Góry - Strona 18

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 28 sty 2018, 13:44

Dobrze, że choćby taki Jerzy Kukuczka śmigał zawsze z wykupionym ubezpieczeniem i nigdy stylem alpejskim. Co nie Carbon?

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 28 sty 2018, 13:49

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 sty 2018, 13:52

Chora baba. Dobrze ja Baranowska podsumowała

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2018, 13:53

Bassu pisze:Szkoda tylko, że moderatorzy dopuszczają go do głosu. Wiele cennych głosów w temacie, a te kretynizmy nie mieszczą się w głowie.
To wrzuc go na ignora a nie nawolujesz modow do cenzury. Carbon wyrazil swoje zdanie kontrowersyjne mniej lub bardziej to fakt ale mial pelne prawo do tego.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 sty 2018, 13:58

Tak jak pisali wyżej, scenariusz na film już się pisze...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2830
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 sty 2018, 14:08

Sorry ale bycie kontrowersyjnym w takim temacie jest bardzo niesmaczne i dalece niestosowne.
Ale cóż. Jak się chce blysnąć i zaistnieć to żaden temat nie jest zły ...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6366
Kibicuję: 4rsenal

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 28 sty 2018, 14:10

Moim zdaniem cała ta otoczka w okół sprawy to są himalaje hipokryzji. I Ci wszyscy co chcą kręcić z tego film czy oburzają się o mema w zwale osiągają podobny poziom abstrakcji co sam Carbon.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 28 sty 2018, 14:12

Chlopaczek pisze:
Bassu pisze:Szkoda tylko, że moderatorzy dopuszczają go do głosu. Wiele cennych głosów w temacie, a te kretynizmy nie mieszczą się w głowie.
To wrzuc go na ignora a nie nawolujesz modow do cenzury. Carbon wyrazil swoje zdanie kontrowersyjne mniej lub bardziej to fakt ale mial pelne prawo do tego.
To nie jest kwestia własnego zdania, tylko powielania bzdur i braku szacunku dla drugiego człowieka. To, że żyjemy w dobie internetu, łatwego dostępu do wyrażania opinii (mniej lub bardziej trafnych, ewentualnie kompletnie chybionych), nie znaczy, że można sobie klepać co ślina na język przyniesie, bo gdzieś jednak są pewne granice dobrego wychowania, choćby. Normalnie taki gagatek, jak Carbon, w realu, głosząc swoje opinie wśród znajomych, zostałby wyobcowany przynajmniej z powodu braku empatii dla drugiego człowieka, której notabene nie posiada ze względu na nikłe doświadczenia życiowe. Ale wszystko to kwestia czasu, może on sobie klepać głupoty, jednak to kiedyś do niego wróci. Jak znam życie, wróci to do niego ze zdwojoną siłą i tak oberwie od życia po dupsku, że nie będzie sobie w stanie sam poradzić z najprostszymi czynnościami. Czego mu oczywiście nie życzę, ale los jest nieubłagany.

Wrzucanie go na ignore równa się dla mnie z dawaniem przyzwolenia na takie zachowanie. Ja sobie tego nie życzę, bo jestem w stanie sobie wyobrazić, co czuje rodzina osoby, która gdzieś tam umiera w samotności. Z szacunku do rodziny można się powstrzymać od głupich komentarzy. Z powodu braku wiedzy w jakimś temacie, też, no chyba, że tę wiedzę pogłębi, czego jednak po nim nie widać.

Równie dobrze można sobie wyobrazić sytuację, w której ktoś z naszego forumowego grona jest członkiem rodziny takiej umierającej osoby. Czy w takiej sytuacji mielibyśmy dawać przyzwolenie na takie "opinie"? To wszystko zmierza w tę stronę. Zaczyna się od naśmiewania się przez internet. Póżniej wpadasz na takiego gimbusa na ulicy, w tramwaju, dostajesz lepę na dziąsło, albo kosę nożem i nikt nie reaguje, bo wszyscy wrzucili go na "ignore".

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 28 sty 2018, 14:19

Revol wylądowała w Islamabadzie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2018, 14:24

sickstick pisze: Moim zdaniem cała ta otoczka w okół sprawy to są himalaje hipokryzji. I Ci wszyscy co chcą kręcić z tego film czy oburzają się o mema w zwale osiągają podobny poziom abstrakcji co sam Carbon.
Biorąc pod uwagę samą postać Bieleckiego, masz skojarzenie co do scenariusza filmowego.

