Jose Mourinho - Strona 18

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jaki klub poprowadzi Jose Mourinho w przyszłym sezonie?

FC Barcelona
17
40%
Real Madryt
7
16%
Valencia
6
14%
AC Milan
4
9%
żaden z wynienionych
9
21%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 13 mar 2008, 18:19

Mentor pisze:Niestety na uwagę mediów zapracował nie tylko wynikami na boisku, ale (przede wszystkim?) kontrowersyjnym zachowaniem, które niekiedy przekraczało wyraźnie granice mojej tolerancji.
tak apropo's ->

ciekawe jakby go Puyol przywital w klubie :P

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 mar 2008, 18:30

To było zwykłe klepnięcie bez żadnej premedytacji ani nic w tym stylu... Kiedyś krążył po sieci filmik w którym były pokazane wszystkie 'policzki' jakie Mou dawał zawodnikom, swoim także. A gdyby Drogba oddał to strach się bać :D

A propos filmików

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 mar 2008, 18:30

Mentor pisze:Jeżeli Portugalczyk byłby w stanie ograniczyć pajacowanie to nie mam nic przeciwko niemu.
IMO to pajacowanie jest jedną z największych zalet Portugalczyka - nie lubię go jako bufona, ale dzięki takiemu zachowaniu piłkarzom pracuje się na treningach sto razy lepiej - a teraz piłkarzom Barcelony przyda się odpoczynek od reflektorów i mikrofonów, a skupienie się na treningach.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 mar 2008, 18:32

DominoWalcz pisze:ciekawe jakby go Puyol przywital w klubie
Dobrze :] Niedawno dziennikarze pytali go jak on się zapatruje na możliwość zatrudnienia Mou w Barcelonie. Puyol odpowiedział "Mourinho? Why not" :)

IMO Jose trochę przesadził, ale nigdy nie odbierałem tego gestu za coś hamskiego. Puyol z Mou znają się już sporo czasu :wink:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 13 mar 2008, 18:33

Moofasa pisze:o było zwykłe klepnięcie bez żadnej premedytacji ani nic w tym stylu...
Nie widzisz w tym zadnej prowokacji?

A propos filmików

ciekawe tylko co on powiedział?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 mar 2008, 18:35

DominoWalcz pisze: Nie widzisz w tym zadnej prowokacji?
Nie.

ciekawe tylko co on powiedział?
"Dziś, jutro i zawsze z Barçą w sercu"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 18:36

DominoWalcz pisze:Nie widzisz w tym zadnej prowokacji?
jakiej prowokacji ? że niby chciał go zdenerwowac przed meczem ? Widać, że chciał się z nim przywitać, zresztą tam wcześniej się z kims przywitał. A Puyol się obrócił z uśmiechem na twarzy.

Nie szukaj drugiego dna tam gdzie go nie ma :]

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 13 mar 2008, 18:39

Moofasa pisze: "Dziś, jutro i zawsze z Barçą w sercu"
No naprawde byloby ciekawie, jakby objal stery w Katalonii. Dla nas, fanow Realu, to nie bylaby dobra wiadomosc. Aczkolwiek Laporta wspominal, ze Ryjek odejdzie tylko na wlasne zyczenie, bo on go nie zwolni.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2008, 20:55

DominoWalcz pisze:Aczkolwiek Laporta wspominal, ze Ryjek odejdzie tylko na wlasne zyczenie, bo on go nie zwolni.
Doskonale wiemy co mówi Laporta, ale wiadomo również jaki jest cel tych słów. Chodzi o poparcie dla trenera, którego w trakcie sezonu po prostu nie może zabraknąć. To normalne, że prezydent powinien wspomagać trenera darząc go zaufaniem bez względu na wyniki. To nie znaczy jednak wcale, że po sezonie Joan nie zrezygnuje z usług Franka. Nie odbędzie się to na zasadzie wyrzucenia Ryjka tylko wspólnej decyzji trenera i prezydenta. Naprawdę uważasz, że Laporta nigdy nie zwolniłby Rijkaarda? Nigdy bym się pod tym nie podpisał :] Tak więc generalnie Laporta nie musi zwalniać Ryjka i być może nigdy tego nie zrobi. Ryjek po prostu godnie odejdzie ze stanowiska :]

