Manchester United (zbiorczy) - Strona 171

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 28 gru 2005, 17:19

Manumef pisze:FAbio Capello chciałby kiedyś poprowadzić Manchester United, a Paul Le Guen odrzucił propozycję przyjęcia posady trenera PSG. Natomiast Hiddinkowi po seonie kończy się kontrakt z PSV. Czy któryś z nich zasiądzie na ławce trenerskiej United?
Hehehe..ale bym się śmiał, gdyby włodarze Manu spłatali wszytkim niedowiarkom takiego figla, że zostawiliby sir Alexa na jeszcze jeden sezon...ale czy przypadkiem nie byłby to strzał w stope.. :/ ja myśle, że najlepszym człowiekiem na tym miejscu byłby albo O'Neil, o którym już chyba wszyscy zapomnieli albo też niezwyciężony Holender Guus Hiddink, który ma ponoć taką zdolność, że: :arrow:
Piotr_zombie pisze: wszystko czego sie dotkinie zamienia sie w złoto
Jestem za tą wersją... Holender z krwi i kości 8)
Piotr_zombie pisze: Le Guen to chyba nie to czego nam potrzeba
Jakieś argumenty przeciwko jego kandydaturze, źle brzmiące nazwisko albo dzisiejsze zbyt niskie ciśnienie atmosferyczne?? :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 28 gru 2005, 17:28

z tym złotem to oczywiście przenośnia :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2005, 19:22

Jakieś argumenty przeciwko jego kandydaturze, źle brzmiące nazwisko albo dzisiejsze zbyt niskie ciśnienie atmosferyczne??
1.Jest francuzem i nie koniecznie moze odnalesc sie w angieslkiej pilce.Dodajac do tego ze nie jest doswiadczonym trenerem bylo by to ryzykowne posuniecie.
2.Dobrze mu szlo z Lyonem, ale fakt jest taki ze w lidze francuskiej nie ma odpowiednich rywali.W LM dobrze mu szlo bo mial silny zespol.Teraz widzimy ze z podobna jedenastka nawet Houlier radzi sobie tak dobrze jak Le Guen a moze nawet lepiej.Wiec nie wiem czy taki dobry z niego taktyk itp.
3.Bedzie faworyzowal francozow przy robieniu transferow a ja wole by grali Angicy.W koncu to Liga Angielska :P

Tak ogolnie to zmiana trenra jest ryzykowna, bo mozemy skonczyc jak Real tylko ze bez kasy na transfery.

Hehehe..ale bym się śmiał, gdyby włodarze Manu spłatali wszytkim niedowiarkom takiego figla, że zostawiliby sir Alexa na jeszcze jeden sezon...ale czy przypadkiem nie byłby to strzał w stope..
To jest wiecej niz mozliwe ze tak sie stanie.Jesli zajmiemy drugie miejsce w Premiership i wygramy jaki puchar(co jest jak najbardziej mozliwe) to pewnie Fergi zostanie.Zwalnianie go to duze ryzyko dla Glazerow.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 28 gru 2005, 19:39

John Travolta pisze:1.Jest francuzem i nie koniecznie moze odnalesc sie w angieslkiej pilce.Dodajac do tego ze nie jest doswiadczonym trenerem bylo by to ryzykowne posuniecie.
2.Dobrze mu szlo z Lyonem, ale fakt jest taki ze w lidze francuskiej nie ma odpowiednich rywali.W LM dobrze mu szlo bo mial silny zespol.Teraz widzimy ze z podobna jedenastka nawet Heulier radzi sobie tak dobrze jak Le Guen a moze nawet lepiej.Wiec nie wiem czy taki dobry z niego taktyk itp.
3.Bedzie faworyzowal francozow przy robieniu transferow a ja wole by grali Angicy.W koncu to Liga Angielska
A na domiar złego sędzia, w każdym z tych przypadków sędzia był z Barcelony :P :lol: daj już spokój :lol:
Wszytkie Twoje "argumenty" są oparte albo na gdybaniach albo na domysłach albo na nieukrywanej antypatii wobec Francuzów....czy Ty masz jakieś kompleksy związane z tym narodem...niepotrzebnie...Le Guen chyba już pokazał swoimi dotychczasowymi dokonaniami, że nie jest jakimś beznadziejnym trenerem, a Houlier przejął tylko schede po nim...i dalej prowadzi Lyon ku zwycięstwom....prowadzi go na tym, co wcześniej zbudował Le Guen...
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 28 gru 2005, 19:42

