Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2006, 15:20

Martinho pisze:Raczej to bylo przesadzone juz pare miesiecy wczesniej Ja sie nie dziwei ze ogloszono decyzje o przejeciu Lecha przez Amice, bo jasne dla mnie to bylo juz w przerie zimowej
wiem o tym przecież i wcale zszokowany tym faktem nie jestem, po prostu dizs podpisano dokumenty, zawsze musisz szukac dziury w całym :?
Martinho pisze:Mowi sie o Hajcie miedzy innymi
zwykła plotka, bez ziarnka prawdy

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 10 maja 2006, 7:02

No i stało się :D Lech pogrążony w długach został przejęty przez Amice bez kibiców :) Myślę (ba jestem pewien :!: 8) ) że obie drużyny skorzystają na tym i to bardzo dobrze ;) Teraz tylko potrzeba konkretnego trenera i mamy kolejną drużynę która włączy się do walki o mistrzostwo razem z Legią i Wisłą w następnym sezonie ;) Oby więcej takich drużyn było :P

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2006, 10:15

fieldy pisze:zwykła plotka, bez ziarnka prawdy

A o kim się nie mówi w obliczy tego klubu :wink: You're right fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2006, 18:41

www.lechpoznan.com pisze:Franciszek Smuda nowym trenerem Lecha

Franciszek Smuda porozumiał się z działaczami Lecha Poznań i zostanie nowym szkoleniowcem Kolejorza. Były trener Zagłębia Lubin zostanie przedstawiony podczas środowej konferencji prasowej.

Smuda zastąpił na stanowisku pierwszego trenera, Czesława Michniewicza, z którym nowi włodarze nie zdecydowali się podpisać umowy.

Popularny Franz wcześniej pracował w Zagłębiu Lubin, które wyciągnął z ligowego dna i doprowadził do trzeciego miejsca w lidze. Doświadczony trener prowadził równiez m.in. Widzew Łódź, który wprowadził do Ligi Mistrzów w sezonie 1996/1997, Wisłę Kraków, Odre Wodzisław oraz Legie Warszawa. Pracował również w kilku klubach zagranicznych.
tak jak się można było spodziewać, nowym trenerem, nowego Lecha został Franz, ciekawe czy przyprowadzi ze sobą jakichś zdolnych piłkarzy.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 20:49

Tymczasem ciekawie się zaczyna dziać za sprawą Lecha Poznań. Oto news z satkuriera, info podał Przegląd Sportowy:

" Pierwszoligowy klub piłkarski Lech Poznań zapowiada uruchomienie własnego kanału telewizyjnego. Byłby to jeden z pierwszych w Polsce telewizyjnych kanałów polskiego klubu piłkarskiego. Kanał o roboczej nazwie Lech channel miałby być przeznaczony dla kibiców Kolejorza.

Informację podał Przegląd Sportowy, wynika z niej, że klubem Lech Poznań interesuje się około 3 mln osób i nie dotyczy to tylko kibiców w Wielkopolsce.

Michał Lipczyński, szef marketingu KKS Lech powiedział, że 'jest zatem dla kogo robić taką telewizję'. Pomysł na własną telewizję klubu przyszedł z Anglii, Hiszpanii Francji i Włoch, gdzie kluby zarabiają na tym dodatkowe pieniądze.

Właściciel Amiki, Jacel Rutkowski twierdzi, że Lech prowadzi rozmowy z dwoma stacjami telewizyjnymi na temat ewentualnego uruchomienia klubowej stacji telewizyjnej.

Poza kanałem telewizyjnym KKS Lech planuje także internetowy sklep z pamiątkami, kartę kredytową Lecha oraz udostępnienie nazwy stadionu sponsorowi.

Inny polski klub piłkarski - Legia Warszawa ma właściciela (ITI Group), który planuje uruchomienie kanału sportowego. Co na to Wisła Kraków czy Zagłębie Lubin - czy też postarają się o własny kanał telewizyjny??"

