AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 18

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 sty 2006, 18:53

bagg pisze:
zobaczcie ile druzyn w tym roku z BL gra w europejskich pucharach...a moze w tedy nasuna sie wam jakies sensowne wnioski.

Zobacz ile gra w CL. 2, tak? I raczej nie są faworytami swoich konfrontacji.
sens mojej wypowiedzi nie mial na celu pokazania kto jest faworytem( i tak mam inne zdanie od twojego) a kto nie, tylko chcialem pokazac ze z roku na rok BL liczy sie coraz bardziej europie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sty 2006, 18:56

Gomez pisze:zobaczcie ile druzyn w tym roku z BL gra w europejskich pucharach...a moze w tedy nasuna sie wam jakies sensowne wnioski
Czy Ty chcesz nam powiedzieć, że Bayern i Bundesliga są najlepszymi ligami? chłopie zastanów się :shock: Patrząc na europejskie puchary to z Ligi Włoskiej grają trzy zespoły (w tym Milan z którym gracie i Juve, które gra z Werderem) tak samo z Hiszpańskiej, a z BL tylko dwa gdzie nie daje większych szans Werderowai chociaż wszystko sie może zdarzyć. Mecze będą w lutym więc Milan spokojnie się przygotuje i pokaże Bayernowi gdzie jest miejsce Bundesligi. Miesiąc czasu na przygotowanie to bardzo dużo chociaż trzeba przyznać, że Rossoneri nie grają teraz imponująco, ale pisząc teksty w stylu "Już niedługo BL będzie lepsza od Serie A" są nie na miejscu bo z ligi niemieckiej tylko Bayern coś gra i nikt pozatym (ładnie grało Schalke, ale większych szans nie mieli).
Gomez pisze:sens mojej wypowiedzi nie mial na celu pokazania kto jest faworytem( i tak mam inne zdanie od twojego) a kto nie, tylko chcialem pokazac ze z roku na rok BL liczy sie coraz bardziej europie.
No nie powiedziałbym. Jedynie Bawarczycy reprezentują Niemcy bo Werder choć się bardzo starał nie dał rady Barcelonie, to samo Schalke, które grało bardzo ładnie musi posiedzieć w UEFA. Dwa zespoły to nie jest dużo. Zobacz, że w Serie A czy w PD zawsze reprezentują te same drużyny, ale koniec tych OT bo to nie jest rozmowa o LM tylko o Milanie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 sty 2006, 18:58

Wracajac do tematu Milanu i rozladowujac atmosfere.
Moje obserwacje dowodza ze w Milanie mimo ogromnej straty do lidera panuje dobra atmosfera.
Atmosfera mozna powiedziec nawet intymna.Rozbawila mnie wczorajsza sytuacja z Costa.Rui byl bardzo calusny.Najpierw przy zmianie ucalowal Kake a po golu Shevchenki cmoknal Ukrainca jesli dobrze zauwazylem w ucho.
Widac ze bardzo sie lubia :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 sty 2006, 19:01

Gomez pisze:Boshe i jak tu z takim wymieniac zdania skoro chlopina meczy nie oglada. Specjalnie dla ciebie napisze, ze Bayern wygralby ten mecz ale nieoczekiwanie po strzeleniu bramki przez Guerrero sedzia zakonczyl spotkanie.
Zadziwie Cię bo oglądałem skrót. Widziałem jak zachował się sędzia... ale była już 94 minuta, mógł uznac lub nie :wink: Wytłumacz to sobie inaczej - Bayern w tym meczu mógł szczelić wcześniej nawet 5 bramek :roll: To 0:1 i tak bym im nic nie dało bo Juve wtedy wygrało 3:1 jeżeli dobrze pamiętam. :(

P.S naucz się naciskać shift jak piszesz np. Juventus - czynność tą wykonuj tylko gdy piszesz pierwszą litere i używaj małego palca do przytrzymania klawisza shift :P:P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 09 sty 2006, 19:03

Chlopaczek pisze:Atmosfera mozna powiedziec nawet intymna.Rozbawila mnie wczorajsza sytuacja z Costa.Rui byl bardzo calusny.Najpierw przy zmianie ucalowal Kake a po golu Shevchenki cmoknal Ukrainca jesli dobrze zauwazylem w ucho.

:lol: Tylko Chlopaczek mógłby coś takiego zauważyć :P :lol:

Gomez naprawdę myślisz, że w ciągu np. najbliższych 3 lat BL jest w stanie dołączyć do tych najlepszych? Jak dla mnie to nie ma na to szans. Tylko Bayern pokazuje 'coś' w Europie, 1 zespół nie pocięgnie całej ligi

kasiorek21
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kasiorek21 » 09 sty 2006, 19:27

serek408 pisze:A miałes się już tu nie pokazywać
Wróciłem bo zauwazyłem że znalazło sie pare osob z ktorymi mozna jeszcze normalnie pogadac. Nie bede wymienial po nicku.

