Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 18

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lut 2006, 21:32

0-0
Początek to przewaga Juve , dwukrotnie J.Cesar ratuje nas przed utratą bramki później o mało nie samobój jak dobrze dowidziałem Burdisso , ale piłka na szczęscie obok bramki :]
W miare upływu czasu spotkanie się wyrównało i toczyło się na środku boiska. Inter wywalczył kilka rożnych ale nic nie zdziałał , a na domiar złego kontuzji nabawił się Veron :? Seba się poślizgnął i chyba coś sobie nadwyrężył więc zmiana za Kilego który przeniósł się na lewą , a do srodka zszedł Stankovic. Inter z czasem osiągnąl przewage i po aktorstwie własnie Dekiego wywalczył wolnego z dobrej pozycji do strzału dla Adriano ... wolny był piękne uderzenie Buffon bez szans i gol :!: ale niestety sędzia nie zalicza bramki bo to był wolny pośredni :evil: Oba jeszcze w końcówce "popisał" się strzałem
Dobre było jak Ibra zaczął czarować w polu karnym , a El Capitano podszedł do Szweda i odebrał piłkę jak dziecku :) Owacja na trybunach :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2006, 21:32

No i po pierwszej połowie. Jest 0-0 ale wynik mógł by być inny. Pierwsze 15 minut to przewaga gości którzy stworzyli sobie kilka dogodnych sytuacji ale Cesar wyszedł z nich obronną ręką. Inter na początku grał tak jak by byli zawodnicy zdenerwowani. Potem z minuty na minuty opanowali się i przejęli kontrolę nad meczem choć bardzo dogodnych sytuacji nie mieli. Bardzo szkoda Verona a Mancinie zamiast wpuścić Pizarro to odjebał znowu z Kilym, którego jedyny kontakt z piłką to wykopanie jej w trybuny (żenada). No i trzeba także wspomnieć o piękniej bramce Adriego – niestety nie uznanej - pośredni był a Adri tak skupiony, że nie widział obok stającego sędziego z ręką podniesioną. I jeszcze fajna była sytuacja jak Zlatanek chciał zatańczyć z Javierem ale delikatnie mówiąc mu nie wyszło. :P :D

Liczę, że 2 połowie padną bramki – dla Interu oczywiście. 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 21:37

serek408 pisze:Dobre było jak Ibra zaczął czarować w polu karnym , a El Capitano podszedł do Szweda i odebrał piłkę jak dziecku

Zico_FCI pisze:jak Zlatanek chciał zatańczyć z Javierem ale delikatnie mówiąc mu nie wyszło.

Pomijając już geniusz Adriano, który gdy tylko spróbował 'zatańczyć' z obroną Juve nie miał już dawno piłki to warto wspomnieć, że było trochę inaczej. Zlatan zszedł do środka gdzie oczywście musiał się zabawić i stracić piłkę. Ogólnie to nie rozumiem jak można próbować Zanettiego chcieć przejśc na stojąco :angry:

Poza tym, jak już mówimy o dziecinnej zabawie...to zobaczcie jeszcze raz co zrobił Ibra z Cambiasso :lol:

Dziękuję....dziękuję

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 lut 2006, 22:02

serek408 pisze:Dobre było jak Ibra zaczął czarować w polu karnym , a El Capitano podszedł do Szweda i odebrał piłkę jak dziecku Smile Owacja na trybunach Very Happy

No jego gol tez jest dobry :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2006, 22:03

Lakier pisze:No jego gol tez jest dobry
Podnieciłeś się ... prawda ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 22:06

Wolny wolnym ale teraz juz jest po obiedzie :lol:

1;0 po bramce Zlatana Bramka z niczego. W najmiej spodziwanym momencie. Zaspali a bardzie zlekceważyli tą wrzute Mauro taka ostro cięto a Zlatan zamykał. Chwile wcześniej Adriano o włos ... ale Thruam błysna jak nic w defensywie zrobił to jak z podręcznika. Oby ten ecz teraz nie siadł na maxa. Bo 1:0 dla Juve oznacze ze juz swoja Juve ugrało.

