Najlepsze filmy - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 sie 2005, 12:22

futbolowa nie bede komentował twoich słów bo szkoda nerwów widac ze obstajesz fieldy'm wiec nie bede sie kłócił z wami dwoje

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 sie 2005, 13:52

Jeśli już mowa o Travolcie to jego ostatni film był naprawdę bardzo dobry. Chodzi mi o "Płonącą Pułapkę" (Ladder 49). Bardzo dobra gra aktorska całej obsady. Jeden z lepszych filmów jakie oglądałem z tego gatunku. Jest to opowieść o życiu strażaka, który leży przysypany gruzem.... Polecam

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 sie 2005, 14:03

fieldy pisze:
snake pisze:alepszy film Travolty to chyba "Michael"
To obejrzyj w takim razie :
gorączka sobotniej nocy, dorwac małego, bez twarzy, wybuch, cienka czerowna linia, no a na koniec Pulp Fiction
ewentualnie - kod dostępu,
wtedy przekonasz się, że sa lepsze filmy tego aktora :wink:
Nie chodzilo mi o najlpeszy film, chociaz ze tak to mozna bylo zrozumiec, tylko o to ze z wszytkich filmow to byla wg mnie jego najlepiej odegrana rola. Nie byl to najlepszy film bo np. jak ty napisales "Bez twarzy" z Nicolasem Cage byl duzo lepszy jako film, ale Travolta nie zagal tam tak dobrze jak w "Michael".
Ladder 49 to nawet ciekawy film, ale podobnych historii przewineło się juz wiele przez ekrany, a "Płonaca pułapka" niczym się sposród nich nie wyrożnia, ale watro obejrzec, jak ktos lubi taka typowa walke z czasem.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 19 sie 2005, 15:43

za co dostałem 2 ostrzezenia !! :evil: :?:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 sie 2005, 15:46

coco pisze:za co dostałem 2 ostrzezenia !! :evil: :?:
Masz od tego odpowiedni temat! Zaraz dostaniesz trzecie ostrzeżenie!

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 20 sie 2005, 16:10

bardzo dobry film :wink: jeden z najlepszych jakie ogladałem a ten motyw z ta terapia i tym gosciem z cyckami mnie rozwalił :lol: hehe ale jesli chodzi o sam motyw to świetny film

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 20 sie 2005, 21:33

mój ulubiony film to Za szybcy za wściekli. A poza tym
forest gump
vinci
american pie
straszny film

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 sie 2005, 10:47

Ja moge jeszcze polecic film Piętno z Anthony Hopkinsem :arrow: bardzo fajny film ale trzeba przy nim duzo myslec zeby załapac o co w nim chodzi to nie jest typowy film akcji ten film jest powolny akcja sie rozgrywa bardzo pomału ale motyw filmu jest bardzo fajny dlatego polecam jego ogladniecie

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 22 sie 2005, 17:27

coco pisze:Ja moge jeszcze polecic film Piętno z Anthony Hopkinsem bardzo fajny film ale trzeba przy nim duzo myslec zeby załapac o co w nim chodzi to nie jest typowy film akcji ten film jest powolny akcja sie rozgrywa bardzo pomału ale motyw filmu jest bardzo fajny dlatego polecam jego ogladniecie
Ja 'Piętno' oglądałam już kilka razy, i nie zdarzyło mi się pogubienie... Film, podczas którego trzeba dużo myśleć? Nie wydaje mi się. Ale każdy odbiera to inaczej...
futbolowa pisze:A ktoś widział film 'linia czasu'? Polecam, można się trochę historii pouczyć
Coś kojarzę, ale nie za bardzo... możesz rozwinąć? Tzn. kto tam grał itp...

Ja ostatnio sobie ponownie obejrzałam Sylvię, i po raz kolejny uważam, że za tę rolę Paltrow powinna dostać Oscara... niestety - świat nie jest sprawiedliwy. :? :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 22 sie 2005, 17:42

Ogladal ktos na forum moze film "Bunkier" ?? Mi sie bardzo spodobał ...troszke zakrecony....

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 sie 2005, 21:36

Anka pisze:Coś kojarzę, ale nie za bardzo... możesz rozwinąć? Tzn. kto tam grał itp...

Nie mam specjalnej weny, by się rozpisać, a więc może zamieszczę opis ze strony filmweb.pl ;)

'Chris, Andre, Kate i David to czwórka studentów historii, starających się pogłębiać swoją wiedzę o średniowiecznej Francji. Kiedy ich promotor, profesor Edward Johnston nagle znika z niewyjaśnionych powodów, cała grupka zostaje wezwana do Ameryki przez tajemniczą korporację o nazwie ITC. Cierpiący na bezsenność prezes firmy, Robert Doniger opowiada im o swoim najnowszym wynalazku, maszynie, która pozwala ludziom podróżować w czasie. Okazuje się, że profesor został przetransportowany do tego samego okresu, nad którym pracowali studenci. Chris, Andre i Kate decydują się przenieść w czasie do czternastowiecznej Francji, aby uratować swojego opiekuna i wspólnie powrócić do teraźniejszości, jedynie David zostaje, aby dowiedzieć się, co naprawdę knuje Doniger.'

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 21:41

jackieboy pisze:"Bunkier"
film miał fajny klimat, rzeczywiście trochę zakręcony, ale dzięki temu ciekawszy, Ogólnie lubie filmy, gdzie przez większą część czasu akcja rozgrywa się w jednym pomieszczenieu [wyjątek to "Cube"]
Film jak film - nie był to jakioś "kaszan", ale arcydzieło też nie - można obejrzeć :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 sie 2005, 21:46

Jeśli chodzi o filmy arcydzieła to na pewno należy do nich TRYLOGIA :

OJCIEC CHRZESTNY - film w każdym calu zrobiony świetnie. Aktorzy świetnie zagrali swoje role. Al Paciono(poezja) Pozatym film ma klimat, klimat, który sprawia, że film ogląda się z zapartym tchem. Ten film można opisać jednym słowem : ARCYDZIEŁO

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sie 2005, 21:48

fieldy pisze:Ogólnie lubie filmy, gdzie przez większą część czasu akcja rozgrywa się w jednym pomieszczenieu
Takim filmem jest niewatpliwie "Symetria" (chociaz oczywiscie w zupelnie innym klimacie niz "Cube"). jak dla mnie jeden z lepszych ostatnio filmow, a na pewno sposrod polskich produkcji. Plus jeszcze gra Borysa Szyca - naprawde polecam jezeli ktos nie widzial. I scena finalowa - z "gosciem" w oknie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 21:53

Krzysztof Jarzyna pisze:Plus jeszcze gra Borysa Szyca
świetnie zagrał dresa :lol:
trochę gorzej grał w Oficerze - takiego dobrego glinę bee.
Krzysztof Jarzyna pisze:I scena finalowa - z "gosciem" w oknie
no nie zdradzaj - jak ktoś nie widział to będzie miał suprise :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”