Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sie 2006, 10:50

Dziś wieczorem kolejny mecz w Premiership- tym razem z Manchesterem City. Do składu powrócić powinien już Lehmann, Rosicky oraz być może Reyes. Jeszcze do końca nie wiadomo czy zagra dzisiaj Thierry, ponieważ ostatnio skarżył się na spore braki kondycyjne. Jeżeli już zagra to najprawdopodobniej tylko jedną połowę. Nie zagrają na pewno Gael Clichy, Philippe Senderos, Abou Diaby, Freddie Ljungberg i Lauren.

Ale przychodzę tu zupełnie z czym innym. Mianowicie dzisiaj pojawiła się bardzo ciekawa plotka: Arsenal launch £16M bid for Argie ace Mascherano. Plotka moim zdaniem zupełnie niepotrzebna i zbędna, ponieważ nie potrzebujemy w tym momencie kolejnego środkowego pomocnika. Na szczęście jest ona mało realna, bo została wyprodukowana w kuźni The Suna :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 12:05

Dzisiejszego meczu niestety nie zobacze [limit ['] :? ]
tak więc pozostaje mi czekac na wrzesień i na retransmisje.
Historia pojedynków z ManCity pokauje, że Arsenal jest zdecydowanym faworytem tego meczu.
Jednak trochę się obawiam tego pojedynku [a nawet bardziej niż trochę]
Gra wygląda dobrze, jednak mamy kłopoty z wykańczaniem akcji. W dodatku kontuzje, nie ułatwiają nam zadania, Theirry także nie jest jeszcze gotów do gry na pełnych obrotach. Stara się, ale to jeszcze nie to.
Jedyna nadzieja w Ljungbergu, juz w ostatnim meczu biegał za dwóch [jak za najlepszych lat] strzelił gola, był blisko strzelenia drugiego ... może być kluczową postacią w dzisiejszym meczu, podczas nieobecnosci Reyesa, czy Rosickiego [nie wiem czy zagrają]

Wenger dziś powiedział, że oferta jaką złożyło Atletico - obrażała piłkarza
:lol: ciekawe ile zaproponowali.
Dodał, że nic nie może zrobić w sprawie Reyesa, gdyż pomimo tego, ze piłkarz chciałby wrócić do hiszpanii - to nie ma powaznej ofery ze strony hiszpańskich klubów - i nic na to nie może poradzić, bo za bezcen go na pewno nie puści.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sie 2006, 12:10

fieldy pisze:Jedyna nadzieja w Ljungbergu, juz w ostatnim meczu biegał za dwóch [jak za najlepszych lat] strzelił gola, był blisko strzelenia drugiego ... może być kluczową postacią w dzisiejszym meczu, podczas nieobecnosci Reyesa, czy Rosickiego [nie wiem czy zagrają]

Problem w tym, że Freddie ma kontuzję i dzisiaj nie zagra :lol: Z resztą podobnie jak Reyes. Do składu powraca (a może właściwie to dopiero wkracza :think: ) Rosicky. Jak już napisałem Henry na pewno nie zagra całego meczu, zapewne w połowie zmieni go Robin, w którym dzisiaj pokładam spore nadzieje. W meczu z Dynamem pokazał na co go stać i mam nadzieję że dzisiaj zdobędzie bramkę :wink:

Awatar użytkownika
Alkocholiko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkocholiko » 26 sie 2006, 12:12

Javier Saviola
Curtis Davies
Yaya Toure
Stephan Appiah
Frank Ribery

?? Hehehe...z całym szacunkiem dla tych piłkarzy...ale żaden z nich nie jest potrzebny Kanonierom. Nie przepadam za Arsenalem, ale...wydaje mi sie, że potrzebny im jest klasowy skrzydłowy, solidny doswiadczony ale jeszcze mlody bramkarz i dobry obrońca (a jeśli odejdzie Cole to nawet dwóch obrońców)!

Moje typy: Artur Boruc z Celtic Glasgows
Gareth Barry z Aston Villa
Jermaine Defoe z Tottenhamu
Shaun Wright Phillips z Chelsea
Paul Konchesky z West Ham

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 12:13

RóżA pisze:Problem w tym, że Freddie ma kontuzję i dzisiaj nie zagra
:shock: jak? gdzie ? kiedy ? :zgon:
przegramy :? bez Freddiego będzie strasznie ciężko, nie wiemy co pokaże Tomas po powrocie do zdrowia, dlaczego ten koszmar [kontuzje] znów powraca ?
Przeciwnicy Arsenalu po odejsciu Vieiry od nas częsciej nas faulują - bo nie ma im kto oddać ? ten tekst wydaje się być coraz bardziej realny.