Nie ma co Lech Channel to będzie coś, jest nawet szansa, by pokazywali mecze live, bo C+ ostatnio utraciło prawa ze względu na wcześniejsze wałki w podpisywaniu kontraktu do transmisji meczy Orange Ekstraklasy. Oby kanał był tylko na którejś z platform cyfrowych bo mam C+ w salonie i CP u mnie. Choć wkrótce powstanie nowa platforma cyfrowa o nazwie bliżej nieznanej, a jej właścicielami będzie grupa ITI (czyli ci od TVN-ów). Pewno jednak włodzarze Lecha bedą chcieli, żeby kanał był w miarę możliwości ogólnodostępny.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 cze 2006, 21:54

ATI pisze:Pierwszoligowy klub piłkarski Lech Poznań zapowiada uruchomienie własnego kanału telewizyjnego.
Predzej w moj dom trafi UFO. Legia tez zapowiada uruchomienie swojego kanalu (pewnie ITI macza w tym palce). Malo realne to jest, a jesli nawet to kanal bylby dodatkowo platny...
ATI pisze:bo C+ ostatnio utraciło prawa ze względu na wcześniejsze wałki w podpisywaniu kontraktu do transmisji meczy Orange Ekstraklasy.
Co :?: Lepiej zajmij sie tematami w dziale Premiership.

Nikt nie wspomnial tu o zwyciestwie Lecha nad FK Moskwa... Co prawda nie byl to najmocniejszy sklad Rosjan (zespol z Moskwy przygotowuje sie do rozgrywek Intertoto) ale zawsze cos ;) Szkoa tylko ze polskich zespolow nie stac na wyslanie rezerw za granice zeby rozegrac sparing...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 22:59

Jesli chodzi o TV to dlaczego nie, AMica chce sie szybko wypromowac po fuzji, a jak to zrobic :?: tylko przez media :twisted: Jestem peien, ze bylo by to cos w rodzaju OL TV czy OM TV, gdzie prowadzi sie dyskusje badz sa retrsansmisje meczy, czyli najlepiej wspolpraca z Canalem+ :?

Co do springu :arrow: pokazal on przynajmniej mi, ze Lech ma bardzo malo obroncow, a moze byc jeszcze gorzej :cry: Bosacki dostaje sporo propozycji z zagranicy, to by ylo juz naprawde spore oslabienie. Skzoda Mowlika, nie dokonca jest takze wyjasniona sytuacja Telichowskiego, ktory przeciez ma wazny kontrakt ze starym Lechem :?: Telich by sie przydal napewno na lewa :roll: Jedno jest pewne ktos na srodke musi przyjsc 8)
Ciekawa jest takze ostatnia plotka o zainteresowaniu Smudy :arrow: Marcinem Zajaćem z Groclinu, moze wymiana Telichowski :arrow: Zając :idea: tylko wtedy trzech prawoskrzydlowych :?:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 24 cze 2006, 23:50

Kurcze rzadko (chyba nawet nigdy mi się to nie zdarzyło) zgadzam się z Messi E2 Ronaldinho (czyli byłym Viscą o ile dobrze pamiętam), ale rzeczywiście... jeszcze mi serce krwawi na myśl o odejściu Mowlika, a tu jeszcze Telichowski odchodzi!! Załamać się można, ale wierzę, że Kolejorz może kogoś kupi!? Jeśli zostałby Bosacki też byłby niesamowitą wizytówką klubu, ale tu też niewiadomo... Co do TV Kolejorza to genialny pomysł, ale jak to w Polsce bywa... może zrealizują go w... dwa do pięciu lat, bo wcześniej to raczej nikt się nie dogada w sprawie praw do transmisji itd. itd...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 cze 2006, 9:02

Lech Poznań 2-2 Szinnik Jarosławl
Piotr Reiss 4, Paweł Buzała 75 - Zoran Kostić 73, Aleksandr Szirko 80

Lech Poznań: (I połowa) Linka - Wasilewski, Kucharski, Scherfchen, Wojtkowiak - Zakrzewski, Murawski, Pitry, Wachowicz - Reiss, Dembiński. (II połowa) Linka - Kikut, Czarnecki, Torres, Marciniak - Buzała, Bąk, Rotela, Wilk - Gregorek, Micanski.

