Celtic Glasgow - Dookoła Klubu - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 sty 2006, 0:47

Celtic widac idzie jak burza w lidze, cieszy to bardziej ze udziuał w tym i nie mały mają dwaj polscy kopacze :D Boruc ma pewne miejsce w składzie i raczej w kazdym meczu udowadnia ze to własnie niemu to miejsce sie nalezy, szkoda ze wczoraj karnego nie obronił, tym bardziej ze ostatnio czesto sie to mu udawało. Natomiast bardziej cieszy mnie powórt żurawskiego i chyba w wielkim stylu, bp dwa mecze i dwie brameczki :!: Wszystko wiec idzie w dobtym kierunku i tylko zeby Maciek nie doznał kolejnego urazu bo wtedy chyba sie załamie :( W koncu to jeden z pewniaków na mundial i musi grac jak najwiecej zeby byc w formie na mecze w niemczech :!:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 15 sty 2006, 0:53

Czy ktoś z was oprócz mnia ma żal do trenera Celticu o to że nie wystawił Artura Boruca w pierwszym meczu kfalifikacji LM przeciwko Petrzałce :?: Mnie to zdenerwowało strasznie :evil: Przez Marshall'a Celtic odpadł z Ligi Mistrzów....Gdyby trener odrazu uwierzył i zaufał polskiemu bramkarzowi to oz z Maćkiem brylowali by w tej edycji LM..

wiem że to troche stary temat ale wieczorami nie ma o czym pisać...

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 15 sty 2006, 0:57

ZameR pisze:wiem że to troche stary temat ale wieczorami nie ma o czym pisać...
Czasem można poprostu wyłączyć komputer...
ZameR pisze:Przez Marshall'a Celtic odpadł z Ligi Mistrzów
Marshall wtedy niezagrał tak źle, czasem poprostu tak bywa, że to inni (w tym przypadku gracze z pola) popełniają błędy
Ostatnio zmieniony 15 sty 2006, 1:02 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 15 sty 2006, 1:00

faktycznie,nie masz o czym pisac man;)

generalnie Boruc przyjechal tam raczej w roli zmiennika-tak postrzegal jego role Marshall,zreszta jego przebojowe wdarcie sie do pierwszego skladu bylo trenerowi wybitnie nie w smak-jakos silnie dziwnie sie zachowywal i sam Boruc mowil ze byl z tym problem..teraz generalnie ucichlo,glownie ze wzgledu na bardzo dobre wystepy naszego bramkarza....

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 15 sty 2006, 1:00

ZameR pisze:Czy ktoś z was oprócz mnia ma żal do trenera Celticu o to że nie wystawił Artura Boruca w pierwszym meczu kfalifikacji LM przeciwko Petrzałce Question Mnie to zdenerwowało strasznie Evil or Very Mad Przez Marshall'a Celtic odpadł z Ligi Mistrzów....Gdyby trener odrazu uwierzył i zaufał polskiemu bramkarzowi to oz z Maćkiem brylowali by w tej edycji LM..

Też to chcialem napisac... szkoda tego bo napewno Boruc by tych 5 bramek nie wpuścił ale po co dalej się tym martwic ?

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 15 sty 2006, 10:00

A co by było gdyby...? Ja tam nie mam do niego żalu. Postaw się na miejscu Strachana. Miał pewnego bramkarza, który bronił naprawdę dobrze, a nagle klub kupuje nieznanego golkipera z Polski, żeby ławka nie była pusta. Na kogo byś postawił?

Pozdro

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 sty 2006, 10:50

Boruc po zarąbistej pierwszej części zaczyna co raz częściej robić błędy, jest nie pewny i jeśli tak dalej będzie to kto wie czy kolejny Polski bramkarz nie bedzie musiał siąśc na ławce a potem oglądać mecz z trybun. Żurawski nic wielkiego nie pokazał wczoraj, ale jak na drugi mecz po kontuzji to było całkiem nieźle...Bramkę Maciek zdobył szczęśliwie, jednak za rok nikt o tym nie bedzie pamiętał...Hearts dotrzymuje kroku i sprawa mistrzostwa jest jeszcze moim zdaniem otwarta ;)

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 15 sty 2006, 11:38

herdek pisze:Boruc po zarąbistej pierwszej części zaczyna co raz częściej robić błędy, jest nie pewny i jeśli tak dalej będzie to kto wie czy kolejny Polski bramkarz nie bedzie musiał siąśc na ławce a potem oglądać mecz z trybun.

