FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1694

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 lut 2013, 20:10

no wlasnie, umiesz liczyc? ;)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 lut 2013, 20:12

Mirek15 pisze:W 2013 roku nieuznano Barcelonie 6 (sześciu) prawidłowo strzelonych bramek(Pedro x3, Messi x1, Cesc x1, Alexis x1)
Umiesz liczyć
Eeee Mirek... Oświecisz?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lut 2013, 20:32

Był jeszcze 1. No chyba...że mi coś się powaliło lub widziałem napis Andres.

Lecz ogólnie :oops:

e:Jak już jestem. Znajdę gdzieś jaką tabele(tekst też może być, ale tylko język angielski lub polski) lub coś pokazującą kiedy wasi wychowankowie którzy sprawują znaczącą role w futbolu do was przychodzili :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lut 2013, 22:04

Mirek15 tu masz

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 lut 2013, 8:56

Coz, Milan dolacza do "zacnego" grona walacego w pampersy przed samym meczem z Barca.

Koper15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 20 lut 2013, 13:16

Stan murawy na San Siro zawsze pozostawiał wiele do życzenia. Taki wielki klub jak Milan powinien coś z tym zrobić. Będzie ciężko, ale liczę dzisiaj na wygraną i milowy krok w stronę awansu. Słabszego Milanu pewnie w najbliższej przyszłości nie spotkamy, więc trzeba się spiąć i ogarnąć sprawę.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 20 lut 2013, 18:03

http://www.fcbarca.com/46461-spotkanie- ... exisa.html

Mam nadzieję, że sprzedamy go do Juve. Nic z niego już nie będzie, a we włoskiej lidze ma szansę na renesans.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 21 lut 2013, 16:21

Abidal dostał pozwolenie na grę. Ostatni raz zagrał prawie równo rok temu (26.02.2012). Ciekawe czy Tito da mu jakąś szansę. Może tylko dostanie parę minut pod koniec sezonu w ramach pożegnania z klubem i kibicami. Nie sądzę by był brany pod uwagę w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 lut 2013, 16:57

Koper15 pisze:Stan murawy na San Siro zawsze pozostawiał wiele do życzenia. Taki wielki klub jak Milan powinien coś z tym zrobić. Będzie ciężko, ale liczę dzisiaj na wygraną i milowy krok w stronę awansu. Słabszego Milanu pewnie w najbliższej przyszłości nie spotkamy, więc trzeba się spiąć i ogarnąć sprawę.
Swego czasu był pomysł ze sztuczną murawą, ale narazie z tego pomysłu nie skorzystano. Nie można też zwalać, na to jaki był stan boiska i czy trawa była mokra. Na tym polega piłka nożna, że własny stadion jest atutem, a w ostatnich latach Barcelona za bardzo napłakała się po to, żeby ktoś pod nich robił pewne rzeczy. Trochę to nie fer. Nie wygraliście, bo nie mieliście akcji w ataku, a nie dlatego, że boisko było jakie było. Bez przesady.

Koper15
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Koper15 » 21 lut 2013, 17:03

...

Czy ja coś zwalam na murawę? Nie. Barcelona przegrała bo była słabsza i grała tragicznie. Post zresztą jest z przed meczu. Natomiast nie ulega wątpliwości, że murawa była tragiczna. Gorzej było chyba tylko na SB w meczu z Chelsea, jeszcze za Mou.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 lut 2013, 17:28

Swego czasu był pomysł ze sztuczną murawą, ale narazie z tego pomysłu nie skorzystano. Nie można też zwalać, na to jaki był stan boiska i czy trawa była mokra. Na tym polega piłka nożna, że własny stadion jest atutem, a w ostatnich latach Barcelona za bardzo napłakała się po to, żeby ktoś pod nich robił pewne rzeczy. Trochę to nie fer. Nie wygraliście, bo nie mieliście akcji w ataku, a nie dlatego, że boisko było jakie było. Bez przesady
Masz stare info . Od tego sezonu na San Siro jest nowa murawa. Pół syntetyczna, sztuczna ale mieszana z normalną, nie znam się na tym ale tak jest. Murawa w moim odczuciu nie była najgorsza, nie widziałem aby piłkarzom obu drużyn ona przeszkadzała. A ktoś z was to widział :?: piłka źle się odbijała, jakieś kałuże, piłkarze się ślizgali :?: to o [ch**] temu baranowi z Barcy chodzi ( zastępcy Tito). Jak Barca jest taka mocna to na camp nou na "dywanie" pojedzie Milan 5-0 i będzie po sprawie. Po porażce najlepiej zacząć od siebie jak to zrobił Pique i za to wielki szacun :!:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 lut 2013, 17:36

Być może stare info, nie siedzę w newsach Milanu. Zresztą trzeba było zobaczyć na wczorajszy drugi stadion w Stambule jak wyglądał, gość po strzelonej bramce przejechał się na kolanach i murawa jechała razem z nim. Nie wiem od czego to zależy, myślałem, że od warunków atmosferycznych jakie panują w krajach, ale wczoraj mnie wyśmiano na juvepoland. Trawa to jest normalny żywy organizm, zmiany temperatur, nieodpowiednia dbałość o nią, powodują takie rzeczy. Nie wiem co dokładnie odpowiada za niszczenie trawników na stadionach Serie A, ale na pewno warunki atmosferyczne mają jakiś wpływ. Widocznie to nie jest też takie łatwe, bo i Juventus nie ma najlepszej murawy na Juventus Stadium.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 lut 2013, 17:38

Co murawy. Nie wiem w jakim stanie była, ale wiem, że na pewno w dużo lepszym stanie niż rok temu podczas tego meczu co nie przeszkadzało Guardioli osiągnąć korzystnego wyniku.

Ja jednak tu w innej sprawie. Wróci Tito na rewanż :?:

Osobiście oceniam szanse 50/50 przed rewanżem.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 lut 2013, 17:39

nie wiem czy wiecie ale na północy włoch też jest zima :!: wczoraj wieczorem był tylko jeden stopień powyżej zera. Stadion jest ogromny, jeden z największych w europie. Murawa słońca o tej porze to raczej nie widzi więc w miesiącach grudzień-luty na san siro murawa nie jest idealna ale wcale z nią tak źle nie było jak nie którzy sugerują na tym forum :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”