AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1708

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 cze 2013, 23:42

Suma:"The meeting is over but i think a decision will be made next thursday"
Jeżeli tak się okażę to to jest jedna wielka farsa. Może niech decyzję podejmą pod koniec sierpnia parę minut przed meczem o awans do LM...

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 cze 2013, 0:08

Max zostaje :) Ciekawe czy będą transfery :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2013, 6:11

Świetna wiadomość.

Wypowiedź Berlusconiego dla MilanChannel znaczy mniej więcej tyle, że chce grać techniczny ofensywny futbol i omówili cele na najbliższe mercato. No więc do dzieła i daj Maxowi tego co chce - obrońca, kreatywni pomocnicy oraz skrzydłowi napastnik.

BTW - Aubameyang powiedział, że chce wrócić do Milanu. Chętnie bym go zobaczył na prawym skrzydle. Szkoda, że taki drogi...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2013, 13:53

Torino are interested in signing Salamon, Nocerino and Traoré, according to La Stampa. Milan want Ogbonna and Cerci.
Patrząc na pozycję na które chce wzmocnień Allegri to Ogbonna, Poli i Cerci i wted zostaje jeszcze jeden kreatywny pomocnik.
Byłoby świetnie. Nie dość, że niesamowicie bramkostrzelny to jeszcze do tego sporo asystuje. Dodatkowo chyba ma status wychowanka co jest bardzo istotone.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 cze 2013, 15:01

Przede wszystkim smiga na skrzydle i jest juz uksztaltowany wiec nie musialby tam grac Price,a Niang bylby zmiennikiem :].

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2013, 16:19

Hehe, przypomina mi się parę postów osłów, którzy dowodzili, że Pierre-Emerick trafił do Milanu tylko dzięki koneksjom ojca. ;) Chciałem go lata temu w pierwszej drużynie, ale klub wolał na ławkę ściągać wypalonego Shevę niż stawiać na rewelacyjnego w primaverze Gabończyka. Pisałem o tym lata temu, jak krzywdzi go Ancelotti, ale to tylko jedna z wielu ofiar juniorskich Carletto.
Przyznam się, że po oddaniu lekką ręką przez Milan tego chłopaka (jakby Milan miał wtedy wielu prawoskrzydłowych godnych otrzymania szansy w 1 drużynie na ławce...) uwierzyłem klubowi, że on naprawdę się nie nadaje na odpowiedni poziom. Na pewno znacznie więcej na jego temat ma do powiedzenia EnJoy's, ale już po samych statystykach widać, że chłopak ma papiery na bardzo dobrą grę. Tymczasem z perspektywy czasu widać, jak strasznie pokrzywdzono chłopaka - najpierw nie otrzymywał szans będąc gwiazdą sektora młodzieżowego, wolano stawiać na wypalonego Shevę po przygodzie z Chelsea, a później, gdy przeszli na 4-3-3, to na ławkę wolano ściągnąć wypalonego Manciniego, niż postawić na tego chłopaka.
Teraz facet byłby zbawieniem naszego prawego skrzydła, wolałbym go zamiast Cerciego.
Niestety, jak napisał mete - jest za drogi, po ostatnich dwóch sezonach odejdzie za minimum 15 milionów + jego kontrakt wygasa za 3 lata. Z drugiej strony zaskakujące są jego wypowiedzi na temat Milanu - wygląda na jakieś zagrywki pod transfer.

Torino interesuje się Nocerino, Bakaye i Salamonem, w przeciwną stronę mieliby powędrować Ogbonna i Cerci. Dziś Galliani proponował 6 milionów za połówkę Angelo. W rywalizacji o tego chłopaka Milan jest zdecydowanym faworytem i jestem pewien, że dopięcie transferu przy faktycznej woli ze strony Gallianiego to kwestia czasu (Torino z nami sympatyzuje + chce naszych graczy), Bakaye chętnie bym pożegnał, Salamona też (ale na współwłasności), natomiast Nocerino... Jeśli ma odejść, to mam nadzieję, że przedłużymy kontrakt z Flaminim. Dla Salamona Torino byłoby wielką szansą i jestem przekonany, że mógłby się tam świetnie odnaleźć. Bardzo, bardzo dobrze pasuje na pozycję Ogbonny.
No chyba że przyjdą Poli i nowy pomocnik na lewą stronę, a odejdzie całe trio Bakaye-Noce-Flams. Wtedy jednak trzeba działać szybko, by nie zostać z niczym.
Tak czy siak - dwójka Włochów z Torino na dzień dzisiejszy miałaby pewny pierwszy skład w Milanie i załataliby poważne luki w kadrze.

