Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 04 lut 2013, 14:28
tylerdurden
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 lut 2013, 14:33
Moofasa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 04 lut 2013, 14:35
Ewidentnie to nie masz pojęcia o przepisach gry w piłkę nożną (jak mniemam poza najbardziej podstawowymi zagadnieniami), ale to żadna nowina.cloner pisze:Oglądałem ten mecz, powinien być karny dla Valencii po ręce jednego z zawodników, rzut wolny, wyskok w murze, ktoś się obraca i dostaje w łokieć = ewidentna żółta kartka i karny.
F-Lamp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 lut 2013, 15:14
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2013, 15:14
Z małej litery "bytomskie" - to jest standard ortografii którego pojąć nie potrafisz.Moofasa pisze:Co ty znowu za swoje Bytomskie standardy wprowadzasz?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2013, 15:24
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 04 lut 2013, 15:32
F-Lamp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2013, 8:47
A proszę, wypowiedź sędziego:F-Lamp pisze: A może jesteś w stanie przedstawić jakiś dowód na poparcie swojego zdania? Najlepiej przepis bądź przepisy. Oszczędź mi odwracania kota ogonem i nie pytaj mnie o rzeczy, które już na forum wklejałem.
Fight!arek_ahig pisze:Przy ocenie zagrania reka nie maja znaczenia konsekwencje tegoz zagrania. Tutaj pelna zgoda.
Przy rzucie wolnym sytuacja wyglada troche inaczej. Po pierwsze to czy rece sa przy ciele, nie jest istotne, poniewaz podstawa oceny jest "naturalnosc" ulozenia rak. Rownie dobrze naturalnym ulozeniem moga byc lapy w gorze, tak samo jak nienaturalnym rece przy ciele. Tym samym nienaturalne ulozenie rak tozsame jest z rozmyslnoscia.
Po drugie brana jest rowniez pod uwage odleglosc od pilki i mozliwosc reakcji pilkarza.
W sytuacji, ktora opisujecie, Xavi wykonal rozmyslny ruch ciala w kierunku pilki. To czy trzymal rece przy sobie jest nieistotne. Rozmyslosc nie odnosi sie tylko do ruchu reka, ale do ogolu zachowania gracza x w danej sytuacji.
Przy rzutach wolnych szczegolnie skrupulatnie oceniane jest zagranie reka. Nie jest to sytuacja dynamiczna, pilkarz ma mozliwosc na reakcje (wylaczajac wszelkie rykoszety czy inne ping pongi). Wszelkie lanuchy, trzymanie sie za lapy, laczenia, etc. jest jednoznaczne z przewinieniem, ktore karane jest napomnieniem.
W tej sytuacji sedzia powinien podyktowac rzut karny i pokazac zolta kartke zawodnikowi Barcelony.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2013, 9:52
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 05 lut 2013, 10:04
DREWNIANY SRACZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lut 2013, 10:09
Poproszę dane, aby potwierdzić licencje sędziowskie.DREWNIANY SRACZ pisze:Takich "sedziow" jak ten jegomosc to znam ze stu.
Trochę kultury, nie jesteś na obiedzie u mamy.DREWNIANY SRACZ pisze:A teraz wracaj do kopalni.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2013, 10:19
Uważaj, żebym tym kilofem ci pizdy nie przeorał.DREWNIANY SRACZ pisze:nie machał nią jak ty machasz kilofem w kopalni
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 05 lut 2013, 10:19
Raz: gdzie zes byl jak nasz górnik kazał "spierdalać" - dosłownie. Czemu nie byles wtedy taki szybki z reakcją? Kolejny hipokrytra sie ujawnił?bartbuks pisze:Poproszę dane, aby potwierdzić licencje sędziowskie.DREWNIANY SRACZ pisze:Takich "sedziow" jak ten jegomosc to znam ze stu.Trochę kultury, nie jesteś na obiedzie u mamy.DREWNIANY SRACZ pisze:A teraz wracaj do kopalni.
Może któryś z kibiców Barcy trafił na obszerny skrót meczu z VCF, bo na fbtz nie ma...
nerwy puszczają, to dobrze, prawdziwa twarz prowuncjusza został odkryta, wystarczyło troche prawdy, szkoda ze admini niechetnie stosują ostrzezenia dla swoich ulubiencow.cloner pisze:Uważaj, żebym tym kilofem ci pizdy nie przeorał.DREWNIANY SRACZ pisze:nie machał nią jak ty machasz kilofem w kopalni
DREWNIANY SRACZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 lut 2013, 10:23
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lut 2013, 10:25
Po pierwsze nie potrafisz dyskutować, nie umiesz przekazywać argumentów, ani kontrargumentować. Każdy Twój post to prostacka napinka, nic więcej. Nie widziałem, nie śledzę Twojej twórczości tak bardzo, ale z tego co udało mi się przeczytać, to dziwi mnie to, że tylko on kazał Ci spierdalać.DREWNIANY SRACZ pisze:Raz: gdzie zes byl jak nasz górnik kazał "spierdalać" - dosłownie. Czemu nie byles wtedy taki szybki z reakcją? Kolejny hipokrytra sie ujawnił?
Może.DREWNIANY SRACZ pisze:Dwa: dane? Prosisz możesz i tyle, na tym sie twoja rola konczy. Co ty pies jesteś?
W takim wypadku jeśli szczurek z okręgówki nie ma prawa komentować sędziowania, to Ty tym bardziej, no chyba, że jesteś międzynarodowym arbitrem.DREWNIANY SRACZ pisze:Żaden sedzia ponizej miedzynarodowki nie ma prawa tyu wyjezdzac ze swoimi opiniami jako "jenynie prawdziwymi". Czy ten uzytkownik nim jest? Nie jest. Jest jakims nieistotnym szczurkiem w poziomie okregowki. w Polsce! Nie wspomne ze juz wielokrotnie udowodnil tu swoja nieobiektywnosc
bartbuks
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio