Skoki Narciarskie - Strona 18

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2007, 18:24

Na liście uczestników najbliższych zawodów w Zakopanem jest 12 Polaków. Liczę na conajmniej 8 w konkursie i 4 w "30" :p
Adam Małysz, Stefan Hula, Kamil Stoch, Robert Mateja, Piotr Żyła, Rafał Śliż, Wojciech Tajner, Tomasz Pochwała, Łukasz Rutkowski, Wojciech Skupień, Marcin Bachleda oraz Dawid Kowal.

Podobno sprzedano 25,5 tys. biletów i otwarto nowy sektor dla kibiców, który oznaczono C4 :o

We czwartek pierwsze treniengi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2007, 18:29

Adam Małysz, Stefan Hula, Kamil Stoch, Robert Mateja, Piotr Żyła, Rafał Śliż, Wojciech Tajner, Tomasz Pochwała, Łukasz Rutkowski, Wojciech Skupień, Marcin Bachleda oraz Dawid Kowal.
Nie podoba mi sie ta lista. Zdecydowanie dalbym szanse trenujacemu ostro od wakacji naszemu mśj, Mateuszowi Rutkowskiemu. Z tego co wiem, to chlopak sie zmienil i chce wrocic do kadry Polski.
Zobaczymy co Nasi chlopcy pokażą :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2007, 18:34

Zdaje sie, że Mateusz miał już dosyć tych szans.
Raz go przyłapali na piciu, darowali mu, ale on sie niczego nie nauczył i dalej pił na zgrupowaniach. Potem chyba tył i tył. Nie przykładał sie do treningów.
nie wiem dokłądnie jak to wygladało, ale wiem, że dawali mu szanse i powtarzali, ze szkoda z niego zrezygnowac, bo ma talent. Ale nie docierało.

Nie zachowywał się profesjonalnie, jak dla mnie był takim przeciwnieństwem Kamila Stocha, nawet podczas tych krótkich wywiadów pod skocznią róznice [pomidzy nimi] widać i słychać :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 sty 2007, 18:35

fieldy pisze:Na liście uczestników najbliższych zawodów w Zakopanem jest 12 Polaków. Liczę na conajmniej 8 w konkursie i 4 w "30"

Bedzie ciezko choc moze przy dobrych wiatrach sie uda :P w 30 ma szanse wystapic chyba tylko dwoch zawodników Kamil Stoch i Adam Małysz choc moze na wlasnym terenie reszta tez zdobedzie jakies punkty.

fieldy pisze:otwarto nowy sektor dla kibiców, który oznaczono C4
Wybuchowy sektor :lol:

cloner pisze:Zdecydowanie dalbym szanse trenujacemu ostro od wakacji naszemu mśj, Mateuszowi Rutkowskiemu
Ciekawe co on tak ostro trenuje,bo ja slyszalem ze to samo co fieldy czyli :pijemy: szkoda chlopaka.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sty 2007, 18:55

fieldy pisze:Zdaje sie, że Mateusz miał już dosyć tych szans.
Raz go przyłapali na piciu, darowali mu, ale on sie niczego nie nauczył i dalej pił na zgrupowaniach. Potem chyba tył i tył. Nie przykładał sie do treningów.
nie wiem dokłądnie jak to wygladało, ale wiem, że dawali mu szanse i powtarzali, ze szkoda z niego zrezygnowac, bo ma talent. Ale nie docierało.

Rutkowskiego, pameitam tylko z knajpy, bo konkursu z jego dobrym udziałem nie widzialem, podobno byl taki kiedys w Zakpocu. Szkoda, bo moze talent mial, ale jedno jest pewne bawic sie ptrafi...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 sty 2007, 18:59

Widze, ze nikogo do Mateusza nie przekonam. No trudno, ja wierze w chlopaka i wiem, ze jeszcze o nim uslyszymy. Talent ma, wystarczy dalej pracowac i ... dac mu szanse.

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 15 sty 2007, 19:03

Rutkowski po za tym ze zdobyl MS jr nic wielkiego nie pokazal. potencjal to on mial ale go zmarnowal. szanse to on mial i ma nadal ale co z tego jak i tak nic z tego nie bedzie. w sporcie talent nie wystarcza. trzeba jeszcze ciezko pracowac a nie imprezowac i cloner mozesz sobie wierzyc w Mateuszka ale ja juz bym na niego tak nie liczyl.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2007, 17:34

Hannu Lepistoe podjął już ostateczną decyzję o tym, którzy skoczkowie będą reprezentować nasz kraj w pierwszym konkursie Pucharu Świata w Zakopanem.