Alkocholiko pisze:?? Hehehe...z całym szacunkiem dla tych piłkarzy...ale żaden z nich nie jest potrzebny Kanonierom. Nie przepadam za Arsenalem, ale...wydaje mi sie, że potrzebny im jest klasowy skrzydłowy, solidny doswiadczony ale jeszcze mlody bramkarz i dobry obrońca (a jeśli odejdzie Cole to nawet dwóch obrońców)!
Yaya Toure by sie własnie przydał, bo pomimo tego, ze jest nominalnym DM - to przecież może grać na środku obrony, z bratem nie mieliby problemów z komunikacją
Alkocholiko pisze:Moje typy: Artur Boruc z Celtic Glasgows
jasne, ten człowiek do dośrodkowań nie potrafi wychodzić - co już potwierdził wielekrotnie - w lidze angielskiej, w zespole z czołówki nie ma prawa sie znaleźć. Póki co.
Alkocholiko pisze:Jermaine Defoe z Tottenhamu
nie mieściłby sie w składzie - poza tym jeden piłkarz z Tottenhamu na przestrzeni ostatnich lat, nam wystarczy :D
Alkocholiko pisze:Shaun Wright Phillips
no prosze cię - to już wolę aby jego ojczym wrócił do gry i usiadł u nas na ławce

BTW - skoro już założyłeś 2 konto :lol: mogłes nicka bez błedu wymyślic

Awatar użytkownika
Alkocholiko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkocholiko » 26 sie 2006, 12:20

byłem Alkoholiko, a jestem Alkocholiko!!

DM - co to u licha?:>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 12:22

a czas przyszły ? zbanowany :D
Alkocholiko pisze:DM - co to u licha?
Defensive midfielder - defensywny pomocnik, w CM'a nie grałeś ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sie 2006, 12:26

Nie przesadzajmy. Nawet bez Freddiego powinniśmy sobie poradzić. Środek pola będzie najprawdopodobniej wyglądał

Hleb---Fabregas---Gilberto---Rosicky

Na ławce będziemy mieli jeszcze Walcotta, Van Persiego i Songa. W ataku od pierwszych minut powinien zagrać duet Henry---Adebayor a po pierwszej połowie wejść za Titiego Robin. Na papierze wygląda to obiecująco, ciekawe jak będzie w praktyce. Fabregas i Gilberto powinni zagrać na swoim stały, wysokim poziomie, ale nie wiadomo jak zaprezentują się nasi skrzydłowi. Rosicky powraca po kontuzji, do tego to będzie Jego debiut w Premiership :roll: Hleb natomiast grał ostatnio dobrze, ale bez fajerwerków.

Ja jednak jestem optymistą i liczę na wygraną rzędu 2 bądź nawet 3:0 :wink:

Awatar użytkownika
Alkocholiko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkocholiko » 26 sie 2006, 12:54

fieldy pisze:
a czas przyszły ? zbanowany :D
Alkocholiko pisze:DM - co to u licha?
Defensive midfielder - defensywny pomocnik, w CM'a nie grałeś ?
w co?

każdy tu rzuca jakies dm, cm, bm, fm....CKM? to pewno gra...grałem tylko w fie...ostatnio w fife 99...bo wyrosłem z gierek ;/

a Arsenal napewn nie powalczy o mistrza, nie z takim składem! Zobaczycie ze manchester zostanie mistrzem!

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 26 sie 2006, 13:07

Alkocholiko pisze: każdy tu rzuca jakies dm, cm, bm, fm....CKM?

Jest jeszcze M&Ms i PKP
Alkocholiko pisze: a Arsenal napewn nie powalczy o mistrza, nie z takim składem! Zobaczycie ze manchester zostanie mistrzem!
Manchester napewno nie powalczy o mistrza, nie z takim składem! Carrick na samym początku sezonu kontuzjowany, van Nistelrooya nie ma, Saha nie wiem dlaczego, ale mnie nie przekonuje. Zobaczycie ze Liverpool zostanie mistrzem!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 18:13

PiDi pisze:Zobaczycie ze Liverpool zostanie mistrzem!
chyba w Carling Cup.

Dzis nie mogę zobacyzc meczu na żywo, pozostaje mi relacja live :?

składy znane i tak jak myślałem, nie zagra Ade, tylko Robin. Widac Wenger w końcu przejżął na oczy i skumał, ze Robin więcej pracuje dla zespołu.
W obronie Hoyte [mam nadzieję, że nie będzie za często atakował, po czasemi ma problemy z szybkim powrotem]
w środku Djourou z Kolo, a na prawej oczywiście Eboue.
Pomoc tak jak Róża napisał - tutaj bez niespodzianek, no i atak Robin z Titim.

nie pozostaje mi nic innego jak
Go Go Gunners 8)

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 26 sie 2006, 19:06

do przerwy Arsenal przegrywa z Man City 0-1

Wenger po meczu i tak bedzie mowil, ze De Ganers rozegrali dobre spotkanie, ale zabraklo szczescia, przegrali niezasluzenie, nie mial do dyspozycji wszystkich pilkarzy, mlodzi pilkarze musza sie ogrywac, dalej wierzy w mistrzostwo etc etc :lol2: :lol2:

a prawda jest brutalna - z pilkarzami typu Hoyte czy Djourou (nie odbieram im wcale talentu) Arsenal ma IMO szanse jedynie na walke o miejsca 3-4 w Premiership (przy dobrych wiatrach)

to tak na goraco - poczekam jeszcze do konca meczu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 19:18