Galliani wczoraj potwierdził, że na spotkaniu uzgodniono, że kadra na przyszły sezon będzie się składała z trzech bramkarzy i 22 graczy z pola - łącznie góra 25 zawodników. Allegri domaga się tego od lat. Tymczasem w kadrze już teraz mamy 3+25 zawodników, dodatkowo już zakontraktowanych Vergharę i Saponarę, z wypożyczeń wracają Taiwo, Emanuelson, Strasser. Jak myślicie, kto odejdzie?

Jakbym miał się zabawić w typowanie, to bym podał taką 25 osobową kadrę:
Bramkarze: Abbiati, Amelia, Gabriel
Obrońcy: Abate, Zaccardo, Constant, De Sciglio, Bonera, Mexes, Zapata i ktoś nowy
Pomocnicy: De Jong, Ambrosini, Montolivo, Poli, Boateng, Muntari
Napastnicy: Pazzini, Balotelli, El Shaarawy, Saponara, Niang, ktoś nowy
Z tego grona niepewna jest przyszłość Amelii (może odejść, jeśli zażąda gwarancji gry), Poliego (nie ma oficjalnego ogłoszenia) i Boatenga (może zostać wykorzystany do kupienia nowych graczy, niestety, bo wiele bym dał za jego pełen sezon w pomocy.

Fossati (wraca z wypożyczenia do Ascoli w Serie B) został wybrany najlepszym młodym piłkarzem minionych rozgrywek. Cholera, dla niego bym zrobił odstępstwo od tej liczby 25. Wbrew zapowiedziom jest rozgrywającym bardziej w stylu Montolivo niż Pirlo, ale dla Milanu to lepiej.

Nasza primavera awansowała wczoraj do półfinału mistrzostw Włoch - widziałem, że sześciu Polaków oglądało mecz, mete, GacekCCM?
Awans po golu Cristante, ale okazji było kilka - słupek Ganza, kilka szans Petagny, chłopak za dużo kombinuje, parę razy uderzając szybciej zamiast mijania rywali czy schodzenia do boku mógłby zdobyć gola, a tak był wypychany z boiska. Ogólnie byliśmy znacznie lepsi od Catanii, a w półfinale (bodaj czwartek) gramy z Atalantą, z którą w tym sezonie raz nieznacznie wygraliśmy i raz zostaliśmy zmiażdżeni, oni zajęli pierwsze miejsce w naszej grupie rozgrywek. Mecz będzie bardzo ciekawy, ALE Milan nie jest faworytem, primavera Atalanty od lat jest świetna, a w ćwierćfinale przejechali się po Fiorentinie 4:1.
Od przyszłego sezonu trenerem primavery będzie Inzaghi, którego zespół w tym sezonie bił rekordy - stracił punkty bodaj tylko w jednym meczu ligowym, wszystkie inne wygrał. Niby wszyscy mówili, że to genialna generacja z Mastourem na czele, zobaczymy za rok, jaki z Pippo trener.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 cze 2013, 17:28

Mogę o Aube wypowiadać się w samych superlatywach.Przede wszystkim za ten sezon został nominowany do nagrody zawodnika Ligue 1 (z Ibrą nie wygrał) oraz był w jedenastce sezonu - jak najbardziej zasłużenie.Największa perła w ASSE mimo, że mają jeszcze kilku młodych graczy to Pierre - Emercik jest najbardziej błyskotliwy.Gra na skrzydle, jego główne atuty to szybkość, spryt a i wrzucić na głowę potrafi.W mojej opinii trochę szwankuje u niego egzekucja bo czasem miał takie patelnie, że aż nie wiadomo dlaczego nie trafiał co nie przeszkodziło mu wykręcić genialnych statystyk (19+14!).Moim zdaniem lepiej idzie mu gra na prawej flance niż na środku ataku, tam to potrzebuje konia (jak ma Brandao), który walczy z obrońcami a Aube ma wtedy więcej miejsca.Jakby to było tylko 15mln € to bez zastanowienia brałbym go do Milanu.