Fiński szkoleniowiec polskiej ekipy postanowił dać szansę sprawdzenia się młodym skoczkom, którzy już za dwa tygodnie mają wystartować w mistrzostwach świata juniorów we włoskim Tarvisio.

Pewna miejsca w składzie już wcześniej była cała "siódemka" z kadry A, czyli: Adam Małysz, Kamil Stoch, Robert Mateja, Piotr Żyła, Rafał Śliż, Stefan Hula oraz Marcin Bachleda. Po dobrych występach w Pucharze Kontynentalnym szansę na start w Zakopanem miał dostać także Wojciech Skupień.
W czwartek do tych zawodników dołączyli 19-letni Dawid Kowal oraz Łukasz Rutkowski.

Początkowo polscy trenerzy chcieli podjąć decyzję po treningach na Wielkiej Krokwi, jednak porywisty wiatr nie pozwolił na oddanie żadnego skoku w czwartek. Również rozegranie piątkowych serii treningowych i kwalifikacji w Zakopanem stoją pod dużym znakiem zapytania.
zrodlo - skijumping.pl

Czyli kadra standardowa + mlodzi. Oby tylko wiatr sie uspokoil, bo wszedzie wieje dosc mocno.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 sty 2007, 14:18

Zakonczyly sie kwalifikacje do konkursu PŚ w Zakopcu. Najdalej w kwalifikacjach lądował Austriak Martin Hoellwarth, uzyskując 138,5 m. Na 10 Polaków tylko 5 bedziemy mogli zobaczy w konkursie beda to Wojciech Skupień, Marcin Bachleda, Kamil Stoch, Stefan Hula, Adam Małysz. Dobrze skoczył Skupień któremu odległość 126 m i nota 123,3 pkt dały 15. pozycję.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2007, 14:49

Obrazek

To kto wygrał. Polak :?: :twisted:

Po treningu spodziewłąem sie wiecej, tam było 8 tutaj jest tylko 5. Liczyłem i na Mateje i na Rutkowskiego czy Śliża... Na 62 zawodnikow tylko Polakow...

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 20 sty 2007, 15:32

ja liczyłem na więcej Polaków w konkursie, ale cóż.....

czuję że dzisiaj Adam będzie na podium - w kwalifikacjach skoczył bardzo dobrze, uzyskał 2 wynik z tych zawodników, którzy skakali z 13 belki
trudno będzie wygrac z Austriakami, widać ze sa w formie
Norwedzy także wracają do formy, widać tendencje zwyżkową, Kojokoski chyba świetnie ich przygotowywuje do najważniejszego startu w sezonie - MŚ w Sapporo

już za 1,5 godziny początek skoków

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 20 sty 2007, 19:04

Ależ upadek Jana Mozocha ... Wygladalo to troche jak Morgenstern w Kuusamo. Chłopak stracił przytomnośc.... Oby wyszedł z tego cało (by nie został kaleka)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 sty 2007, 19:06

To był dużo gorsze niż upadek Morgensterna :? Była krew przede wszyskim i generalnie może być z chłopakiem bardzo źle. Czegoś takiego jeszcze nie wiedziałem...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 sty 2007, 19:13

Kto mądry dopuszcza do skakania w takich warunkach :?

Tragedia. Presja na rozegranie konkursu (ze strony mediów organizatorów) wszystko moze sie odbić na zdorwiu czy na całym zyciu jednego zawodnika :!:

zreszta skoki całe to jakas, totalna głupota

i ten szranowicz :roll:

szacunek dla kibiców w Zakopanem ze juz tak nie uzywaja gardel i trąbek po tym co sie stało

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 sty 2007, 19:19

vakabayashi pisze:Kto mądry dopuszcza do skakania w takich warunkach
Warunki są dopuszczalne. Nie rozumiem Twoich pretensji...

Upadek wyglądał bardzo groźnie. Skoczek kilka razy odbił się od zjazdu, do tego była krew a to dobrze nie wróży. Oby to nie było nic poważnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”