tak, jeszcze pare takich meczy i moze go zwolniafieldy pisze:Paszti napisał:
..i LM nasza
ulżyło ci?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 26 sie 2006, 20:14
tak, jeszcze pare takich meczy i moze go zwolniafieldy pisze:Paszti napisał:
..i LM nasza
ulżyło ci?
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 20:54
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 21:02
na pewno się nastawiamy na LM, jendak Premierhip wcale nie zamierzamy "oddawać"RealFan pisze:Czyżby znowu się nastawiali na CL?
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 sie 2006, 21:11
RóżA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 26 sie 2006, 21:13
Clichy z pewnoscia moglby wniesc duzo do zespolu, Senderos IMO jest za slaby na pierwszy sklad, choc to duze oslabienie, jak na kadre ktora dysponuje Arsenal, Reyes i Ljungberg to bardzo powazne uchybienia w ekipie Ganersfieldy pisze:ależ on nie ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy, lista kontuzjowanych zawodników jest bardzo długa.
Clichy, Lauren, Diaby, Freddie, Reyes [Rosicky - do wczoraj też] Senderos,
Wiec jeśli tak powie, to co śmiesznego w tym będzie ? Przeciez to jest prawda. I ma to duze odbicie w wynikach drużyny.
no to niech dalej nimi gra i nie robi transferow, to bedzie mial takie wyniki jakie ma obecnie. prosze bardzo. tylko niech nie mowi, ze ma druzyne, ktora "spokojnie moze walczyc o mistrzostwo" i transfery "moga byc, ale nie musza". bo moze to na dzien dzisiejszy powiedziec tylko kompletny laik i dyletant, ewentualnie niepoprawny optymista. z tymi pilkarzami Arsenal wygra Premiership najszybciej za okolo 10 latfieldy pisze:Prawda - nie sa to piłkarze, którzy gwarantują sukcesy na dzień dzisiejszy, jednak jak widadomo, kilku ma kontuzję, 2 obrońców odeszło [lub odejdzie w najbliższej przyszłosci] Wiec Wenger gra tymi, których ma do dyspoycji na dzień dzisiejszy.
Nurni Flowenol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2006, 21:14
hmmm...to chyba dotyczyło tylko eliminacji do LMfieldy pisze:otwarte okienko transferowe, przez co nie wszyscy mogą grać, lub nie chca grać, bo liczą na jakiś transfer.
Ach najgorsza jest ta bezradnośćfieldy pisze:Możemy czekać i mieć nadzieję, że gdy Titi wróci do pełnej formy - wszystko zacznie się układać.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2006, 22:47
Senderos nie jest już tym piłkarzem, który młody, niedoświadczony wchodził na ostatnie minuty za Sol'a. Teraz on jet podstawowym obrońcom i u boku Kolo Toure czyni stałe postępy. Został nawet wybrany najlepszym piłkarzem w swoim kraju, niby Szwajcaria do potęg się nie zalicza, ale zawsze świadczy to o postępie jaki ten piłkarz poczynił. Teraz takim piłkarzem [stopniowo wprowadzanym do składu] jest Djoiurou, który tez już grał na mundialu, który gra coraz częsciej w składzie kanonierów [obecnie cały czas, przez kontuzję Senderosa]Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Clichy z pewnoscia moglby wniesc duzo do zespolu, Senderos IMO jest za slaby na pierwszy sklad, choc to duze oslabienie
