FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1687

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 04 lut 2013, 14:28

Chyba nie mówisz o tej ręce czapiego :D ?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 lut 2013, 14:33

Tak. I na dodatek zaorać Camp Nou i rozwiązac klub :roll: Co ty znowu za swoje Bytomskie standardy wprowadzasz? Xavi nie miał reki oderwanej od ciała= nie powiększył objętości ciała ergo, żadnego karnego nie ma. i choćbyś srał i nie wiem jak próbował mądrować sprzed monitora, to reguły sa jakie są.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 04 lut 2013, 14:35

cloner pisze:Oglądałem ten mecz, powinien być karny dla Valencii po ręce jednego z zawodników, rzut wolny, wyskok w murze, ktoś się obraca i dostaje w łokieć = ewidentna żółta kartka i karny.
Ewidentnie to nie masz pojęcia o przepisach gry w piłkę nożną (jak mniemam poza najbardziej podstawowymi zagadnieniami), ale to żadna nowina.

Obstawiam, że chodzi właśnie o tę sytuację tylerdurden. Też oglądałem mecz. Sytuacja oczywiście klarowna aż do bólu o ile ktoś jest troszkę ogarnięty.

Piłkarze Valencii reklamowali w tym meczu zagrania ręką co najmniej kilkukrotnie, ale nie wiem czy chociaż jedna sytuacja rzeczywiście kwalifikowała się na gwizdek arbitra. Musiałbym skrupulatnie obejrzeć wszystkie powtórki.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 lut 2013, 15:14

cloner jak zwykle powiedział co wiedział :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2013, 15:14

Stoi w murze, skacze i blokuje piłkę, to rozumiem, ale skacze bokiem i blokuje piłkę łokciem? Ewidentny karny.

Moofasa pisze:Co ty znowu za swoje Bytomskie standardy wprowadzasz?
Z małej litery "bytomskie" - to jest standard ortografii którego pojąć nie potrafisz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 lut 2013, 15:24

cloner idzie w zaparte :boruta:

Myslalem ze kontuzja Xaviego to taka nasza zaslona dymna jak te z Madrytu. Niestety Creus odpocznie max 2 tygodnie.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 04 lut 2013, 15:32

To nie działa w ten sposób, że powtarzając coś uparcie z dużym przekonaniem uczynimy z tego prawdę.

A może jesteś w stanie przedstawić jakiś dowód na poparcie swojego zdania? Najlepiej przepis bądź przepisy. Oszczędź mi odwracania kota ogonem i nie pytaj mnie o rzeczy, które już na forum wklejałem.

Profesjonalna piłka to coś zupełnie innego niż podwórko pod blokiem gdzie można krzyknąć coś w rodzaju 'ręka! karny!' i to będzie jak wyrok.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2013, 8:47

F-Lamp pisze: A może jesteś w stanie przedstawić jakiś dowód na poparcie swojego zdania? Najlepiej przepis bądź przepisy. Oszczędź mi odwracania kota ogonem i nie pytaj mnie o rzeczy, które już na forum wklejałem.
A proszę, wypowiedź sędziego:
arek_ahig pisze:Przy ocenie zagrania reka nie maja znaczenia konsekwencje tegoz zagrania. Tutaj pelna zgoda.
Przy rzucie wolnym sytuacja wyglada troche inaczej. Po pierwsze to czy rece sa przy ciele, nie jest istotne, poniewaz podstawa oceny jest "naturalnosc" ulozenia rak. Rownie dobrze naturalnym ulozeniem moga byc lapy w gorze, tak samo jak nienaturalnym rece przy ciele. Tym samym nienaturalne ulozenie rak tozsame jest z rozmyslnoscia.
Po drugie brana jest rowniez pod uwage odleglosc od pilki i mozliwosc reakcji pilkarza.
W sytuacji, ktora opisujecie, Xavi wykonal rozmyslny ruch ciala w kierunku pilki. To czy trzymal rece przy sobie jest nieistotne. Rozmyslosc nie odnosi sie tylko do ruchu reka, ale do ogolu zachowania gracza x w danej sytuacji.
Przy rzutach wolnych szczegolnie skrupulatnie oceniane jest zagranie reka. Nie jest to sytuacja dynamiczna, pilkarz ma mozliwosc na reakcje (wylaczajac wszelkie rykoszety czy inne ping pongi). Wszelkie lanuchy, trzymanie sie za lapy, laczenia, etc. jest jednoznaczne z przewinieniem, ktore karane jest napomnieniem.

W tej sytuacji sedzia powinien podyktowac rzut karny i pokazac zolta kartke zawodnikowi Barcelony.
Fight!