John Travolta pisze:1.Jest francuzem i nie koniecznie moze odnalesc sie w angieslkiej pilce.Dodajac do tego ze nie jest doswiadczonym trenerem bylo by to ryzykowne posuniecie.
2.Dobrze mu szlo z Lyonem, ale fakt jest taki ze w lidze francuskiej nie ma odpowiednich rywali.W LM dobrze mu szlo bo mial silny zespol.Teraz widzimy ze z podobna jedenastka nawet Houlier radzi sobie tak dobrze jak Le Guen a moze nawet lepiej.Wiec nie wiem czy taki dobry z niego taktyk itp.
3.Bedzie faworyzowal francozow przy robieniu transferow a ja wole by grali Angicy.W koncu to Liga Angielska
Zgadzam sie w 110%
a tak na marginesie nie przepadam za francuzami :twisted:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 gru 2005, 22:08

A na domiar złego sędzia, w każdym z tych przypadków sędzia był z Barcelony daj już spokój
Wszytkie Twoje "argumenty" są oparte albo na gdybaniach albo na domysłach albo na nieukrywanej antypatii wobec Francuzów....czy Ty masz jakieś kompleksy związane z tym narodem...niepotrzebnie...Le Guen chyba już pokazał swoimi dotychczasowymi dokonaniami, że nie jest jakimś beznadziejnym trenerem, a Houlier przejął tylko schede po nim...i dalej prowadzi Lyon ku zwycięstwom....prowadzi go na tym, co wcześniej zbudował Le Guen...
Pozdrawiam...
Tak ale te gdybania sa dosc wazne, bo pokazuja prawdopodobienstow tego czy Le Guen sie u nas sprawdzi.Nie chodzi o to zeby wziac pierwsze lepsze dobre nazwisko ale ocenicz jakie ma szasnse sie sprawdzic.I dlatego np Guus czy Hitzfield maja wieksze szasne na przystosowanie sie bo maja doswiadczenie w wielu ligach i zespolach w przeciwienistwie do Le Guena.

Houlier przeja to co zrobil Le Guen.Masz racje, ale pokazal ze byle jaki trener moze poprowadzic tak druzyn do zwyciestwa.Jak przyjdzie powalczyc z kim wielkim to odpadnie.Le Guen odpadl z Hiddinkiem.

Wiem ze stworzyl swietny zespol, ale wg mnie ryzyko ze sie nie sprawdzi jest duze.Jak sie nie sprawdzi to bedziemy mieli znowu kupe kasy w plecy bo nowy trener bedzie tworzył zawsze jakis nowy kolektyw a to kosztuje.A my kasy nie mamy.
Real zwolnil jednego trenera i teraz film im sie rwie.Ratuje ich to ze maja kase.Nas to nie uratuje, bo jej nie mamy wiec jak juz zmieniac to naprawde ostroznie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 gru 2005, 11:15

Piotr_zombie pisze:
Manumef pisze:Carrick to defenswyny czy też ofensywny pomocnik?
defensywny przeciez juz pisalem :roll:

