraz). Przyszły sezon przy kolejnych wzmocnieniach będzie pasjonujący, zwłaszcza skoro nikt ważny ma nie odejść.
Mexes, Robinho, Bonera, Bojan, Ambrosini, Traore, Emanuelson i Yepses do pożegnania.
Po tej wiośnie jestem w stanie zrozumieć kwestię Robinho, który gdzieś kompletnie się pogubił, ale Emanuelson i Mexes? Holender jest bardzo fajnym zmiennikiem, miał super jesień i uważam, że jako opcja numer cztery na skrzydło mógłby zostać, o ile oczywiście chce walczyć o miejsce w kadrze. Cholernie wszechstronny piłkarz, który do 4-3-3 czy 4-2-3-1 super pasował nam na jesieni. Mexes natomiast jest w tym sezonie naszym najlepszym obrońcą, dodatkowo ma długi kontrakt - pod niego powinniśmy budować formację defensywą, a nie się go pozbywać. Wykupić Zapatę i dokupić im bardzo dobrego środkowego (nazwisk w mediach się przewija aż nadto) i będzie dobrze. Zresztą ważne jest też to, że Mexes fajnie współpracuje z De Jongiem, a powrót Holendra (czy transfer jeszcze jednego bardzo dobrego DP, który stanie się koniecznością, jeśli odejdzie Ambrosini) zrewolucjonizuje naszą grę obronną i tylko poprawi grę obrońców, w tym Mexesa.

Moim zdaniem Ambrosini zostanie. Wydaje mi się, że gdyby on czy Abbiati mieli odejść po sezonie (Christian zostanie, Galliani to powiedział), to już by było szykowane jakieś pożegnanie i podano by to do publicznej wiadomości, tymczasem nie ma żadnych informacji na ten temat. Nie jestem pewien, czy to już nie czas na Massimo - z całym szacunkiem dla niego, on powoli nie wytrzymuje pełnych 90 minut meczu, co tu mówić o grze co trzy dni.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 maja 2013, 19:08

Ja bym z miła chęcią zobaczył Mexesa na angielskich boiskach. Najlepiej w Liverpoolu. Razem z Aggerem ten czupurny Francuz mógłby stworzyć świetną pare stoperów.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 maja 2013, 19:12

Też nie rozumiem czepiania się Mexesa, bardzo pewny jest w tym sezonie a to, że ma wysoki kontrakt, no cóż, zasługuje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 maja 2013, 19:18

Mexes'a bym pożegnał, że względu na jego kontrakt. Jednak tylko wtedy gdy ściągniemy innych obrońców gotowych do 11.

Jeszcze 2 kwestie:
- Mówi o Puyolu. Osobiście go nie chcę i mam nadzieje, że do transferu nie dojdzie.
- Transfer Kolumbijczyka przypomniał mi 2 transakcje których do dziś nie rozumiem - sprowadzenie Cardaccio i Viudez'a.

Fajnie byłoby wygrać dzisiaj tak 5:0. Możliwe to jest. Widząc jak Pescara gra to nie dziwię się, że lecą z ligi. Trzeci gol to prawdziwa komedia.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 maja 2013, 19:27

Wilmore pisze:do niedawna mieliśmy najwięcej punktów zdobytych na wiosnę ze wszystkich drużyn, nie wiem jak jest teraz
Nie jest. Juventus na wiosnę punktuje lepiej, chociaż do niedawna utrzymywała się lekka przewaga Milanu (maksymalnie 3 pkt).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2013, 20:06

Też nie rozumiem czepiania się Mexesa, bardzo pewny jest w tym sezonie a to, że ma wysoki kontrakt, no cóż, zasługuje.
Żeby być do końca uczciwym - nie tyle zasługuje, co zasługiwał w momencie podpisywania tej umowy, bo wtedy miał kartę w ręku. 4 miliony rocznie dla wolnego agenta to tak 2-2,5 rocznie dla zawodnika, którego trzeba kupić. Gdy się na to spojrzy, a nie na samą wartość kontraktu netto, to ten ruch staje się naprawdę korzystny. Nigdy nie rozumiałem i nie rozumiem nadal tak powszechnej chęci do usunięcia go z klubu. Wychodzimy na zero i z jego, Bonery czy Robinho kontraktami. Nie ma co na siłę wypychać Francuza.
Jeszcze 2 kwestie:
- Mówi o Puyolu. Osobiście go nie chcę i mam nadzieje, że do transferu nie dojdzie.
- Transfer Kolumbijczyka przypomniał mi 2 transakcje których do dziś nie rozumiem - sprowadzenie Cardaccio i Viudez'a.
1. Puyol to już zdementowana przez wszystkich plotka;
2. Cardaccio przychodził jako zawodnik z włoskim paszportem, no i obaj przychodzili jako właściwie anonimy w porównaniu do ważnego gracza młodzieżówki Kolumbii. Nie zachwycam się nim jak Doktor, choć oglądałem jego występy, ale ten chłopak był przez nas obserwowany i chyba nawet był na testach, nie tylko medycznych. To bardziej przemyślany transfer, choć oczywiście również obarczony ryzykiem. Wątpię, by w przyszłym roku grał więcej od Traore, jeśli w ogóle cokolwiek będzie grał.

Dziś spokojne, pewne zwycięstwo i trzecie miejsce jest już właściwie nasze. Zagrać na maksa z Romą, gdzie zwycięstwo jest absolutnie w naszym zasięgu, a później na luzie ze Sieną z rezerwowymi. Jak pisałem, o postawie poszczególnych graczy nie ma co pisać, bo w takim meczu właściwie tylko in minus mogli się wyróżnić. Później prędko wykupić graczy z niepewną sytuacją transferową (Zapata, Constant) i czeka nas naprawdę fajne, spokojne w porównaniu do ostatnich okienko transferowe. Jedno wielkie wzmocnienie już mamy - De Jonga.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 maja 2013, 22:14

Co do Verghary - dawniej wyglądało to tak, żę przyjeżdzał jakiś gość, pokazywał dvd ze swoimi graczami, przedstawiał ich jako "Nowego Kakę lub Pirlo", dotego mała cena i transfer gotowy, Teraz mamy masę scoutów i dopiero pozytywna 4 niezależnych z nich powoduje transfer. Kolumbijczyk może nie wypalić, ale talent na pewno ma skoro żeśmy go kupili.

Meczu nie oglądałem, bo mam Juvenalia z Figo Fagot na czele.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 maja 2013, 22:20

Nie zachwycam się nim jak Doktor, choć oglądałem jego występy,
Eeej, ale ja sie nim jakos specjalnie nie zachwycam. Po prostu uwazam, ze jak na swoja kategorie wiekowa wyglada bardzo dobrze. No i mial swietny turniej z Kolumbia U-20.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2013, 12:26

As long as he scores more goals than the shirts he takes off, it's ok. But taking your shirt off is not acceptable and he'll see this on his handsome paycheque at the end of the month"
Galliani o Balotellim po meczu z Torino.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 09 maja 2013, 13:58

Tak będzie wyglądać nasz trzeci komplet strojów na przyszły sezon. Nie jest zły, ale mógłby być ładniejszy :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 maja 2013, 14:27

Podobne mieliście w 1999 o ile pamiętam. Ładne 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”