1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona - Strona 18

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 kwie 2008, 15:25

Mecz zapowiada się bardzo ciekawie ;-) może i 0:0 w pierwszym meczu nie jest jakieś najlepsze dla Barcy, ale to też nie jest zły wynik. W końcu ManU może popełnić jeden błąd który Barcelona zamieni na bramkę i wtedy będą musieli się sprężyć.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 kwie 2008, 15:32

Napewno Barca bedzie zwracała wieksza :P uwage na defensywe niz pierwszym spotkaniu, ale w zyciu nie zagra jak MU. Barca nie bedzie sie bronic bo to nie jest w jej stylu, a tak jak juz pisalem w przypadku Liverpoolu i spotkan z nimi, Barca nie uklada sobie taktyki i nastawienia pod kazdy mecz. Wychodzi i gra swoje nie wazne czy na CN czy na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 kwie 2008, 13:00

To juz dzis:D Mecz ktory przycmil swoja ranga GD. Dla nas to mecz sezonu mam nadzieje nie ostatni ktory musi nam dac szczescie i radosc po koncowym gwizdku. Dzis chce widziec walke i ambicje naszych zawodnikow do ostatniej minuty.
Przed pierwszym meczem bylismy pewni obaw co do wielkiego MU ale po 90 minutach wiemy ze to MU jest do ogrania ba nawet spokojnie mozna je wypunktowac na wyjezdzie gdzie mysle bedzie latwiej strzelic bramki.
Wydaje mi sie ze kluczem do naszego zwyciestwa bedzie opanowanie srodka boiska oraz uwaza gra w defensywie w szczegolnosci naszych bocznych obroncow.

Tots units fem força!

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 29 kwie 2008, 13:40

Bienias pisze:Wydaje mi sie ze kluczem do naszego zwyciestwa bedzie opanowanie srodka boiska oraz uwaza gra w defensywie
ostatnio nie strzelalismy bramek i to moze byc dla nas glowna przeszkoda w drodze do awansu, musimy nzlaezc inny sposob na strzelenie bramki bo ostatnio probojemy wyraznie "wejsc" do bramki, ja tam licze na wystep Henry'ego od poczatku, licze tez na Eto'o ktory w pierwszym meczu nie zachwycil

jak wyglada sprawa z Roneyem i Vidicem ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 kwie 2008, 14:19

Bienias pisze:To juz dzis:D Mecz ktory przycmil swoja ranga GD. Dla nas to mecz sezonu mam nadzieje nie ostatni ktory musi nam dac szczescie i radosc po koncowym gwizdku. Dzis chce widziec walke i ambicje naszych zawodnikow do ostatniej minuty.
Przed pierwszym meczem bylismy pewni obaw co do wielkiego MU ale po 90 minutach wiemy ze to MU jest do ogrania ba nawet spokojnie mozna je wypunktowac na wyjezdzie gdzie mysle bedzie latwiej strzelic bramki.
Wydaje mi sie ze kluczem do naszego zwyciestwa bedzie opanowanie srodka boiska oraz uwaza gra w defensywie w szczegolnosci naszych bocznych obroncow.

Tots units fem força!
Bez dwóch zdań. United są tak słabą drużyną, że zaaplikowanie im kilku goli na Old Trafford jest bardzo łatwym zadaniem. Ta drużyna tylko i wyłącznie przez przypadek wygrała kilkanaście ostatnich spotkań u siebie w LM. Dlatego też celem Barcy nie powinien być awans, a upokorzenie słabiuteńkiego rywala! Do boju Barca!

