El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 170

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 15:21

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 maja 2011, 15:33

Przerobiony materiał to mit, kontaktu z nogą nie była, na pojedynczych klatkach widać, że Alves rozpoczyna dramatyczną scenę jeszcze przed rzekomym kontaktem

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 15:48

btw Mafia przelozyla decyzje na piatek :rotfl: , zawodnicy i trener Realu i tak sa z urzedu zawieszeni, wiec nie warto robic krzywdy "pieknu futbolu" albo podejmowac kontrowersyjnych decyzji przed drugim meczem polfinalowym, chyba wyraznie widac kogo faworyzuje ta klika.
przelozyla w sprawie kartek. Wasz pseudoprotest zostal odrzucony co akurat nikogo poza Madrytem nie dziwi.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 maja 2011, 16:05

Bienias pisze:http://blogfutbol.blox.pl/2011/05/Byl-j ... lacja.html

ja nawiazuje np do tego.
Czyli do tego o czym napisalem, nawet sie wam nie chce przeczytac do czego sie odnoscie, ale jakos mnie to nie dziwi.

Rozumiem, ze pseudopretest dotyczyl takze symulek Busqutsa, Alvesa i Pedro, zwłaszcza jezeli wezmiemy pod uwage. ze
UEFA może wykorzystać nagrania w zwolnionym tempie i jeśli symulacja lub próba oszukania arbitra jest oczywista, może podjąć odpowiednie kroki w postaci zawieszenia lub kary pieniężnej". 31 lipca 2006 roku do artykułu dodany został jednak jeszcze jeden punkt: "Jakakolwiek próba symulacji, której nie dostrzegł arbiter, karze się minimum dwoma meczami zawieszenia
a przypadki karania za symulki juz znamy.

Rowni i rowniejsi.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2011, 16:07

UEFA odrzuciła wniosek. :lol2: Ewidentnie pokazali, że albo są równi i równiejsi, albo akceptują symulki, skakanie w pięciu do sędziego z nieprawdziwymi insynuacjami oraz niesportowe zachowania, a nawet rasizm. Brawo! Czekamy teraz na podobną sytuację w wykonaniu innego klubu. Kara będzie na 100%. Może dla sprawdzenia tej teorii ktoś nazwie Alvesa małpą. Sami dostarczają argumentów dla Mourinho, a potem płaczą jaki on zły i niedobry. Najśmieszniejsi są inni trenerzy, którzy mają problem z Mou przede wszystkim taki, że są od niego słabsi i ewidentnie nie chcą się nikomu narazić i gadają pierdy o pięknym futbolu niczym Czapi.

Teraz czekamy jeszcze na surowe i przykładne kary dla Realu w piątek. :lol2:

Visca!

Następny post napiszę już na temat meczu. Tylko jakiego meczu? Ewidentnie widać, że robione jest wszystko, by Barcelonie i "pięknemu futbolowi" nie stała się krzywda. Jak będzie trzeba to znowu się coś przekręci, choć szanse Realu i tak już zostały zmniejszone do absolutnego minimum. :]

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 02 maja 2011, 16:15

Jest przynajmniej gwarancja, że jutro kończymy w 10, spodziewam się skandalu, nie wiem jeszcze który z naszych będzie jego autorem. Real powoli staje się opozycją w stosunku do Barcelony, negatywną skrajnością, antyfutbolowym złem, które trzeba tępić, Mourinho mam nadzieję będzie miał nadal poparcie Pereza i madryckiej prasy, większość kibiców pozostanie mu wierna, frajernia niech sobie macha białymi chusteczkami.

Newsy o Sahinie i Coentrao bardzo mi się podobają, ten drugi to alternatywa na co najmniej 3 pozycje.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 02 maja 2011, 16:40

RealFan pisze:Bełkot
Odrzuciła wniosek, bo był niedorzeczny, a nie, że są równi i równiejsi. Słyszałeś może o podobnej sytuacji jak to ośmieszanie się klubu milionlecia? Nie? To nie pucuj o podwójnych standardach.
A że Mourinho na bank zostanie ukarany za swoją tyradę, to inna sprawa. I tu też nie ma podwójnych standardów. Za coś takiego po protu trzeba karać.

I nie wiem skąd wziąłeś tę małpę.Wołał do niego 'bobo', czyli głupek. Marcelo nie może się o to obrażać, bo dawał już przykłady swoim zachowaniem, że takie określenia są w pełni uprawnione.

Jak chcesz zawieszeń za symulki, to może też za chamstwo i brutalność, co jest chyba bardziej szkodliwe i niebezpieczne?

Ten temat jest nudny.