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 05 lut 2013, 10:04

:haha: sedzia z komputerka :haha: sedzia, a kto to jest? Pan Clatenburgh? Czy ktos inny? Takich "sedziow" jak ten jegomosc to znam ze stu. Juz nie wspomne ze niektore wpisy pokazuja jego "obiektywnosc" :haha: sędzia z 5 ligi juniorów młodszych wojewodztwa lubuskiego :haha:

Czytaj uwaznie, bo nie bede powtarzał: reke sie dyktuje za powiekszenie powierzchni ciała, kiedy pilka ma szanse przejsc a zostaje zbita konczyna gorną, w opisywanej akcji obronca Barcelony wyskoczyl w gore nie dosc ze trzymał reke przy ciele, nie machał nią jak ty machasz kilofem w kopalni, to na dodatek zostal trafiony gdy znajdował się w pozycji bocznej, reki nie mial mozliwosci nigdzie - czytaj znowu uwaznie - nigdzie schowac. Wyskocz bokiem i schowaj reke :roftl3: ti wymyslił znowu :haha: sędzia :haha:
A teraz wracaj do kopalni.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lut 2013, 10:09

DREWNIANY SRACZ pisze:Takich "sedziow" jak ten jegomosc to znam ze stu.
Poproszę dane, aby potwierdzić licencje sędziowskie.
DREWNIANY SRACZ pisze:A teraz wracaj do kopalni.
Trochę kultury, nie jesteś na obiedzie u mamy.

Może któryś z kibiców Barcy trafił na obszerny skrót meczu z VCF, bo na fbtz nie ma...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lut 2013, 10:19

DREWNIANY SRACZ pisze:nie machał nią jak ty machasz kilofem w kopalni
Uważaj, żebym tym kilofem ci pizdy nie przeorał.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 05 lut 2013, 10:19

bartbuks pisze:
DREWNIANY SRACZ pisze:Takich "sedziow" jak ten jegomosc to znam ze stu.
Poproszę dane, aby potwierdzić licencje sędziowskie.
DREWNIANY SRACZ pisze:A teraz wracaj do kopalni.
Trochę kultury, nie jesteś na obiedzie u mamy.

Może któryś z kibiców Barcy trafił na obszerny skrót meczu z VCF, bo na fbtz nie ma...
Raz: gdzie zes byl jak nasz górnik kazał "spierdalać" - dosłownie. Czemu nie byles wtedy taki szybki z reakcją? Kolejny hipokrytra sie ujawnił?

Dwa: dane? Prosisz możesz i tyle, na tym sie twoja rola konczy. Co ty pies jesteś? Żaden sedzia ponizej miedzynarodowki nie ma prawa tyu wyjezdzac ze swoimi opiniami jako "jenynie prawdziwymi". Czy ten uzytkownik nim jest? Nie jest. Jest jakims nieistotnym szczurkiem w poziomie okregowki. w Polsce! Nie wspomne ze juz wielokrotnie udowodnil tu swoja nieobiektywnosc. Wieloktornie. Na madryckiej marce opisuje kontrowersje były MIEDZYNARODOWY SEDZIA, wiec chyba ktos wiecej niz jakis anonimowe arek cos tam z okregowki(i to do konca niewiadomo jakiej okregowki), i nie mial zadnej watpliwosci w tej sytuacji. A kto jak kto, on/oni tam lubią sie dojebać do Barcelony. Kto wie lepiej? Sedzia z komputerka?
cloner pisze:
DREWNIANY SRACZ pisze:nie machał nią jak ty machasz kilofem w kopalni
Uważaj, żebym tym kilofem ci pizdy nie przeorał.
nerwy puszczają, to dobrze, prawdziwa twarz prowuncjusza został odkryta, wystarczyło troche prawdy, szkoda ze admini niechetnie stosują ostrzezenia dla swoich ulubiencow.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 lut 2013, 10:23

Bartbuks - ja skróty oglądam tu
http://www.101greatgoals.com/goals/spai ... barcelona/

Aczkolwiek to chyba nie jest obszerny skrót

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lut 2013, 10:25

DREWNIANY SRACZ pisze:Raz: gdzie zes byl jak nasz górnik kazał "spierdalać" - dosłownie. Czemu nie byles wtedy taki szybki z reakcją? Kolejny hipokrytra sie ujawnił?
Po pierwsze nie potrafisz dyskutować, nie umiesz przekazywać argumentów, ani kontrargumentować. Każdy Twój post to prostacka napinka, nic więcej. Nie widziałem, nie śledzę Twojej twórczości tak bardzo, ale z tego co udało mi się przeczytać, to dziwi mnie to, że tylko on kazał Ci spierdalać.
DREWNIANY SRACZ pisze:Dwa: dane? Prosisz możesz i tyle, na tym sie twoja rola konczy. Co ty pies jesteś?
Może.
DREWNIANY SRACZ pisze:Żaden sedzia ponizej miedzynarodowki nie ma prawa tyu wyjezdzac ze swoimi opiniami jako "jenynie prawdziwymi". Czy ten uzytkownik nim jest? Nie jest. Jest jakims nieistotnym szczurkiem w poziomie okregowki. w Polsce! Nie wspomne ze juz wielokrotnie udowodnil tu swoja nieobiektywnosc
W takim wypadku jeśli szczurek z okręgówki nie ma prawa komentować sędziowania, to Ty tym bardziej, no chyba, że jesteś międzynarodowym arbitrem.

PS.
Radzę nauczyć się pisać, to nie boli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”