A jeśli Gabończyk sam chciałby wrócić to w ogóle super.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2013, 17:34

Aubameyang na pewno chce wrócić do klubu, ale w nim jest problem z miejscem. To znaczy wiadomo - patrząc po statystykach (wykręconych przecież nie w ligowym tytanie), to miałby w Milanie pewny pierwszy skład, ale Allegri i Galliani pracują nad Cercim, który nie przyjdzie do Milanu na ławkę (to raz), na której zresztą jest już Niang.
EnJoy's: dwie rzeczy. Po pierwsze, musisz pisać po imieniu w tym temacie do kogoś? Posty stają się przez to kompletnie nieczytelne - ale to drobiazg. ;) Ważniejsze, czy Pierre-Emerick w ogóle pracuje w defensywie? Ja go pamiętam jako szeroko grającego cofniętego napastnika z primavery, wiedziałem, że może grać na skrzydle, ale od lat go nie oglądałem. A wiemy wszyscy, że dla Allegriego to podstawa - Cerci na przykład ładnie się cofa.
Zamparini: "Ilicic to Milan? Yes, if they pay me first, but Galliani doesn't want to spend any money."
Ilicic został wczoraj podany jako jeden z celów Allegriego, których zakupu się domaga obok Ogbonny, Poliego i Cerciego. Słowa Zampariniego rzucają trochę optymizmu do tego tematu, bo jeszcze wczoraj pisano, że Słoweniec jest już właściwie na 100% we Florencji.
Ciekaw jestem tylko, na jaką pozycję miałby przyjść? Patrząc na ostatnie doniesienia na temat okienka transferowego nabieram podejrzeń, że przejdziemy na 4-2-3-1.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 cze 2013, 17:51

Wilmore pisze:EnJoy's: dwie rzeczy. Po pierwsze, musisz pisać po imieniu w tym temacie do kogoś? Posty stają się przez to kompletnie nieczytelne - ale to drobiazg.
Ok, nie zwracałem wcześniej na to uwagi.
Wilmore pisze:Ważniejsze, czy Pierre-Emerick w ogóle pracuje w defensywie?
Nie jest to praca taka jaką wykonuje Faraon, ale jakoś tam pomaga.Faktycznie, w Milanie może być trochę za mało bo w ASSE Aube jest w zasadzie odpowiedzialny za atak.Tyle, że Saint Etienne gra podobnym systemem jak Milan i są świetnie zorganizowani w defensywie ( wszędzie zawodnicy o dobrej jakości ) więc nie licząc PSG i OM mieli najlepszą defensywę w lidze, ale to już tylko w ramach ciekawostki.Nie mniej jeśli masz rację i Max będzie patrzeć pod kątem pracy w defensywie to niekoniecznie Pierre-Emercik będzie faworytem.
Cerci jest fajny, bardzo mi się podobała jego gra w Torino,ale bardziej działa mi na wyobraźnie wizja z Gabończykiem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 cze 2013, 18:08

Ja mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziemy grać 4-2-3-1. Wiele na to wskazuje. Dodatkowo Saponara najlepiej się czuje jako AM i szkoda go tam marnować. I jeżeli Max chce kolejnego prawoskrzydłowego to by oznaczało, że nie chce tam Riccardo.

Bardzo również liczę, że się uda sprowadzić Ogbonnę. Tylko oby to nie była zbyt wysoka cena. Nie wierzę natomiast, że Nocerino lub Traore pójdą do Torino, bo nie dostaną tam takiej tygodniówki jak w Milanie.

