1. Bundesliga (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2294
Kibicuję: AC Milan

Re: Bundesliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 maja 2014, 17:34

Jeszcze kilka rozstrzygnięć czeka nas w ostatniej kolejce.

Ostatnie drużyny ligi solidarnie przegrały u siebie spotkania co też powoduje, że w ostatniej kolejce będzie się wszystko decydować, wszystkie drużny grają na wyjeździe przy czym najtrudniej wygląda zadanie Norymbergi, która zagra z Schalke, HSV w Moguncji z Mainz, które musi bronić lokaty dającej miejsce w pucharach, a walczy o nie też Augsburg.Eintracht Braunschweig pojedzie do Hoffenheim.

W dodatku trwa walka o miejsca 4-6 - na szczęście Bayer utrzymał przewagę na Wolfsburgiem i będzie mieć wszystko w swoich rękach w ostatnim starciu u siebie z Werderem.Bezpośrednio o miejsce 5 zagrają Wolfsburg z Gladbach.

Ciężko wyrokować kto spadnie, realnym scenariuszem są porażki wszystkich ekip z dołu tabeli bo są tak mizerne, że nawet u siebie nie potrafią wygrać mając nóż na gardle.Oby HSV nie spadło, oraz żeby Wolfsburg przegrał.

Blado strzelcy BL wyglądają, tylko 18 goli na kolejkę przed końcem, zdarzały się lata kiedy Hunter dobijał do 30 goli.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 maja 2014, 23:44

Niesamowicie zapowiada się ostatnia kolejka 2013/14, która zostanie rozegrana w tę sobotę.

O Ligę Mistrzów wciąż walczą formalnie trzy zespoły. Bayer Leverkusen jest najbliżej sukcesu, bo zagra z Werderem, zespołem który gra już o pietruszkę. Na piętach drużyny z Leverkusen depcze Wolfsburg. Co ciekawe "Wilki" rozegrają mecz z... szóstym zespołem ligi, który także chciałbym zagrać w kwalifikacjach do Champions League, choć szanse ma najmniejsze. By Borussia M'Gladbach zagrała w LM, Bayer musiałby wysoko przegrać na BayArenie, a oni sami musieliby wygrać w Wolfsburgu.

Ciekawiej będzie w walce o spadek. Trzy ostatnie drużyny dzielą dwa punkty, a walczą o baraże. HSV, które aktualnie zajmuję tę pozycję dającą baraże, zagra z Mainz, które walczy o Ligę Europy(?). I tutaj znak zapytania, bo w finale Pucharu Niemiec grają Borussia Dortmund i Bayern Monachium, czyli dwie pierwsze drużyny ligi, w takim razie do Ligi Europy powinna awansować siódma drużyna? Jeśli tak to tym ciekawiej, bo na ósmej pozycji jest Augsburg, które traci tylko punkt, a zagra z Frankfurtem, które nie walczy o nic. Powracając do walki na dole tabeli. Przedostatnia Norymberga rozegra trudne spotkanie w Gelsenkirchen, bardzo wątpię w ich sukces, bo Schalke zwycięstwem chciałoby przypieczętować trzecie miejsce. Tak więc to oni wydają mi się pewnymi kandydatami do spadku. Na porażkę Hamburczyków najbardziej liczy Eintracht Brunszwik, czyli beniaminek kończącego się sezonu. Tracą do nich tylko dwa punkty, a być może ostatni ich mecz w ciągu najbliższych miesięcy w najwyższej klasie rozgrywkowej w Niemczech stoczą z Hoffenheim, które jest bezpieczne i o nic już nie podejmuje rękawic.

Awatar użytkownika
Szymon Fras
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 07 maja 2014, 15:00

Trzymam kciuki za HSV, aby utrzymało się po barażach.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 10 maja 2014, 13:32

Mam nadzieję, że Brunszwik wygra z niewalczącym już o nic Hoffenheim i zagra w barażach, HSV gra z Mainz, które ciągle jest niepewne gry w LE więc czeka ich ciężki mecz, a Nurnberg z Schalke nie daje za wielkich szans.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 maja 2014, 13:52

Carbon ładnie wszystko opisał. Ależ ta BL byłaby fascynująca gdyby nie Bayern :lol: (mam na myśli 2 ostatnie sezony). Walka o niemal każdą pozycję do ostatniej kolejki.

