Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 lis 2009, 11:05

MGiggs pisze:Co do meczu Hiszpania -Anglia. angole grali bez lampsa rio gerrarda rooneya
Ci sami 'specjaliści' co w temacie MU :haha: :haha: :haha: Tiaa...i Wes Brown to obrońca klasy światowej...To kim jest w takim razie Vidic?Najlepszym obrońcą w historii piłki :rotfl: :rotfl: :rotfl: Aaa...zapomniałem - każdy piłkarz,który otarł się o skład MU to najlepszy gracz na swojej pozycji :haha:
BTW - i tak uważam,że Anglia z Capello na ławce raczej zdobędzie medal w RPA.Kwestia tylko jakiego koloru.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, 11:08 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 lis 2009, 11:06

mistyk pisze:Ciezko wiec z toba dyskutowac, skoro nawet nie wiesz kto gral, a kto nie.
Ty wiesz :lol2:
England: James (Green 46), Johnson, Ashley Cole, Carrick, Jagielka (Upson 46), Terry, Wright-Phillips, Barry (Lampard 46), Heskey (Crouch 46), Downing (Beckham 46), Agbonlahor (Carlton Cole 75).
Subs Not Used: Hart, Bridge, Ferdinand, Milner, Ashley Young.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 lis 2009, 11:10

Duch - oglądałeś mecz?Skąd masz ten kapitalny skład
England: James (Green 46), Johnson, Ashley Cole, Carrick, Jagielka (Upson 46), Terry, Wright-Phillips, Barry (Lampard 46), Heskey (Crouch 46), Downing (Beckham 46), Agbonlahor (Carlton Cole 75).
Subs Not Used: Hart, Bridge, Ferdinand, Milner, Ashley Young.
(np. z Jamesm zamiast Fostera na bramce?)?Z PESa czy FMa??? :haha:

EDIT - TFUTFUTFU - dyskusja toczy się o meczu Hiszpania - Anglia (więc zwracam honor Duch ;) ),a nie Brazylia - Anglia :cry:,aczkolwiek zdania o Brownie nie zmieniam :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lis 2009, 11:23

To ktos zmienil temat na mecz Hiszpania - Anglia? Grali wczoraj? Przeciez caly czas byla dyskusja o mecz z Brazylia, a tu MCgiggs wyjezdza z meczem Hiszpania - Anglia. Niektorzy rzeczywiscie maja jakis kompleks. Chociaz rzeczywiscie to moj blad, nigdy bym nie pomyslal, ze ktos mi zaraz wyjedzie ze skladem Anglikow z meczu ktory odbyl sie pol roku temu.

Z jakimi czolowymi zespolami grala Anglia Capello i jakie byly wyniki tych spotkan??

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 lis 2009, 11:32

Tyle tylko, że Wes dzisiaj zasłużył żeby po nim jechać.Bo takiego zagrania do Fostera nie można wytłumaczyć tym, że mało gra, czy że dawno nie grwał na prawej obronie albo w reprezentacji. Takich rzeczy po prostu się nie robi.I żadną wymówką nie jest fakt, że był to mecz towarzyski. Bo jak się gra w reprezentacji,a zwłaszcza przeciwko Brayzlii, to się wymaga pewnego poziomu. I zgadzam się, że Foster powinien wylecieć.
A ja twierdzę, że jak najbardziej można to wytłumaczyć małą ilością minut. Zresztą takie błędy zdarzają się nawet najlepszym. Mazur może dalej trollować (chyba on tylko wie, co ma jego wypowiedź do tego tematu :rotfl: ), chociaż ja osobiście nie pamiętam, żeby ktokolwiek twierdził, że Brown to wymiatacz. Cole, czy Johnson też mieli żenujące mecze w reprezentacji w tym sezonie i jakoś nikt nie podważał w tym temacie ich klasy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lis 2009, 11:57

Chciałem napisać o swoich przemyśleniach na temat drugiej połowy meczu (bo tylko tyle widziałem), ale widzę, że oczywiście nie da się normalnie podyskutować bo jak zwykle napinka trwa w najlepsze. Tak trudno przyznać, że Anglicy byli wczoraj po prostu słabsi niż Brazylia (przynajmniej po przerwie)? Trochę więcej obiektywizmu panowie. Na pewno Wyspiarzy stać na wiele, stać ich na rozgrywanie świetnych spotkań, ale wczoraj niezależnie od tego kto grał, a kto nie zwyczajnie tego nie pokazali. Oprócz gola Brazylijczycy w drugiej połowie mieli też niewykorzystany rzut karny (swoją drogą to Luis Fabiano wykonał go tragicznie, jakby chciał dorównać grającemu w przeciwnym zespole Milnerowi) i słupek po strzale Lucio. Anglicy po przerwie okazji sobie zwyczajnie nie stwarzali (tylko strzał Rooneya wybroniony przez Cesara zapadł mi w pamięć). Ciekawi mnie bardzo co Anglia pokaże na mundialu po nieobecności na ostatnim Euro. Na pewno musi dać z siebie więcej niż wczoraj.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2009, 12:53

:haha:

pamowie zanim przejdziecie do napinki polecam czytanie ze zrozumieniem, jak byk napisałem o meczu Hiszpania-Anglia, w kontekscie gry Angli z wielkimi rywalami. niektorzy maja tak zaprogramaowana napinke ze nawet nie potrafia doczytac posta, ba już go krytykuja a pozniej jak mistyk po raz kolejny sie osmieszaja.

