FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1700

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 lut 2013, 19:49

Ja tam w Deulofeu nie wierzę. To będzie mieszanina Pedro/Alexis. Bardziej wierzę w Dongou, ale to smyk jeszcze.
Tak w ogóle może za Valdesa ściągnąć Rui Patricio. Dobrze się prezentował w bramce Sportingu jeszcze niedawno, nie wiem jak teraz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 lut 2013, 19:56

Ja tam w Deulofeu wierzę bardziej niż w kogokolwiek z La Masii od czasów Messiego wliczając w to Busquetsa chociaż w niego nie wierzyłem wcale :)

Co do bramkarzy to ja nie mam kompletnie żadnego pomysłu. nigdy nie uważałem Valdesa za zawodnika top 3 czy 5 (wiem, że są Cules, którzy się ze mną nie zgodzą), ale pasuje do Barcy i spokój był z bramkarzem a teraz się obawiam, że znowu będziemy czekać tyle co po Zubim na jakiegoś sensownego...

Generalnie pewnie to kwestia wczorajszego meczu po którym mnie "mroczny" nastrój naszedł, ale widzę sporo analogii między schyłkiem Dream Teamu Cryoufa a tym teraz :/ Na szczęście jest też sporo znaczących różnic :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6272
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 lut 2013, 19:59

barcelowicz pisze: A Messi na skrzydle musiałby jednak więcej pracować w defensywie, a gdyby przyszło zmierzyć się z takim Realem z CR7 i Marcelo w formie na lewej stronie mogłaby być sieczka.
Niekoniecznie. Zauważ że w Arsenalu wysunięty napastnik Giroud ciężko pracuje w defensywie, podczas gdy prawy skrzydłowy Walcott czyha na kontry.

Awatar użytkownika
barcelowicz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barcelowicz » 27 lut 2013, 20:04

Deleleflele będzie koksem, jak mu się poprawi pod kopułą. Nogi potrafią wiele, głowa często za nimi nie nadąża, ale materiał na gracza klasy światowej to jest na pewno.

Na GK mam jeden pomysł- wymiana z SAFem De Gea in, VV out. Reszta klasowych GK, których piłka nie gryzie w nogę, raczej bardzo mocno intransferrible.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 lut 2013, 20:08

Pomysl masz, ale SAF musialby byc idiota, zeby na takie cos pojsc.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 27 lut 2013, 20:14

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 lut 2013, 10:50

Z Barca jest chyba gorzej niż się wydaje(tj z jej "włodarzami")
Pojawiają się informacje, że TitoRurę miałby zastąpić Eusebio z Barcy B :suicide: :angry2:
Podobno taki ruch blokują...piłkarze. Mądre chłopaki :beer:

Jeśli to prawda i rzeczywiście Sandro i Zubi mają taki pomysł na uzdrowienie sytuacji to [*][*][*]

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 lut 2013, 11:23

Skad masz takie info? Bo jakos nigdzie nie widze takich doniesien :badziewie:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 lut 2013, 11:23

Real Madrid would want to play the cup final at the Camp Nou stadium, while Atletico don't want their fans to travel to Barcelona. [as]
Sorry, Sandro zaplanował remont kibli na ten czas.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 lut 2013, 11:31

Moofasa pisze:Skad masz takie info? Bo jakos nigdzie nie widze takich doniesien :badziewie:
http://www.intereconomia.com/noticias-/ ... a-20130228
http://es.eurosport.yahoo.com/noticias/ ... 22388.html

Wiem, niezbyt poważne źródła, ale z Sandruszkiem nic nie wiadomo

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 lut 2013, 11:49

Sandro chyba nie może zwalczyć kompleksu Laporty i co najgorsze z każdą decyzją udowadnia, że kompleks jest zasadny więc się pogłębia.

Inna sprawa, że nie bardzo jest ktoś na rynku kto by się nadał.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 lut 2013, 12:05

mourinho bedzie prawdopodobnie do wzięcia po sezonie

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 28 lut 2013, 14:22

Ja w Brazylijczyków nie wierzę en general. Od czasów Ronaldo nie było chyba ofensywnego Brazylijczyka, który by trzymał przez kilka lat poziom.
Z tego powodu do Neymara jestem sceptycznie nastawiony.
Neymar jeżeli chodzi o sam poziom sportowy i pasowanie do systemu Barcelony, to najlepszy chyba skrzydłowy, jakiego realnie Barca może pozyskać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lut 2013, 14:28

Na lewą stronę odpowiedni byłby El Sharaawy, lecz mam nadzieję, że Milan go nie puści.
Tu się nie zgodzę. Faraon to zawodnik, który potrzebuje miejsca i nie nadaje się do tiki-taki Barcelony. On potrzebuje przestrzeni by się rozpędzić i jest to bardziej zawodnik dla drużyn kontratakując nich zderzających się z murem. Zresztą na razie w Mediolanie nikt nie myśli o sprzedaży Stephana. Zupełnie inna sytuacja niż w przypadku Silvy, Zlatana czy Kaki.
Zwłaszcza, że chyba nie prezentuje się on w SerieA lepiej niż prezentował się Sanchez.
El Shaarawy jest w tym sezonie znacznie lepszy niż Sanchez w swoim najlepszym w Serie A. Niemal w każdym aspekcie. Przed przenosinami Alexisa do Barcy pisałem, że jeszcze powinien z rok pozostać z Udinese, bo on miał tak naprawdę jeden dobry sezon.
lamela i jojo są za słabi na barcelone
IMHO JoJo jest w tej chwili o wiele bardziej gotowy na Barcelone niż swego czasu Sanchez i lepiej pasuje do gry Barcy niż El Shaarawy. Natomiast co do Lameli to powiedziałbym, że tak jak w przypadku Sancheza jeszcze za wcześnie. Dopiero pierwszy sezon na wysokim poziomie, ale talent zacny.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2398

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 lut 2013, 15:19

ale czas sie obudzic i pewne rzeczy przemyslec od nowa. barcelona nie potrzebuje skrzydlowego, ktory pasuje do tiki-taki, tylko takiego z naprawde dobrym dryblingiem i potrafiacego strzelac gole. w innym przypadku bedzie tak, jak ostatnio, kiedy skrzydlowego gra srodkowy pomocnik iniesta i wyglada to komicznie - z tylu pique i puyol zostaja 1 na 1 z di maria, czy ronaldo, a w ataku messi ma takie wsparcie http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5800_n.jpg, gdzzie jest reszta? czeka na pileczke do klepania w srodku pola

neymar, suarez, aguero z takich realnych, sensownych opcji na lewy atak wiecej chyba nie widze. z tym, ze sergio raczej nie do wyjecia, od ogladania geby i zachowan suareza prawdopodobnie dostalbym kurwicy serca, wiec zostaje neymar. zreszta juz otwarcie sie mowi, ze trenerzy poprosili o jego transfer

na prawej chyba zostaniemy z tym pedro i alexisem, bo w lecie beda inne priorytety - trzeba bedzie jeszcze kupic stopera i prawdopodobnie bramkarza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”