HSV jest nędzne. Ekipa z takim potencjałem, takimi kibicami, stadionem, renomą, historią. Toć to powinna być 3 siła po FCB i BVB a nie jakaś popelina. Jest mi obojętne czy się utrzymają czy nie. Nie mam nic przeciwko nim, ale są jakieś granice przyzwoitości. Swoją drogą ich spadek i kiblowanie w 2 BL otwiera szansę na kolejny rekord dla Bayernu :boruta: Ilośc sezonów spędzonych w 1 BL.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 maja 2014, 16:24

Ależ się De Bruyne rozegrał w tym VFL. Fajnie, szkoda było gościa na ławce.

A jak myślisz Ebi - oszukali Bayern na karnego?

Nie wiem, myślę, że tak. Pewnie strzelałby Mandzu, ale życzę tej korony Lewemu :wink:

To jeszcze pytanie do Ebiego - czemu taka bieda na forum na finiszu lig europejskich? Bo [ch**] nie ma reklamy, zero postępów na forum, najprotsze propozycje zmian nie są spełniane i gdzieś zaniedbano "marketing". Kisić się trzeba we własnym sosie aż do naturalnej śmierci pilka.pl.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 maja 2014, 16:40

Ebi pisze:Ależ się De Bruyne rozegrał w tym VFL. Fajnie, szkoda było gościa na ławce.

A jak myślisz Ebi - oszukali Bayern na karnego?

Nie wiem, myślę, że tak. Pewnie strzelałby Mandzu, ale życzę tej korony Lewemu :wink:

To jeszcze pytanie do Ebiego - czemu taka bieda na forum na finiszu lig europejskich? Bo [ch**] nie ma reklamy, zero postępów na forum, najprotsze propozycje zmian nie są spełniane i gdzieś zaniedbano "marketing". Kisić się trzeba we własnym sosie aż do naturalnej śmierci pilka.pl.
w piłkę było, żaden karny.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 maja 2014, 16:54

Miałem na myśli zagranie ręką po nożycach Chorwata.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 maja 2014, 16:54

No to Lewandowski królem strzelców - Mandzukic zmieniony przez Pizzaro.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 10 maja 2014, 17:35

raf2 pisze:Mam nadzieję, że Brunszwik wygra z niewalczącym już o nic Hoffenheim i zagra w barażach, HSV gra z Mainz, które ciągle jest niepewne gry w LE więc czeka ich ciężki mecz, a Nurnberg z Schalke nie daje za wielkich szans.
cały mój misterny plan w pizdu... i na dodatek Wolfsburg nie awansował do el. LM :x Jedyne pocieszenie, że Lewy zdobył tego króla strzelców bądź co bądź w jednej z 3 najlepszych lig świata

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 maja 2014, 18:00

Dziwna ta ostatnia kokejka była - kto miał wygrać, to wygrał, kto miał przegrać, to przegrał... ;)
Najlepsze jest to, że HSV i tak przegrało, ale zagra w barażach, które mam nadzieję wygra.
Za Brunszwikiem tęsknić nie będę, za Nurnberg już bardziej, ale pocieszam się tym, że Koln wraca do Bundesligi oraz mam wielką nadzieję, że Paderborn. ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 maja 2014, 18:13

Ale Lewy przypierdolił:

Nie wiedziałem, że tak potrafi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 maja 2014, 14:31

Ebi, skoro już tak sobie dyskutujemy to nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale Bayer o 1 punkt wyprzedził VFL na finiszu ligi. Czwarte miejsce, LM, fajno. Czy aby na pewno? Pamiętacie zwycięską bramkę widmo Kiesslinga z Hoffenheim? Dziękuję, dobranoc. Ot takie wałki odchodzą :lol: Gdyby nie to słynne trafienie Wolfsburg cieszyłby się z LM.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 14:44 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 11 maja 2014, 14:41

Daj spokój przecież Wolsfburg pewnie też zdobył nie jedną bramkę po błędzie sędziego

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 maja 2014, 14:44

Carbon, skoro chcesz nabić posta, to nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale Ebi się jebnął? Tak, tak, bo Bayern wyprzedził VFL, ale o 30 punktów. Trochę dziwne nieprawdaż, Carb?

Ebi pisze:Pamiętacie zwycięską bramkę widmo Kiesslinga z Hoffenheim? Dziękuję, dobranoc.
W sumie racja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”