Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 09 gru 2006, 10:56

Nikt nie pisał przez tyle? O w pytonga.

Może takie krótkie podsumowanie wszystkich meczów, pod względem ultras jak i piłkarskim.

Widzew - Groclin 2-1.

Piękna gra, dużo składnych akcji, jakbyśmy grali tak cały czas, z pewnoscią walczylibyśmy o mistrzostwo. Po takim spotkaniu wielu oczekiwało kokosów...

Pod względem ultras debiut PAO, całkiem udany w sumie.

Bełchatów - Widzew 1-0.

Widzew ogólnie był nieco w cieniu GKS, ostatnie 15 minut jednak grali lepiej i to znacznie. Niestety gola nie zdobyli. Matusiak pięknie strzelił z przewrotki.

Na trybunach pokaz kompleksików kibiców gospodarzy, zamiast skupić się na dopingu wyzywali nas ciągle. :lol: Nas koło 2000 konkret liczba, przekrzyczeliśmy GKS-iaków, co ciekawe powiedzieli po meczu że było nas co najwyżej 1200, nie wierzyli w 2000. A jak ełksa przyjechała w podobnej liczbie to od razu, że 2000. Ale niech sie bratają, razem skakają, biegają, może bedzie zgoda? 8)

Widzew - ŁKS 2-1

Mecz rozdzieliłbym na dwie części. Panowanie Widzewa i panowanie ŁKS. Jedni mówią, że obiektywnym wynikiem byłby remis. Owszem, ŁKS napierał w drugiej połowie i zasłużył na zdobycie drugiej bramki. Ale Widzew w pierwszej połowie mógł już wygrywać 4-0! Zasłużone zwycięstwo Widzewa.

Na trybunach protest, bo ełkaesiaki dostały tylko 450 biletów. Dla widowiska byłoby lepiej, gdyby dostali Niciarke, ale... ostatnio jak byli zniszczyli trybune i nie spłacili kasy za szkody, rok temu dostali 1700 biletów i było be. A przecież wiadomo, że kto chce to wejdzie... bez flag na stadionie, bez oprawy, koszerni w liczbie 450. Doping dobry.

NIGDY WIĘCEJ TAKICH DERBÓW.

Górnik Zabrze - Widzew 0-0

Przeciętny mecz, słabo grali Widzewicy poza Broziem i Fabiniakiem. Górnik był znacznie lepszym zespołem niestety.

Na trybunach zakaz wyjazdowy.

Widzew - Arka 1-1

Mecz dość wyrównany i nudny. Widzew zdobywa bramke z karnego i gra nienapawała optymizmem.

Doping dobry, plus konkret oprawa. Co tu sie rozpisywać, patrzcie:

Obrazek

Obrazek

Malo gości, 250 zawrócoinych spod Łodzi.

Wisła Płock - Widzew 2-2

Gra dobra Widzewa, przeważał na boisku grał skłądniej i lepiej. Pierwszego gola w sezonie zalicza Grzelak. Niestety gospodarze strzelili bramki po głupich błędach.

Zakaz wyjazdowy, incognito sporo osób było.

C.D nastąpi. :)

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 31 gru 2006, 10:40

Ogólne podsumowanie moim zdaniem pod względem piłkarskim Widzew jest jeszcze młoda drużyną składającą się głównie z 3 ligowych graczy , którzy moim zdaniem dopiero się ogrywają.Drużyna ma w tym sezonie postanowiony cel utrzymanie się w lidze i jak na razie nie możemy wymagać więcej fakt że kilka meczy mogło się zakończyć lepiej dla Widzew ka ale cóż taka jest piłka pozostaje czekać nam na mocnego sponsora i walczyć o najwyższe cele czyli mistrzostwo i liga mistrzów jak za dawnych czasów.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE Widzew Łódź Ponad Życie :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 31 gru 2006, 18:53

Moje zdanie jest takie, że Widzew przez kilka sezonów będzie jedynie "szarakiem" który będzie sie tułał po dolnych partiach tabeli. Dlaczego? Bo polityka klubu jest jasna, zbudować mocną drużynę, ale wolno i jak najmniejszym nakładem finansowym tak by nie doprowadzić do sytuacji, które miały miejsce w ostatnich latach gdy RTS znajdował się na skraju bankructwa. Ja jako kibic Widzewa cieszę się ogromnie, że powróciliśmy do 1 ligi i wierzę, że wrócimy także na upragniony fotel lidera, ale jeszcze nie teraz, jeszcze przyjdzie czas. Priorytetem jest walka o utrzymanie i budowanie mądrze silnego zespołu.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 01 sty 2007, 18:14