Aubameyang byłby świetny, ale IMHO nie trafi do nas. Szkoda.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2013, 16:50

Ogbonna jeszcze nie został stracony. Media mówiące o nim w Juventusie podają tylko, że Stara Dama jest faworytem w wyścigu po niego, ale dopiero od paru dni Galliani ruszył na zakupy.
W transakcje z Torino ma być zaangażowanych wielu graczy: Salamon, Nocerino i Traore z tych będących w kadrze Milanu, Verdi i Comi mają trafić na własność do Turynu, bo posiadamy tylko połówkę ich kart. Wydaje mi się, że porozumienie jest jak najbardziej w zasięgu ręki. Gdyby to nie Juventus rywalizował z Milanem o podpis Ogbonny, to bym się martwił, ale wydaje mi się, że aspekt lokalny może mieć istotne znaczenie. W te wszystkie transakcje z naszymi graczami ma być też włączona połówka karty Cerciego, ale spokojnie - nie wydaje się, by była ona niezwykle wiele warta. Dużo gorzej będzie dogadać się z Fiorentiną w tej sprawie.

Niccolin podał, że Milan złożył ofertę za Belhandę. Z pomysłów medialnych dzisiejszego dnia: pojawiły się tematy Lavezziego, Astoriego i Nainggolana.

Di Marzio podał, że Poli już jest graczem Milanu. Podejrzewam, że między Milanem a Sampdorią będą jeszcze inne ruchy i tylko to powstrzymuje kluby od ogłoszenia tego transferu.

Sporo informacji dotyczy też Hondy - sam gracz miał już ogłosić odejście z CSKA, a chce trafić tylko do Milanu. Wątpię, że Milan ma jakiś priorytet w jego sprawie, ale wydaje mi się, że szybka akcja może nam go dać. To byłby super transfer, niskim kosztem ofensywny pomocnik do pierwszego składu, ale to by oznaczało zmianę taktyki. Albo teraz za grosze, albo w styczniu za darmo.

Na dniach odejść z PSG ma Ancelotti. Jestem cholernie ciekaw skali exodusu z paryskiego klubu. Wątpię, by Blanc czy jakikolwiek inny fachowiec utrzymał w ryzach całą szatnię, Ibra im tam zrobi piekło. Na szybko typuję, że w ciągu paru tygodni od odejścia Carletto prośby o transfer złożą Verratti, Lavezzi, Thiago Silva i Ibra. Idealna sytuacja dla Gallianiego, by w sprawie choć jednego z nich przycisnąć Paryżan.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 cze 2013, 16:58

Na dniach odejść z PSG ma Ancelotti. Jestem cholernie ciekaw skali exodusu z paryskiego klubu. Wątpię, by Blanc czy jakikolwiek inny fachowiec utrzymał w ryzach całą szatnię, Ibra im tam zrobi piekło. Na szybko typuję, że w ciągu paru tygodni od odejścia Carletto prośby o transfer złożą Verratti, Lavezzi, Thiago Silva i Ibra. Idealna sytuacja dla Gallianiego, by w sprawie choć jednego z nich przycisnąć Paryżan.
Już widzę jak a) Silva i Zlatan lgną znowu do Mediolanu b) Milan, który ich upchnął żeby zarobić po roku wyciąga po nich ręce. Verratti też musiałby być zakochany w Milanie żeby uciekać z nowotworzonej paryskiej potęgi. Jedynie Lavezzi sprawia wrażenie gościa, który jest do wyjęcia. Odejście Ancelottiego przecież nic nie zmienia w aspiracjach Paryżan, wciąż mają kasy jak lodu i aspiracje aby zaistnieć w Europie. W obu tych aspektach są na ten moment wciąż atrakcyjniejszym klubem od Milanu a także wielu innych znanych marek i nie zanosi się aby to się zmieniło w najbliższym czasie. Dlatego nie wiem dlaczego po pierwszym naprawdę udanym jeśli chodzi o sukcesy sezonie mieliby zrezygnować z obranego kursu i zacząć się rozpadać. W dodatku nowy trener to nowy start dla wszystkich więc nawet taki Pastore, które przez pewien czas wydawał się na wylocie nie wydaje mi się aby był dostępny jeśli PSG samo nie będzie miało zamiaru go wypchnąć.

