AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1695

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 maja 2013, 22:52

Tak, karny naciągany. Tyle że takie karne w Serie A się gwiżdże, to powszechna praktyka, a dwa, że gdyby nie karne z dupy, to Fiorentina już przed tym meczem by miała -4 do Milanu i pewną LE, bo we Florencji co najmniej jednego karnego sędziemu nie wolno było odgwizdać, a jednak to zrobił i utrzymał Fiorentinę za uszy w walce o LM.

Były niesamowite emocje, zwycięstwo jest ze wszech miar zasłużone, żal trochę bramkarza Sieny, bo już miałem przed oczyma widmo powtórki z inauguracji ligi, gdy zmiażdżyliśmy rywali i zasłużyliśmy na wysokie zwycięstwo, ale bramkarz rywali grał na kodach i wyciągał wszystko. Milan był dziś wielokrotnie lepszy i na zwycięstwo po prostu zasłużył, tak samo jak z przebiegu całego sezonu zasłużył na grę w LM, bo jest ekipą po prostu lepszą od Fiorentiny, dodatkowo z perspektywami na bycie coraz lepszą - w lecie Fiorentina się co najwyżej osłabi, gdy Milan się wzmocni.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2013, 22:52

Wie ktoś w ogóle na drużynę z jakiego kraju możemy trafić czy za wcześnie na takie coś?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 maja 2013, 22:54

Karny chyba był. To się nazywa wykorzystanie frajerstwa obrony. Jednak proszę zobaczyć co Ambrosini zrobił w pierwszej połowie. To samo.

Ambrosini miej honor i skończ karierę.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 maja 2013, 22:54

mete pisze:Wie ktoś w ogóle na drużynę z jakiego kraju możemy trafić czy za wcześnie na takie coś?
Mete, sprawdź to:
http://www.90minut.pl/news/210/news2104 ... lacja.html

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2013, 22:55

Z tego co się orientuję to w ostatniej fazie choćby na...Arsenal :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2013, 22:55

No w temacie na luzie piszą, że na Arsenal akurat nie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2013, 22:58

?a to czemu?Tak samo jak my jest w grupie niemistrzowskiej...Kiedyś bodajże Udine w podobnej sytuacji grało z Kanonierami...coś się pozmieniało w regulaminie?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 maja 2013, 22:58

Wilmore pisze:Tak, karny naciągany. Tyle że takie karne w Serie A się gwiżdże, to powszechna praktyka, a dwa, że gdyby nie karne z dupy, to Fiorentina już przed tym meczem by miała -4 do Milanu i pewną LE, bo we Florencji co najmniej jednego karnego sędziemu nie wolno było odgwizdać, a jednak to zrobił i utrzymał Fiorentinę za uszy w walce o LM.

Były niesamowite emocje, zwycięstwo jest ze wszech miar zasłużone, żal trochę bramkarza Sieny, bo już miałem przed oczyma widmo powtórki z inauguracji ligi, gdy zmiażdżyliśmy rywali i zasłużyliśmy na wysokie zwycięstwo, ale bramkarz rywali grał na kodach i wyciągał wszystko. Milan był dziś wielokrotnie lepszy i na zwycięstwo po prostu zasłużył, tak samo jak z przebiegu całego sezonu zasłużył na grę w LM, bo jest ekipą po prostu lepszą od Fiorentiny, dodatkowo z perspektywami na bycie coraz lepszą - w lecie Fiorentina się co najwyżej osłabi, gdy Milan się wzmocni.
Dokładnie :beer:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 maja 2013, 23:00

MazurXIII pisze:?a to czemu?Tak samo jak my jest w grupie niemistrzowskiej...Kiedyś bodajże Udine w podobnej sytuacji grało z Kanonierami...coś się pozmieniało w regulaminie?
Udinese ma mniej punktów rankingowych, dlatego są w grupie tych gorszych. Milan z racji wcześniejszych osiągnięć na arenie europejskiej współczynnik punktowy ma dużo wyższy, dlatego są w grupie tych lepszych. Tam gdzie Arsenal chociażby.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2013, 23:01

Nie mam nic do Ciebie rekinie, ale serio stary, luzuj troche, bo lubisz się spinać strasznie.
internet to internet, ja sie w to nie wczuwam, niestety widze, ze niektórzy tak. jak mi ktos pisze, ze jestem podludziem, to nie siedze przed monitorem i nie mysle "ale huj, ale bym go zastrzelil i przejechał autem!!!1", lajtowo to przyjmuje, równie dobrze na żywo moze sie okazać spoko typem, z którym chetnie zbije piatke i siekne piwo. jak ktoś sie nie umie zdystansować to juz nie mój problem.
No to gramy eliminacje LM,z taką formą i z takim składem...może być różnie.
przecież milan nie gra ich za tydzien, obecna forma nic nie znaczy
w lecie Fiorentina się co najwyżej osłabi
hmm, skąd takie info?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2013, 23:03

hmm, skąd takie info?
Wielce prawdopodobne, że Jovetic odejdzie - Anglia lub Juventus. Ljajic, który w tym sezonie a przynajmniej na wiosnę gra znacznie lepiej niż JoJo ma rok do końca kontraktu i nie chce go na ten moment przedłużać i wątpie, aby Fiorentina popełniła taki sam błąd jak z Montolivo. Nie wydaje mi się, aby od razu znaleźli graczy którzych ich zastąpią w 100%. Raz, że tacy gracze są drodzy i chcą dużych kontraktów a dwa, że jak ściągną młodzików to będą oni potrzebowali czasu tak jak Adem i Stevan.

EDIT

Ciekawostka - była to pierwsza bramka strzelona w Serie A w tym sezonie przez naszego obrońce!

BTW - wulgaryzmy nie powinny być czasem odpowiednio nagradzane?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2013, 23:16

BTW - wulgaryzmy nie powinny być czasem odpowiednio nagradzane?
a to jest forum katolickie czy piłkarskie? ;)
Raz, że tacy gracze są drodzy
jojo też jest drogi i fiołki za niego sporo kasy dostaną, zresztą za nieduży hajs zrobili transfery na 4 miejsce w serie a, więc nie skreślałbym ich tak wcześnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 maja 2013, 23:18

jojo też jest drogi i fiołki za niego sporo kasy dostaną, zresztą za nieduży hajs zrobili transfery na 4 miejsce w serie a, więc nie skreślałbym ich tak wcześnie.
Nie rozumiesz mnie. Fiorentinę może stać na wydanie całej kasy za Jovetica na jednego grajka, ale nie będzie ich stać na jego pensję.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2013, 23:28

zobaczymy jak to będzie, serio. wydaje mi się, że za sezon mogą mieć podobną jakość w skladzie jak teraz, a nawet mogą być silniejsi, jeśli uda mi sie dorwać kolejnych cuardadów czy valero

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 20 maja 2013, 7:30

Moja Fiora będzie jeszcze mocniejsza , spokojnie . Może odejdzie Jovetic , najgorzej , że Ljajic ma tego samego głupiego agenta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”