Broad Peak - rozpieprzenie gościa na strzępy w opinii publicznej. Wydawane są książki, prowadzone jest postępowanie (niemal jawne) przeciwko niemu.
Parę lat później odpada ze skały podczas wejścia na Nanga Parbat. Leci 80 metrów. Musi zakończyć wyprawę.
Teraz szykuje się do zdobycia K2, ale wyrusza z 3 innymi członkami ekipy, by pomóc innym osobom (to o co go potępiono po Broad Peak) właśnie na Nanga Parbat. I z Urubko robią jakiś kosmiczny wynik ratując Francuzkę.

W mojej ocenie nie ma tu żadnej hipokryzji.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 28 sty 2018, 14:32

ubek pisze: Dobrze, że choćby taki Jerzy Kukuczka śmigał zawsze z wykupionym ubezpieczeniem i nigdy stylem alpejskim. Co nie Carbon?
Ale co mnie obchodzi Kukuczka, który zginął zanim ja się narodziłem? Ba!, zginął, zanim narodziła się większa część tego forum.

Albo dyskutujmy normalnie, albo w ogóle - ja skomentowałem ten jeden właśnie przypadek. Poprzednie wyprawy - czy nawet obecne - mnie nie obchodzą tak długo, jak w ostatniej chwili przypomną sobie na górze, że w sumie to nie przygotowali się tak jak trzeba i fajnie by było, jakby państwo pomogło. Rząd pokazał dobrą wolę i wyciągnął rękę do swojego obywatela, a nawet do obywatelki innego kraju, która mu towarzyszyła. Czwórka Polaków zachowała się bohatersko i jak gdyby nigdy nic wyruszyła w ekstremalną drogę, by chociaż próbować uratować tego, kogo się da. Ale to tyle.
Wymieniłem argumenty, na które nikt nie potrafi odpowiedzieć. Jedyne co dostałem w odpowiedzi to zaczepki i próby wywarcia wpływu na moderatorów. Ja kulturalnie, oponenci z pięściami i obrazami. Najlepsze jest to, że wyraźnie zaznaczyłem, że życzę wszystkim wspinaczom powodzenia, ale przy okazji wypunktowałem, że Polak szczególnie, znalazł się w takiej sytuacji z własnej woli, dobrze wiedział, w co się pakuje. Niektórzy nie potrafią sobie tego przyswoić. Jak ktoś wchodzi w klapkach na Giewont to jest jeden wielki krzyk i najchętniej by wszyscy eksperci ukrzyżowali tych, którzy tak postanowili wejść. Jak w dużo, duuuużo gorszych warunkach ktoś z nieprzymuszonej woli wchodzi w najgorszych warunkach, to nagle nie wolno nic o tym pisać, ani jednego złego słowa, bo jak tak można, bohater narodowy! Jedni rzucają sobie kłody pod nogi wchodząc w klapkach, inni nie biorą tlenu. Tak to widzę. I jedni, i drudzy robią głupotę i ryzykują.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 sty 2018, 14:35

Nie moge sie z Toba zgodzic ubek.
Carbon nikogo nie obrazil. Wyrazil kontrowersyjna opinie w kwestii finansowej co bylo nie na miejscu gdy czlowiek tam walczyl o zycie. Mimo wszystko mial prawo przedstawic swoj punkt widzenia spojrzec na sprawe akurat od tej strony a nawet zartowac sobie z niej w Zwale.

Zrobila sie troche taka podniosla atomsfera zwiazana z wyczynem Bieleckiego i cala ta heroiczna akcja i na jej fali niektorzy daja sie poniesc jedynemu poprawnemu nurtowi chcac kneblowac tych ktorzy poruszaja kwestie ktore najlepiej nalezaloby zostawic na pozniej gdy juz emocje opadna.

Najzwyczajniej w swiecie mi sie to nie podoba i jestem temu przeciwny.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 28 sty 2018, 14:38

Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie: czy oni nie wzięli tlenu bo chcieli być hardkorami, czy za ciężki jest?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sty 2018, 14:41

Keres pisze: Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na pytanie: czy oni nie wzięli tlenu bo chcieli być hardkorami, czy za ciężki jest?
Zdobywali stylem alpejskim, więc tlen był zbyt ciężki.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 28 sty 2018, 14:43

Ok, dziękuję. Jeszcze tylko przeczytam co to styl alpejski i będę znaffcą. :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”