AS Roma (zbiorczy) - Strona 171

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2010, 20:25

Gdzie Romę straszyć Napoli jak ten zespół na przestrzeni niewiele ponad miesiąca pokonał na wyjazdach JUVE czy Fiorentinę
toz to osiągniecie pokonac Juve czy Fiorentine :lol: , o Turynczykach nie ma co pisac bo ich sytuacje kazdy zna , wiec mniemam ze Ty jako kibic tego klubu wiesz co mam na mysli . A Fiorentina w lidze jest zwykłym przecietniakiem , wiec argumenty ze ich pokonali mnie nie ruszaja . Napoli postarszy ich , zobaczysz , moge sie załozyc że Roma ten mecz przegra , ze wszystkich meczów jakie ogladalem w tym sezonie to własnie Napoli zrobilo najwiecej problemów Interowi , grali szybko , ładnie przez co Inter miał problemy z upilnowaniem ich . Roma tego meczu nie wygra .

Co do odpadnięcia z pucharów mam nadzieje że szwabom nie uda sie zajac miejsca naleznego Serie A , jak Roma poleci z LE to jedyna nadzieja w ... Juve :? , no zobaczymy bedzie ciekawie .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lut 2010, 20:40

Nie wiem, ile raz zdarzyło ci się oglądać Napoli, ale w ilu z tych ładnych dla oka meczy Napoli wychodziło zwycięsko? To zespół, który bardzo często robi dużo szumu i nic ponad to. Roma od kiedy prowadzi ją Ranieri jest za to bardzo pragmatyczna, niezwykle regularna i potrafi na tym bardzo daleko zajechać. Owszem Napoli jest groźne i jeśli będzie miało dzień może Romę u siebie pokonać, ale dobrej gry Napoli pewnym być nie można nigdy, dobrej gry Romy natomiast pewnym ostatnio można być bardziej niż jakiegokolwiek innego włoskiego zespołu, włączając w to Inter.
Roma to dobry zespół, a nie jakieś lolki, które ciułają punkciki na pokonywaniu drużyn pokroju Catani :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2010, 20:46

(L)oczkerson przekonasz sie jak Napoli zagra , pod Mazzarim graja świetna piłke , bardzo ofensywna i szybka , fakt nie zawsze im to straszenie wychodzi , ale tych najmocniejszych zatrzymaja , Napoli dla tego sie nie liczy w walce o mistrza bo nie potrafi tego co Inter , nie potrafi grac z druzynami teoretycznie słabszymi , natomiast z tymi dobrymi druzynami radzi sobie bardzo dobrze , ja jestem niemal przekonany ze Napoli pozamiata Rome .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lut 2010, 20:54

To, że Napoli pod wodzą Mazzariego potrafi grać dobrą piłkę wiem doskonale. Bardzo lubię ten zespół względem bezpłciowego Napoli Donadoniego i nie raz to pisałem zresztą, ale czy wygrają? W odróżnieniu od ciebie takiej pewności nie mam, bo Napoli jest nierówne, a Roma na tyle mocne że i z dobrym Napoli mogą wygrać. Ja się składam ku remisowi i to wydaje mi się prawdopodobny wynik.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 lut 2010, 21:01

Trener Romy, Claudio Ranieri będzie miał spory problem, ponieważ dla jego piłkarzy zbliża się ciężki okres, gdzie jego zawodnicy będą podejmować zespoły z czołówki tabeli bez dwóch najlepszych piłkarzy. Totti i Toni cały czas borykają się z kontuzjami i najprawdopodobniej nie zagrają w dwóch kolejnych meczach, kiedy ich zespołowi przychodzi walczyć o drugie miejsce, a nawet o mistrza. W najbliższą niedzielę Roma wyjeżdża do Napoli, gdzie będzie im bardzo ciężko zdobyć trzy punkty. Napoli plasuje się na piątym miejscu i wciąż walczy o puchary.
Słowem - Milan ma więcej szczęścia niż rozumu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lut 2010, 21:03

