Manchester United (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 sty 2006, 14:46

fieldy pisze:Fred The Red napisał:
Jak dotychczas największe rozczarowanie sezonu (jak dla kogo ) Bo uważani byli przecież jak zawsze obok nas i Chelsea za pretendenta do tytułu mistrzowskiego

po odejściu Vieiry, pewne było, że jak nie znajdziemy kogoś w jego miejsce to może być ciężko z młodymi zawodnikami walczyć jak równy z równym np. z Chelsea. Dziura w środku pola nie zostanie załatana młodym Cescem [chociaż wielki to talent] brak mu niezbędnego doświadczenia.

Cesc to nie ten typ zawodnika co Patrick... i raczej nie ma większych szans na to, że Cesc będzie grał na poziomie Vieiry...
"Red Devils" wyjdą na Highbury aby wygrać kolejny mecz ,no i pogrążyć jeszcze bardziej "Kononierów"

To się jeszcze okaże
Dokładnie to sie jeszcze okaże, ale licze, że Man UTD wygra a Alan Smith zdominuje środek pola :twisted: :)

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 02 sty 2006, 14:52

Jeśli oba zespoły wyjdą w najmocniejszych zestawieniach to mecz moze przerodzić w piekiejne widowisko :twisted: ManU chce odrobić stratę do Chcelsea a Arsenal mimo słabej pozycji w tabeli jak na klub z taką paką również nie odpuści......... Jednak faworytem wg mnie jest..........ManU :twisted:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 02 sty 2006, 14:53

Jak dotychczas największe rozczarowanie sezonu (jak dla kogo ) Bo uważani byli przecież jak zawsze obok nas i Chelsea za pretendenta do tytułu mistrzowskiego

po odejściu Vieiry, pewne było, że jak nie znajdziemy kogoś w jego miejsce to może być ciężko z młodymi zawodnikami walczyć jak równy z równym np. z Chelsea. Dziura w środku pola nie zostanie załatana młodym Cescem [chociaż wielki to talent] brak mu niezbędnego doświadczenia.

Cesc to nie ten typ zawodnika co Patrick... i raczej nie ma większych szans na to, że Cesc będzie grał na poziomie Vieiry...
"Red Devils" wyjdą na Highbury aby wygrać kolejny mecz ,no i pogrążyć jeszcze bardziej "Kononierów"

To się jeszcze okaże
Dokładnie to sie jeszcze okaże, ale licze, że Man UTD wygra a Alan Smith zdominuje środek pola :twisted: :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 sty 2006, 19:33

Untied jest aktywne na rynku transferowym.
Zatrudnilismy juz dwoch pilkarzy.Najpierw Vidica teraz Evre.Obrona wydaje sie teraz znacznie lepsza i mysle ze bedziemy mogli spokojnie powalczyc o drugie miejsce z Liverpoolem.
Przydałby sie jeszcze ktos doswiadoczony typu Gravessen ktory ponoc chce odejsc z Realu i wycenia sie go na 1mln funtwo.Byłby dobry na ławe, bo jak brakuje Scholesa to w lini pomoc brakuje doswiadczenia.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 09 sty 2006, 9:32

Coś ostatnio czytałem że Ferguson nie ma zamiaru wzmacniac naszej pomocy co mnie troche zdziwiło i zaniepokoiło :?
Przecież to jest katastrofa bo gdy nie ma Scholesa to środkowej lini wogóle nie ma i dajemy dupy :? Boki też nie są za mocne wiec rozumowanie Fregusona nie jest dla mnie logiczne. Ribery by się napewno przydał bo chłopak na potencjał coś w stylu Roo :)Ale co ja będe tu sie rozwodził skoro Alez zrobi coś czego nie jestem wstanie przewidzec 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sty 2006, 11:30