Zgadzam się, iż zwycięstwo z Łksem było zasłużone. W pierwszej połowie łks nie istniał, Widzew miał miażdżącą przewagę i powinno być strzelonych więcej niż 2 bramki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 sty 2007, 16:48

Mateusz Broź podpisał kontrakt z Widzewem

W dniu wczorajszym umowę z Widzewem Łódź podpisał 18-letni Mateusz Broź. Kontrakt będzie obowiązywał od 1 lipca 2007 roku, jednak działacze czynią starania, by uzyskać zgodę Wisły Kraków, aby piłkarz dołączył do łódzkiej ekipy już w okresie przygotowawczym do rundy wiosennej.

Mateusz Broź ma 18 lat i jest środkowym pomocnikiem, choć może występować również na innych pozycjach. Treningi rozpoczynał w ABC Bagbud Giżycko. Potem występował w Mamrach Giżycko a ostatnio w rezerwach Wisły Kraków. Mateusz Broź powołany był na konsultacje kadry U-19, które odbywały się w listopadzie w Skierniewicach. Wcześniej występował w kadrze U-18.

W łódzkim klubie jest już starszy brat Mateusza – Łukasz.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 03 sty 2007, 17:08

Całe szczęście, że działacze nie zaspali i doprowadzili tą sprawę do końca. Teraz jedyne co nam pozostaje to czekać na rozwój umiejętności obu braci. Osobiście uważam, że to dobry zakup i że bracia Broź okażą się trzonem zespołu.

Należy także wspomnieć, że kontrakt podpisał napastnik Arkadiusz Aleksander. Jest to bardzo perspektywiczny i ambitny zawodnik. Ponadto bardzo dobrze gra głową i potrafi świetnie odnaleść się w polu karnym.

Witamy na pokładzie!!!

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2007, 20:34

Myślałem początkowo, że kupią kogoś młodszego w miejsce Grzelaka. Jednak zdecydowano się na piłkarza, który w lidze gra od paru dobrych lat. Może to i dobrze,że nie brali napastnika w ciemno. Mieszanka rutyny z młodością może zaowocować.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 sty 2007, 21:18

Pewnie, że tak. Za mniejsze pieniądze bardziej doświadczone umiejętności zawodnika, który swoje już gra i wie na czym polega gra zespołowa, bo Grzelak bardziej mi się kojarzy z egoizmem, co nawet pokazał w debiucie z ZEA mimo, że 2 bramki strzelił. Tak na marginesie, to ile kosztował ten zawodnik? Chodzi mi o nowego zawodnika Widzewa i ile Widzew na Grzelaku zarobił.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 03 sty 2007, 23:10

Grzelak poszedł za 2,4 mln polskich złotówek :wink: natomiast jeśli chodzi o Aleksandra to nie podali dokładnie ile, ale Widzew zapłacił jakąś kasę Górnikowi, Aleksander zrzekł się jakichś zaległości w płacach ze strony Górnika i tak sie dogadali :wink: Ponadto pewnie Aleksandrowi do łapy trochę dali na lewo :P

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 04 sty 2007, 6:18

Miejmy nadzieje że działacze zakupią kogoś mądrego za kasę za Grzelaka Przecież to sporo pieniędzy za który można by sprowadzić z 2-3 utalentowanych i przydatnych zawodników mam nadzieje że zrobią dobry ruch i sprowadzą kogoś jeszcze :!:

Jedno serce Jedno bicie Widzew Łódź Ponad życie !!

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 04 sty 2007, 12:46

Dark_Side pisze:Ponadto pewnie Aleksandrowi do łapy trochę dali na lewo Razz

Tak, slyszalem ze dali roczna prenumerate tygodnika "Pani Domu" i to go ostatecznie przekonalo :o

Aleksander to napewno dobry pilkarz, rowniesnik Grzelaka. W pamieci mi zapadl szczegolnie strzeleniem hat tricka w poprzednim sezonie. Nalezy pamietac, ze gdy Grzelak przychodzil do Widzewa to nie wiazano z nim jakichs szczegolnych nadziei a okazalo sie, ze ma naprawde potencjal, ktory dopiero w Widzewie rozwinal. Zreszta tak bylo z wieloma pilkarzami... Mam nadzieje, ze Arek rowniez zapisze dobra karte w historii Widzewa.

