Filmy - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
frank drebin
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frank drebin » 18 paź 2005, 20:06

ja polecam filmy "burza w nocniku", "przedostatni worek cementu" i "suche majtki na dnie morza" niezłe produkcje chyba mołdawskie

Takie posty zachowaj dla siebie. 1WP//Tomusmc

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 paź 2005, 20:29

ja polecam filmy "burza w nocniku", "przedostatni worek cementu" i "suche majtki na dnie morza" niezłe produkcje chyba mołdawskie

to miałobyć zabawne, tak?

a wyszło żałosne :?

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 18 paź 2005, 23:40

bagg pisze:Dzisiaj byłem w kinie na 'Straży Nocnej' i szczerze powiedziawszy film pozytywynie mnie zaskoczył. Spodziewałem się dobrego kina, ale podchodziłem do 'NightWatch' z dystansem właściwie tylko dlatego, że jest to film produkcji....rosyjskiej. Z ruskim S-F się jeszcze nie spotkałem tak więc nie wiedziałem czego oczekiwać

Sam film opowiada o wiecznej walce dobra ze złem(standard). Straż dzienna- ktora pilnuje aby siły dobre przestrzegaały umowy o nieagresjii i Straż Nocna - ktora pilnuje sił zła aby nie robiły niczego niedozwolonego. Ale Legenda mowi, że na świat przyjdzie Wielki Inny i wybierze między dobrem, a złem. W zależności od tego ktorą stronę on wybierze ta będzie tryumfować.

Efekty w filmie są naprawdę świetne. Przyjemna i dpoasowana muzyka nie nudzi, a dodaje jeszcze filmowi smaczku.

Jak dla mnie film w skali od 1-10 ma bardzo mocną 8

Polecam i zapraszam do kin.

Wlasnie juz mialem pisac z zapytaniem wlasnie o ten film, dzieki wielkie za twoja opinie, ktora z pewnoscia jeszcze bardziej zachecila mnie by wybrac sie do kina.

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 19 paź 2005, 13:59

Ja bardzo polecam film na który byłem tydzień temu w czwartek w kinie a dziś będzie na TVN o godz. chyba ok.20.10 a mianowicie "Karol Człowiek który został papieże" film jest bardzo wzruszający w kinie połowa sali płakała a w cała sala była wypełniona tylko gimnazjalistami z naszej szkoły.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 paź 2005, 14:31

frazer pisze:Ja bardzo polecam film na który byłem tydzień temu w czwartek w kinie a dziś będzie na TVN o godz. chyba ok.20.10 a mianowicie "Karol Człowiek który został papieże" film jest bardzo wzruszający w kinie połowa sali płakała a w cała sala była wypełniona tylko gimnazjalistami z naszej szkoły.
zgadzam sie z moim przedmówca film naprawde swietny tez go ogladałem w kinie i reakcja ludzi była zdumiewajaca nie dosc ze niektórzy płakali to jeszcze gdy film sie skonczył zaczeli bic brawa :roll: moze troche dziwne ... ale to było miłe :wink:

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 26 paź 2005, 20:20

Ja polecam film Gol!!!!! film swietny, znakomita muzyka i klimat. Powiem szczerze ogladalem go juz 3 razy i nadal mnie fascynuje. Opowiada on o losach chlopca o imieniu Santiago, ktory z cala rodzinka wyemigrowal z Meksyku do Los Angeles. Zyl w biedzie z ojcem i bratem, a w miedzy czasie gral w pilke (a jak gral to zobaczycie :D ). Pewnego razu pojawil sie lowca talentow i zaproponowal mu testy w Newcastle iiiiiiiii a dalej nie powiem musicie sami zobaczyc.
POLECAM DLA WSZYSTKICH FANOW PILKI NOZNEJ I DOBREGO KINA

P.S: Troche przypomina mi kariere Grzesia Piechny (Santiago, Kielbasy) :lol:

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 26 paź 2005, 20:38

a gdzie widziales film ??

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 26 paź 2005, 20:47

adriano100 pisze:a gdzie widziales film ??
W kinie i w kompie :D

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 26 paź 2005, 20:48

adriano100 pisze:a gdzie widziales film ??
W kinie i w kompie :D a powiem wiecej w Kielcach bylo zorganizowane spotkanie z zawodnikami Korony, a pozniej premiera filmu w Kinopleksie i po tym filmie na Piechne zaczeto mowic Santiago :D

Powinieneś wiedzieć, że posta pod postem się nie pisze!//Tomusmc

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 paź 2005, 23:01

kibic_korony pisze:Ja polecam film Gol!!!!! film swietny, znakomita muzyka i klimat. Powiem szczerze ogladalem go juz 3 razy i nadal mnie fascynuje. Opowiada on o losach chlopca o imieniu Santiago, ktory z cala rodzinka wyemigrowal z Meksyku do Los Angeles. Zyl w biedzie z ojcem i bratem, a w miedzy czasie gral w pilke (a jak gral to zobaczycie Very Happy ). Pewnego razu pojawil sie lowca talentow i zaproponowal mu testy w Newcastle iiiiiiiii a dalej nie powiem musicie sami zobaczyc.
POLECAM DLA WSZYSTKICH FANOW PILKI NOZNEJ

Z tym się zgadzam.

kibic_korony pisze:I DOBREGO KINA

z tym jednak niezupełnie. Zależy co rozumiesz przez słowo 'dobre'.

Film rzeczywiście niezły. Momentami bardzo cukierkowaty i z typowym happyend'em, ale niepowiem...oglądało się bardzo przyjemnie. Dziwnie trochę kamera czasami 'latała', ale ogólnie sekwencje ze zwodami i na meczu wyszły fajnie.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 paź 2005, 9:03

ostatnio oglądałem Bleida "Mroczna Trójca" trzecia czesc przygód łowcy wampirów!! bardzo dobry film i polecam wszystkim, nawet efekty są niezłe. Wsumie najlepsza była 1 czesc, druga gorsza a trzecia lepsza niz druga a gorsza od pierwszej :!:
Troche zawiodłem sie na kocówce filmu, miałem nadzieje ze walka z Drakulą bedzie lepsza ale i tak polecam

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 paź 2005, 20:40

ja moze troszke nie na temat ale znacie moze jakies filmy o tematyce religijnej ? np cos w stylu Stygmaty albo 7 znak lub Armia Boga jesli pamietacie takie filmy to prosze o zamieszczenie kilku tytułów

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 paź 2005, 21:21

http://pasaz.wp.pl/cid,2648,film.html

Poszukaj tutaj troche tutułów

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 paź 2005, 21:29

kaczy pisze:http://pasaz.wp.pl/cid,2648,film.html

Poszukaj tutaj troche tutułów
ten link co podałes nie działa :/ pojawia sie tylko białe tło i nic pozatym :? ponawiam wiec moja prosbe

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2005, 21:33

mogę ci podać jedynie Pasję - ale pewnie znasz.
Nie wiem czy chodzi ci o stare filmy czy nowsze :?:
jak stare to :
  • Jezus z Nazaretu,
    Mojżesz,
    Dziesięcioro przykazań,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”