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 kwie 2008, 14:56

Bienias pisze:Dzis chce widziec walke i ambicje naszych zawodnikow do ostatniej minuty.
Jak to napisał Jan Kochanowski "Nic wiecznego na świecie, Radość się z troską plecie" czyli nie licz na 90 minut w pełnych obrotach bo możesz się rozczarować ;-)
Bienias pisze:Przed pierwszym meczem bylismy pewni obaw co do wielkiego MU ale po 90 minutach wiemy ze to MU jest do ogrania ba nawet spokojnie mozna je wypunktowac na wyjezdzie gdzie mysle bedzie latwiej strzelic bramki.
Łatwiej :roll: To już jest poezja… Barca u siebie nie mogła strzelić gola i fartownie go nie straciła, a ty mówisz że na Old Trafford gdzie kibice zawsze robią piekielną ucztę będzie łatwiej?... ekhm, nieporozumienie…

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 kwie 2008, 15:02

Jarzinho pisze:Napewno Barca bedzie zwracała wieksza :P uwage na defensywe niz pierwszym spotkaniu, ale w zyciu nie zagra jak MU. Barca nie bedzie sie bronic bo to nie jest w jej stylu, a tak jak juz pisalem w przypadku Liverpoolu i spotkan z nimi, Barca nie uklada sobie taktyki i nastawienia pod kazdy mecz. Wychodzi i gra swoje nie wazne czy na CN czy na wyjeździe.
Barcelona na pewno nie zagra w defensywie tak jak to uczynił Man Utd w pierwszym meczu z prostego względu - oni także muszą strzelić bramkę by awansować.
Dzisiaj możemy obejrzeć naprawdę dobre widowisko, jakąś wymianę ciosów. Szczerze spodziewam się sporej ilości goli, bo i Barca i United muszą się odsłonić. Trudno powiedzieć coś o wyjściowej jedenastce MU, bo narazie pod znakiem zapytania stoi występ Vidicia i Wazzy. Jeśli zagrają, to zapewne na prawej stronie obrony zobaczymy Browna, a OH wskoczy do pomocy. Pytanie, kto zagra w środku? Chciałbym by był to Fletcher, OH i Anderson, a na skrzydłach Nani z Ronaldo, ale tak naprawdę możemy się wszystkiego spodziewać.

Liczę na dobre widowisko, a atmosfera na pewno będzie gorąca :]

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 29 kwie 2008, 15:05

Metal pisze:a ty mówisz że na Old Trafford gdzie kibice zawsze robią piekielną ucztę będzie łatwiej?

Lepiej nie można było tego wyrazić - piekielna uczta. W akcji fistaszki, chipsy, paluszki, hot-dogi. Palce lizać! :P Nie wiem czy mi sie zdawało czy tylko ja w ostatnich meczach Romy na Old Trafford słyszałem kibiców ASR czesciej niż Anglików?

Oczywiście abstrahując już od powyższego atut własnego boiska będzie stanowił przewage ManU, ale nie powiedziałbym że aż tak wielką. Barca spokojnie jest w stanie tu wygrać, bo to drużyna z ogromnym potencjałem... no i jakby nie było Diabły ostatnio w nienajlepszej formie. Zresztą na poparcie tej tezy można przywołac mecz z Realem z roku 2000.

Inna sprawa, że Manchester jeśli zagra na swoim normalnym poziomie (do którego przyzwyczaił nas przez większość sezonu, a nie w ciagu ostatnich meczów z Barcą i Chelsea), zaś Barca zagra tak nieskutecznie jak w pierwszym meczu Katalończycy mogą wrócić do Hiszpanii ze sporym bagażem goli.

Mówiąc krótko żaden wynik mnie nie zdziwi.

Jestem za Barcą, ale niech wygra lepszy :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 kwie 2008, 15:19

Einar pisze:Nie wiem czy mi sie zdawało czy tylko ja w ostatnich meczach Romy na Old Trafford słyszałem kibiców ASR czesciej niż Anglików?

Jesli mowisz o minucie ciszy to sie zgadza :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 29 kwie 2008, 15:23

boskigonzo pisze:Jesli mowisz o minucie ciszy to sie zgadza

Złośliwiec :o Swoją drogą o co dokładnie chodziło z tą minutą ciszy? Bo komentator jak zwykle niedoinformowany, a po meczu usłyszałem sprzeczne komentarze.

edit:
Metal pisze:Owszem nie jest to kolosalna przewaga, ale na pewno trudniej się gra jak 70 tysięcy gardeł wspiera twojego przeciwnika.