Probierz mowil, ze to jeszcze nie koneic transferow. Jeszcze maja na oku kilku pilkarzy, ktorzy beda pasowac do stylu gry Widzewa. Cieszy przede wszystkim, ze nie zniechecaja sie paroma niepowodzeniami, a dalej stawiaja na mlodych graczy. Ten sezon raczej jest stracony i bedziemy walczyc tylko o utrzymanie, ale nastepne lata moge juz byc duzo lepsze.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 04 sty 2007, 14:27

LookAsh pisze:
Dark_Side pisze:Ponadto pewnie Aleksandrowi do łapy trochę dali na lewo Razz

Tak, slyszalem ze dali roczna prenumerate tygodnika "Pani Domu" i to go ostatecznie przekonalo :o
A co ty nie wiesz jak sie w Polskiej piłce sprawy transferowe załatwia? Klub zainteresowany pozyskaniem zawodnika daje mu na lewo kaskę by ten sam mógł po części "wykupić się" z obecnego klubu. Na jakim świecie ty żyjesz nie słyszałeś nigdy o takich przekrętach?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 04 sty 2007, 15:05

Dark_Side pisze:A co ty nie wiesz jak sie w Polskiej piłce sprawy transferowe załatwia? Klub zainteresowany pozyskaniem zawodnika daje mu na lewo kaskę by ten sam mógł po części "wykupić się" z obecnego klubu. Na jakim świecie ty żyjesz nie słyszałeś nigdy o takich przekrętach?

No widocznie jestem naiwnym idealista :roll:

Arkadiusz Aleksander to nie jest Maciej Zurawski czy Ebi Smolarek i to nie on robi przysluge Widzwewowi, przechodzac do nas. Jest raczej odwrotnie. To Widzew jest klasowym zespolem i to Arek powinien traktowac to zainteresowanie swoja osoba jako pewnego rodzaju wyroznienie, a nie robic łaske przechodzac do nas.
Wiec raczej twoj tekst, ze Widzew musial cos doplacac na lewo w zamian za przyjscie do druzyny, jest poprostu bez sensu.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 04 sty 2007, 16:59

LookAsh pisze:Arkadiusz Aleksander to nie jest Maciej Zurawski czy Ebi Smolarek i to nie on robi przysluge Widzwewowi, przechodzac do nas. Jest raczej odwrotnie. To Widzew jest klasowym zespolem i to Arek powinien traktowac to zainteresowanie swoja osoba jako pewnego rodzaju wyroznienie, a nie robic łaske przechodzac do nas.
Wiec raczej twoj tekst, ze Widzew musial cos doplacac na lewo w zamian za przyjscie do druzyny, jest poprostu bez sensu.
Klasowym zespołem w obecnej chwili na Ligę Polską to możesz nazwać Legie, Wisłe czy Kolporter ale póki co Widzew narazie jest przeciętniakiem. A jak to było z Aleksandrem najelpiej wiedzą działacze i sam zawodnik, my możemy się tylko domyślać. Tak samo ty nie możesz być pewien jak było...Ja natomiast jestem realistą i dobrze znam Ligę Polską i wiem co tu się wyprawia. Nie raz zdarzały się takie sytuacje o której wyżej napisałem ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 04 sty 2007, 20:16

Dark_Side pisze:Klasowym zespołem w obecnej chwili na Ligę Polską to możesz nazwać Legie, Wisłe czy Kolporter ale póki co Widzew narazie jest przeciętniakiem.

Chodzilo mi o to, ze Widzew jest wielkim, jak na polskie warunki zespolem z duzymi tradycjami, historia i kibicami i wciaz dla wielu, to jest swego rodzaju nobilitacja grac, moze nie na tej samej juz murawie, ale na tym samym boisku co kiedys Boniek, Smolarek, Mlynarczyk.... Widzew ma marke i to przyciaga pilkarzy nawet gdyby Widzew mial grac w 2 lidze. A akurat Aleksander nie jest jeszcze tej klasy pilkarzem, by mogl przebierac w ofertach i zastanawiac sie, czy grac w takim klubie jak Widzew bo poki co Legia i Wisla jakos nie bija sie o niego.
Dark_Side pisze:A jak to było z Aleksandrem najelpiej wiedzą działacze i sam zawodnik, my możemy się tylko domyślać. Tak samo ty nie możesz być pewien jak było...Ja natomiast jestem realistą i dobrze znam Ligę Polską i wiem co tu się wyprawia. Nie raz zdarzały się takie sytuacje o której wyżej napisałem Wink
Powiedz mi skad te takie teorie spiskowe ? Myslisz, ze gdy Niedzielan przechodzil do Groclinu za 20 pilek to jeszcze na lewo mu dali 3 pompki, zeby sie skusil ? Eeh... glupie gadanie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”