Też o to chodzi, że musze się przejść chyba do okulisty, bo jakoś nie widzę słowa defensywny w Twoim wykonaniu. (Środkowy nie znaczy DM!) :roll:
Piotr_zombie pisze:Capello wg mnie odpada bo gra zbyt defensywnie na United choc jest to trener najwyzszej klasy. Le Guen to chyba nie to czego nam potrzeba ale Hidding jest właśnie takim czlowiekiem ktory moglby odmienic wszystko na lepsze. Nie wiem czy zauwarzyliscie ale wszystko czego sie dotkinie zamienia sie w złoto :wink:
W moim przekonaniu Capello również nie byłby w stanie powtórzyć sukcesów Fergusona.
A co wiesz o Le Guenie? To świetny trener, który z Lyonu zrobił zespół kompletny, który teraz jest uważany za potęgę we Francji, a i w Europie już nikt nie lekceważy Francuzów. Fakt, to niedoświadczony coach, ale wydaje mi się, że poradziłby sobie bez problemu w United.
John Travolta pisze:3.Bedzie faworyzowal francozow przy robieniu transferow a ja wole by grali Angicy.W koncu to Liga Angielska :P
A jak zatrudnimy Hiddinka to United będzie kolonią holenderską... Takie gdybanie nie ma sensu. To, że LeGuen jest Francuzem nie znaczy, że będzie do klubu sprowadzał rodaków.
adekk pisze:albo O'Neil
Z wymienionych przez nas trenerów to on chyba zna najlepiej brytyjski futbol. Na pewno ktoś z trójki: LeGuen, Hiddink czy O'Neill są dla mnie faworytami do objęcia posady menadżera United.
adekk pisze:Hehehe..ale bym się śmiał, gdyby włodarze Manu spłatali wszytkim niedowiarkom takiego figla, że zostawiliby sir Alexa na jeszcze jeden sezon...ale czy przypadkiem nie byłby to strzał w stope..
To jest raczej maló prawdopodobne. Odpadnięcie z LM jest świetnym argumentem za tym, by po sezonie zwolnić Szkota. Jeżeli Puchar Anglii, jak również Carling Cup nie zostaną zdobyte przez ManU, to dla mnie przynajmniej będzie to wielka niespodzianka, jeśli Glazerowie nie zwolnią sir Alexa. Bo o mistrzostwie to możemy pomarzyć oczywiście z obecną formą. :arrow:

Bo jak widać nawet ze słabym Birmingham remisujemy :roll:
Dziwię się tylko dlaczego Fergie nie dał odpocząć któremuś z pary: Ruud, Rooney?! Saha wrócił po kontuzji i gra naprawdę dobrze. Ahh..

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 gru 2005, 11:50

A własnie

Oglądaliście mecz z BC? graliśmy tak słabo czy oni grali tak dobrze bo nie wyrobiłem się na meczyk a powtoreczka mi zwiała jak zajac z pola do nory przed lisem :(

Kto zawalil?

Czy po raz kolejny zabrakło jaj?!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 30 gru 2005, 12:47

MarcinGol pisze:A własnie

Oglądaliście mecz z BC? graliśmy tak słabo czy oni grali tak dobrze bo nie wyrobiłem się na meczyk a powtoreczka mi zwiała jak zajac z pola do nory przed lisem :(

Kto zawalil?

Czy po raz kolejny zabrakło jaj?!
Edwin popełnił błąd przy bramce Claphama, Ronaldo zagrał beznadziejnie w pierwszej połowie, trochę lepiej w drugiej. Najlepszym zawodnikiem wśród piłkarzy United był chyba Rooney, który w drugiej odsłonie ożywił grę ManU i strzelił bramkę.
W zasadzie nie ma czego żałować, bo mecz na niskim poziomie. Najbardziej interesującym momentem w tym spotkaniu był powrót na boisko Ole Gunnara Soalskjaera.

Łączonym z Manchesterem United Nigelem de Jongiem zainteresował się Betis Sevilla. Hiszpański klub dołączył do BVB i MU w wyścigu o tego uzdolnionego zawodnika Ajaxu i reprezentacji Holandii. W styczniu (już za 2 dni) zacznie się batalia o 21-letniego piłkarza.
Podobno Patrice Evra jest już bliski podpisania kontraktu z Czerwonymi Diabłami. 24-letni Francuz chciałby przenieść się do jakiegośinnego klubu.

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinGol » 30 gru 2005, 12:59

A widzial ktos w akcji tego serba?

Jak mu bylo? :?

ktos cos o nim wie blizej poza tym ze wymiata?