Jesli chodzi o Bundeslige to zgadzam sie z wiekszoscia. Serie A jak narazie jest jedna z silniejszych lig na swiecie i chyba najmocniejsza. Bo we Wloszech sa 3 mocne druzyny ( Juve, Milan i Inter) i kilka srednich ale takze bardzo dobrze grajacych ( Fiorentina, Udinese, Roma). Natomiast Primera Division ma jedna bardzo silna druzyne Barce bo wydaje mi sie ze jak narazie Real Valencia Osasuna Villareal nie zwojuja duzo w Europie. W Premier League Liverpool i Chelsea jak narazie radza sobie najlepiej a sytuacja jaka panuje w Manchesterze i Arsenalu nie jest najlepsza i wszyscy doskonale o tym wiemy. Tak wiec wniosek prosty Serie A najlepsza. A Bundesliga???? Bayern i narazie nikt wiecej (moze Werder ale watpie zeby wyszedl zwyciesko z konfrontacji z Juve).
Obrazek

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sty 2006, 19:30

Cyba nie widzieliście ostatniego rankingu:

Oto 30 najlepszych lig świata wg IFFHS
1. Anglia 1207,0
2. Włochy 1137,0
3. Francja 995,0
4. Hiszpania 985,0
5. Niemcy 950,0
6. Brazylia 946,0
7. Holandia 890,5
8. Argentyna 850,0
9. Rosja 710,5
10. Ukraina 665,0
11. Meksyk 657,0
12. Portugalia 633,5
13. Belgia 631,0
14. Chile 618,0
15. Kolumbia 615,0
16. Szkocja 595,5
17. Turcja 573,0
18. Grecja 564,5
19. Rumunia 526,0
20. Peru 502,5
21. Szwajcaria 484,5
22. Paragwaj 483,0
23. Bułgaria 465,0
24. Austria 463,0
25. Czechy 462,5
26. Urugwaj 451,5
27. Dania 430,5
28. Serbia i Czarnogóra 426,5
29. Ghana 417,0
30. Maroko 413,0
...
46. Polska 348,0

Jak widać OL jest lepszy od ligi Hiszpańskiej i Niemieckiej :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 sty 2006, 19:35

Zico_FCI pisze:
Tak tylko trzeba zauwazyc ze malo kto traktuje powaznie tych historykow i statystykow czyli IFFHS.Jak oni publikuja swoje rankingi to wiekszosc kibicow przeciera oczy ze zdumienia :lol:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 09 sty 2006, 19:53

Zeby rozładować atmosfere :wink:
Vieri w Monaco - OFICJALNIE :rotfl4: :gmoch:

Adios Bobos :!:
Nikt nie bedzie płakał 8)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 sty 2006, 19:58

Chlopaczek pisze:
Zico_FCI pisze:
Tak tylko trzeba zauwazyc ze malo kto traktuje powaznie tych historykow i statystykow czyli IFFHS.Jak oni publikuja swoje rankingi to wiekszosc kibicow przeciera oczy ze zdumienia :lol:
Dokładnie :D Tak samo jak Adriano jest najlepszym napastnikiem na świecie według tego śmiesznego rankingu.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 sty 2006, 19:58

Chlopaczek pisze:Jak oni publikuja swoje rankingi to wiekszosc kibicow przeciera oczy ze zdumienia
...a kibice Interu skaczą z radości.
Kaka_ACM pisze:Nikt nie bedzie płakał
Płakać raczej nie, aczkolwiek ten transfer daje mi do myślenia. W końcu jeden z głównych rywali w lidze poważnie wzmocnił swoje szeregi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sty 2006, 19:59

Kaka_ACM pisze:Zeby rozładować atmosfere
Vieri w Monaco - OFICJALNIE
czyli wloski duet w napadzie :!:
Wogole to rozrasta sie sila calcio w Monaco - trener, Kapo i "snajperzy",
Ciekawe co z tego wyniknie :!: :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 sty 2006, 19:59

To teraz potrzebujemy wzmocnien w obronie i w ataku.Trzech napadziorow to za malo.
Nasi dzialacze musza ostro zabrac sie do pracy jesli nie teraz to w lecie.
Szkoda ze nie podano sumy odstepnego.
Torres...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sty 2006, 20:08

kulekfcb pisze:Dokładnie Tak samo jak Adriano jest najlepszym napastnikiem na świecie według tego śmiesznego rankingu.
Nie wiedziałem, że w jest nawet ranking napastników :think:
Snipp_ pisze:...a kibice Interu skaczą z radości.
Skaczemy z radości bo Włochy są drugie w rankingu ?

A co do Vieriego to nasuwa mi się tylko jedno pytanie: Po co mu to było :roll: :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 sty 2006, 20:13

O co tu się działo :] :twisted:

Ja tylko na chwile wróce do Bagga

Zaza napisał: Według Ciebie Bagg duet skrzydłowych Nedved Camoranesi najlepsi skrzydłowi swiata ?
bagg pisze:Tak, ew. na równi można stawiać Robben - Duff.
bagg pisze:Jaką głupotę? Po prostu dla mnie oni są najlepszymi na świecie, co w tym głupiego?

No pomyśl jakie głupoty ? patrz wyżej chłopie z 4 lepszy razy idzie znaleśc na luzaku ... Wiesz to dla mnie Robert Huth to najpewniej grający obrońca świata ...

Szkoda że wczesniej nie pomyślałeś i nie napisałeś że dla Ciebie są najlepsi :lol: bo to mogło być kluczowe. Wcześniej tylko walnełeś jak z lufy :lol:

To tyle :]

Kaka_ACM pisze:Vieri w Monaco - OFICJALNIE

:smoke: wiem za co ltak ubie Ligue 1 :] :!:

Teraz bedzie max plotek ale jak przyjdzie napastnik to bedzie to typowy rezerwowy. Wiec nie spodziwał się max transferu. łysy nie da sie namówić. Ale swoją drogą musiał cos zarobic na tym :D O El Nino nawet Chłopaczek teraz nie ma co myśleć ...

W sumie Zico ma racje po co mu to było ? dobre zdanie ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”