Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 maja 2010, 18:11

Oczywiście o tej połowie która gazety wciskają do Chelsea z Torresem na czele. Rozumiem że plotki plotkami ale nie które rzeczy to już są dalej jak z kosmosu :rotfl: W dodatku czytałem że Carlo ma niby wyrzucić w błoto 40-50 mln (słowo wydać tu zajebiście nie pasuję) na zakup Kaki :haha:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 maja 2010, 17:44

Właśnie przeczytałem, że Ancelotti chce Yossi'ego. Cena podawana przez Daily Mail to 6 milionów funtów. Ta sama gazeta przypisuje Izraelczykowi takie słowa:
Yossi Benayoun pisze:Ancelotti wants me for next season and now everything depends on Liverpool. Chelsea will have to pay some £6m but I believe that in the end I'll be moving there.
Kajo, wiesz coś więcej na ten temat?

Poza tym Daily Mail informuje, że Inter i Chelsea stoczą walkę o innego piłkarza Liverpoolu - Javiera Mascherano. Zainteresowanie Mediolańczyków jest dla mnie nowością. Wydaje mi się jednak, że Moratti nie zdecyduje się na kupno Argentyńczyka przed rozwiązaniem sprawy nowego szkoleniowca. Liczę więc na to, że nowy trener nie będzie nim zainteresowany i Javier zostanie na Anfield. W innym wypadku będzie nieciekawie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 maja 2010, 18:20

Nie na razie oprócz tych newsów z Daily Mail nic innego nie słyszałem ale czytałem z kilka tyg. temu że Yossi opuści LFC ale nie był wówczas łączony z Chelsea jak to ma miejsce teraz. Co do Mascherano to myślę że to plotki, nie wiem czemu ale media zaczeły łączyć Chelsea z DM'ami pierw Yaya teraz Mascherano. Javier jeśli odejdzie to do Hiszpanii z tego co czytałem marzy mu się Barcelona. Chciałbym aby Chelsea zrobiła zakupy jeszcze przed MŚ bo to trochę będzie denerwując i zarazem dezorientujące przez całe lato czytać te wszystkie wyssane z palca ploty.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 maja 2010, 18:30

Plotki o ewentualnym odejściu Yossi'ego pojawiały się już w zimowym okienku transferowym. Wówczas media łączyły Izraelczyka z transferem do jednego z rosyjskich klubów (nie pamiętam którego). Jeśli chodzi o Mascherano to masz rację - Javier najchętniej przeniósłby się do Barcelony (jakiś czas temu powiedział w wywiadzie, że żałuje, że transfer do stolicy Katalonii, o którym głośno było rok temu, nie doszedł do skutku). Jednak obecnie szanse na jego transfer do mistrzów Hiszpanii wydają się znikome. Tak jak pisałem wcześniej - Hiszpania lub Włochy to prawdopodobnie kolejny przystanek Argentyńczyka. Jeśli wybierze londyński klub straci naprawdę bardzo dużo w moich oczach.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 maja 2010, 19:01

Do Chelsea raczej nie przejdzie jest jednym z najlepszych zawodników z Liverpoolu i ma na pewno szacunek do tego klubu i kibiców więc raczej takie numeru nie wytnie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2010, 12:03

Chelsea ostatnimi czasy jest mocno łączona z piłkarzem Szachtara Donieck i zarazem kapitanem chorwackiej drużyny narodowej a nazywa się on Darijo Srna. Wie ktoś może coś więcej o tym zawodniku bo wiem tylko że wali dobre rzuty wolne może grać jako prawy obrońca (chyba to jego nominalna pozycja) i jako prawy pomocnik jednym słowem mówiąc znam go tylko z FM'a i widziałem może jego występ z 2 razy.
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 07,00.html

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 maja 2010, 12:19

Bardzo dobry boczny obrońca/pomocnik,a właściwie cofnięty skrzydłowy mogący grać na obu flankach (coś jak Jankulovski,tyle że ten gra tylko na lewej stronie).Utkwił na dłużej w Szachtarze i to zahamowało jego karierę - aczkolwiek w dużym klubie może jeszcze eksplodować (ma 28 lat).Czy lepszy od Bosingwy lub Ivanovica (prawa jest jego naturalną stroną)?Ciężko stwierdzić - nigdy nie grał w silniejszej lidze...na pewno jest od nich lepszy w ofensywie.BTW - 14 mln £ za niego to trochę dużo...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2010, 12:24

MazurXIII pisze:Ivanovica (prawa jest jego naturalną stroną).
Tutaj ciężko stwierdzić ale chyba naturalnie jest środkowym obrońcą, gdy Chelsea go pozyskała BBC napisało że Bronek może grać wszędzie w obronie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 maja 2010, 12:26

Co za różnica jaka jest naturalna pozycja Serba skoro grał w ostatnim sezonie fantastycznie?
Dla mnie mając tej klasy piłkarza co Ivanovic inwestowanie grubego hajsu w kolejnego gracza to zbytnia rozrzutność.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2010, 12:33

W przypadku odejścia Carvalho to Ivanović wskakuje na jego pozycje z miejsca. W dodatku Ivanović nie ma tak bardzo ofensywnych umiejętności jak Bosingwa i Srna (bazując na opinii Mazura) z kolei nie wiem czy Bosingwa by dał rade tak zagrać defensywnie jak Ivanović który jak się zasłoni plecami i zablokuje piłkę to jest nie do przejścia. Jeśli Carlo go zakupi to na pewno nie bez powodu myślę że w klubie chyba już wiedzą kto opuści szeregi The Blues, pewniakiem jak na razie jest Belletti prawy obrońca w jego ślady ma podążyć Ferreira kolejny naturalny RB który zastępował nie raz A. Cole na lewej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 maja 2010, 15:39

Tymczasem The Times informuje, że Chelsea chce Benayouna i oficjalna oferta może wpłynąć jeszcze przed Mundialem.

Mówi się o marnych 6 mln funtów. Śmieszna oferta.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2010, 16:05

No akurat dzisiaj co drugi brukowiec się o tym rozpisywał. Podobno oferta popłynęła 4 mln ale niby LFC chce 6 mln. Z tego co pamiętam Yossi zawsze grał przyzwoicie w LFC i bardzo lubiłem jego drybling umiał przejść rywali dość szybko i zwinnie. Nie wiem czy to plotki czy nie ale 6 mln jak na 30 letniego zawodnika z przyzwoitymi umiejętnościami nie wygląda aż tak bardzo źle.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2010, 17:25

Kajo orientujesz się jak poważnie Chelsea jest zainteresowana Silvą ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 cze 2010, 17:50

Podobno Beanyoun na dniach zostanie piłkarzem Chelsea. Izraelczyk ma kosztować 8 milionów funtów. Wiąże się to z odejściem Joe Cole'a, z którym Chelsea nie prowadzi już rozmów na temat nowego kontraktu.

Sammyy, skąd masz info o zainteresowaniu Silvą?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2010, 18:38

http://www.superdeporte.es/valencia/201 ... 96854.html

Podobno Chelsea chce dać max 30 mln. za niego. Ogólnie także City ma swoją oficjalną ofertę wysłać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”