Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1690

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 maja 2014, 9:15

Jest podobno zainteresowanie Rakiticiem - czekalem na to, nie ma IMO lepszej opcji na wzmocnienie srodka, moze jedynie Pogba za 2x wieksza kase. Mam nadzieje ze to nie tylko plotki i to faktycznie bedzie pierwszy transfer w najblizszym okienku, Illara gra jak widac, a Xabi mlodszy nie bedzie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2014, 10:43

Illarra nie pierwszy i nie ostatni ma ciężki debiutancki sezon w Madrycie. Nie tacy jak on mieli podobne problemy i dlatego jeszcze go nie skreślam.

Nie bardzo jednak widzę związek pomiędzy Illarramendim, Alonso i Rakiticiem. Sugerujesz, że Real powinien w kolejnym sezonie coraz częściej szukać gry bez klasycznego defensywnego pomocnika?

Rakitic to crack i chętnie bym go w Realu zobaczył, ale wzmacnianie środka oznacza też zastanowienie się nad odejściami. W obecnym systemie Rakitić czy ten cały nowy idol komci na rm.pl Pogba to ta sama pozycja co Modrić/Di Maria/Isco. Oczywiście dałoby się to pogodzić, gdyby odeszło ze dwóch piłkarzy mogących również grać na tej pozycji. Khedira? Casemiro? Być może tak by to wyglądało.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 maja 2014, 10:56

Sadze ze na 80% meczow w Primera srodek Rakitic - Modric - Di Maria dalby spokojnie rade. Co innego gdybysmy grali dwojka w srodku, wtedy bez DMF ani rusz. Nie wydaje mi sie tez, zeby Khedira czy Casemiro odgrywali jakas wieksza role w zespole w przyszlym roku - do Khediry moze jestem troche uprzedzony, za to na Casemiro niestety Carlo totalnie nie stawia i pewnie sie to nie zmieni zbyt predko.

Ogolnie na to okienko obstawiam tak naprawde dwa transfery: Rakitic/Pogba i Suarez, do tego pewnie odejscie Benzemy jesli faktycznie sciagna Luisa, do czego nie jestem jednak przekonany o ile Karim ustabilizuje na dluzej forme.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2014, 11:09

Jakaś zmiana w ataku będzie prawie na pewno. Benzema ma już tylko rok kontraktu i może rzeczywiście lepiej byłoby go wymienić na kogoś lepszego. Oczywiście Karim ma swoje zalety, więc jeśli już go sprzedawać, to nowym napastnikiem musi być ktoś na pewno lepszy w strzelaniu bramek i jednocześnie ktoś, kto nie jest tylko piłkarzem czekającym na dołożenie nogi, tylko umiejącym też pograć piłką, coś wykreować. Suarez to chyba jedyny piłkarz spełniający kryteria i teoretycznie możliwy do wyjęcia. Cena byłaby ogromna.

Jakoś też mam wątpliwości co do pozostania Moraty. Na pewno nie zachwyca w tym sezonie, nie wykorzystał swojej wielkiej szansy na zaistnienie i Carlo mu nie ufa, a chętnych na transfer jest dużo. Być może dobre obsadzenie pozycji napastnika numer dwa będzie nawet ważniejsze niż dylemat czy zostawić Benzemę, czy próbować kupić Suareza.

cruel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 16 maja 2014, 12:32

Byly juz jakies plotki, ze za 85mln Suarez do nas, za 40mln Benzema do Arsenalu - nie zdziwi mnie jesli faktycznie tak bedzie. Pytanie czy atak bedzie funkcjonowal sensownie, skoro Luis jednak woli sam wykanczac niz asystowac. No i najwazniejsze: przedluzyc kontrakt z Coentrao.

Awatar użytkownika
Wolowitz
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wolowitz » 16 maja 2014, 13:18

Kluchman pisze:Być może dobre obsadzenie pozycji napastnika numer dwa będzie nawet ważniejsze niż dylemat czy zostawić Benzemę, czy próbować kupić Suareza.
Jakoś nie chce mi się wierzyć w odejście Francuza i rozłam BBC. Wydaje mi się, że Floro prędzej da mu nowy kontrakt niż go sprzeda, szczególnie że Carlo też jest z niego zadowolony. Pozycja Karima jest kwestionowana każdego lata i zawsze kończy się na plotkach.
Odejdzie pewnie Morata i ja na pozycji napastnika nr 2 widziałbym Jese.