Wilmore pisze:IMO to pajacowanie jest jedną z największych zalet Portugalczyka - nie lubię go jako bufona, ale dzięki takiemu zachowaniu piłkarzom pracuje się na treningach sto razy lepiej - a teraz piłkarzom Barcelony przyda się odpoczynek od reflektorów i mikrofonów, a skupienie się na treningach.
Rozumiem to, ale nie wszystkie zagrywki jestem w stanie spokojnie znieść. Już sobie wyobrażam ewentualne wypowiedzi pomeczowe Mou na temat postawy arbitrów. Rzeźnia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 mar 2008, 21:03

Mentor pisze:Już sobie wyobrażam ewentualne wypowiedzi pomeczowe Mou na temat postawy arbitrów.
Ostatnio oglądałem mecz Barcelony z ŻŁP - ci sędziowie nie zasługują na rzeźnię?
Mentor pisze: Rozumiem to, ale nie wszystkie zagrywki jestem w stanie spokojnie znieść.
A ja właśnie cenię Mourinho za to, że często mówi to, co jest, a nie krąży wokół rzeczywistości jak większość trenerów, omijając błędy sędziów. Kontrowersyjne, ale przynajmniej szczere.
Ciekaw jestem, co by mówił, gdyby prowadził Milan/Romę/Juventus :lol: Wtedy to by była "rzeźnia". :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 mar 2008, 21:09

Ja rozumiem, ze mozna byc zlym, kiedy sedzia jest krytykowany przez trenera nieslusznie, kiedy wynika to tylko z frustracji, a nie rzeczywistej oceny sytuacji. Kiedy jednak arbiter daje dupy podczas prowadzenia spotkania to nie ma nic zlego w tym, aby taki Mourinho go troche pojechal i powiedzial co o nim mysli. Tez nie zawsze podobaja mi sie wypowiedzi Schustera, ktory lubi podsumowac prace sedziow, nie zawsze slusznie. Gdy jednak ma racje to mi to nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2008, 21:11

Wilmore pisze:Ostatnio oglądałem mecz Barcelony z ŻŁP - ci sędziowie nie zasługują na rzeźnię?
Zasługują. Zasługują również na chłostę, cięgi, baty i wiele innych 'przyjemności', ale pomeczowe komentarze w stylu tych niedawnych Schustera niczego dobrego nie przyniosą. Sędziowania w Hiszpanii jest fatalne nie od dziś i nie od wczoraj. Napinający się na konferencji prasowej Mourinho nie zaprowadzi porządku w La Liga. Mógłby co najwyżej wprowadzić jeszcze więcej zamieszania.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 mar 2008, 21:17

Mentor pisze:Napinający się na konferencji prasowej Mourinho nie zaprowadzi porządku w La Liga. Mógłby co najwyżej wprowadzić jeszcze więcej zamieszania.
A ja na to patrzę inaczej - jeśli nie da nic dobrego, to na pewno nic złego. Federacja nie odważy się ukarać go, gdy skrytykuje coś, co naprawdę spieprzyli sędziowie. A może kolejny krytyk sędziów sprawi, że ci się poprawią pod większą presją?
Nie wiem i wątpię w to. Ale na pewno taka krytyka nie spowoduje niczego złego, a mnie - jako fanowi Milanu - dużo bardziej odpowiadałby na ławce trener, który widząc oszustwa sędziego potrafi mu je wypomnieć, niż taki, który po porażce przez arbitra powie, że jego ekipa musi więcej trenować.
Podejrzewam, że wielu kibiców Barcelony też ma podobne zdanie - nie wszyscy lubią Rijkaardowe kładzenie uszu po sobie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 kwie 2008, 11:20

Wielki MOU jest dzisiaj rozchwytywany:

http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,9809352 ... caid=15a23

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=84581

http://www.intermediolan.com/aktualnosci.php?n=1403

Jeszcze któryś klub go dzisiaj zakontraktował? Wpisujcie wioski. 8)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 01 kwie 2008, 11:24

Zico_FCI pisze:Wielki MOU jest dzisiaj rozchwytywany:

http://sport.wp.pl/kat,1750,wid,9809352 ... caid=15a23

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=84581

http://www.intermediolan.com/aktualnosci.php?n=1403

Jeszcze któryś klub go dzisiaj zakontraktował? Wpisujcie wioski. 8)
Izolator Boguchwała i Siekiera Piła.
:wink:

Zico_FCI - szczerze życzę go wam.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”