Rossi pisze:Ribery by się napewno przydał bo chłopak na potencjał coś w stylu Roo :)
ale Ribery powiedział, że do końca sezonu na bank zostaje we francji
Rossi pisze:Przecież to jest katastrofa bo gdy nie ma Scholesa to środkowej lini wogóle nie ma i dajemy dupy
nom i to w stylu, powiedzmy sobie szczerze - takiej już starej "prostytutki" :? no ale to już tak jakby wasz problem. Ja mam dosyć swoich z Wengerem :lol:
Rossi pisze: Boki też nie są za mocne wiec rozumowanie Fregusona nie jest dla mnie logiczne
I to jest zastanawiajace - bo ja to samo mógłbym powiedzieć o engerze - chyba cas żebyśmy zajęli ich miejsca :think:
Wenger tak samo - jakoś nie kwapi się do zakupu środkowego pomocnika klasy światowej, podczas, gdy nawet ludzie pokroju radkautd zdają sobie sprawę, ze Arsenal takiego własnie potrzebuje.
Rossi pisze:Ale co ja będe tu sie rozwodził
mógłbyś się trochę porozwodzić - bo ostatnio cienko z tymi twoimi postami :?

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 09 sty 2006, 14:42

beznadziejnie bo ponocnicy by sie naprawde przydali. Choć z drugiej strony cieszę się, że Alan Smith bedzie miał wiecej czasu na wyćwiczenie sie na nowej pozycji bez większych obaw związanych z utratą miejsca w pierwszej 11-ce ale troche rywalizacji nikomu nie zaszkodzi... po prostu uważam Smith'a za zawodnika z ogromnym potencjałem i pragne jego gry w pierwszym składzie :P

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 09 sty 2006, 15:17

No tak obrona wydaje się teraz bdb ale zawsze może cos wyskoczyć :? Wg mnie w tej chwili są jeszcze dwie poprawki :wink: Bramkarz: Van Der Sar jest świetny nie popełnia głupich błędów jest mocnym punktem United ale ile on może pograć ma już swoje lata trzeba szukać następcy :cry: Pomoc:Wydaje się iż: Ronaldo(P.J Sung), Giggs, Scholes, Smith wydaje się nie do przejścia. Ale czy ja wiem czy to jest pomoc mażeń czy nie powinien ktoś się znaleść tu ograny (młody) przede wszystkim za Giggs'a bo to już nie ten sam temperament co dawniej można by było się porozglądać i ściągnąć kogos nawet na ławke :P

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 09 sty 2006, 17:09

Rossi pisze:Coś ostatnio czytałem że Ferguson nie ma zamiaru wzmacniac naszej pomocy co mnie troche zdziwiło i zaniepokoiło :?
Przecież to jest katastrofa bo gdy nie ma Scholesa to środkowej lini wogóle nie ma i dajemy dupy :? Boki też nie są za mocne wiec rozumowanie Fregusona nie jest dla mnie logiczne. Ribery by się napewno przydał bo chłopak na potencjał coś w stylu Roo :)Ale co ja będe tu sie rozwodził skoro Alez zrobi coś czego nie jestem wstanie przewidzec 8)
Dość dawno nie pisałem...

Coś mi się wydaję, że to prawda z tym zakończonym okienkiem transferowym przez United tej zimy. Przecież wcześniej mówiło się, że Glazerowie przeznaczą 10 mln funtów na zakupy, a wygląda na to, iż wydaliśmy 12 mln. A szkoda, bo pomocnik przydałby się bardzo. Mówiło się m.in. o Francku Riberym, Nigelu De Jongu, [który z resztą już ‘jedną nogą’ był w MU]. Łączony z Czerwonymi Diabłami był również Didier Zokora, Mahamadou Diarra oraz Floretn Malouda. Ostatnio Carlos Queiroz powiedział, iż świetnym wzmocnieniem składu byłby Simao Sabrosa.
Transfer Zokory jest możliwy dopiero w lecie, gdyż zawodnik poleciał na Puchar Narodów Afryki.
Franck Ribery również nie zagra w United co najmniej do lata, gdyż zapowiedział, iż zostanie w Marsylii do końca sezonu. Zawodnik ten przydałby się na pewno. Swietna technika użytkowa, którą efektownie i p/w efektywnie wykorzystuje, w przeciwieństwie do bezproduktywnego bawienia się piłką Cristiano Ronaldo [choc to młody chłopak, który ostatnio sporo przeszedł i często zdarzają mu się wahania formy].
Nigel De Jong, na razie z powodzeniem mógłby występować na pozycji defensywnego pomocnika do końca bieżącego sezonu, ale raczej zawodnik Ajaxu zasili BVB. Z jednej strony wcale się mu nie dziwię. W końcu już niedługo mistrzostwa świata, a Marco van Basten będzie stawiał na zawodników, którzy w swoim zespole grają w pierwszym składzie. W Borussi to miejsce Holender miałby zapewnione, a w MUFC musiałby o nie walczyć z Alanem Smithem.
Mahamadou Diarra – pytanie tylko czy reprezentant Ghany z chęcią przyjąłby ofertę drużyny, która w Europie stoi w tym momencie niżej niż jego obecny klub?
Florent Malouda czy Simao Sabrosa – jesłi o mnie chodzi to zdecydowanie wolałbym widzieć w trykocie MU Francuza. W moim przekonaniu ma on większe umiejętności niż Portugalczyk, a wyceniani są na podobną kwotę pieniędzy.
Zostaje również najnowsza plotka transferowa dotycząca Thomasa Gravesena. Duńczyk, który nie ma miejsca w składzie Królewskich, chciałby zmienić klub, a jak wiadomo zawodnik ten najwięcej czasu spędził na Wyspach. 1 mln funtów miałby załatwić sprawę.

