AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1697

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 maja 2013, 14:47

Ozdobny pisze:Wczoraj wrocila stara Serie A, ale tym razem w wydaniu AC Milan. I szczerze mowiac ubolewam nad takim stanem rzeczy, bo ludzilem sie, ze idzie ku lepszemu. Nic jednak bardziej mylnego.
Łączymy się z tobą w bólu.

Ambrosini (coś czuję, że to West Ham go skusi), Flamini, Nocerino, Yepes, Bonera i Robinho raczej odejdą, szkoda, że do nich raczej na bank nie dołączy Muntari (rok się z nim trzeba będzie pomęczyć a w 2014 się go wypieprzy i pójdzie gdzie chce). Takie mam zdanie, po Boatengu raczej specjalnie bym też nie płakał ale to by było troszkę za dużo roszad w składzie.
Mirek15 pisze:I na koniec 2 rzeczy. Nie wiem co się stało z ES'em, ale w drugiej połowie sezonu grał naprawdę słabo. Zaliczył niesamowitą pochyłą w drugiej części sezonu.
Ty na poważnie :?: 21-latek miał zapieprzać cały sezon i ciągnąć drużynę strzelając non stop bramki :?: Szczęścia, zdrowia życzę.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2013, 15:42

lukaku dał chyba radę (napisałem chyba, bo nie ślędzę dokładnie jego poczynań, ale z tego co pamiętam to nie miał aż tak wielkiego spadku formy jak faraon, dodatku jest rok młodysz), napisz ktoś jak z isco. neymar też wali bramkami seriami, ale on gra w lidze bez obrony, to chyba się nie liczy (chociaz taki pato tam nawet na pustą nie umie strzelić)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 maja 2013, 15:45

rekinho pisze:lukaku dał chyba radę
West Bromwich Albion, bądź poważny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 maja 2013, 15:54

Rezus pisze:Ty na poważnie :?: 21-latek miał zapieprzać cały sezon i ciągnąć drużynę strzelając non stop bramki :?: Szczęścia, zdrowia życzę.
Owszem mógł grać słabiej w drugiej części sezonu, ale aż taki regres formy :?: Wątpię, że poważne znaczenie odegrał wiek.
maciek_88 pisze:Na moje to jednak chyba też Acerbi.
Nowy Nesta mi już z głowy wyleciał.
EnJoy's pisze:Nie mniej fajnie byłoby pożegnać dwóch stoperów tyle, że z drugiej strony wtedy zostanie para Mexes-Zapata oraz na ławce ten nowy Kolumbijczyk oraz Salamon - trochę mało.
Mówi się o wzmocnieniu defensywy jednym lub dwoma graczami. Więc pożegnanie Bonery i Yepesa byłoby dobrym posunięciem. Co do Salamon - powinien dostać szanse. Skoro w SB :lol: się prezentował dobrze to myślę, że mógłby dość ciekawie grać w SA. To samo tyczy się pomocników. Wróci DJ oraz przyjdzie jeden lub może dwóch graczy nie licząc Saponary.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 maja 2013, 16:04

Ale on przecież nie grał dramatycznie słabo, owsem brakowało bramek to fakt ale z samej gry źle to nie wyglądało.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2013, 16:14

Rezus pisze:
rekinho pisze:lukaku dał chyba radę
West Bromwich Albion, bądź poważny.
no własnie, w tak słabej ekipie nastrzelał tyle bramek. pomyśl, ile strzeliłby w milanie

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 20 maja 2013, 16:24

Nie ma co marzyć panowie, jeśli Mou zostanie trenerem to będzie chciał mieć "nowego Drogbę".

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 20 maja 2013, 16:42

ale ja nie pisałem o nim w kontekście transferu tylko podałem go jako przyklad młodego gracza, który nie wpadł w taki dołek jak faraon

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 20 maja 2013, 17:22

bez ogladania meczow milanu moge sie domyslic, ze spadek formy faraona spowodowany jest nie wiekiem, a przyjsciem mario

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2013, 17:51

Przyjście Mario ma mało do rzeczy. Oni w reprezentacji grają razem i wygląda to dobrze. Faraon w drugiej częsci sezonu nie gra tak źle jak to się stara przedstawić. Grał w kilku meczach dobrze a brakło tylko bramki. Nie ma co szukać w dziury w całym.

Ale są pojedyńcze osobniki spieły po wczorajszym meczu...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2013, 19:55

Jako, że sezon się skończył to czas na małe podsumowanie.

Zacznę od tego, że po zakończeniu mercato nie wierzyłem, że uda nam się osiągnąc to co osiagnieliśmy. Pisałem wtedy, że nie mamy szans na grę w przyszłorocznej edycji LM i teraz to odszczekuje. Pytanie kiedy zacząłem wierzyć w to, że nam się uda? Gdzieś w początkowych miesiącach tego roku, gdy już zespół pokazał, że jest w stanie przez dłuższy czas utrzymac wysoką formę.