Anglia w meczu z Brazylia grała z 1 podstawowym graczem eliminacji-Rooneyem i Barrym ktory jest jej jednym ze slabszych ogniw- brakowało całej obrony plus lampsa gerrarda, skrzydeł Lennona Walcota czy nawet Carricka. Czy na podstawie tego meczu mozna wyciagfac wnioski? Nawer mentor zauwazył że niektorzy maja kuzwa wrodzone krytykowanie co brytyjskie. Z hIszpania podobna porazka wiec po co tyle krzyku?

mistyku wez sobie wyjel kubeł zimnej wody przed napisaniem postu bo juz powoli zblizasz sie poziomem do mazura. Kto pisał peany o Brownie jaki jest super? :lol:

Co do kompleksów to polecam zobaczyc kto wchodził po slabszych meczach MU/Angli do odpowiednich tematow i kpił, a kto wchodził po słabszych meczach Barcy i pisał podobne rzeczy. Bo ilez to razy po slabym meczu MU widziałem napinke to głowa mala.
Masz komplesy- to fakt, ale nie wmawiaj tego innym bo jestes mistyku groteskowy, ja po meczu gdzie pique wali samobuja nie wchodze i nie szydze , odwrotnie do Ciebie.
Bierzcie przykład z Mentora.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lis 2009, 13:51

MGiggs pisze:
Co do kompleksów to polecam zobaczyc kto wchodził po slabszych meczach MU/Angli do odpowiednich tematow i kpił, a kto wchodził po słabszych meczach Barcy i pisał podobne rzeczy. Bo ilez to razy po slabym meczu MU widziałem napinke to głowa mala.
Masz komplesy- to fakt, ale nie wmawiaj tego innym bo jestes mistyku groteskowy, ja po meczu gdzie pique wali samobuja nie wchodze i nie szydze , odwrotnie do Ciebie.
Bierzcie przykład z Mentora.
Pique moze nawet strzelic 2 samoboje w meczu, bo to i tak nie zmieni faktu, ze zjadl wasz atak do spolki z Toure w finale.

Ja w temacie Manchesteru jestem od dawna i dalej bede, tak samo jak jestem w temacie Barcelony czy Realu. Po prostu te kluby interesuja mnie najbardziej. I niech mi ktos powie, w ktorym zdaniu w tym temacie szydze z rezerwowych rep Anglii??

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2009, 13:55

DObra widze ze przechodzimy do mega argumentów.

Wes Brown zjadł Eto w pofinałach z Barcelona. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 lis 2009, 13:59

Ci sami 'specjaliści' co w temacie MU :haha: :haha: :haha: Tiaa...i Wes Brown to obrońca klasy światowej...To kim jest w takim razie Vidic?Najlepszym obrońcą w historii piłki :rotfl: :rotfl: :rotfl: Aaa...zapomniałem - każdy piłkarz,który otarł się o skład MU to najlepszy gracz na swojej pozycji :haha:
?Z PESa czy FMa???
hahahahahahahahahhaha. Masz rację popisałeś się podobną głupotą co w temacie o MU...hahahahahahahahah. Nie ma nic lepszego niż taka wtopa takiego napinacza... :haha:

Widzę, że zabawa zaczyna się od nowa. La kibice wchodzą i szydzą z Brytoli tekstami w stylu, że ten jest drewniany ten jest taki ten jest owaki, przychodzą kibice drużyn z Wysp i raczą zauważyć, że nie on nie jest drewniany, na to idzie odpowiedź w stylu Kibice Z Wysp uważają swoich graczy za najlepszych w historii piłki.

Panowie to już było, stary zeszłoroczny śnieg, wymyślcie coś nowego.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 lis 2009, 14:01

Niestety, chcialem porozmawiac o wczorajszym meczu, ale zaraz przyszedl MCGiggs mowiac mi, ze mam kompleks i ze mam sie nie smiac z reprezentacji Anglii.

Dobrze, ze chociaz red85, Cris7 czy Loczkerson mieli cos do powiedzenia o meczu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2009, 14:06

mistyk pisze:Niestety, chcialem porozmawiac o wczorajszym meczu, ale zaraz przyszedl MCGiggs mowiac mi, ze mam kompleks i ze mam sie nie smiac z reprezentacji Anglii.

Dobrze, ze chociaz red85, Cris7 czy Loczkerson mieli cos do powiedzenia o meczu.

Jakbys umiał czytać że zrozumieniem, czego nie potrafisz, przeczytałbyś że napisałem o tym meczu że nie ma sensu go oceniac gdyż to był mecz towarzyski a z kadry angli grał 1 podstawowy gracz- Rooney. Napisałem ze nie ma sensu oceniac meczy towarzyskich z brazylia i hiszpania gdyz to mecze sa o nic a Anglia grał mocno osłabiona.Ty zas na siłe strasz sie udowodnic swoje urojenia i strasz sie atakowac brytoli co zauwazył nawet Mentor.