Dla mnie przynajmniej zakupy się skończyły. No chyba, że sprzedani zostaną inni piłkarze. Kieran Richardson, Quinton Fortune i Mikael Silvestre – to zawodnicy, którzy jako pierwsi mieliby opuścić klub. Silvestre’a chętnie widziałby Aulas w Lyonie, talentem Richardsona zafascynowany jest menadżer West Bromwich Albion – Bryan Robson. Zainteresowana młodym Anglikiem jest także Aston Villa.
A David Bellion został wypożyczony do Nicei z opcją pierwokupu. Kariery na Old Trafford to on już nie zrobi…

Wczoraj słaby, zremisowany mecz z Burton. Szkoda, ale to było zaplanowane. Po prostu chłopaki z V ligowego klubu chcieli zagrać w ‘Teatrze Marzeń’ a nasi nie widzieli w tym żadnego problemu. Glazer chciał również zarobić na biletach. :lol:

Awatar użytkownika
Mort
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mort » 09 sty 2006, 17:30

Manumef pisze:Szkoda, ale to było zaplanowane. Po prostu chłopaki z V ligowego klubu chcieli zagrać w ‘Teatrze Marzeń’ a nasi nie widzieli w tym żadnego problemu. Glazer chciał również zarobić na biletach
fakt. to jedyne sensowne wytlumaczenie. jak jakims cudem uda sie wam pokonac klasowe Burton to sprawa znacznie sie skolmplikuje... Wloves to ciężki przeciwnik.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 sty 2006, 18:12

Manumef pisze:
Rossi pisze:Coś ostatnio czytałem że Ferguson nie ma zamiaru wzmacniac naszej pomocy co mnie troche zdziwiło i zaniepokoiło :?
Dość dawno nie pisałem...

Coś mi się wydaję, że to prawda z tym zakończonym okienkiem transferowym przez United tej zimy. Przecież wcześniej mówiło się, że Glazerowie przeznaczą 10 mln funtów na zakupy, a wygląda na to, iż wydaliśmy 12 mln. A szkoda, bo pomocnik przydałby się bardzo. Mówiło się m.in. o Francku Riberym, Nigelu De Jongu, [który z resztą już ‘jedną nogą’ był w MU]. Łączony z Czerwonymi Diabłami był również Didier Zokora, Mahamadou Diarra oraz Floretn Malouda. Ostatnio Carlos Queiroz powiedział, iż świetnym wzmocnieniem składu byłby Simao Sabrosa.
Transfer Zokory jest możliwy dopiero w lecie, gdyż zawodnik poleciał na Puchar Narodów Afryki.
Franck Ribery również nie zagra w United co najmniej do lata, gdyż zapowiedział, iż zostanie w Marsylii do końca sezonu. Zawodnik ten przydałby się na pewno. Swietna technika użytkowa, którą efektownie i p/w efektywnie wykorzystuje, w przeciwieństwie do bezproduktywnego bawienia się piłką Cristiano Ronaldo [choc to młody chłopak, który ostatnio sporo przeszedł i często zdarzają mu się wahania formy].
Nigel De Jong, na razie z powodzeniem mógłby występować na pozycji defensywnego pomocnika do końca bieżącego sezonu, ale raczej zawodnik Ajaxu zasili BVB. Z jednej strony wcale się mu nie dziwię. W końcu już niedługo mistrzostwa świata, a Marco van Basten będzie stawiał na zawodników, którzy w swoim zespole grają w pierwszym składzie. W Borussi to miejsce Holender miałby zapewnione, a w MUFC musiałby o nie walczyć z Alanem Smithem.
Mahamadou Diarra – pytanie tylko czy reprezentant Ghany z chęcią przyjąłby ofertę drużyny, która w Europie stoi w tym momencie niżej niż jego obecny klub?
Florent Malouda czy Simao Sabrosa – jesłi o mnie chodzi to zdecydowanie wolałbym widzieć w trykocie MU Francuza. W moim przekonaniu ma on większe umiejętności niż Portugalczyk, a wyceniani są na podobną kwotę pieniędzy.
Zostaje również najnowsza plotka transferowa dotycząca Thomasa Gravesena. Duńczyk, który nie ma miejsca w składzie Królewskich, chciałby zmienić klub, a jak wiadomo zawodnik ten najwięcej czasu spędził na Wyspach. 1 mln funtów miałby załatwić sprawę.