Piłkarze Lecha Poznań zremisowali w meczu sparingowym z Szinnikiem Jarosławl 2-2 (1-0).
No prosze takie informacje moga napawac optymizmem :!: w sumie nie ma skladu Szinnika ale ale widze ze bramke zdobyl ich podstawowy snajper wiec zestawienie moze tylko troche odbiega od optymalnego - albo i nie :?: :P
Tak czy owak grajac z soba od tygodnia potrafili osiagnac dobre wyniki z rosyjskimi zepsolami, w sumie z FC Moskwa grala w oktojonym skladzie ale ona rowneiz przygotowuje sie podobnie jak Lech do weekendowego spotkania w p. Intertoto
Mam nadzieje Lech osiagnie zadawalajacy wynik w Moldawii

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2006, 9:15

Kolejorz rozegrał kolejne 2 mecze sparingowe.
Wygrali z FK Moskwa 3:1 i z Chrobrym Głogów 4:0. W kazdym meczu padają 4 bramki :lol:

Mecz z Chrobrym Lech rozpoczął składem :
Linka - Kikut, Kucharski, Scherfchen, Wojtkowiak - Zakrzewski, Murawski, Bąk, Marciniak - Dembiński, Micanski

tak grali w I połowie, która Lech wygrał 1:0 po golu Zakiego :P

w II połowie zagrali :
Cierzniak - Wasilewski, Strugarek, Czarnecki, Marciniak - Buzała, Burkhardt, Pitry, Wilk - Gregorek, Wachowicz
Tym razem wygrali 3:0, a wszytskie gole strzelił młody Gregorek.
Widać powalczy o miejsce w składzie :P Smuda lubi walczaków.

W poniedziałek treningi z drużyną rozpocznie bohater 8) z Nimiec - Bosacki :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 cze 2006, 11:01

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajto wraca do ekstraklasy

Po 9 latach przerwy do polskiej ligi wraca Tomasz Hajto, były środkowy obrońca piłkarskiej reprezentacji. 33-letni zawodnik zdecydował się na grę w Lechu Poznań prowadzonym przez Franciszka Smudę.
Hajto opuścił Polskę w 1997, gdy z Górnika Zabrze przeszedł do MSV Duisburg za równowartość 750 tysięcy euro. Najlepszy okres swojej kariery spędził w Schalke 04 Gelsenkirchen, gdzie grał do sezonu 2004/2005. Potem grał w barwach FC Nuernberg, a FC Southampton i Derby County był już tylko rezerwowym.
Ehhh to dopiero nowina :!: No to Lech moze niezle namieszac, potencjal w ataku jest calkiem calkiem, Franz pewnie przekwalifikuje kilku zawodnikow ... ale chyba juz to zrobil -> Kikut :?:
Jezeli Bosacki zostalby w Kolejorzu to blok defensywny wydaje sie dosc pewny
Ciekawi mnie kto zostanie 1 goalkiperem - Linka or Cierzniak - bardziej przekonuje mnie ten 2

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2006, 14:33

czeher pisze:No to Lech moze niezle namieszac, potencjal w ataku jest calkiem calkiem, Franz pewnie przekwalifikuje kilku zawodnikow ... ale chyba juz to zrobil -> Kikut
właśnie, Marcina do obrony wrzucił [bo chyba nie chodzi tu o brata jego]
Jezeli Bosacki zostalby w Kolejorzu to blok defensywny wydaje sie dosc pewny
dość ? przechodzi moje najśmielsze oczekiwania, do tego Hajte z tymi jego rózowymi koszulami bedzie można spotkać w Poznaniu :D

ale póki co Linka dostaje chyba więcej szans. Cierzniak ma większe doświadczenie, a Linka ma zdaje się większe możliwości, pewnie na zmiane beda bronić.
Póki co na Intertoto, jest w kadrze tylko Linka :? tak głupio trochę z jednym bramkarzem w kadrze