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 30 gru 2005, 13:12

Manumef pisze: Najbardziej interesującym momentem w tym spotkaniu był powrót na boisko Ole Gunnara Soalskjaera.
Jestem niezwykle ciekaw, co teraz będzie sobą reprezentował sobą "Zabójca o twarzy dziecka"....wg niego samego czuje się jak nowo narodzony...ale czy tak jest..czy piłkarz w takim wieku, po takiej kontuzji (kilkanaście miesięcy ;) ) będzie jeszcze jakimś wzmocnieniem dla drużyny z takimi ambicjami jaką jest Manu....jedną z nielicznych rzeczy, która przemawia za tym zawodnikiem jest jego mentalność...przed takimi przykładami powinno się czapki z głów, przez szacunek, zdejmować...prawdziwy fighter na boisku o iście snajperskim wyczuciu...no i samo to, że chciał wyjść z tej kontuzji..wielu by po prostu zakończyło swoje kariery, ale nie Ole...jestem pod wielkim wrażeniem jego powrotu..na pewno też włodarze powinni pamiętać, co też ten Norweg dla nich zrobił, chociaż jak wiadomo, czasy komuny gdzie można było coś uzyskać za zasługi już dawno poszły w zapomnienie, więc teraz każdy kibic powinnien trzmać kciuki za tego piłkarza, żeby się jakoś odnalazł i wrócił do dyspozycji sprzed kontuzji, już może nie do tej z najświetniejszych jego czasów, ale do takiej, która pozwalałaby mu się od czasu do czasu znaleźć w 11 Czerwonych Diabłów
BTW: gdy pisze wyrażenie "Czerwone Diabły" od razu przypomina mi się właśnie Ole..jest on sztandarowym przykładem takiego "diabła" w dobrym tego słowa znaczeniu...
Pozdrawiam i już zaczynam trzymać kciuki za Ole'go 8)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 31 gru 2005, 21:01

Jest kolejne zwyciestwo Manchesteru.Tym razem rywal był silnyBolton gra w tym roku naprawde dobrze.Do tej pory stracili tylko 14 bramek w sezonie.I mamy pierwsze derby na plus i to jeszcze jaki :D 4:1 po bramkach Sahy dwoch Ronaldo i samobujczej gracza Boltonu.
Mimo ze skład był okrojony poradzilismy sobie znakomicie.

Jak zobaczylem pomoc: Fletcher-O'Shea myslalem ze bedzie nie dobrze ale to byl naprawde dobry mecz, a Scholes Ruud i Park odpoczeli przed meczem z Arsenalem.

Cieszy ze Ronaldo wraca do formy, a to co robil dzis Roo to bylo mistrzostwo swiata.Fletcher pokazuje ze cos z niego bedzie bo grał juz ktorys raz z koleji bardzo dobrze.

Vidic juz praktycznie nalezy do United, jutro otwierane jest okno i bedzie prezentacja.Dla ciekawych kompilacja na jego temat:

http://s64.yousendit.com/d.aspx?id=3A42 ... E9EC4XP5QN

I pamietajmy jaki sylwester taki caly rok :D

Awatar użytkownika
Fred The Red
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fred The Red » 01 sty 2006, 18:31

Wydaje mi się ,ze w tym roku atmosfera zwiazana z tym meczem troche opadnie Nie ma już jak mowiłes Keano i Vieiry a notabene z pogromców Reyes'a pozostał tylko Gary Jednak w tym meczu UNITED bedą gryźć trawe i walczyć o wszystko. Może mecz nie będzie jakimś wspaniałym widowiskiem bo będzie to głownie gra Faul. WIERZĘ ! Że Rooney'owi nerwy za mocno nie popuszczą ! Jedną zółta moze dostać (za wysmiewanie sie z Piresa ale nic wiecej. Ok to zostawie już "gierki" meczowe i trza sie zajać obiema drużynami.