Pepe Alvesa nie dotknął, ale czerwoną i tak dostał zasłużenie, nie za całokształt, tylko za tę konkretną sytuację.

Przeważająca większość autorytetów piłki nożnej, jak nie wszyscy, łącznie ze środowiskiem Madridismo, otwarcie krytykuje zachowanie Mourinho i działania klubu (ten śmieszny wniosek). Może jednak to oni mają rację, a nie garstka zaślepieńców i Mourinho?

Dobrze, że niedługo się sezon kończy, tzn dla większości klubów. Dla Realu prawdziwy sezon się właśnie wtedy zaczyna, sezon transferowy. Tam są niepokonani od lat. Najlepsi i niedoścignieni. Znowu wszystkich zmiotą, a pakę będą mieli taką, że Realiści się w majty zeszczają.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2011, 16:59

Tak myślałem, że nie trzeba będzie długo czekać na próbę udowodnienie, że Real złożył nieuzasadniony wniosek o pokaranie niesportowej gry panienek. :D

Ale nawet mi się już nie chce odpowiadać na wszystkie poruszone kwestie. Każdy widział, nagrania nie kłamią, a po niektórych stwierdzeniach pozostałoby tylko wstawienie emotki. Ta decyzja oznacza akceptację dla takich zachowań i tyle.

Fajne jest to ciągłe przywoływanie Di Stefano. On może sobie mówić co tylko chce, wszyscy mają do niego za dużo szacunku by to krytykować, ale nie znaczy to, że ma monopol na prawdę. Piłkarzem był wielkim, a trenerem dość słabym. W jego czasach piłka nożna była zupełnie innym sportem.

Napiszcie coś ciekawe o jutrzejszym meczu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2011, 17:03

RealFan pisze:
Następny post napiszę już na temat meczu. Tylko jakiego meczu? Ewidentnie widać, że robione jest wszystko, by Barcelonie i "pięknemu futbolowi" nie stała się krzywda. Jak będzie trzeba to znowu się coś przekręci, choć szanse Realu i tak już zostały zmniejszone do absolutnego minimum. :]
Warto tu zacytowac Pepa : "Odpowiemy na boisku".

Ciekawy jestem co nam jutro zaprezentuje najlepszy od lat Real. Czy bedzie sie murowal od poczatku, czy jednak smialo zaatakuje? Oto jest pytanie.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 02 maja 2011, 17:27

Bo di Stefano to taki nasz Janek Tomaszewski. Piłkarzem był wielkim, sukcesy niesamowite a teraz gada bzdury i nikt go już nawet do tv nie zaprasza ;)

A swoją drogą nie spodziewałem się, że dożyję czasów w których to Real będzie wszędzie widział spiski

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 maja 2011, 17:45

Ja dzieki Realowi juz wiem ze Unicef to tajna organizacja, ktora ustawia mecze. W zwiazku z powyzszym Rupieciu powinienes sie cieszyc ze dozyles takich czasow. Wreszcie ktos ci otworzy oczy na swiat.
Ciekawy jestem co nam jutro zaprezentuje najlepszy od lat Real. Czy bedzie sie murowal od poczatku, czy jednak smialo zaatakuje? Oto jest pytanie.
Real zaatakuje 15 min po meczu (konferencja). Wtedy bedzie atak totalny w iscie galaktycznym stylu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 maja 2011, 18:24

Bienias pisze:Real zaatakuje 15 min po meczu (konferencja).
Nice :mrgreen:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 maja 2011, 19:12

Bienasie pozwól że będę sie powoływał na SKY bo mam do tej stacji zaufanie.Niech mi ktoś więc powie za co ten Pepe z ktorego zrobiono bandyde(slusznie,nieslusznie) dostał tą czerwoną.Dla mnie osobiscie faul Sergio na Alonso był duzo bardziej niebezpieczny.Pepe wykonał ostry atak ale na piłke,jego celem był pilkam, na SKy widać że kontaku z Alvesem nie mial. Pisanie że mało brakowalo jest smieszne, zrobisz wslizg 5 cm w bok i możesz komuś złamac noge.Domniemanie jest cudowne, zatakował pilke i gdyby kopnał alvesa to byłby nieszczęscie? Naprawde forma przypuszczenia jest tutaj błazenadą i będę przy tym sie upierał.Pepe nie atakował nogi Alvesa tylko pilke, niestety marka pepe i nagonka z ostatnich spotkan dała sie we znaki.

Boje sie jutrejszego meczu, jesli barca szybko strzeli bramke będzie festiwal kos,czerwona będzie bankowo.Jose ich tak nabuzuje że będzie się działo :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”