AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1718

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 cze 2013, 11:26

mete pisze:Odu dzisiaj 3 bramki. Trzeba się poważnie nad nim zastanowić, żeby nie zrobić takiego błędu jak z Aubameyangiem.
To, że strzelił je za Tahiti było już trudno napisać :?: :lol:
mete pisze:Podobno City się wycofuje z walki o Faraona bo ich celem jest Isco. A Galliani dzisiaj był widziany w Monte Carlo...Jak to ktoś zapytał - nowy kupiec?
Równie dobrze mogli się zgłosić po Boatenga choć wszyscy wiem jak pewnie będzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2013, 11:34

To, że strzelił je za Tahiti było już trudno napisać
Odu w Serie B gdy nie był kontuzjowany to również grał dobrze, więc widać, że chłopak ma potencjał. Może nie na Milan (ponoć ma dostać szanse w przygotowaniach), ale można na nim zarobić. Aubameyanga, który już miał przyzwoity okres we Francji sprzedaliśmy bodajże za niecałe 2 mln. Szkoda b to było powtórzyć.
Równie dobrze mogli się zgłosić po Boatenga choć wszyscy wiem jak pewnie będzie.
Właśnie Di Marzio podał, że właśnie Boatenga chce sprzedać do Monaco.

Wczoraj bodajże jakieś hiszpańskie media (nie wiem czy wiarygodne) podały, że Thiago zdecydował się na odejście. Z tego co pamiętam jego klauzula wraca do 90 mln 1 lipca, więc za 2 tygodnie powinno być wszystko jasne. Szanse małe na jego transfer, ale marzyć można. Opchnąć szybko Kevina i spróbować kupić Alcantarę.

Poli, Alcantara, Tevez za Nocerino, Boatenga i Robinho to byłby majstersztyk. Dotego obrońca i kadra gotowa. Wtedy by pozostało pozbyć się reszty niepotrzebnych graczy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 cze 2013, 11:44

1 sierpnia wygasa klauzula Thiago więc jeszcze sporo czasu zostało.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2013, 11:47

Możliwe, że 1 sierpnia wygasa, ale jeżeli po Euro Thiago oficjalnie powie, że chce odejść to czasu wiele nie będzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2013, 0:18

Ponoć Monaco oferuje 60 baniek za Faraona i Boatenga. El Shaarawy niedawno podpisał nowy kontrakt, który de facto wejdzie w życie od 1 lipca a Boe chcemy opchnąć. Deja vu?

Jeżeli oferta jest prawdziwa to możemy się żegnać z oboma.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 cze 2013, 11:13

Łysy szukał i wyszukał. Oferta 60 milionów za obu mimo wszystko nieprawdopodobna...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2883

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 cze 2013, 12:31

W odejście Faraona nie chcę wierzyć bo to jest jakiś kosmos ale zakrawać na kpinę będzie jego sprzedaż w kontekście pretensji Berlusconiego do Allegriego, że ten w jakimś meczu pozostawił młodego Włocha na ławce.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 cze 2013, 13:20

niech monaco podbije do 70mln i od razu de sciglio weźmie, a co!!!!

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 19 cze 2013, 14:02

Ogólnie dla mnie tak jak już kiedyś pisałem sprzedaż Faraona nie byłaby problemem, szczególnie w przypadku tak gigantycznej oferty za niego, ale.. tylko w przypadku gdzie za tą kasę wzmocnilibyśmy się ze trzema porządnymi zawodnikami do pierwszej jedenastki (jak sprzedaż Zidane'a w Juve) a to jest akurat nic pewnego. Rozumiem oczywiście sentyment do Stephana, sam nie chciałbym jego odejścia bo w przyszłości może stać się legendą Milanu ale niekiedy trzeba iść na kompromis dla większego dobra. Druga sprawa, że w te 60 mln nie chce mi się wierzyć, to byłoby absurdalne, chimeryczny Boa i mający 4 świetne miesiące w karierze Faraon idą prawie za tyle co Ibra i Thiago? :whistle:

Z tym Polim to się w końcu wyjaśni? Ostatnio można było przeczytać o tym, że Sampa chce przy transakcji dostać wypożyczenie Nianga i mi by to pasowało, niech się na spokojnie oswoi z Serie A.

Ogólnie to mi się wydaje, że lepiej byłoby nam przejść na 4-2-3-1 niż na oklepane 4-3-1-2 ale raczej złudne nadzieje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2013, 14:51

Panorama - taki włoski magazyn - poinformowała, że Milan osiągnął w tajemnicy porozumienie z Tevezem: 5,5 rocznie na 3 lata, a sam zawodnik chce grać w Milanie, do transferu pozostało porozumienie z City (co nie powinno być trudne, jak pokazuje przeszłość).
Ciekawe.

Milan odnowił współwłasność Valotiego (20 lat i zero postępów, choć to gracz włoskiej U-19 czy U-20...), Pacifico, a wykupił Berettę (ciekawe gdzie pójdzie, po ostatnim sezonie znajdą się za niego fajni chętni w Serie B) i Ghiringhelliego.
Ciekawi mnie zwłaszcza to ostatnie nazwisko - wykupiliśmy drugą połówkę karty Ghiringhelliego z Novary, choć był tam podstawowym graczem. Byłem przekonany, że facet tam zostanie na kolejny rok. Wątpię, by już miał się znaleźć w szerokiej kadrze Milanu (dobre oceny za grę w mocnej ekipie Serie B to za mało na zmiennika), ale może się znajdzie chętny z Serie A? Ciekawe, co za tym ruchem stoi.

A, zapomniałbym. Oduamadi ma od przyszłego miesiąca trenować z Milanem, a po presezonie Allegri zadecyduje co z nim zrobić. Świetnej wypowiedzi udzielił sam Nnamdi: "Treningi w Milanie? Mogę sam opłacać wyżywienie i hotel, byle tylko mieć możliwość pracy z Allegrim".
Uważam za żenujące, że taką możliwość daje mu hat-trick ustrzelony w meczu z Tahiti, ale żywię do chłopaka sympatię. Parę lat temu ignoranci pisali, że on potrafi tylko szybko biegać - Odu oczywiście ma coś więcej, ale to nie jest żaden wyjątkowy piłkarz. 16 meczów, 2 gole, 3 asysty i niespełna 1200 minut w Serie B nie powala na kolana, od ręki przychodzi mi do głowy kilka nazwisk lepiej rokujących (a i oni bez szału) w naszym sektorze młodzieżowym. Wydaje mi się, że tu sporo do rzeczy ma chęć wypromowania go i oddania jak najprędzej gdziekolwiek, póki jego nazwisko jest znane.
Nie porównywałbym go z Aubameyangiem. Pierre-Emerick został zniszczony przez brak szans, gdy grał naprawdę fajnie, a gdy wchodził w wiek odpowiedni do szansy - na ławkę ściągnięto wypalonego Szewę. Natomiast Gabończyk w swoim czasie w naszej primaverze był odpowiednikiem Verdiego czy teraz Cristante, czołową gwiazdą i motorem zespołu. Odu w primaverze był w cieniu lepszych graczy, w drugiej lidze grał słabo, w Torino się nie przebił, nie ma porównania do Pierre-Emericka. Poza tym to skrzydłowy (obustronny), który od biedy może grać w ataku.

Gdzieś czytałem, że Di Marzio zaprzeczył wszelkim transakcjom związanym z Faraonem, który ma być nie na sprzedaż, temat oferty za niego i Boatenga podaje tylko Sportmediaset, który lubi od czasu do czasu strzelić bzdurą jak np. Faraon za Thiago Silvę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2013, 15:35

Panorama - taki włoski magazyn - poinformowała, że Milan osiągnął w tajemnicy porozumienie z Tevezem: 5,5 rocznie na 3 lata, a sam zawodnik chce grać w Milanie, do transferu pozostało porozumienie z City (co nie powinno być trudne, jak pokazuje przeszłość).
Trzeba dodać, że ten dziennik podał, że transfer Teveza Galliani chce sfinansować sprzedaniem Faraona.

Dzisiaj odbyło się spotkanie Braidy z prezydentem Verony oraz dwoma agentami. Podobno rozmawiano i Jorginho.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2013, 15:46

Trzeba dodać, że ten dziennik podał, że transfer Teveza Galliani chce sfinansować sprzedaniem Faraona.
O ile mi wiadomo to nie jest dziennik, a w informacjach na milannews.it nie ma nic o finansowaniu sprzedażą Faraona, skąd takie informacje?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 cze 2013, 21:19

Wilmore pisze:Panorama - taki włoski magazyn - poinformowała, że Milan osiągnął w tajemnicy porozumienie z Tevezem: 5,5 rocznie na 3 lata, a sam zawodnik chce grać w Milanie, do transferu pozostało porozumienie z City (co nie powinno być trudne, jak pokazuje przeszłość).
Fajnie byłoby. Robinho na ten moment bierze jedynie milion mniej, a różnica przydatności obu panów w zespole byłaby widoczna. Choć tak jak pisałem wcześniej - wolałbym kogoś innego, kogoś młodszego. Robson ma być podobno na dniach odpalony do Santosu. Mam nadzieję, że ta saga skończy się jak najszybciej.

Odu - jego występy w SB potwierdzają, że nie ma dla niego u nas miejsca.

I teraz o ofercie Monaco. Niestety jak klub z Księstwa będzie chciał kupić Faraona to go kupi. Jak sprzedaż Boatenga jest przepiękna tak Shaarawy'ego już niekoniecznie. Myślę, że przy normalnym zarządzie oraz przy normalnych ruchach transferowych w niedalekiej przyszłości mógłby nas poprowadzić do zdobycia kilku trofeów. 60 mln euro to byłaby fajna suma jednak licząc, że maksymalnie 20 poszłoby na transfery(chyba nie wierzycie, że więcej :?: ) to dla nas kibiców to nie ma sensu. Miałoby to sens jakbyśmy za tą dwójkę dostali 4 graczy o wartości ok. 50 mln euro. Na razie możemy jednak gdybać na dzień dzisiejszy myślę, że ES jest bliżej pozostania niż odejścia jednak w naszym markecie wszystko jest możliwe.

Jeszcze potrzeba wziąć pod uwagę, że Inter czy Roma będą mocniejsi w przyszłym sezonie, więc wiecznie takiego FARTA jak w tym sezonie nie będziemy mieć i za rok czy 2 nie zagramy w LM co przyniesie kolosalne straty.

Wie ktoś ile Nani zarabia rocznie w United :?: Za śmieszną kwotę można wyrwać ciekawego gracza.

e:Wiadomo jaki wyszedł bilans finansowy za tamten sezon :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2013, 22:05

e:Wiadomo jaki wyszedł bilans finansowy za tamten sezon
Za tamten rok, bo sprawozdania są roczne. Na minusie 6,7 mln euro. W tym jest jeszcze cześć pensji Zlatana, Silvy oraz pensje senatorów, którzy odeszli rok temu.
że maksymalnie 20 poszłoby na transfery(chyba nie wierzycie, że więcej )
Jestem prawie pewny, że jeżeli sprzedamy ich za 60 baniek to wzamian przyjdzie Diamanti i Tevez, czyli łącznie około 20 baniek a reszta pójdzie dla Silvio. Dodatkowo sprzedamy Nocerino i Robinho i za nich ściągniemy Kuckę i Poliego.

Dlatego żadna opcja sprzedaży Faraona do mnie nie przemawia. Na Boga cały czas Baśka, Galliani i Silvio powtarzają, że teraz będziemy wychowywać mistrzów i co? Wychowaliśmy świetnego gracza i po roku go sprzedajemy? Pensja niska, niechce odejść, lojalny a my nim handlujemy jak workami z ziemniakami.

Didac Vila ma iść na wypożeczenie(0,5 mln) do Betiu z obowiązkiem wykupy za 2 mln.

Dziwi mnie upartość Gallianiego w negocjacjach z Santosem. Robinho chce iść tylko do nich, ma rok do końca kontraktu. Nie ma bata żeby mu dali 10 baniek. Zamiast go oddać i zarobić gorsze a dodatkowo odchudzić budżet transferowy to zatrzyma go na kolejny sezon i oddamy za darmo w 2014 roku.

Coraz częściej pojawiają się informacje o wymianie Nocerino-silvestre :won:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”