Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 172

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 wrz 2006, 9:43

A tu cisza :P - Piwus znów typ trafiony 2:0 :] Mówie Ci stawiaj to co ja mówie "tak o" od niechcenia :P

Choć przyznam że nie sądziłem że Widzew aż tyle okazji stworzy. Co prawda chyba nikt nie liczył na to że przyjada prosić o jak najniższy wymiar kary. Ale zaskoczyli mnie bo prawde mówiąc na jednego gola zasłużyli :roll:

Cantoro w pierwszym meczu strzela i rozgrywa dobry mecz - bramka po rykoszecie ba gdyby nie nowa obrońcy Widzew piłka poszła by w ... trybuny - a tak poszła w bramke :] Obaj strzelcy w tym meczu pokazali sie z dobrej strony. Cleber też miał max roboty. Tym bardzie ze tak dobrym mecz rozerał Grzelak. On najlepszy po stronie gości.

Wielka brawa należa sie Dolhce ? Dolha ? Dolh.. :P trudno odnienić :P Ale wybronił w tym meczu na moje oko 3 - 100% ! Mecz mógł sie podobać a Wisła od stanu 2:0 mogła strzelić jeszcze z dwie bramki. W drugiej połowie przygasł Zielu czy Kuba ale gdy pojawił sie na placy Jasiu Paulista znów zaczeła sie widowisko :P Kilka takich piłek zagrał że hoho. Penska oko w oko z tym Azerek [sorry nazwisko trudne] Radovanović tuż obok bramki po rożnym ... i jeszcze by sie znalazło.

Ten mecz nie wygrała Wisła Okuki tylko nadal Wisła Petrescu ! Bo mimo że zmienił system na 4-4-2 to jeszcze za mało czasu by go oceniac - także wygrali dla Dana na dowidzenia :? Cieszy to ze Baszczu zagrał cały mecz - nie nażekał mimo że kilka razy go "wycieli" Ogółem dobry emcz z obu stron ale Wisła nie popełniała takich błedów inwidualnych !

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 wrz 2006, 10:47

W sumie dobry mecz Wisły jak i ...dobry mecz Widzewa. Też w sumie nie spodziewałem się, że Widzew stworzy tyle sytuacji bo co tu dużo mówić, ale schodzi z nich powietrze.

W Wiśle bardzo dobrze zagrał Dolha, o czym wspominał już Zaza. Ja od początku chciałem obaczyć go w bramce, bo Pawełek w mojej ocenie jest bramkarzem bardzo niepewnym (Polska represent :shock: ). A Dolha nie boi się grać, no i w wywiadach pewnie wypadłby lepiej :lol: . Kilka sytuacji wybronił naprawdę znakomicie. Dobry także mecz Cantoro, dużo piłek odebrał...Co do strzału to trzeba przyznać, że gdyby nie obrońcy Widzewa to pewnie któryś z kibiców dostałby w głowę...

Fatalny mecz Pawła Brożka, już któryś z kolei. W całym meczu Paweł zaliczył 4 celne podania (liczyłem)...Jedyne zagrożenie jakie stworzył to to, gdy któryś z widzewiaków podał za lekko do swojego bramkarza. Poza tym to dno dna. Czyżby kolejna cytrynka? :lol:

W obronie jak zwykle pewnie Cleber. Głowacki i Baszczyński też nieźle. Czekam, aż w końcu dojdzie certyfikat Thwaite bo bardzo chciałbym zobaczyć go w meczu ligowym.

W Widzewie najlepiej Grzelak. Trzeba przznać, że piłkarz to bardzo ciekawy. Wysoki, szybki, niezła technika. Wydaje mi się, że po sezonie któryś z silniejszych klubów naszej ligi po niego sięgnie. Co ciekawe przed sezonem pojawiały się informacje jakoby właśnie Wisła była nim zainteresowana :P .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 wrz 2006, 10:52

Pisakk a wiesz o co chodziło Probierzowi ? przed meczem mówiąc o prasie takim dziwnym tonem - że tak powiem :P Domaga sie przeprosin ? W sumie po meczu Grzelak też nie był miły :roll: ale to chyba było spowodowane tym że wiedział jak był blisko :wink:

Wywiady Pawełka ? :roll: Masz na mysli książki ? :lol: i 800 stron ? Eeee wole PS2 :P Wtedy wyglądał jak by go mieli zaraz bic :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 wrz 2006, 10:55