Nie rozumiem czemu ludzie nie doceniają Romy mimo iż ta jest w tym momencie najrówniej grająca drużyną w Serie A. Może nie grają rewelacyjnie, ale bardzo solidnie i powiem szczerze zdziwię się, jak przegrają z Napoli. To, że Napoli postawiło ciężkie warunki Interowi nic nie znaczy, na Olimpico kilka zespołów zaprezentowało się dużo lepiej od Interu i stwierdzenie, że są słabi nie byłoby chyba na miejscu nie?

A że w LE dali dupy to już inna sprawa...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2010, 21:09

Nie rozumiem czemu ludzie nie doceniają Romy mimo iż ta jest w tym momencie najrówniej grająca drużyną w Serie A
to ja nie rozumiem , skoro mieliscie w swoich szeregach trenera który z obecnej Romy robi najrówniej grającą druzyne to jaki byl sens bawienia sie w syndrom Guardioli i zwalniania Claudio ? , teraz to wy bylibyscie na 2 miejscu nie Roma . Najrówniej grającą druzyną jest Inter , grał ze wszystkimi mocnymi rywalami i zachował 1 miejsce w tabeli , zobaczymy jak śpiewać bedzie Roma po meczach w Neapolu czy Mediolanie , bardzo ciekawy jestem .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 lut 2010, 21:13

Ranieri z Juventusu zwolniony być musiał, jego dobry wynik w Romie nie ma żadnego związku z Juventusem, ktoś z fanów Juventusu to kiedyś rozsądnie wyjaśnił. Gdyby nadal był w Turynie, to zespół na pewno wyżej by nie był, aniżeli obecnie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lut 2010, 21:14

Roma gra z nami u siebie to raz. Dwa o ile mnie pamięć nie myli wy nie graliście jeszcze właśnie z Romą, Turynem, Fiorentiną czy chociażby Genoą która lubi strzelać bramki. Także z tą czołówką przesadziłeś bo tylko z nami graliście w tej rundzie.
Nie widziałem dziś Romy ale szkoda, bardzo szkoda. Liczyłem że powalczą więcej.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2010, 21:23

czy chociażby Genoą która lubi strzelać bramki.
zwłaszcza u siebie lubi ostatnio strzelać bramki :wink: ahhh ten gol Dekiego :P

z Romą u siebie mamy ostatnio problemy , natomiast na Olimpico to Roma dostaje wysoko fpierdol od Interu
Turynem
chodzi ci o Torino ? , noł problem Torino to nie jest druzyna która mogła by nam zaszkodzic

a Viola mimo iż bedzie grała u siebie to w Serie A jest to przecietna druzyna , wygralismy z nimi w PW rezerwowym składem , to podstawą też damy sobie z nimi rade .
Ranieri z Juventusu zwolniony być musiał
z jakiego niby powodu MUSIAŁ ? 2 miejsce które zajął ze składem który posaidał to nie powinna być obraza dla zarządu czy kibiców . Zobaczymy w przyszlym sezonie co bedzie grała Roma , czy repertuar Ranieriego sie nie skonczy tak jak to przedstawiasz Wilmore .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6740