Jeśli chodzi o transfery do klubu to postawiłbym na zaciąg z La Liga czyli wspomniany Rakitic i Griezmann, który dałby nam więcej możliwości z przodu. Na pewno byłyby to tańsze opcje niż Pogba i Suarez, choć nie chce mi się wierzyć by Floro nie poszukał w tym okienku kolejnego galactico.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 16 maja 2014, 17:34

cruel pisze: Pytanie czy atak bedzie funkcjonowal sensownie, skoro Luis jednak woli sam wykanczac niz asystowac..
Suarez lubi wykańczać, ale nie ma większego problemu z podawaniem. Świadczy o tym choćby to, że miał w tym sezonie w lidze 12 asyst.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 maja 2014, 17:41

Dokładnie, wcześniej wolał tylko strzelać i iść na pałę, a w tym sezonie dojrzał i bardzo często wypracowywał sytuacje kolegom. Za to Sturidge jeszcze musi nad tym popracować. Suarez jest świetnym napastnikiem, ale kwota znowu przeraża. Niedługo za piłkarza klasy średniej trzeba będzie zapłacić 50mln. Mam nadzieję jednak, że Luis pomoże jeszcze przez rok w LM L'poolowi, a nie Realowi ;)

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 16 maja 2014, 17:46

Tomusmc pisze: Mam nadzieję jednak, że Luis pomoże jeszcze przez rok w LM L'poolowi, a nie Realowi ;)
Święte słowa :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2014, 18:04

Wolowitz pisze:Odejdzie pewnie Morata i ja na pozycji napastnika nr 2 widziałbym Jese.
Nie sądzę. Jakby tak miało być, to już by tam grał w tym sezonie. Jese po powrocie do zdrowia pozostanie zmiennikiem na skrzydło, a w ataku prawdopodobnie pojawi się ktoś nowy. Trudno powiedzieć kto mógłby to być. Może klasyczna dziewiątka dla równowagi, jakiś joker, który wejdzie z ławki i będzie umiał się odnaleźć (Dżeko? Mandżukić? Chicharito? to tylko strzały na oślep), ktoś mający jak to Zaza pisał sznutę, czyli to, czego brakuje Benzemie.
Wolowitz pisze:Griezmann, który dałby nam więcej możliwości z przodu.
Moim zdaniem Griezmann niczego nowego by do tej drużyny nie wniósł, bo jest za mało kreatywny z dala od bramki i za słaby w grze jeden na jeden. Poza tym to piłkarz grający na pozycji Cristiano, a więc nie dostałby ilości minut na miarę swoich ambicji, blokowałby też dalszy rozwój Jese. To skrzydłowy, którego największą zaletą jest to, że umie strzelać bramki we właściwie każdy możliwy sposób, jednak nie oferuje wystarczająco dużo ponad to. Co więcej, jego forma nie okazała się stabilna. Wydawało się w pewnym momencie, że musi dobić w tym sezonie do 20 goli w lidze i nagle się zaciął. Ze względu na swoją charakterystykę nieraz był w tym sezonie wystawiany jako dziewiątka i nie grał tam najlepiej. Według mnie to nie tego szuka Real. Gdyby potrzebny był jakiś skrzydłowy (a nie jest, bo są Ronaldo, Bale, Jese i Di Maria), to już lepszym pomysłem byłby transfer jego klubowego kolegi, czyli Veli, który może gorzej potrafi się ustawić w polu karnym i wykończyć, ale ma więcej kreatywności.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2014, 23:29

Koszykarze Realu Madryt zmiażdżyli Barcelonę prawie 40 punktami i po raz drugi z rzędu zagrają w finale Euroligi. W zeszłym sezonie przegrali w finale z Olympiacosem.

Jest szansa na dwa Puchary Europy w dwóch różnych dyscyplinach w jednym sezonie. :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 maja 2014, 22:26

Bernabeu wczoraj po golu Ramosa: :beer:

Za chwilę chłopaki powinni pojawić się na murawie stadionu. Transmisja jakby kogoś interesowała jest na oficjalnej stronie.

Jaram się tą Decimą jak dziecko. :mike:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 maja 2014, 0:16

Carlo sobie pospiewal troche :D
tu cala feta na Bernabeu jakby ktos chcial

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 26 maja 2014, 10:37

Kluchman pisze:Bernabeu wczoraj po golu Ramosa: :beer:
0.52 Juanito wiecznie żywy :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 maja 2014, 11:05

http://www.transfery.info/65638,tottenh ... esie-balea

Nie wiem na czym w końcu stanął spór o to czy Real miał zapłacić THFC 91 czy 100 mln funtów, ale jeśli nawet stanęło na tym pierwszym to wraz z tymi pieniędzmi wg dzisiejszego kursy, Real dałby za Bale'a 98,5 mln euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”