Zobacz najpierw ile razy ratuje zespół przed utratą bramki a pozniej sie wypowiadaj.
Były podstawowy bramkarz Marshall popełniał wieksze błędy, i puszczał w 2 meczach 10 bramek, wiec on chyba nie zagrozi Borucowi:)...
We wczorajszym meczu rzeczywiście Boruc przy utracie drugiej bramki się nie popisał, ale obrona też nie pozostaje bez winy.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 15 sty 2006, 13:00

Boruc zagrał dobry mecz. To, że popełnił jeden błąd nie znaczy, że usiądzie na ławce - tym bardziej, że rezerwowym jest Marshall :roll: A co do Żurawskiego to ważne, że wyszedł od początku spotkania no i strzelił bramkę :) Hartson grał cały mecz, jest zdrowy i nic nie strzelił :P

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 28 sty 2006, 17:31

No i Celtic z dwoma Polakami w składzie wygrał po zaciętym boju z Dundee United 2-1 :D . Polacy ostatnio są jednymi z wyróżniającyh się zawodników podczas meczy 'Koniczynek'. A Żurawski po kontuzji strzelił kolejnego gola :brawo: . Dziś był on bardzo ważny [ten gol :wink: ] bo Maciek strzeli na 2-1 dzięki czemu zainkasowali trzy punkty.
A Artur chyba troszkę spoczoł na laurach :think: . Pierwsze mecze grał znakomicie a teraz jakby troszkę "olewał"..Ale to takie moje odczucie.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 28 sty 2006, 17:37

ZameR pisze:No i Celtic z dwoma Polakami w składzie wygrał po zaciętym boju z Dundee United 2-1 :D . Polacy ostatnio są jednymi z wyróżniającyh się zawodników podczas meczy 'Koniczynek'. A Żurawski po kontuzji strzelił kolejnego gola :brawo: . Dziś był on bardzo ważny [ten gol :wink: ] bo Maciek strzeli na 2-1 dzięki czemu zainkasowali trzy punkty.
A Artur chyba troszkę spoczoł na laurach :think: . Pierwsze mecze grał znakomicie a teraz jakby troszkę "olewał"..Ale to takie moje odczucie.
Stary chyba Tobie livescore klękło :lol:

Ja Mam 76' i 3 - 1 !!
Cieszy bramka Maćka, moze jeszcze cos dorzuci :wink:

Wyluzuj ziom :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 sty 2006, 17:38

ZameR z tego co widze mecz sie dalej toczy i jest 3:1 :? Żuraw już raczej nie odczówa tego że miał kontuzje i długo nie grał, radzi sobie coraz lepiej i najwazniejsze - strzela bramki, jak naradzie to w każdym meczu :lol: Widział ktoś bramke z dzisiejszego meczu :?:

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 28 sty 2006, 18:16

No nie potrzebnie stracili te dwie bramki w tych ostatnich minutach, widać że Virgo z Vargą często nie grają. Chociaż ta druga była ewidentnie ze spalonego, sędzia troche pomógł Dundee, bo jeszcze powinny być ze dwa karne dla Celticu. Ale cieszy kolejna bramka Żurawskiego, mogł jeszcze z jedną strzelić bo miał gdzieś dwie dobre sytuacje.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 sty 2006, 18:29

sbQ pisze:to już chyba 3 czy 4 mecz Żurawia po kontuzji więc na pewno nie powinien odczuwać wcześnieszej kontuzji, tym bardziej, że jak sam mówił wróci do gry, kiedy w pełni wyleczy kontuzję i tak się stało
No zgoda, ale bardziej chodziło mi o jego forme.
sbQ pisze:ja niestety jeszcze nie, nie rozumiem dlaczego na PS puścili mecz piłki ręcznej zamiast meczu Celticu bądź Borussii czy piłka ręczna ma więcej sympatyków niż piłka nożna? raczej nie w dodatku leciała w ciągu ostatnich dni dość często na PS, zaś mecze ligowe są co tydzień i nie zawsze je pokazują
No szkoda :? Ebi tez dziś strzelał i bramki również nie wiedziałem. Polsat dziś przesadził że nie puścił żadnego meczu tylko piłkre ręczną :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lut 2006, 10:41

No i gdzie ci jednosezonowi kibice Celticu się pochowali :think:

Celtic pokonał wczoraj Motherwell i awansował do finału pucharu Szkocji.
Mecz był bardzo trudny, gospodarze [Motherwell] cały czas atakowali,grali ostrym presingiem i pierwsi strzelili bramkę, po fatalnym błedzie Boruca [Artura, nie Adama jak sugerował niemiecki komentator :? ] Boruc zagrał słaby mecz. Jak zwykle popisał sie świetnym refleksem - w dwóch sytucjach sam na sam błysnął, ale te jego wyjścia do górnych piłek :roll: przypomniał mi sie mecz z Tibilisi i Radek Majdan :?
Boruc nie potrafi dobrze ocenić lotu piłki, przy większości dośrodkować wychodził piąstkować i przeważnie nie trafiał czysto w piłkę [lub w ogóle się z nią mijał - jak przy golu]
Jednak na sczęscie mamy jeszcze jednego Polaka w Celticu :lol:
Żurawski był wyróżniającym się zawodnikiem - strzelił bramkę w swoim stylu, po rykoszecie od bramkarza, wykorzystał znakomite podanie Maloneya, który został bohaterem meczu, bo w końcówce strzelił gola na 2:1 i Celtic szczęsliwie awansował, choc z przebiegu gry wcale na to nie zasłuzył.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”