Zaza pisze:Pisakk a wiesz o co chodziło Probierzowi ? przed meczem mówiąc o prasie takim dziwnym tonem - że tak powiem Razz Domaga sie przeprosin ?
chodzilo mu o to ze pewna gazeta napisala, ze doszlo do malej bojki, przepychanki pomiedzy Probierzem a jednym z zawodnikow - w wyniku tego Probierz mial stracici prace :!:
Pisakk pisze:bo Pawełek w mojej ocenie jest bramkarzem bardzo niepewnym (Polska represent Shocked ).
Podzielam twoj poglad

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 23 wrz 2006, 10:57

Zaza ja włączyłem na mecz w 1 minucie i włączyłem coś innego od razu po zakończeniu meczu więc żadnych wywiadów niestety nie widziałem :lol: . Zwykle oglądam całość, ale teraz tak wyszło więc w ogóle nie wiem o co chodzi :P .

Z tym podarunkiem w postaci książki dla Pawełka to też, ale nie wiem czy pamietasz pierwszy wywiad Pawełka dla C+ jak był jeszcze bramkarzem Odry. Wyglądało to tak, jakby pierwszy raz o kilku lat kazali mu mówić - widać, że czuł się nieswojo otwierając usta :lol: . Nawet trafił do Łapu Capu :lol: .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 wrz 2006, 11:01

Aaaaa no prosze dyktator Probierz :wink: Oczywiscie zartuje bo widać że trener by za młodych wskoczył w ogień. Trawdo stał przy swoim przed meczem - Wisła Okuki vs. Wisła Petrescu ? co tam Wisła - ja jestem Probierz a to jest Widzew :] hehe chwali im sie to że każdy wysoko mierzy - i nie patrzyli na to ze Wisła od lat nie pokonana u siebie że Widzew ostatni słabo- to miał byc mecz na przełamanie dla Widzewa :P może brzmi to dziwnia - ba śmiesznia ale prawidłowo :!: Ambicja i wola walki była -

Dzięki Czeher za pomoc w nadrobieniu tematu"Przegląd prasy" - Panowie pamietajcie też że czuwamy :P trzeba bedzie potem owoce pozrywać :wink: Ten mecz nikomu chyba nie przyniesie owoców ale zobaczymy :P

No co poprostu mało mówny jest Pawełek :P Nawet w bramce nie krzyczy :P Taki skryty cichy, w sam raz by motywować kolegów z pole :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 wrz 2006, 11:45

Zaza pisze:widać że trener by za młodych wskoczył w ogień.

Zaza pisze:chwali im sie to że każdy wysoko mierzy - i nie patrzyli na to ze Wisła od lat nie pokonana u siebie że Widzew ostatni słabo- to miał byc mecz na przełamanie dla Widzewa

Probierz ma to do siebie że bardzo zżywa się ze swoją drużyną i jest gotów zrobić dla niej wszystko. U nas w Bytomiu potrafił z bardzo przeciętnych piłkarzy zrobić drużynę grającą w piłkę nożną. Zresztą widać w każdym meczu jak przeżywa mecze na ławce trenerskiej. Od początku do końca gra z zespołem.

Chwalić Okuki nie ma za co bo grał że tak powiem nie swoją drużyną. To są efekty pracy Petrescu i w meczu z Iraklisem wciąż będzie to drużyna Dana. Zobaczymy po kilku tygodniach co zmienił czy Wisła pójdzie do przodu, do tyłu bądź będzie stała w miejscu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8769
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2006, 18:07

wislakrakow.com pisze:Telewizja Polska nie przeprowadzi transmisji z meczu Iraklis Saloniki - Wisła Kraków. Czwartkowe spotkanie to można będzie obejrzeć na antenie Polsatu i Polsatu Sport, od godziny 19:30.
8)

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 25 wrz 2006, 21:19

Z kąd wziołeś ten cytat?? :roll: Ale jakby ktoś się uczepił to z anteny naziemnej też ściągnie Polsat :P Nie no tak właściwie to TVP schodzi na Psy coraz mniej ciekawych meczy a coraz więcej głupot :roll:
Słyszeliście może że ma powstać taki kanał jak Wisła Krakow TV (podobnie ma być kanał Legii, Lecha, Korony) :twisted:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 25 wrz 2006, 21:27