Co mnie wkurze już grają w kości :( Widac w drugiej połowie brak Verona. Wchodzi Cruz za Oba Oba - no Serek jak nie on to kto :wink: pamietasz KAT

1:1 :!: :!: :!: Samuel Głową po rożnym - zaczyna sie jadka od nowa :lol: :!:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2006, 22:08 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 22:07

O proszę, i strzelił ten którego na boisku nie powinno być :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 22:18

Bagg ja bym mu nogi obcią bo nie nawidze takiego czegość ... Flustracja przelana na gre w kości. :( Ale jaśli taki Chellini pozostał na boisku po swoim wejsciu w Figo to sam wiesz że Paparesta nie mógł wyrzucić Samuela. Bo jak narazie to do Paparesty chyba Wy nie mozecie nic "pić" zreszta nie jeden by sie ugią i złamał przy bramce Adriano z wolnego....

1:2 DEL PIERO :!: :!: :!: Z WOLNEGO - MUCHA NIE SIADA :!: :!: :!: z tego samego miejsca co Adriano wcześniej tylko tego uznano ...

P.S. Salvadore Racalbuto - sędzie techniczny :shock: o la Boga :shock: ...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 lut 2006, 22:21

Dziękuję, dziękuję.....Del Piero....jesteś wielki....kocham życie...ludzie euforia

później coś dopiszę....Jezu...jak on to zrobił

Recoba :shock:

Pobiją się?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lut 2006, 22:28

Ojjj już nerwy nie wytrzymały :P Inter miał pod koniec 2 wolne ale zagrożenia z tego nie było. Wniosek jeden, jak nie Milan to nikt :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 lut 2006, 22:28

bagg pisze:Recoba :shock:

No właśnie ... w słupek z wolnego. Podobna sytuacja - kolejna. Burdisso do pustej nie dobił glowa :( Ale zawalił bo Recoba zrobił wszytsko co mógł o włos. Ale wolne w tym meczu klasa. I Adriano (nie uznany) i Del Piero i teraz Recoba :!:

KONIEC :!: 2;1 DLA JUVE

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lut 2006, 22:30

No i scudetto poszło się jebać. Nie ten sezon to może następny albo za 10 lat – mam nadzieję, że tego dożyje.

Tyle…

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 lut 2006, 22:32

Naprawde zawiodłem się dzis na Interze :!: Spodziewałem się czegoś więcej po nich a nie zagrali wcale lepiej niż Juve więc uczciwe 3pkt trafiają do Turynu. Milan będzie musiał się za to zrewanżować Delle Alpi, Roma też na fali teraz.

Drugie miejsce wraca do nas, ale co z tego...

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 lut 2006, 22:36

Panowie ,liga :D druga połowe ogladalem w kratke bo miałem cisnienia 190 :shock: mierzone :shock:

Mówilem ,ze strzeli Zlatan 8) Camor asysta ,to jest Indianin :twisted: Nie mam nawet siły pisac ,radosc ,radosc radosc :!: :!: :!:

Recoba był blisko ,ale Bóg był z nami :twisted: ,Del Piero - idealny rezerwowy

Cambiasso ładnie wyciał Thurama

Grande Juve :!: :!: :evil: no nic :? Trzeba chwalic Buffona ,i nasza młodzirz :!: Euforia

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lut 2006, 22:39

Łukasz[ACM] pisze:Naprawde zawiodłem się dzis na Interze :!: Spodziewałem się czegoś więcej po nich a nie zagrali wcale lepiej niż Juve więc uczciwe 3pkt trafiają do Turynu. Milan będzie musiał się za to zrewanżować Delle Alpi, Roma też na fali teraz.

Drugie miejsce wraca do nas, ale co z tego...
Ja też się zawiodłem. Rzuty wolne dzisiaj rzeczywiście takie, że mucha nie siada (Adriano, Del Piero, Recoba). Szkoda. Ale za dużo tego szkoda. Już 16 lat mija, a ja ciągle szkoda mówię. Dość już tego. Największą pomyłką według mnie jest trzymanie takich zawodników jak Julio Cesar i Kily Gonazalez. Bosh...
Eh... idę zapić moje smutki... Eh :pijemy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”