Dla mnie przynajmniej zakupy się skończyły. No chyba, że sprzedani zostaną inni piłkarze. Kieran Richardson, Quinton Fortune i Mikael Silvestre – to zawodnicy, którzy jako pierwsi mieliby opuścić klub. Silvestre’a chętnie widziałby Aulas w Lyonie, talentem Richardsona zafascynowany jest menadżer West Bromwich Albion – Bryan Robson. Zainteresowana młodym Anglikiem jest także Aston Villa.
A David Bellion został wypożyczony do Nicei z opcją pierwokupu. Kariery na Old Trafford to on już nie zrobi…

Wczoraj słaby, zremisowany mecz z Burton. Szkoda, ale to było zaplanowane. Po prostu chłopaki z V ligowego klubu chcieli zagrać w ‘Teatrze Marzeń’ a nasi nie widzieli w tym żadnego problemu. Glazer chciał również zarobić na biletach. :lol:

No proszę, krytyka Manu w wykonaniu Manumefa :wink: :wink: . A teraz na poważnie. Klub jest w kryzysie i to powoli się ciągnię gdzie tak jakiś trzeci sezon. Bo ostatnie dwa lata Manu było w cieniu Chelsea i Arsenalu. Sezon 2003/2004 Arsenal przed Chelsea i sezon 2004/2005 Chelsea przed Arsenalem i w dodatku przegrane puchary takie jak Puchar Anglii po karnych. Dodatkowo mało rozmyślne tranfsery średniaków. To nie sa piłkarze na jeden z najsłynniejszych i najbardziej utytułowanych klubów w Europie (choć mniej utytułowanym niż Bayern :wink: ) W kadrze mamy takie gwiady jak Richardsson, Jones, teraz Vidlić. Tego ostatiego jeszcze nie warto jednak oceniać. Dodatkowo Glazerowie, którzy wręcz rujnują klub, kibice sie podpalają pod stadionem, tworzony jest nowy klub FC United. Klub nie robi wielkich postępów, tylko stopniowo kupuje dobyrch, ale nie genialnych gaczy - Park, Evra itp. Mimo wszystko pisałem niegdys, że w piłce wszystko się szybko zmienia. Trzy lata temu Barca i Chelsea były średniakami i nie grały w LM, Bayern cztery sezony temu nie wyszedł nawet z grupy (zajął ostatnie miejsce) a w ostatniej edycji otarł się o półfinał (teraz jest podobno jednym z faworytów). Lazio trzy lata temu było w ćwerćfinale Lm, istan potęga. Roma do spółki z Lazio wiodły prym w Serie A, a teraz nawet nie łapia się do UEFA. W finale UEFA w 2002 grało BVB (teraz co prawda sie odbudowuja, ale są średniakiem), HSV półtora roku temu było na ostatnim miejscu, a teraz to jedna z największych rewelacji sezonu. Porto dwa lata temu miało w kadrze takie znakomitości jak Deco, Carvalho, Maniche z teraz to zaledwie popłuczyny po tamtej ekipie, która wygrała LM, a teraz zajęli ostatnie miejsce w grupie za Artmedia (czy ktoś w czerwu 2005 wiedział, że taki klub istanieje?)