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 cze 2006, 15:00

fieldy pisze:Póki co na Intertoto, jest w kadrze tylko Linka Confused tak głupio trochę z jednym bramkarzem w kadrze
Jak to jeden :?: przeciez zloszeni sa obaj :!: - no chyba ze czegos nie wiem :?
Zgloszeni zawodnicy do Intertoto
Bramkarze:
Radosław Cierzniak
Paweł Linka

Obrońcy:
Bartosz Bosacki
Artur Marciniak
Marcin Wasilewski
Dawid Kucharski
Grzegorz Wojtkowiak

Pomocnicy:
Filip Burkhardt
Arkadiusz Bąk
Rafał Murawski
Maciej Scherfchen
Marcin Wachowicz
Marcin Kikut

Napastnicy:
Jacek Dembiński
Ilian Micanski
Zbigniew Zakrzewski
Piotr Reiss
Przemysław Pitry
Karol Gregorek

fieldy pisze:dość ? przechodzi moje najśmielsze oczekiwania, do tego Hajte z tymi jego rózowymi koszulami bedzie można spotkać w Poznaniu Very Happy
zobaczymy jak beda sie prezentowac, poki co mazna rzec, iz nazwiska nie graja :P
ehh to przy najmnienj w tym Poznaniu bedziecie miec troche roznorodnosci przez "pink Hajto" :D :P
fieldy pisze:Cierzniak ma większe doświadczenie, a Linka ma zdaje się większe możliwości, pewnie na zmiane beda bronić.
Moze i Linka ma wiekszy potencjal, a juz napewno .... wzrost :!: ale obserwujac w akcji Linke i Cierzniaka lepiej prezentowal sie wg mnie Cierzniak, Linka to taki troche Kalac (wzrost) wiec z koordynacja troszke krucho - ale niedawno slyszalem ze Cierzniaka chciala Legia wypozyczyc

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 cze 2006, 15:44

Moze Andrzej Wozniak w razie nie daj Bog kontuzji Linki wskoczy do skladu :lol: Wszyscy dmuchaja na Pawla zeby tylko urazu sie nie nabawil. Mimo tych oslabien to mysle ze Lech wygra z Tiraspolem jezeli nie w Moldawii to u siebie. I zagramy z Austriakami ;)

Co do transferu Hajty to moze nie byl to wyrozniajacy sie pilkarz w Anglii w swoim klubie ale na lige polska moze byc jednym z lepszych defensorow. ;) Ciekawe czy Janas w razie dymisji trafi do zarzadu :? Badz co badz Lech moze zaczac walczyc o miejsce w pierwszej 3 naszej ligi.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 30 cze 2006, 15:49

fieldy pisze:póki co Linka dostaje chyba więcej szans
Hmm... dostał więcej szans, bo Smuda zdaje sobie sprawę, że to przed Linką stoi zadanie bronienia strzałów rywali w najbliższych meczach... a potem pewnie Radzio Cierzniak wróci do bramki, choć może się okazać, że będą grali na zmianę w zależności od dyspozycji w poszczególnych częściach sezonu... chyba tak było w Amice, gdzie Linka dostawał sporo szans jak na takiego młodego goalkeeper'a

A co do transferu Hajty to naprawdę dobra wiadomość!! Może nie jest to ten sam Hajto co parę lat temu, ale i tak pewnie będzie czołowym obrońcą Naszej ligi (skoro tak długo błyszczał w niej... Węgrzyn)

A tym czasem czekam na kolejne wzmocnienia, choć może należało, by także zatroszczyć się o pozostanie w team'ie Telichowskiego, bo Mowlika nie udało nam się zatrzymać :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”