Do Sunderlandu raczej nie pójdzie bo by chyba nie dogadał się z piłkarzem, który zafundował mu złamanie noi i 8 miesięczny odpoczynek od futbolu. Mógłby zostać wypożyczony, oczywiscie, tak jak wielu naszych młodych piłkarzy [którzy daja sobie znakomicie rade w Championship League], ale z drugiej strony Diaby znajduje się w pierwszym skałdzie Arsenalu [nie tak jak Bendtner, Lupoli, Larsson, czy Muamba, którzy zostali wypożyczeni] kilka meczy w pierwszym składzie już zagrał i dawał sobie radę, po kilka minut, czasem wiecej, był ciągle z pierwszą drużyną, czuł atmosferę wielkeij piłki, a w słabym klubie II ligi ? będzie wyróżniającą się postacią, ale być moze nie będzie czynił takich postępów, jak być może poczyni w szerokiej kadrze ArsenaluTymon Jagła (Deco_10) pisze:Diaby jest bez najmniejszych moich watpliwosci za slaby na Arsenal i powinien ogrywac sie w Crystal Palace czy innym Sunderlandzie
mógł przewidzieć, a nawet powinien. Nie wiem dlaczego do tej pory nie sprowadził zadnego środkowego obrońcy.Tymon Jagła (Deco_10) pisze:czy jednak Wenger nie mogl przewidziec, ze dojdzie do takiej sytuacji? wiekszosc z tych pilkarzy, jest juz kontuzjowana od dosc dlugiego czasu. nadal nie ma za to zadnych transferow
napisz to do niego. Ja nie mam wpływu na to co mówi WengerTymon Jagła (Deco_10) pisze:no to niech dalej nimi gra i nie robi transferow, to bedzie mial takie wyniki jakie ma obecnie. prosze bardzo. tylko niech nie mowi, ze ma druzyne, ktora "spokojnie moze walczyc o mistrzostwo" i transfery "moga byc, ale nie musza".
Chcesz powiedzieć, ze jak grać będzie Clichy[ewentualnie Cole], bądź Flamini zamiast Hoyte'a, Reyes na lewej stronie pomocy, Rosicky w środku z Cescem, obaj przed Gilberto, a z prawej strony Ljungberg, kiedy bedą grać z wysuniętym Henrym - też przegrywać będą z zespołami klasy ManCity, czy Aston Villa ?Tymon Jagła (Deco_10) pisze:jezeli ktos chce to sobie tlumaczyc kontuzjami, niech sobie tlumaczy. wroca kontuzjowani i wyniki beda podobne
miałem na myśli Cole'a którego przyszłosć dalej nie jest znana, kontuzji nie ma, a nie gra, czeka na transfer. Zamknie się okienko, zostanie i będzie gral - albo odejdzie. Ale przynajmniej będzie sprawa rozwiązana i nie trzeba będzie się tym już przejmować.RealFan pisze:hmmm...to chyba dotyczyło tylko eliminacji do LM
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 sie 2006, 23:41
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 26 sie 2006, 23:52
Hmm... przedziwne jest to, że chyba wszyscy piłkarze z pierwszej 11 Arsenalu mają przynajmniej 1 kontuzje w sezonie (niektórzy nawet i więcej) tylko oprócz Toure.. To nie może być przypadek/pech/zrzadzenie losu... Albo złe przygotowanie do sezonu albo wina fizjo...fieldy pisze:Tymon Jagła (Deco_10) napisał:
czy jednak Wenger nie mogl przewidziec, ze dojdzie do takiej sytuacji? wiekszosc z tych pilkarzy, jest juz kontuzjowana od dosc dlugiego czasu. nadal nie ma za to zadnych transferow
mógł przewidzieć, a nawet powinien. Nie wiem dlaczego do tej pory nie sprowadził zadnego środkowego obrońcy.