ARSENAL

Jak dotychczas największe rozczarowanie sezonu (jak dla kogo ) Bo uważani byli przecież jak zawsze obok nas i Chelsea za pretendenta do tytułu mistrzowskiego - a tą szansę juz stracili - Duże znaczenie miało odejście ich przywódcy Patrica do Juve a także "flegma" Henry'ego. Może myśli już o transferze do Barcelony Ale oni podejdą do tego meczu tak samo jak my. Skoncentrowani na 110% i z zamiarem rewanżu za zeszłoroczne uokorzenie

MAN UNITED

Czy my gramy w kratke ? Chyba nie ?! Głupie wpadki z drużynami z dołu tabeli ale z tymi najlepszymi gramy jak trzeba. Wczorajsze zwycięstwo podniosło znacznie morale drużyny i "Red Devils" wyjdą na Highbury aby wygrać kolejny mecz ,no i pogrążyć jeszcze bardziej "Kononierów"

Awatar użytkownika
Fred The Red
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fred The Red » 01 sty 2006, 18:31

Wydaje mi się ,ze w tym roku atmosfera zwiazana z tym meczem troche opadnie Nie ma już Keano i Vieiry a notabene z pogromców Reyes'a pozostał tylko Gary Jednak w tym meczu UNITED bedą gryźć trawe i walczyć o wszystko. Może mecz nie będzie jakimś wspaniałym widowiskiem bo będzie to głownie gra Faul. WIERZĘ ! Że Rooney'owi nerwy za mocno nie popuszczą ! Jedną zółta moze dostać (za wysmiewanie sie z Piresa ale nic wiecej. Ok to zostawie już "gierki" meczowe i trza sie zajać obiema drużynami.

ARSENAL

Jak dotychczas największe rozczarowanie sezonu (jak dla kogo :twisted: ) Bo uważani byli przecież jak zawsze obok nas i Chelsea za pretendenta do tytułu mistrzowskiego - a tą szansę juz stracili - Duże znaczenie miało odejście ich przywódcy Patrica do Juve a także "flegma" Henry'ego w tym sezonie. Może myśli już o transferze do Barcelony :!: :?: Ale oni podejdą do tego meczu tak samo jak MUFC Skoncentrowani na 110% i z zamiarem rewanżu za zeszłoroczne upokorzenie

MAN UNITED

Czy my gramy w kratke ? Tak ?! :? Głupie wpadki z drużynami z dołu tabeli ale z tymi najlepszymi gramy jak trzeba. Wczorajsze zwycięstwo podniosło znacznie morale drużyny i "Red Devils" wyjdą na Highbury aby wygrać kolejny mecz ,no i pogrążyć jeszcze bardziej "Kononierów" :wink:

Typuje 1-2 po bramkach Cristiano i Rio :!:

PS.

Prosze o usuniecie tego drugiego posta bo mi PC zamulił
Ostatnio zmieniony 01 sty 2006, 18:49 przez Fred The Red, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2006, 13:56

Fred The Red pisze:Może myśli już o transferze do Barcelony
ewentualne przeniesienie się Henry'ego na Camp Nou mogłoby nastąpić dopiero od nowego sezonu, Póki co Henry walczy dalej z Arsenalem w LM, gdzie mamy dużą szansę przejść Real - wiec sensu nie miałyby teraz przenosiny do Barcy, przecież niemógłby grać w tym sezonie w barwach Blaugrany. I jeśli sądzisz, ze już teraz Henry myśli o tym co wydarzy sie po sezonie [kiedy jesteśmy w środku sezonu] to jesteś w olbrzymim błedzie. Henry to profesjonalista - dla niego obecnie liczy się tylko Arsenal, jak się zakończy sezon - wtedy będize można mówić, ze myśli o swojej przyszłości. jak na raize - my możemy sobnei o tym myśleć, ale nie zawodnik.
Fred The Red pisze:Jak dotychczas największe rozczarowanie sezonu (jak dla kogo ) Bo uważani byli przecież jak zawsze obok nas i Chelsea za pretendenta do tytułu mistrzowskiego
po odejściu Vieiry, pewne było, że jak nie znajdziemy kogoś w jego miejsce to może być ciężko z młodymi zawodnikami walczyć jak równy z równym np. z Chelsea. Dziura w środku pola nie zostanie załatana młodym Cescem [chociaż wielki to talent] brak mu niezbędnego doświadczenia.
Fred The Red pisze:"Red Devils" wyjdą na Highbury aby wygrać kolejny mecz ,no i pogrążyć jeszcze bardziej "Kononierów"
To się jeszcze okaże

Zablokowany

Wróć do „Anglia”