Widać, że Wenger stawia na tych młodych, tylko czy nie za bardzo :roll: Nie oglądam meczu więc się nie wypowiem na temat gry Arsenalu, jednak coś chyba nie gra. W pierwszym meczu mieli znaczną przewagę, a ledwo uratowali w końcówce remis...teraz znów przegrywają :roll: Może Wenger powinien zatroszczyć się o jakiegoś DM'a lubb obrońcę? Tego drugiego cały czas poszukuje, jednak dotychczas z mizernym skutkiem. Najdziwniejsze jest jednak, że Kanonierzy mają problemy ze zdobywaniem bramek :roll: To co było ich silną bronią w ostatnich sezonach teraz zawodzi. Może potrzebują jeszcze trochę czasu by się rozkręcić, tylko ile :think: Uważam jednak, że są w stanie wygrać dzisiejsze spotkanie. Ciągle czekamy na pierwsze trafienie w sezonie Henry'ego. W końcu ma być zdaniem wielu królem strzelców :wink:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 26 sie 2006, 19:27

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:do przerwy Arsenal przegrywa z Man City 0-1

Wenger po meczu i tak bedzie mowil, ze De Ganers rozegrali dobre spotkanie, ale zabraklo szczescia, przegrali niezasluzenie, nie mial do dyspozycji wszystkich pilkarzy, mlodzi pilkarze musza sie ogrywac, dalej wierzy w mistrzostwo etc etc :lol2: :lol2:

a prawda jest brutalna - z pilkarzami typu Hoyte czy Djourou (nie odbieram im wcale talentu) Arsenal ma IMO szanse jedynie na walke o miejsca 3-4 w Premiership (przy dobrych wiatrach)

to tak na goraco - poczekam jeszcze do konca meczu
Zgadzam się co do słowa... :/ Nawet o te 4 miejsce może być ciężko
Może Wenger powinien zatroszczyć się o jakiegoś DM'a
Akurat z tego co czytalem, to Gilberto jest naszym nalepszym piłkarzem na bosiku (w tym meczu) i odwala robote za 2 :roll:
lubb obrońcę?
No to jest chyba konieczne... Mówi się o Gallasie ale i tak 1 obrońca to za mało... :| Hoyte podobno tragedia (z reszta z AV tez gral do dupy) a Djourou tez nie jest za pewnym punktem naszej formacji defensywnej...

EDIT:
opinia jednego z oglądających mecz:
gramy tak [ch**] ze niejestem wstanie napisac co robimy dobrze
..i LM nasza :peace:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 20:02

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:nie mial do dyspozycji wszystkich pilkarzy, mlodzi pilkarze musza sie ogrywac,
ależ on nie ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy, lista kontuzjowanych zawodników jest bardzo długa.
Clichy, Lauren, Diaby, Freddie, Reyes [Rosicky - do wczoraj też] Senderos,
Wiec jeśli tak powie, to co śmiesznego w tym będzie ? Przeciez to jest prawda. I ma to duze odbicie w wynikach drużyny.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:a prawda jest brutalna - z pilkarzami typu Hoyte czy Djourou (nie odbieram im wcale talentu) Arsenal ma IMO szanse jedynie na walke o miejsca 3-4 w Premiership (przy dobrych wiatrach)

Prawda - nie sa to piłkarze, którzy gwarantują sukcesy na dzień dzisiejszy, jednak jak widadomo, kilku ma kontuzję, 2 obrońców odeszło [lub odejdzie w najbliższej przyszłosci] Wiec Wenger gra tymi, których ma do dyspoycji na dzień dzisiejszy.
RealFan pisze:Widać, że Wenger stawia na tych młodych, tylko czy nie za bardzo
to było widac już kilka seoznów temu, to nie jest żadna nowość, ale pytam jeszcze raz - kogo ma wystawić ? starego Cygana ? żeby zawalił 2,3 gole ?
Paszti pisze:No to jest chyba konieczne... Mówi się o Gallasie ale i tak 1 obrońca to za mało... Neutral Hoyte podobno tragedia (z reszta z AV tez gral do dupy) a Djourou tez nie jest za pewnym punktem naszej formacji defensywnej...
Hoyte jest za wolny, nie nadąża z powrotami do obrony, dlatego tez powinien grać na stoperze, a nie na lewej stronie. Flamini lepiej sobie tam radził, czekam z niecierpliwościa, aż Clichy dojdzie do zdrowia.
Djouou radzi sobie przyzwoicie jak na jego wiek, na tej pozycji, Do niego nie miałbym pretensji.

Paszti pisze:..i LM nasza
ulżyło ci?

Z tego co mi kuzyn powiedział to gramy jak z AV - masa sytuacji i nieskuteczność, musi Wenger coś wymyślić, bo będzie kiepsko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”