Swoja droga Anglia to nie jest moja uwubliona druzyna, bardziej wole Holandie. Dlatego przystopuj bo podobnie jak mazur twoje posty powino sie czytac z gwiazdka i napisem- ,, nie brac na powaznie,,

wesa browna nie wolno krytykowac bo zjad eto, pique bo zjadl.... kuzwa kogo zjald Pique bo z ronaldo nie widział gdzie jest? ale dobra zjadl Ronaldo- czy tak ma wygladac dyskusja ze dany piłkarz zjadl tam kogos?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lis 2009, 17:46

red85 pisze:Nie wszyscy, ale tutejsi tak. Fani PD, bo o nich głównie mowa, mają skłonność do krytykowania wszystkiego co brytyjskie - dla nich drewniane.
Poprawie sie i bede ogladal spotkania Anglików z leszczami, z mocniejszymi rywalami nie ma ich co ogladać, bo wygladaja jak wygladaja.
MGiggs pisze:mecz towarzyski to mecz towarzyski, hIszpania od dawna w powaznej imprezie nie wyeliminowała angoli.
Ze co [k****]. A kiedy ostatni raz oni grali naprzeciw siebie. Strasznie sie ostatnio mijaja. Hiszpanie powinni osiagnac wiecej w ostatnich latach, szczegolnie pije tu do spotkania z Korea Płd. gdzie zostali oszukani w taki sam sposob co Włosi. Raul takze sie nie popisał z Francja na Euro 2000. Anglicy w tym samym czasie raczej wiecej nie powinni osiagnac, bo nie mieli kim.
MGiggs pisze:Kto ma w Hiszpani zastąpic Torresa? Guziza, a kto Inieste? Sa pewni gracz ktorych cięzko zastapić a Lampard w formie i Gerrard sie do nich zaliczaja nie mowiaqc o Rio czy Roo.
Taki kraj, najlepsza liga na świecie za reprezentantow placi sie krocie, a zmiennikow maja jakich maja. Przy całym szacunku do Anglików, ale obok Rooneya- kto gra. Fajni zawodnicy sporo kosztowali, ale to tyle.
Hiszpanie potrafia zastapić Torresa, bo to pokazaly chocby elminajce do Euro'08. W przypadku Iniesty za nim jest Mata czy Silva, bo z drugiej strony moze pograć Navas(watpie) Cazorla, Pablo... Jesli wypadna 2-3 postacie to Hiszpania dalej bedzie grala swoje.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 lis 2009, 18:19

Ze co [k****]. A kiedy ostatni raz oni grali naprzeciw siebie.
http://www.90minut.eu/mecz_528_Hiszpani ... _1996.html
Hiszpanie powinni osiagnac wiecej w ostatnich latach, szczegolnie pije tu do spotkania z Korea Płd. gdzie zostali oszukani w taki sam sposob co Włosi. Raul takze sie nie popisał z Francja na Euro 2000. Anglicy w tym samym czasie raczej wiecej nie powinni osiagnac, bo nie mieli kim.
Idąc takim tokiem rozumowania i Anglicy powinni więcej osiągnąć w ostatnich latach.
MŚ Korea 2002, gdyby Seaman nie puścił szmaty, po strzale z wolnego z ponad 30 metrów Ronaldhino to kto wie jakby to się skończyło?

Euro 2004 i MŚ 2006, porażki z Portugalią w karnych, wszak jedenastki to loteria, fart, więc gdyby on dopisał to by Angole awansowali do półfinałów tych rozgrywek, a potem kto wie?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 15 lis 2009, 18:22

Tylko chyba zapominasz, że w Anglii nie brakło 2-3 zawodników a:

- dwójki stoperów (w ostatnich latach najlepsi zawodnicy na swojej pozycji na Kontynencie - Rio i Terry)
- lewego obrońcy (ktoś ma wątpliwości, że A.COle to ścisłą światowa czołówka?)
- prawego obrońcy
- dwóch kluczowych zawodników z drugiej linii (Lampard i Gerrard to World Class, si?)

Znalazłoby się pewnie więcej ;D
Poprawie sie i bede ogladal spotkania Anglików z leszczami, z mocniejszymi rywalami nie ma ich co ogladać, bo wygladaja jak wygladaja.
Wystarczyło oglądnąć ich chociażby z Chorwacją, czy Holandią. To chyba nie leszcze ?
Anglicy w tym samym czasie raczej wiecej nie powinni osiagnac, bo nie mieli kim.
:lol:

Począwszy od Euro 96 Anglicy z wielkich imprez odpadali po dramatycznych bojach, niejednokrotnie przegrywając pechowo. Pokolenie Lamparda, czy Ferdinanda nie jest jeszcze przegrane, a patrząc po samych nazwiskach i sukcesach w klubach - te pokolenie powinno wygrać więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”