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 27 sie 2006, 0:07
Nurni Flowenol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 27 sie 2006, 0:47
Nie martw się, ja też padlem jak to zobaczyłem :0Tymon Jagła (Deco_10) pisze:przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac : )
Paszti
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2006, 10:01
nie szkodzi, trzeba się czymś zająć jak własna drużyna baty dostajeTymon Jagła (Deco_10) pisze:przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac : )
nie widziałem wczoraj tych wypowiedzi - mógłbyś podać źródło ?Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł, zmieniać naszą politykę transferową po jednym nieudanym meczu" Lol Lol
"Ciągle uważam, że ten zespół jest bardzo mocny i chce osiągnąć bardzo wiele grając jak najlepiej" Lol Lol
"Jeżeli sądzicie, że mamy pieniądze na transfery tylko wtedy, kiedy ktoś od nas odejdzie, to jesteście w błędzie"
"Mogę kupować zawodników w zimę, mogę ich kupić i teraz"
na jednym z polskich serwisów [nie tam, gdzie Pasztet działa] znalazłem podobne cytaty [źródła też nie podają]Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł, zmieniać naszą politykę transferową po jednym nieudanym meczu"
i jeszcze raz - co w tym zabawnego ? [jeśli dokładnie tak brzmiały słowa Wengera ? ] wierzy w zespół, widiz potencjał i wie, że zespół "chce osiągnąć bardzo wiele"Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Ciągle uważam, że ten zespół jest bardzo mocny i chce osiągnąć bardzo wiele grając jak najlepiej"
Mówiąć, ze może ich kupować, miał na myśli to, że nie musi dostać pieniędzy za Reyesa, czy Cole'a żeby mieć fundusze, aby kogos pozyskac w ich miejsce. Bo pieniądze ma. Jednak na chwilę obecną nie wiadomo jeszcze, czy Cole, oraz Reyes zostana w klubie czy odejdą. Więc gdyby Cole został, a on kupiłby dobrego lewego obrońcę - to któryś musiałby siedzieć na ławie. I to jest ta polityka transferowa, której Wenger nie chce zmieniać - Arsenal to nie Chelsea, żeby na kazdej pozycji było po 3,4 graczy. Bo przecież jak wyzdrowieje Clichy - to tez będzie chciał grać, a Francuz akurat jets gotowy do gry [kiedy tylko jest zdrowy] I po raz kolejny zmieniona byłaby polityka transferowa - bo młody talent, który ciągle się rozwija, nagle musiałby przestać grać - albo by odszedł, co byłoby dużą strata, albo by został wypożyczony i grałby w II lidze [przy czym jego rozwój na pewno byłby wolniejszy] albo siedziałby na trybunach i też nic dobrego by z tego nie wyszło.Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Mogę kupować zawodników w zimę, mogę ich kupić i teraz" - to czemu ich nie kupuje???
jak zwykle szalenie dużo wniosłeś do tematuNie martw się, ja też padlem jak to zobaczyłem :0
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 27 sie 2006, 11:08
jak ci sie cos nie podoba to kliknij na niebieski kwadracik...fieldy pisze:jak zwykle szalenie dużo wniosłeś do tematu
Tu nie chodzi o tą porażkę, tylko o to jak gra Hoyte... Jak już pisałem z Villa nie zachwycal, teraz zawalił mecz, a co bedzie jak przyjdzie nam się mierzyć z silniejszymi rywalami (nasi dotychczasowi rywale to jakby nie bylo sredniaki ligowe)?? Dlaczego Wenger nie wystawi Flaminiego, który spisywal się na tej pozycji lepiej od nie jednego obrońcy (przykład: Hoyte)..nie wiem co ciebie tak tu rozbawiło ? że Wenger nie chce kupić lewego obrońcy po porażce ?
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 sie 2006, 11:16
Paszti pisze: takiego w stylu RvN co nie boi sie uderzyc na bramkę i nie wymienia na 16 metrze 20 podań
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 27 sie 2006, 11:24
Z tego co czytałem, to wczoraj po wejściu na boisko bardziej grał w pomocy niż w obronie... Z resztą w meczu z AV widziałem jak parę razy rozgrywał piłkę z pozycji Cesca (RóżA pisze:Adebayor nie cofa się po piłkę, nie rozgrywa a zazwyczaj tylko czeka na podanie.
RóżA pisze:że Emmanuel często strzela z dystansu,
Paszti
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio