AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1717

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2013, 18:08

Ja kiedyś planowałem jechać na SS sam. Jednak z biegiem czasu doszedłem do wniosku, że o wiele lepiej będzie jechać z MCP. Masa kibiców Milanu, fajna atmosfera i ogólnie fanclub ten jest znany w Mediolanie. Rok temu się zapisałem i miałem nadzieję, że uda mi się wreszcie spełnić marzenie. Jednak z kilku przyczyń (głównie wydatki na rodzinne imprezy oraz sprawy uczelnianie) nie udało mi się tego zrealizować. W tym sezonie jednak już pojadę na pewno. Kasa już jest, mniej zajęć na uczelni i raczej żadne dodatkowe wydatki mi się nie szykują na przyszły rok. Oczywiście zamierzam jechać z MCP i mam nadzieję, że mi się uda. Miałem jechać w tym roku na zlot letni, ale wypadło mi wesele w najbliższej rodzinie. Pewnie zacznę od tego, że będę chodził na spotkania milanistów w Rzeszowie (jest ktoś?) i z biegiem czasu ograrne jakiś wyjazd. W tej chwili czekam na kartę cuore rossonero, która chyba jest wymagana na mecze Serie A.

Na wyjazd grupą z forum też chętnie bym się zgodził, ale przeczuwam, że koszty większe niż z MCP.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 15 cze 2013, 18:31

mete pisze:Jednak z biegiem czasu doszedłem do wniosku, że o wiele lepiej będzie jechać z MCP. Masa kibiców Milanu, fajna atmosfera i ogólnie fanclub ten jest znany w Mediolanie.
Dokładnie;p Jak chcecie pierwszy raz jechać na Milan to tylko z MCP. Sam byłem to wiem co piszę;p Właśnie trwają zapisy, a warunkiem uczestnictwa w wyjazdach jest bycie członkiem Fanclubu.
Sam byłem na San Siro i z MCP, byłem też na dwóch meczach na które lecieliśmy samolotem, i na prawdę da się to w miarę łatwo ogarnąć.
mete pisze:Pewnie zacznę od tego, że będę chodził na spotkania milanistów w Rzeszowie (jest ktoś?)
Jest;p Nawet bym rzekł, że dość mocna ekipa w Rzeszowie spotyka się na meczach.
mete pisze:W tej chwili czekam na kartę cuore rossonero, która chyba jest wymagana na mecze Serie A.
Wydaje mi się, że nie jest wymagana. Z tego c o pamiętam to musisz ją mieć tylko na na mecze wyjazdowe(tego nie jestem pewien) i jak chcesz mieć karnet(tu na 100% musisz ja mieć). Normalnie wchodzisz na bilety papierowe.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2883

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 cze 2013, 18:39

Cuore rossonero trzeba mieć jeśli chce się mieć szybciej bilet jeśli rusza sprzedaż biletów, wtedy można w każdym banku sobie kupić.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2013, 18:40 przez Rezus, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 cze 2013, 18:39

Na mecze Interu takiej karty nie potrzeba, więc na Milan zapewne też.

Wyjazd ogarnąć jest megałatwo. W marcu kuzyna z dziewczyną wysłałem do Mediolanu samolotem z Waraszawy za 50 zł w dwie strony. Jakby coś to chętnie pomogę :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 cze 2013, 18:45

Tylko, że z MCP jest jeden mały problem. Jak jechali na mecz z Barceloną to koszt wyjazdu był coś ok. 500 zł. Czy fajnie cenowo. Jednak wylot mięli z Poznania więc średnio kalkulowałoby mi się jechać z Krakowa do Poznania na samolot.
mete pisze:że koszty większe niż z MCP.
mete pisze:o wiele lepiej będzie jechać z MCP
Nie wiem jak jest z MCP, ale nie wiem dlaczego tak sądzisz. IMO w dwójkę(właśnie to jest ta liczba minimum) czy do np. 4 osób można zorganizować samemu naprawdę fajny wyjazd. Do tego myślę, że mogłoby być nawet taniej, bo czemu i drożej jak się jedzie na własną rękę :?: Oczywiście zależy kto skąd jest. Bo jak ktoś mieszka blisko miejsca wylotu to ułatwia(oraz jest taniej) to znacznie podróż.

Kiedyś sobie zaglądałem raz na jakiś czas na forum fanów Interu z fcinter.pl i chłopaki kombinowali wyjazd na mecz LM z Bayernem. Po 17 mieli wylot w dniu meczu do Bergamo(ponoć do 40 km od Mediolanu) z Poznania. Z stamtąd taksówką w 4(co znacznie obniża koszty od łebka) prosto pod San Siro. Później zakup biletu(oczywiście bez problemu można było je dostać) i na stadionie byli ok 20 minut przed pierwszym gwizdkiem.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 15 cze 2013, 19:41

Mirek15 pisze:Jednak wylot mięli z Poznania
Hm...chyba wyjazd. MCP nie lata na mecze, tylko jeździ autokarem. Co ma swój klimat, bo jest sporo czasu, żeby poznać Milanistów z którymi jedziesz.

Mirek15 pisze:Do tego myślę, że mogłoby być nawet taniej, bo czemu i drożej jak się jedzie na własną rękę
Jak lecisz samolotem to musisz nocować (min. 2 noclegi) w Mediolanie, a wiem z własnego doświadczenie, że to zwiększa koszty wyjazdu. Oczywiście można np koczować w Bergamo na lotnisku, ale nie polecam.
Zresztą jeśli chodzi o koszty to najwięcej zależy od tego ile chcesz wydać w samym Mediolanie na pamiątki i rzeczy związane z Milanem. Bo jak chcesz zrobić jakieś większe zakupy w Milan Poincie czy w Milan Store to i tak wyjazd wyjdzie drogo.
Rezus pisze:Cuore rossonero trzeba mieć jeśli chce się mieć szybciej bilet jeśli rusza sprzedaż biletów, wtedy można w każdym banku sobie kupić.
Ale to dotyczy chyba tylko Włochów, bo Polacy nie mają takiej możliwości. Choć tu mogę się mylić, bo nigdy nie kupowałem w taki sposób, ale też nie słyszałem, żeby ktoś z Polski tak kupował bilet.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 cze 2013, 21:11

Mates pisze:Hm...chyba wyjazd.
Na 90% był to wylot. Jestem niemalże tego pewny. Bo nawet było podane - cena obejmuje: bilety lotnicze(Poz - Mln - Poz), bilety na mecz oraz ubezpieczenie bodajże. Nie pamiętam czy było coś o noclegu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2013, 23:11

Ja się również nie spotkałem z tym, aby MCP leciał na mecz, ale mogę się mylić. Właśnie podróż autokarem przemawia do mnie by jechać z fanclubem. Na pewno sporo zabawy i poznanie nowych milanistów.

BTW podobno Łysy jutro leci do Brazylii. Media trąbią o sprzedaży Robinho, ale moim zdaniem trzeba brać pod uwagę, że Włosi grają mecz i to może być cel podróży. Choć może połączyć obie sprawy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2883

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 cze 2013, 0:12

Mates pisze:Ale to dotyczy chyba tylko Włochów, bo Polacy nie mają takiej możliwości. Choć tu mogę się mylić, bo nigdy nie kupowałem w taki sposób, ale też nie słyszałem, żeby ktoś z Polski tak kupował bilet.
Mylisz się. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2013, 15:43

Nocerino agent, Marco Sommella "Roma are interested in Antonio, while Milan has received swap proposals from Fiorentina, Torino & Inter"
Ciekawe. Inter ponoć proponował Silvestre (oby dotego nie doszło). Z Torino byliśmy zainteresowani tylko Ogbonną, który chyba zmierza do Juventusu oraz Cercim, ale on do 4-3-1-2 nie pasuje. Więc nie mam pojęcia kogo by nam chcieli dać. Jeszcze większa zagadka to oferta wymiany z Violą. Od nich byliśmy łączeni tylko z Ljaicem, który ma rok do końca kontraktu, ale czy Viola zaproponowałaby taką wymianę?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 cze 2013, 16:45

mete pisze:
Nocerino agent, Marco Sommella "Roma are interested in Antonio, while Milan has received swap proposals from Fiorentina, Torino & Inter"
Ciekawe. Inter ponoć proponował Silvestre (oby dotego nie doszło). Z Torino byliśmy zainteresowani tylko Ogbonną, który chyba zmierza do Juventusu oraz Cercim, ale on do 4-3-1-2 nie pasuje. Więc nie mam pojęcia kogo by nam chcieli dać. Jeszcze większa zagadka to oferta wymiany z Violą. Od nich byliśmy łączeni tylko z Ljaicem, który ma rok do końca kontraktu, ale czy Viola zaproponowałaby taką wymianę?
Takie oferty nie oznaczają, że proponowani są Milanowi gracze, których Milan chce, tylko że została zaoferowana karta gracza(y) za Nocerino.
Niekoniecznie więc oznacza to, że Milan dostał propozycję wymiany Nocerino na Silvestre, Ogbonnę czy Ljajicia. Równie dobrze (Inter czy Fiorentina, mniej Torino) mogli nam zaproponować własny szrot w zamian za Nocerino.
Śmieszna sprawa z Silvestrem w Interze, prawie mi ich żal z powodu tego transferu, z drugiej strony - to był przyzwoity piłkarz w czteroosobowym bloku obronnym i jako rezerwowy by się przydał. Tyle że mamy tam już Bonerę.
Co do Torino to jestem przekonany, że oferowali nam Ogbonnę. Gdyby Torino chciało go oddać do Juventusu, to już by to zrobiło. Wydaje mi się, że sytuacja wygląda tak: Ogbonna chce odejść już w tym okienku, Torino jest pod murem, a chętnych wielu nie ma: jest tylko Juventus. Dlatego uważam za możliwe, że Torino chce nam tego chłopaka wcisnąć, dziwi mnie tylko, że Galliani jeszcze nie wykonał ruchu. Chciałbym, by było to dlatego, że czeka na postawienie Torino pod ścianą i ściągnięcie Ogbonny za grosze na zasadzie "albo dajecie do największego rywala, albo nam za Nocerino i parę centów".
Ale to tylko gdybanie.

Współwłasność Constanta została przedłużona o sezon. Fajna wiadomość.
CdS podało listę bocznych obrońców na sprzedaż: Taiwo, Didac Vila, Emanuelson i Antonini, w zamian za nich miałby przyjść jeden z: Avelar, Antonelli, Assou-Ekotto, De Ceglie, Mathieu, Tremoulinas. Trochę to bez sensu, lewego obrońcy nie potrzebujemy, jeśli już, to zmiennika na prawą stronę, skoro De Sciglio jest lewym obrońcą.
Wrócił temat Kucki. Mam nadzieję, że tego chłopaka na dniach ściągniemy i zażegnamy pożar na pozycji De Jonga.
Do transferu Poliego ma brakować tylko formalności.
Na obu półfinałach U-21 Milan miał swoich wysłanników - do listy celów transferowych dodano Martinsa Indiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2013, 19:54

Z Ogbonną widzę dwie opcje - albo jest tak jak piszesz czyli chcemy postawić Cairo pod ścianą albo nasi scouci uważają, że nie jest to gracz na najwyższy poziom i będą szukać kogoś młodszego (nie tak jak Vergara), który ma papiery na klasę światową wg nich. IMHO Ogbonna wyląduje w Juve a szkoda, bo bardzo go cenie i uważam, że mając trójkę on, Zapata i Mexes + jednego z dwójki Salamon/Vergara oraz Bonera bylibyśmy ustawieni.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 cze 2013, 20:14

E tam, nie powiedziane. Marotta zabiera się do tego transferu tak samo, jak do pozostałych. Więcej jest gadania póki co, bo wbrew temu, co pisze od tygodni prasa, podobno pierwsze spotkanie w sprawie Ogbonny pomiędzy działaczami odbyło się dopiero kilka dni temu. Podobno też zachodzi dość duża rozbieżność pomiędzy ofertą Juve, a oczekiwaniami Torino. Pewnie i tak pójdą na wymianę jacyś piłkarze ale na razie sprawa toczy się bardzo powoli.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 cze 2013, 22:42

Galliani powiedział dzisiaj, że dziwi się, że wszyscy piszą o kończącym kontrakcie się Boatenga skoro on wygasa dopiero w 2015 roku. Dziwne. Może zagrywka na zwiększenie ceny? Chociaż podobno kontrakt Kevina został przedłużony po pełnym wykupie z Genoi.

Crystal Palace ponoć oferuje 5 baniek z bonusami za Emanuelsona.

Odu dzisiaj 3 bramki. Trzeba się poważnie nad nim zastanowić, żeby nie zrobić takiego błędu jak z Aubameyangiem.
@tancredipalmeri 9h
I read that Milan strategy, if they won't get Tevez,would be to sign Matri from Juve. So basically,Milan financing Juve for signing Tevez?!

@UmbertoGandini
@tancredipalmeri funny isn't it? And nobody here realized it!

@UmbertoGandini ) For 'here' you mean in Italy, isn't it?

@tancredipalmeri naturally, not the club. It would be weird.
:D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2013, 1:16

Podobno City się wycofuje z walki o Faraona bo ich celem jest Isco. A Galliani dzisiaj był widziany w Monte Carlo...Jak to ktoś zapytał - nowy kupiec?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”