Major League Soccer (MLS) - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 12 lip 2008, 17:01

kaczy pisze:To ja się wproszę do dyskusji :o

Powiedzcie mi jak tam sobie Franek radzi w MLS, bo długo nic o nim nie słyszałem.
Grzeje ławe czy gra w pierwszym ?
Grzeje lawe wchodzi na koncowki i nie strzela taki jest obraz Frankowskiego mysle ze trener powinnien dac mu wiecej minut gry ale jak gra to i tak wiele nie wnosi.Bedzie mial szanse grac wiecej w sierpniu ale jest tez problem, gdyz Fire ma pozyskac Briana McBridea, ktory odszedl z Fulham i chce grac w Chicago a Franek jest od niego slabszy wiec na dluzsza mete raczej nie zostanie w Fire.Mysle ze bedzie gral do konca roku pozniej odejdzie ale nie wiadomo gdzie bo jak ma dluzszy kontrakt niz rok, wtedy moze grac w innym klubie MLS lub rozwiazac umowe i szukac sobie pracodawcy.Franek zarabia rocznie w Fire 215 tys dolarow plus jakies premie oraz jak sie mowi w USA ma umowy sponsorskie z paroma polonijnymi biznesmenami wiec z tego leci dodatkowa kasa.Wydaje sie ze moze wyciagnac rocznie nawet do 300 tys. $ na rok.
Dzisiaj Fire gra u siebie z Toronto ale nie wiadomo czy Franek zagra bo ponoc ma drobna kontuzje prawdo uda.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 lip 2008, 15:46

Klub New England Revolution z amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer pokonal 1:0 (0:0) mistrza Meksyku Santos Laguna w pierwszym meczu grupowym rozgrywek SuperLiga 2008.
Spotkanie rozegrane wczoraj na Gillette Stadium w Foxboro bylo pierwszym meczem grupy B.Jedyna bramke zdobyl Kheli Dube w 70 minucie.W drugim pojedynku CD Chivas USA ulegl na swoim obiekcie The Home Depot Center 1:2 (1:2) meksykanskiej druzynie Pachuca.Turniej SuperLiga jest rozgrywany pomiedzy 4 najlepszymi zespolami z Meksyku oraz amerykanskiej MLS.

New England Revolution - Santos Laguna 1:0 (0:0)

NE - Kheli Dube 70

Club Santos Laguna - Oswaldo Sanchez, Ivan Estrada, Rafael Figueroa, Fernando Ortiz, Osmar Mares (Christian Benitez 72), Fernando Arce (Jorge Barrera 77), Juan Pablo Rodriguez, Francisco Torres, Matias Vuoso, Edgar Castillo (Gregorio Torres 69), Oribe Peralta (Johnnie Lopez 51).

New England Revolution - Matt Reis, Chris Albright, Jay Heaps, Michael Parkhurst, Amaechi Igwe (Pat Phelan 64), Kenny Mansally (Khano Smith 58), Shalrie Joseph, Jeff Larentowicz, Sainey Nyassi (Wells Thompson 90), Kheli Dube, Steve Ralston.

CD Chivas USA - Pachuca 1:2 (1:2)

CHV - Ante Razov 16
PAC - Bruno Marioni 23
PAC - Gabriel Caballero 42

Pachuca - Miguel Calero, Leobardo Lopez, Julio Manzur, Bruno Marioni (Christian Correa 69), Fausto Pinto, Damian Alvarez (Luis Montes 85), Paul Aguilar, Jaime Correa, Gerardo Rodriguez, Gabriel Caballero (Jose Torres 69), Christian Gimenez (Juan Carlos Rojas 80).

Chivas USA - Lance Parker, Bobby Burling (Jim Curtin 61), Claudio Suarez, Carey Talley (Kraig Chiles 83), Jonathan Bornstein, Sacha Kljestan, Jesse Marsch (Daniel Paladini 61), Paulo Nagamura, Francisco Mendoza, Ante Razov (Anthony Hamilton 69), Atiba Harris.

Tabela grupy B

1. New England Revolution 3pkt 1-0
2. Pachuca 3pkt 2-1
3. Chivas USA 0pkt 0 1-2
4. Santos Laguna 0pkt 0-1

W grupie A w sobotnich spotkaniach Houston Dynamo wygralo az 4:0 (3:0) z Atlante a DC United Waszyngton przegral u siebie 1:2 (0:1) z CD Guadalajara.

Tabela grupy A

1. Houston Dynamo 3pkt 4-0
2. Guadalajara 3pkt 2-1
3. D.C. United 0pkt 1-2
4. Atlante 0pkt 0-4

http://superliga2008.com/

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 16 lip 2008, 13:31

MLSoccer wczoraj już tak dobrze nie szło klubom MLS. Atlante podniosło się po wysokiej porażce 0:4 z Houston Dynamo i ograło 3:2 D.C. United. Natomiast Chivas Guadalajara pokonała 1:0 wspomniane wczesniej Houston Dynamo.