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lut 2010, 21:26

coco pisze:to ja nie rozumiem , skoro mieliscie w swoich szeregach trenera który z obecnej Romy robi najrówniej grającą druzyne to jaki byl sens bawienia sie w syndrom Guardioli i zwalniania Claudio ? , teraz to wy bylibyscie na 2 miejscu nie Roma .
Jeśli nie wiesz, czemu Ranieri został z Juventusu zwolniony, to ja ci tego tłumaczył nie będę. Wystarczyło śledzić sezon żeby wiedzieć jak Juve prezentowało się w marcu i kwietniu. Nam, kibicom też wydawało się, że to właśnie Tinkermann był problemem. Jak się okazało - byliśmy w błędzie, ten problem cały czas w Juventusie siedzi.
coco pisze:Najrówniej grającą druzyną jest Inter , grał ze wszystkimi mocnymi rywalami i zachował 1 miejsce w tabeli , zobaczymy jak śpiewać bedzie Roma po meczach w Neapolu czy Mediolanie , bardzo ciekawy jestem .
Napisałem, że w tym momencie Roma gra najrówniej, bo wygrała ostatnie 7 spotkań, co Interowi się nie udało. I to wy jedziecie do Rzymu, a nie Roma do was. Ale też jestem ciekaw jak w dalszej części sezonu zaprezentuje się Roma, bo odpuszczenie LE daje wyraźny znak, że chcę walczyć o majstra.
Wilmore pisze:Ranieri z Juventusu zwolniony być musiał, jego dobry wynik w Romie nie ma żadnego związku z Juventusem, ktoś z fanów Juventusu to kiedyś rozsądnie wyjaśnił. Gdyby nadal był w Turynie, to zespół na pewno wyżej by nie był, aniżeli obecnie.
Myslę jednak, że Claudio lepiej ogarnął by ten burdel niż Ferrara i mogę nawet zaryzykować, że nadal walczylibyśmy o Scudetto.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 lut 2010, 21:30

Myslę jednak, że Claudio lepiej ogarnął by ten burdel niż Ferrara i mogę nawet zaryzykować, że nadal walczylibyśmy o Scudetto.
To jest i owszem, dyskusyjne. Nikt z nas nie wie, jak byłoby naprawdę - ja stoję na stanowisku, że jeśli przez taki czas tyle zrobił z Juventusem, to z biegiem czasu (i patrząc na urazy z tego sezonu w Waszej kadrze) nie byłoby z Waszym zespołem lepiej, choć istotne jest też to, czy za Ferrary mogło być w rzeczywistości znacznie gorzej. Moim zdaniem jednak degrengolada tylko by się pogłębiła. Tyle słowem OT. :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lut 2010, 21:34

Nie nie, ta druga strona Turynu. Z nimi też gracie u siebie. Fiorentina może i w tabeli jest nisko ale uważam że to zawsze groźna drużyna a na te mecze z czołówką się mobilizują, prestiż robi swoje. Roma ostatnio gra troszkę słabiej chyba niż miało to miejsce 5-6 kolejek temu. Zobaczymy jak będzie z formą ale mimo wszystko nasz wyjazd będzie piekielnie trudny bo wcześniej gramy chyba z MU (?) a tam zostawimy masę siły, chyba że przejdziemy obok meczu i dostaniemy po dupie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lut 2010, 21:35

coco pisze:z jakiego niby powodu MUSIAŁ ? 2 miejsce które zajął ze składem który posaidał to nie powinna być obraza dla zarządu czy kibiców . Zobaczymy w przyszlym sezonie co bedzie grała Roma , czy repertuar Ranieriego sie nie skonczy tak jak to przedstawiasz Wilmore .
Benitez z Liverpoolem był dwa razy w finale Ligi Mistrzów z czego jeden wygrał, a w lidze grają piach. Teraz odpadli i od razu krążą plotki o zwolnieniu trenera. Takie jest prawo piłki, Ranieri kiepsko w późniejszym sezonie prowadził Juve (dla zarządu), kibice nie pałali do niego miłością i musiał odejść na rzecz kolejnego asa przestworzy :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2010, 22:07

Benitez z Liverpoolem był dwa razy w finale Ligi Mistrzów z czego jeden wygrał, a w lidze grają piach.
ja wiem że to może zabrzmieć paradoksalnie ale ta drużyna strasznie sie posypała gdy odszedl Xabi Alonso , który jak widac był głównym architektem . Ja jakoś nie obawiam sie Romy Ranieriego , jak dla mnie to za chwile zaczną puchnąć , przyjdą im teraz ciezkie mecze , zobaczymy ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”