A jak dodamy do tego wszystkiego równie bogate Monaco, które także powinno zwiększyć atrakcyjność ligi to raczej spodziewam się wciąż kierunku gwiazd do Paryża i Księstwa a nie w odwrotnym kierunku.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 cze 2013, 17:07

Do żadnego exodusu w Paryżu nie dojdzie dopóki właścicielami będą bogacze. Jak już bym chciał kogoś od nich to Sirigu, Pastore, Vera oraz Lucas. Jednak oni pozostają w sferze marzeń. Lavezzi mnie nie przekonywuje osobiście. IMO PSG dalej się będzie wzmacniać choć ostatnio nie słychać o nich plotek.

Jak Ogbonna przejdzie do Juve to mam nadzieję, że Milan zainteresuje się Benatią. Astori jak przyjdzie to ma szansę zostać drugim Bonerą. Przy zostaniu Flamsa, Radja nie jest aż tak potrzebny. Wolę kogoś z kreatywnych pomocników. Podoba mi się opcja z Hondą.

Bardzo możliwe, że niejaki Indonezyjczyk kupi Inter bądź akcje i ma dać z miejsca 100 mln euro na transfery. Jeżeli się to potwierdzi to Milan będzie musiał wrzucić wyższe tempo na rynku transferowym bo Inter z miejsca się stanie potężnym rywalem do miejsca w LM.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2013, 17:28

Verratti z PSG odejdzie, Ibra też, jego jestem tego absolutnie pewien. Nie wiem, jak z Silvą, ale ta dwójka + Lavezzi jest uważana za pewnych do odejścia w lecie, jeśli odejdzie Carlo. Stawiam, że Włoch i Szwed pójdą za Carletto. Nie ma mowy, by Ibra czy Thiago wrócili do Mediolanu, ale jestem przekonany, że kiedy tylko Verratti złoży prośbę o transfer (a mam przekonanie, że to zrobi), to natychmiast wszystkie włoskie ekipy posiadające pieniądze się po niego zgłoszą.
PSG pomimo pieniędzy skusiło paru graczy (Ibrę, Verrattiego np.) tylko osobą Carlo. Zlatan już dał jednoznacznie do zrozumienia, że odejdzie jeśli odejdzie Carlo. Co więcej, powiedział, że odejdzie 6-7 graczy, jeśli odejdzie Carlo. To ciągle marna liga kusząca tylko pieniędzmi, a odejście Carlo odłoży ambicje na wygranie LM na kolejny sezon. Taki Pastore też powiedział, że odejdzie. To zbyt poważne deklaracje, by je rzucać bez namysłu.
Poza tym pieniądze tu nie są argumentem - po Zlatana zgłoszą się takie ekipy, które dadzą mu kokosy, bądźcie spokojni. Zresztą Zlatan nigdy się nie kierował pieniędzmi w pierwszej kolejności - gdyby tak było, to grałby od lat w City, które go chciało przy odchodzeniu z Barcelony i oferowało znacznie więcej niż Milan.

No ale będąc realistycznym - jeśli ktoś do Milanu przejdzie z PSG, to raczej Lavezzi czy Pastore, a nie ich czołowi gracze, więc na nic się nie nastawiam, po prostu okazja dla Gallianiego do działania będzie idealna, dlatego czekam z niecierpliwością na odejście Carlo do Realu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2013, 17:29

Benatia raczej idzie do Romy. 7 baniek i karta Bertolacciego (połowę ma Genoa, więc będą musieli jakoś wykupić). Tak jak mówiłem - gdyby nie było innych alternatyw to warto by było go spróbować ściągnąć, ale on nie gra w ustawieniu z 4 obrońcami.

Verratti jeżeli w tym roku nie trafi do Milanu (a to jest małoprawdopodobne) to nie trafi raczej nigdy. Za rok czy dwa dla Juve będzie priorytetem i wybierze ich kosztem nas. Chyba, że Galliani znów błyśnie geniuszem.

Lavezzi byłby fajną opcją na prawe skrzydło. Po Aubameyangu chyba najlepsza opcja z nami łączona.

A Galliani będzie miał mase okazji jak tylko najważniejsze stołki trenerskie zostaną obsadzone i zaczną się pierwsze ruchy na rynku trasnferowym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”