Odnoszę wrażenie, że w tym roku kluby meksykańskie poważniej potraktowały te rozgrywki :) Na marginesie wszyscy mogą je śledzić w necie i nawet skróty oglądać dzięki oficjalnej stronce. http://superliga2008.com/schedule/

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 lip 2008, 14:36

assurbanipal pisze:MLSoccer wczoraj już tak dobrze nie szło klubom MLS. Atlante podniosło się po wysokiej porażce 0:4 z Houston Dynamo i ograło 3:2 D.C. United. Natomiast Chivas Guadalajara pokonała 1:0 wspomniane wczesniej Houston Dynamo.

Odnoszę wrażenie, że w tym roku kluby meksykańskie poważniej potraktowały te rozgrywki :) Na marginesie wszyscy mogą je śledzić w necie i nawet skróty oglądać dzięki oficjalnej stronce. http://superliga2008.com/schedule/
Tak wydaje sie ze Meksykanie lepiej sie przygotowali do turnieju ale maja i tak wyraznie szersze sklady niz kluby z MLS.Wczorajsze mecze pokazaly praktycznie to samo co wczesniej DC United jest w przecietnej formie i gralo tak samo malo skutecznie jak w pierwszym prezgranym meczu z Guadalajara a Atlante potrafi grac.Pierwszy mecz 0:4 dla Houston, w ktorym przegrali po 2 golu przestali chyba wierzyc w jakis sukces ale 4 bramki roznicy nie odnioslo sie na roznice w grze.
Mecz Houston Dynamo z CD Guadalaja mogl ulozyc sie i w wygrana gospodarzy bo mieli sytuacje ale ze skutecznioscia bylo juz gorzej.Dzisiaj gra druga grupa i rowniez powinno byc ciekawie ale poczekalbym na polfinaly bo i tak uwazam ze z grupy wyjdzie jeden zespol meksykanski i jeden z USA.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 17 lip 2008, 14:08

No i wczoraj górą kluby MLS. Pierwszego meczu nie oglądałem, ale musiał być bardzo dramatyczny skoro dopiero w doliczony czasie gry (97 min) New England Revolution strzelił zwycięską bramkę Pachuce.

Natomiast oglądałem zwycięski mecz Chivas z Santosem. Jak dla mnie sędzia wypaczył wynik nieuznając wyrównującej bramki dla Meksykanów. gdzie on tam widział spalonego? Choć trzeba przyznać, że Chivas prezentowała, jak dla mnie dojrzalszy futbol.

Na koniec małe spostrzeżenie. Naprawdę bardzo fajnie ogląda się te rozgrywki. Wart wstać o 4 i włączyć sobie na oficjalnej stream :D
Ostatnio zmieniony 18 lip 2008, 11:05 przez assurbanipal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 lip 2008, 15:52

assurbanipal pisze: Natomiast oglądałem zwycięski mecz Chivas z Santosem. Jak dla mnie sędzia wypatrzył wynik nieuznając wyrównującej bramki dla Meksykanów. gdzie on tam widział spalonego? Choć trzeba przyznać, że Chivas prezentowała, jak dla mnie dojrzalszy futbol.
Wypaczył chyba, a nie wypatrzył :lol:

Zresztą nvm. MLSoccer mam nadzieję, że Ty będziesz wiedział. Jak skonstruowany jest ten kontrakt Beckhama ? Bo z tego co się orientuję miał on być najlepiej opłacanym zawodnikiem na świecie... a tym czasem wszędzie gdzie czytam to zarabia on niby niewiele. Może jest tak, że on dopiero jak wypełni kontrakt to dostanie coś extra ? :D

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 17 lip 2008, 22:49

Sammyy pisze:
assurbanipal pisze: Natomiast oglądałem zwycięski mecz Chivas z Santosem. Jak dla mnie sędzia wypatrzył wynik nieuznając wyrównującej bramki dla Meksykanów. gdzie on tam widział spalonego? Choć trzeba przyznać, że Chivas prezentowała, jak dla mnie dojrzalszy futbol.
Wypaczył chyba, a nie wypatrzył :lol:

Zresztą nvm. MLSoccer mam nadzieję, że Ty będziesz wiedział. Jak skonstruowany jest ten kontrakt Beckhama ? Bo z tego co się orientuję miał on być najlepiej opłacanym zawodnikiem na świecie... a tym czasem wszędzie gdzie czytam to zarabia on niby niewiele. Może jest tak, że on dopiero jak wypełni kontrakt to dostanie coś extra ? :D
Beckham dostaje rocznie 6,5 mln dolarow z klubu Los Angeles Galaxy ale ma tez duza czesc kasy ze sprzedanych koszulek ze swoim nazwiskiem oraz pewien procent ze sprzedanych biletow Galaxy.reszte kasy dostaje z reklam czego total na rok wychodzi ok. 50 mln dolarow czyli najwiecej na swiecie zarabia jako pilkarz.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 18 lip 2008, 11:11

I znowu zafundowałem sobie nockę z piłką w amerykańskim wydaniu. Coraz bardziej mi się ona podoba. Może nie stoi na jakimś megawysokim poziomie, ale jest zawsze ciekawie i emocjonująco. Wczoraj Kansas City Wizards zremisował z Columbus Crew 3:3. W tym ostatnim błyszczał Barros Schelotto, który strzelił fajną bramkę z wolnego oraz asystował przy kolejnej bramce. Sytuacja również zmieniała się jak w kalejdoskopie od 2:0 dla Kanzas do 2:3 i w końcu remi.

Sammyy a ty nie bądź taki drobiazgowy. Jak się szybko pisze to i nie takie babole klawiatura przyjmuje :D W Miodka nie musisz się bawić, bo ten i owszem uczony, ale w potrafi zachować się jak prostak. Miałem okazję jechać z nim w jednym przedziale i widzieć jak dyskretnie zajadał się ....."kozami" z nosa :P

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 lip 2008, 11:40

MLSoccer pisze: Beckham dostaje rocznie 6,5 mln dolarow z klubu Los Angeles Galaxy ale ma tez duza czesc kasy ze sprzedanych koszulek ze swoim nazwiskiem oraz pewien procent ze sprzedanych biletow Galaxy.reszte kasy dostaje z reklam czego total na rok wychodzi ok. 50 mln dolarow czyli najwiecej na swiecie zarabia jako pilkarz.
No właśnie też o tych ~50 mln. słyszałem z tym, że gdzie czytałem jakieś newsy o najlepiej zarabiających to go nigdy w czołówce nie było. Teraz wiem czemu ;) Thx.
assurbanipal pisze:Sammyy a ty nie bądź taki drobiazgowy. Jak się szybko pisze to i nie takie babole klawiatura przyjmuje Very Happy W Miodka nie musisz się bawić, bo ten i owszem uczony, ale w potrafi zachować się jak prostak. Miałem okazję jechać z nim w jednym przedziale i widzieć jak dyskretnie zajadał się ....."kozami" z nosa Razz
Wiesz, ja mam taką wadę. Jak coś wydaje się dla mnie dziwne/głupie bądź ktoś popełni jakiś błąd etc. to nie umiem się powstrzymać od skomentowania :P

EOT

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 28 lip 2008, 14:06

W niedzielnym meczu amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer klub FC Dallas wygral u siebie az 4:0 (3:0) z Los Angeles Galaxy.
"Galacticos" z Beckhamem w skladzie nie mieli wiekszych szans przeciwko zespolowi z Teksasu i po pierwszej polowie przegrywali juz 3:0.Dwa gole dla Dallas zdobyl Kenny Cooper.
Sklady z tego spotkania:

FC Dallas - Los Angeles Galaxy 4:0 (3:0)

DAL - Kenny Cooper 15
DAL - Kenny Cooper 17
DAL - Dominic Oduro 36
DAL - Abe Thompson 89

Los Angeles Galaxy - Steve Cronin, Chris Klein, Eduardo Dominguez, Greg Vanney (Alan Gordon 80), Ante Jazic, David Beckham, Alvaro Pires (Sean Franklin 46), Peter Vagenas, Edson Buddle, Landon Donovan, Carlos Ruiz.

FC Dallas - Dario Sala, Drew Moor, Duilio Davino, Aaron Pitchkolan, Adrian Serioux, Andre Rocha (Michael Dello-Russo 66), Eric Avila, Pablo Ricchetti, Arturo Alvarez (Chase Wileman 75), Kenny Cooper, Dominic Oduro (Abe Thompson 72).

W innych meczach ostatniej kolejki w MLS:

San Jose Earthquakes - New York Red Bulls 1:1 (1:1)

Kansas City Wizards - Chicago Fire 0:0

Colorado Rapids - Columbus Crew 0:2 (0:1)

http://web.mlsnet.com/mls/schedule/

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 lip 2008, 14:48

Klub Houston Dynamo aktualny mistrz amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer awansowal do finalu rozgrywek SuperLiga 2008.[/b]

Teksanczycy pokonali wczoraj na Robertson Stadium w Houston 2:0 (0:0) meksykanski zespol Pachuca.W finale Dynamo zagra z New England Revolution lub Atlante FC.Strzelcy bramek oraz sklady obu zespolow:

Houston Dynamo - Pachuca 2:0 (0:0)

HOU - Bobby Boswell 77
HOU - Corey Ashe 87

Pachuca - Miguel Calero, Carlos Rodriguez (Luis Montes 70), Leobardo Lopez, Julio Manzur, Juan Rojas, Fausto Pinto, Damian Alvarez, Gabriel Caballero (Paul Aguilar 72), Jaime Correa, Jose Torres (Jose Maria Cardenas 83), Bruno Marioni.