Podsumowanie zacznę od Allegriego, który jest dla mnie największym bohaterem tego sezonu. Z drużyny rozsypanej po odejściu największych gwiazd oraz legend klubowych, z masą przeciętnych graczy wspomaganych kilkoma klasowymi oraz młodzikami zrobił drużynę, która osiągnęła znacznie więcej niż większość przewidywała 1 września. Dzięki niemu Faraona, De Sciglio czy Niang poczynili wielkie postępy i przyszłość należy do nich. Mexes i Montolivo rozegrali świetny sezon z równą formą co było ich największą bolączką w poprzednich klubach. Oczywiście Allegri nie jest najlepszym trenerem na świecie, popełnia błędy jak każdy, ale IMHO w tej chwili jest idealnym gościem do prowadzenia tej grupy. Nie wyobrażam sobie, aby Berlusconi go teraz zwolnił.

Trudno mi wybrać najlepszego gracza tego sezonu. Z jednej strony mamy fenomenalną rundę jesienną w wykonaniu Faraona zaś z drugiej strony mamy Balotelliego, który na wiosnę pociągnął nas do LM. Jednak jest taki jeden gracz, który był troszkę w cieniu obu, ale fenomenalnie wykonywał swoją pracę. Dodatkowo poprzez zaangażowanie, mentalność oraz cechy przywódcze udało się mu już w pierwszym roku w barwach Milanu nosić opaskę kapitańsą. Mowa oczywiście o Montolivo. Dla mnie zawodnik sezonu. Może nie tak widowiskowy jak napastnicy, ale równa forma przez całe rozgrwyki to raz oraz olbrzymie zaangażowanie, które pokazywał za każdym razem gdy przywdziewał nasze barwy. Oczywiście jak dla mnie również najlepszy transfer patrząc na cene i jego wpływ na zespół.

Jako największą niespodziankę sezonu wybieram De Sciglio. To, że Faraon ma olbrzymi potencjał to każdy wiedział i jego wybuch był raczej kwestią czasu. Mało kto zakładał, że to nastąpi tak szybko i w takim stylu jednak idąc FM-em status "wonderkida" miał. Mattia natomiast w primaverze nie był pierwszoplanową postacią, mało się o nim mówiło a jak tylko wszedł do pierwszej jedenastki to pokazał, że ma wszystko by być kimś wielkim. Wreszcie mamy gościa, który z primavery od razu wskakuje do pierwszej jedenastki. Oby zanim podążyli następni.

Jako sezon skończył się lepiej niż myślałem to nie mam zamiaru pastwić się nad graczami. Dodam tylko, że jest kilku, którzy powinni pożegnać się z klubem i mam nadzieję, że tak się stanie.

Reasumując sezon uważam za bardzo dobry w naszym wykonaniu. Stworzyliśmy solidne podstawy na przyszłość, w klubie jest więcej pieniędzy i mimo takich odejść w sierpniu powalczymy o udział w kolejnej edycji LM. Jak na "rok zerowy" to jest lepiej niż wielu oczekiwało. Myślę, że w przyszłości powinno być jeszcze lepiej.

Teraz pozostaje nam transferowa gorączka. Jako, że zagramy w sierpniu o LM to kilka ruchów powinniśmy dokonać jak najszybciej a później czekać na okazję, które muszą być przy takiej wymianie trenerów w topowych klubach na starych kontynencie. O nazwiskach nie ma co jeszcze mówić a pozycję, które muszą zostać wzmocnione każdy wie. Jedno życzenie - Łysy posłucha trenera (mam nadzieję, że Maxa) oraz postaw na jakość a nie ilość.

Jest jedna rzecz, która mnie martwi w kontekście lata i LM. W te wakacje odbywa się Puchar Konfederacji na który zapewne pojadą De Sciglio, Montolivo, Faraon i Balotelli oraz być może Abate. Szkielet zespołu, który nie będzie miał za wiele czasu do odpoczynku.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 maja 2013, 22:15

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 maja 2013, 22:17

Wg Mnie nie ma opcji, żeby Allegri został. Berlu wszyscy wiemy jaki jest.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2013, 22:19

We środę będzie wiadomo.

Wszystko wskazuje na to, że odchodzi. Zwłaszcza po tej wypowiedzi na miejscu Maxa bym się nawet nie zastanawiał. Berlu go traktuje jak szmatę.

Teraz trzeba czekać co się stanie dalej. IMHO na 100% lepszego trenera w to okienko nie zatrudnimy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 maja 2013, 22:24

Nie jestem fanem Allegriego, ale na rynku teraz nie dostaniemy nikogo godnego uwagi także lepiej byłoby jakby wypełnił kontrakt i można by mu podziękować.

Oby ta reorganizacja w strukturach nie dotyczyła Łysego, to byłaby komedia jakby Berlu wyjebał Gallianiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”