Dziękuje to tyle z mojej strony. Nie będę nic wróżył, prorokował a tym bardziej życzył Manu, gdyż zwyczajnie nie lubię tego klubu. Pozdro.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2006, 18:54 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 09 sty 2006, 18:21

Ebi pisze:Artmedia (czy ktoś w czerwu 2005 wiedział, że taki klub istanieje?)
ja nazwe kojarzyłem :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sty 2006, 19:28

No i jak tam panowie, po wczorajszym remisie w FA Cup :D ? Tłumaczenia, że United grało w słabszym składzie do mnie nie trafiają, bo piłkarze, którzy grali w tym meczu powinni sobie spokojnie poradzić. Inna sprawa, że mecze pucharowe rządzą się swoimi prawami i dryżyny słabsze stawiają wszystko na jedną kartę. Wiadomo, dla nich jest to najważniejszy mecz w sezonie :D Na Old Tarfford spokojnie wygracie. Arsenal będzie czekał . . . w finale :D
pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 sty 2006, 19:38

Teraz ja muszę napisać to co się stało w Pucharze :shock: Dzisiaj na Polsacie Sport leciał mały reportaż o kryzysie, który widać gołym okiem w Manchesterze. Pokazywali jak ManU zaczyna się sypać po tym jak wyniki zaczynają być coraz gorsze, a legendy odchodzą. Nie rozumiem jak można nie strzelić bramki V-ligowej drużynie, przecież to jest jakiś obłęd. 'Czerwone Diabły' nie grały w rezerwach bo Rooney, Ronaldo (fakt, że weszli później), O'Shea, Saha, Brown, Howard, Silvestre czy Park są mocnymi punktami drużyny (nie mówię, że grają w każdym meczu). Nawet gdyby grali w rezerwach to ten mecz musiał być wygrany :roll: Bramkarz klubu Burton zarabia ok. 500 funtów tygodniowo, a bronił jak rasowy bramkarz (o jego zarobkach wiem z Polsatu Sport :P ). Zarząd powinien się grubo zastanowić nad swoimi pupilkami bo jak narazie to nic dobrego z tego nie będzie. Dobry zakup Evry, ale czy to coś zmieni? okaże się w przyszłości.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 09 sty 2006, 19:52

Tomusmc pisze:Teraz ja muszę napisać to co się stało w Pucharze :shock: Dzisiaj na Polsacie Sport leciał mały reportaż o kryzysie, który widać gołym okiem w Manchesterze. Pokazywali jak ManU zaczyna się sypać po tym jak wyniki zaczynają być coraz gorsze, a legendy odchodzą. Nie rozumiem jak można nie strzelić bramki V-ligowej drużynie, przecież to jest jakiś obłęd. 'Czerwone Diabły' nie grały w rezerwach bo Rooney, Ronaldo (fakt, że weszli później), O'Shea, Saha, Brown, Howard, Silvestre czy Park są mocnymi punktami drużyny (nie mówię, że grają w każdym meczu). Nawet gdyby grali w rezerwach to ten mecz musiał być wygrany :roll: Bramkarz klubu Burton zarabia ok. 500 funtów tygodniowo, a bronił jak rasowy bramkarz (o jego zarobkach wiem z Polsatu Sport :P ). Zarząd powinien się grubo zastanowić nad swoimi pupilkami bo jak narazie to nic dobrego z tego nie będzie. Dobry zakup Evry, ale czy to coś zmieni? okaże się w przyszłości.
O kryzysie mówi się już od dłuższego czasu, tzn. od początku sezonu. Zdarzają się niestety też słabsze mecze typu potyczka z Burton. To jest Puchar Anglii, a potencjalny faworyt wystawia rezerwowy skład. Natomiast taki zespół V-ligowy gra siłowo, bo techniki żadnej, broni się calą '11' i jest happy po końcowym gwizdku. Dla drużyny z wyższej półki to mecz w zasadzie z góry wygrany [złe podejście].
Tomusmc - nie mów mi, że O'Shea jest mocnym punktem zespołu, bo tak nie jest.
W zeszłym sezonie np. graliśmy w FA Cup z Exeter City. Na Old Trafford padł wybik 0:0, po czym na wyjeździe pokonalismy ich 0:2, aż w końcu United znaleźli się w samym finale. Każdemu klubowi zdarza się słabszy mecz. Nasuwa mi sie przykład Celticu, czy Tottenhamu.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”