Adrian Firek pisze:Z kąd wziołeś ten cytat??
cloner pisze:wislakrakow.com napisał:
Cieszę się, że mecz ten pokaże Polsat, wkońcu zostanie on okraszony dobrym komentarzem, dosyć już mam specjalistów z TVN Turbo...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 wrz 2006, 21:29

Po lidze. Kolejna fajna głupota pana Błońskiego - ale jest o Wiślę, to przytoczę. Wyciągnijmy z tego najlepsze kawałki.
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3641306.html
Owszem, rumuński trener popełnił sporo błędów i w Krakowie pewnie płakać po nim będą tylko piłkarze.
Kibice nie?
Mało profesjonalne - najłagodniej ujmując - jest to, że z Okuką przedstawiciele Wisły rozmawiali już zimą ubiegłego roku, czyli ledwie kilka tygodni po zatrudnieniu Petrescu.
Przed. Ale ko by sprawdzał fakty.
Ale wreszcie - tak mi się wydaje - zagrała Wisła w składzie, jakiego oczekują kibice.
Jedyna równica to Mauro Cantoro zamiast Jacoba Burnsa. A jacy kibice oczekiwali tego? Typu Błońskiego. Bo ja czytam głównie krytyczne opinie na temat Mauro, udowadniające, że jednak Burns jest lepszy. Ale Mauro strzelił bramkę. Taką bramkę, że jakby nie rykoszet, to piłka wyszłaby na dach. I Mauro tańczący kółeczka z piłką jak idzie kontra.
Bez niemal całego "zaciągu" Petrescu.
Jedyna różnica to brak Burnsa, ale został wyrównany Dolhą, który zresztą był najlepszy na boisku. Radovanovic i Cleber grał, Chiacu za Petrescu też na łwace siedział. Gdzie ten zaciąg?
Bo, cokolwiek by mówić, transfery do Krakowa są średnie. Poza Cleberem i - jak się w piątek okazało - bramkarzem Dolhą.
No tak jest jeszcze Burns (lepszy od Cantoro) Radovanovic (z łapanki) i Chiacu (nieprzeznaczony do pierwszego składu) i Varga (kontuzje, nie grał). Beznadziejny "zaciąg", sam Błoński ściągnąłby lepszych grajków za darmo. Czemuś Petrescu nie sprowadził Ronaldinho? Oczywiście za darmo.

Nawiasem mówiąc, Dolha do piątku był "kolejnym transferowym niewypałem". Teraz znowu zaczyna się udawanie "ja tego nie pisałem, a nawet jeśli to i tak były beznadziejne transfery" :lol:.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8769
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2006, 21:35

Jedyna równica to Mauro Cantoro zamiast Jacoba Burnsa. A jacy kibice oczekiwali tego? Typu Błońskiego
piwus - nie wiem jak gra Burns, ale ja jestem zwolennikiem Mauro. Wiem jak on gra, wiem, ze potrafi madrze, dobrze podac do przodu.
Zdziwiony bylem, jak Dan odsunal go od 1. skladu. Moze w meczu z Widzewem strzelil bramke dzieki szczesciu, ale wg mnie to od rozgrywajacego Wisly powinno sie rozpoczynac ustawianie skladu. Choc pewnie sie myle :roll: W koncu az tak Wisla sie nie interesuje :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 wrz 2006, 21:43

No to macie nowego dyrektora sportowego :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 wrz 2006, 22:07

Dla mnie Burns i Cantoro to bardzo podobni piłkarsko zawodnicy. Nastawieni głównie na destrukcję, dużo walczą, podobne warunki fizyczne. Jedyna różnica jest taka, że Cantoro wiecej (i lepiej) prowadzi piłkę, często zwalnia akcje, Burns przyzwyczajony do grania na Wyspach szybciej pozbywa się piłki.

Ponieważ dla mnie są bardzo podobni piłkarsko to powinien grać ten, który akurat jest w lepszej formie.

kask88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kask88 » 25 wrz 2006, 22:18

Zapowiada mi się gorący tydzień najpierw w czwartek mecz Iraklis Wisła a potem w niedziele Legia na deser. Jak benda dwa zwycięstwa w tych meczach to ludzie żyć nie umierać ..................

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”