Houston Dynamo - Pat Onstad, Craig Waibel, Bobby Boswell, Wade Barrett, Brian Mullan, Ricardo Clark, Brad Davis (Corey Ashe 62), Geoff Cameron, Brian Ching, Dwayne De Rosario (Chris Wondolowski 92), Nate Jaqua (Kei Kamara 68).

http://www.superliga2008.com/

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 30 lip 2008, 15:03

wie ktoś jaki był wynik, jeśli był taki mecz, gwiazdy mls z chelsea ?

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 lip 2008, 15:22

rbortniczuk pisze:wie ktoś jaki był wynik, jeśli był taki mecz, gwiazdy mls z chelsea ?
Takie spotkanie juz sie odbylo w 2006 roku i MLS All-Stars wygrali z Chelsea FC 1:0 (0:0).

MLS All-Stars - Chelsea 1:0 (0:0)
Sierpien 05, 2006 stadion Toyota Park

MLS - Dwayne De Rosario 70

CHL - Carlo Cudicini (Hilario 64), Geremi Njitap, Paulo Ferreira (Ricardo Carvalho 46), John Terry, Wayne Bridge (Lassana Diarra 46), Michael Essien, Michael Ballack (John Obi Mikel 46), Frank Lampard, Shaun Wright-Phillips (Joe Cole 46) (Jimmy Smith 52), Didier Drogba (Salomon Kalou 46), Andriy Shevchenko (Arjen Robben 46).

MLS All-Stars - Troy Perkins (Joe Cannon 46), Bobby Boswell, Facundo Erpen, Jimmy Conrad (Eddie Robinson 46), Chris Albright (Ronnie O'Brien 46), Dwayne De Rosario, Christian Gomez (Freddy Adu 46), Richard Mulrooney (Ricardo Clark 46), Joshua Gros, Brian Ching (Nate Jaqua 46), Jaime Moreno (Alecko Eskandarian 46).

http://web.mlsnet.com/mls/events/all_st ... /index.jsp

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 22 sie 2008, 15:18

Maurice Edu amerykanski pomocnik z klubu Toronto FC w Major League Soccer zostal oficjalnie zawodnikiem szkockiego Glasgow Rangers.
22-letni reprezentant Stanow Zjednoczonych oraz kadry olimpijskiej otrzymal dzisiaj pozwolenie na prace i jego transfer na wyspy stal sie faktem.Suma transferu wyniosla 5 mln dolarow.Edu to wielka nadzieja reprezentacji USA w pomocy przed nadchodzacymi eliminacjami do MS oraz samym turniejem w RPA, na ktory Amerykanie powinni sie bez wiekszego problemu zakwalifikowac.

http://www.rangers.premiumtv.co.uk/page ... 07,00.html

Klub Los Angeles Galaxy, w ktorym wystepuje reprezentant Anglii David Beckham przegral 0:1 (0:0) na swoim boisku mecz ligowy z Chicago Fire.
"Galacticos" pod wodza nowego trenera Bruce'a Areny po raz kolejny przegrali na The Home Depot Center.Gospodarze wystapili bez Beckhama oraz Landona Donovana, ktorzy grali dzien wczesniej w meczach reprezentacji.Jedynego gola zdobyl w drugiej polowie John Thorrington.Sklady z tego spotkania:

Los Angeles Galaxy - Chicago Fire 0:1 (0:0)

CHI - John Thorrington 65

Chicago Fire - Jon Busch, Brandon Prideaux, Wilman Conde, Bakary Soumare, Diego Gutierrez, John Thorrington, Logan Pause, Stephen King (Andy Herron 63), Patrick Nyarko (Justin Mapp 22), Chris Rolfe (Dasan Robinson 90), Brian McBride.

Los Angeles Galaxy - Steve Cronin, Sean Franklin, Troy Roberts, Greg Vanney, Ante Jazic, Chris Klein, Alvaro Pires (Josh Tudela 50), Peter Vagenas, Ely Allen (Mike Randolph 67), Edson Buddle, Alan Gordon (Israel Sesay 86).

http://web.mlsnet.com/news/mls_news.jsp ... &fext=.jsp

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Re: Major League Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 wrz 2008, 18:24

A co się dzieje z Tomkiem Frankowskim ? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”