Już ci mówiłem co sądze o tych gardłach :P
Metal pisze:Nie wiem czy mecz z 2000 roku to dobry przykład :wink: w końcu to było już dosyć dawno.

Dawno ale sytuacja analogiczna. Ówczesny Manchester faworyt Ligi Mistrzów, Real w kryzysie na bodajże piątej pozycji w lidze.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2008, 15:30 przez Einar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 29 kwie 2008, 15:26

Einar pisze:Oczywiście abstrahując już od powyższego atut własnego boiska będzie stanowił przewage ManU, ale nie powiedziałbym że aż tak wielką.
Owszem nie jest to kolosalna przewaga, ale na pewno trudniej się gra jak 70 tysięcy gardeł wspiera twojego przeciwnika. Barca ma nieco trudniejsze wyzwanie niż u siebie

Einar pisze:Barca spokojnie jest w stanie tu wygrać, bo to drużyna z ogromnym potencjałem... no i jakby nie było Diabły ostatnio w nienajlepszej formie. Zresztą na poparcie tej tezy można przywołac mecz z Realem z roku 2000.
Nie wiem czy mecz z 2000 roku to dobry przykład ;) w końcu to było już dosyć dawno. Oczywiście Barcę stać na wygraną, ale nie będzie to łatwe zadanie

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 kwie 2008, 16:06

Zresztą na poparcie tej tezy można przywołac mecz z Realem z roku 2000.
Rzeczywiście spotkanie sprzed 8 lat to najlepszy argument.... :lol: a w 1968 to pojechaliśmy Real w półfinale...:lol: no ludzie...:lol:

co do meczu... to zagrałbym tak...

Vds- Brown, Rio, Vida, Evra- Carrick, Scholes, Anderson, Tevez, Rooney, Ronaldo...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 kwie 2008, 17:01

Jesli mowisz o minucie ciszy to sie zgadza Razz
Tak i dodatkowo jeszcze 90 minut meczu kiedy tylko było słychać kibiców z Rzymu a angole jak zwykle siedzieli jak w teatrze i tylko buczeć umieją:wink: .

Co do meczu to mam nadzieje że będzie to dużo lepszy mecz niż tydzień temu.Manu zaatakuje od początku meczu i Barca mając w składzie takie indywidualności powinna to wykorzystać mając więcej miejsca w przodzie niż na Camp Nou.Tak jak widze jak podajecie przypuszczalne składy to w drużynie z Angli jednak do dyspozycji będą Vidic i Rooney więc zapowiada się jeszcze ciekawiej

Niech wygra lepszy.Oby to była Barca :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 29 kwie 2008, 17:49

gilardino11 pisze:Tak i dodatkowo jeszcze 90 minut meczu kiedy tylko było słychać kibiców z Rzymu a angole jak zwykle siedzieli jak w teatrze i tylko buczeć umiejąWink .

http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... slowa_trwa

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 kwie 2008, 18:23

Oto kadra Manchesteru na dzisiejszy mecz :

Van der Sar, Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre, Evra, 0'Shea, Ronaldo, Scholes, Anderson, Hargreaves, Carrick, Giggs, Park, Fletcher, Rooney, Tevez, Kuszczak, Pique, Welbeck.

Dobrze że jednak Vida i Roo zagrają w meczu przeciwko Dumie Katalonii bo powinno to poprawić jakość w poczynaniach defensywnych jak i ofensywnych. Niestety brakuje Naniego który mógłby być dobrą zmianą na pod męczonego rywala :D Sądzę że jeśli uda nam się pierwszym strzelić bramkę to powinno to załatwić sprawę aczkolwiek nie przesądzić :D

P.S. Ach jeszcze try godziny do meczu ju się nie mogę doczekać :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”