Polscy kibice - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2009, 10:27

cloner wolisz rownac do dolu czy do gory?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2009, 12:24

Bienias pisze:cloner wolisz rownac do dolu czy do gory?
Wolę nigdzie nie równać, zdecydowanie wolę nasz, polski, kibicowski styl życia i tyle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2009, 12:49

Ja tez, ale pewne elementy mozna a wrecz trzeba zmienic. tak jak z piwem. Albo uznajemy sie za "bydlo" vide stowarzyszenie kibiców Lecha albo staramy sie ucywilizowac

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2009, 14:05

Bienias pisze:Albo uznajemy sie za "bydlo" vide stowarzyszenie kibiców Lecha albo staramy sie ucywilizowac
No to wg Twojej klasyfikacji, uznajemy się za bydło. Zdecydowanie wolę być bydłem z zasadami, aniżeli ucywilizowanym klientem klubu, który wpieprza popcorn i popija go piwem 4%.

Jeżeli coś dobrze funkcjonuje, to po co to zmieniać. Dodam na koniec, że zmian chcą osoby, które na mecze nie chodzą i nie mają styczności z ruchem kibicowskim. Zmieniajmy świat od siebie, a nie od innych.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 mar 2009, 14:08

cloner pisze:Dodam na koniec, że zmian chcą osoby, które na mecze nie chodzą i nie mają styczności z ruchem kibicowskim. Zmieniajmy świat od siebie, a nie od innych.
Otóż to :!: Trzeba jeszcze dodać, że taki zwykł kibic widząc wielką sektorówkę czy palące się race z zaciekawieniem będzie się na to patrzeć a nie kręcić nosem (wiadomo jak jest rzucane to co innego). Dlatego "bydło" górą :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2009, 14:17

Co dobrze funkconuje? Dla mnie jakby dobrze funkcjonowalo to na stadionach byloby 3 razy wiecej kibicow. Mowisz ze piwo jest zle? Dla mnie to absurd bo ja jak uczeszczalem na Legie ( w czasach gdy CF byli niedoscignionym wzorcem) dosc czesto widzialem jak wala gorzale na G. Jeszcze wiecej chlalo piwo przed stadionem w autobusach itp. Watpie zeby cos sie zmienilo bo czasem widze jak ekipy zbieraja sie na mecz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 mar 2009, 14:19

Nie zauważasz 2 rzeczy, piknikowcy (w spore ilości na pewno) będą też to piwo kupować a z drugiej strony ile takie "bydło" jest w stanie w ciągu meczu wypić tych piw, 10 :?: :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2009, 14:23

Wierzysz ze tak bedzie? Jestem pewien ze na trybunach bedzie zakaz spozywania alkoholu. Dodatkowo cena jak w dobrym klubie spowoduje ze duzo osob nie pozwoli sobie na piwko.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 mar 2009, 14:29

No to w czym rzecz w końcu :?: Skoro jedni mogą nie mieć na to kasy to drudzy też nie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2009, 15:59

NIe wiem? W koncu to nie ja jestem przeciwny wprowadzeniu alko na stadiony. Jak sie chce to mozna, ale widac prawnik z Poznania ma chyba zle wspomnienia

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2009, 16:17

Bienias pisze:Jak sie chce to mozna, ale widac prawnik z Poznania ma chyba zle wspomnienia
Bo prawnik z Poznania ma mózg, wyobraźnię i potrafi przewidzieć co się będzie działo jak nieodpowiednie osoby wypiją za dużo. Już nie wspominam o nieletniej patologii, bo niby kto będzie sprawdzać dowody? najemnik, któremu zależy tylko na zysku? Nie bądźmy śmieszni :wink:

Tak wiele się mówi, żeby wytępić ze stadionów osoby, które wchodzą na mecz po spożyciu alkoholu, a tu jeszcze piwo na stadionie :lol: Bez jaj.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2009, 8:37

szkoda tylko ze ten prawnik tego mozgu nie uzywa w sprawie rac? Po za tym alkohol jest dla madrych ludzi wiec niech tacy prawnicy zaczna edukowac kibicow albo zaczna cos robic zeby fani zaczeli chodzic na mecze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2009, 14:18

Bienias pisze:szkoda tylko ze ten prawnik tego mozgu nie uzywa w sprawie rac?
Że niby co? Pisz po polsku, bo takich pół-zdań zrozumieć się nie da.
Bienias pisze:Po za tym alkohol jest dla madrych ludzi
Właśnie, a pić go będą wszyscy, także debile, którzy po 3 piwach zaczną wszczynać burdy.
Bienias pisze:albo zaczna cos robic zeby fani zaczeli chodzic na mecze.
Fani chodzą na mecze.

Powiedz mi, jak mam zainteresować inną osobę, żeby poszła ze mną na mecz, skoro jedyny argument, który słyszę to: "może mi się coś stać, na stadionie jest niebezpiecznie". Takiej osoby nie można przekonać.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2009, 15:44

cloner pisze:
Bienias pisze:szkoda tylko ze ten prawnik tego mozgu nie uzywa w sprawie rac?
Że niby co? Pisz po polsku, bo takich pół-zdań zrozumieć się nie da..
Jakos race sa zabronione wiec moglby dzialac w kierunku ich zalegalizowania.

Powiedz mi, jak mam zainteresować inną osobę, żeby poszła ze mną na mecz, skoro jedyny argument, który słyszę to: "może mi się coś stać, na stadionie jest niebezpiecznie". Takiej osoby nie można przekonać
Ujales sens wjednym zdaniu. Rozwiazaniem jest zmiana wizerunku kibicow i stadionow. O ile te drugie ruszylo to pierwsza kwestia jest niczym beton. Sami kibice musze zrozumiec ze stadion to nie teatr ani ring bokserski z ulicy.
Kibice Lecha jako jedynie w Polsce sa w stanie zapelniac swoj obiekt w duzej mierze bez wzgledu na rywala. Inne ekipy maja z tym problem, duzy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2009, 16:58

Bienias pisze:Rozwiazaniem jest zmiana wizerunku kibicow i stadionow
Ciekawe tylko jak? Skoro media nadal nic innego nie robią, jak tylko trąbią jacy to kibice są źli. Jedni palą szaliki i flagi drużyny przeciwnej, drudzy odpalają zakazane prawem race i stroboskopy, inni nie dopingują a jedynie krzyczą "ITI spierd@l@j", a jeszcze inni zbierają haracz na oprawy i kary.

Jak te żałosne pseudo-dziennikarzyny przestaną tak pisać, to wtedy na mecze zaczną chodzić całe rodziny :!:
Bo tu nie chodzi o samo bezpieczeństwo, chodzi tylko i wyłącznie o świadomość bezpieczeństwa. (a to spora różnica :wink: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”