FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1719

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
zxcVcxz
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxcVcxz » 23 kwie 2013, 23:34

niestety, ale tyle lat na szczycie, to i upadek musi byc spektakularny. Barcelona juz jest ewidentnie "przejedzona". nie widzialem w nich zapalu, zeba, jaj. przegrali w pelni zasluzenie... juz [ch**] tam, ze 2 bramki nie powinny byly pasc z wiadomych przyczyn, a przy 1 Valdes zachowal sie jak recznik. takie lanie MUSI wyjsc na dobre Barcelonie. trzeba w innym kierunku modyfikowac taktyke/filozofie. albo jeszcze odwazniej wdrazac mlodych, albo 50/50... gwiazda + wychowanek co sezon. no i osoba trenera... nie wiem co tu myslec. duzo chlop przeszedl, nie bylo mu dane spokojnie pracowac, wszyscy wiemy dlaczego, ale wydaje mi sie, ze to nie ten "rozmiar kapelusza". gra Barcelony jest jakas taka bez wyrazu. ja rozumiem, ze po tylu latach zmeczenie materialu to rzecz normalna, ale Tito powinien wstrzasnac tym zespolem, a wydaje mi sie, ze zwyczajnie nie potrafi. z 2 strony wygra mistrzostwo zaraz, to jest argument... i to potezny, zeby zostal na kolejny rok. tak tez sie chyba przechylam do tego, zeby dac szanse jeszcze dla Vilanovy. recepta na powrot na szczyt? wietrzenie szatni... tak mi sie wydaje, bo jak wspomnial komonetator c+, tam juz nie ma druzyny, jest tylko (i aż) rodzina :). zbyt komfortowo sie chlopaki czuja.

jescze jedno mi sie marzy... tej druzynie brakuje takiego prawdziwego CUDU. nie mowie tu o remontadach typu z Milanem. takiego cudu, ze wyjda za tydzien 3 obroncow z Villa, Tello i Messim z przodu. Fabsem, Xavim i Iniesta w pomocy a za nimi Busquetsem. obrona Adriano Pique Alves, a w bramce recznik, tu nie ma co sie cykac i wydaje mi sie, ze trzeba przeprowadzic taka szalencza szarże. tylko Manita da Katalonczykom awans. alez to by bylo...

co prawda nie wierze w to, bo zwykle jestesm realista, aczkolwiek wiele przejebanych rzeczy w zyciu widzialem (i nie mowie tu o sporcie), ze chyba nic mnie juz nie zdziwi :).

sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sport-connection » 24 kwie 2013, 10:53

Wczorajszy mecz pokazał kilka rzeczy. Barcelona bez Messiego (grał na stojąco, wiele strat) i Puyola traci bardzo wiele na jakości. Trener Barcelony chyba chciał pomóc swoimi zmianami Bayernowi, nie swojej Barcelonie. Nie pomógł w żaden sposób Dumie Katalonii. Warto podkreślić taktyczne przygotowanie Bayernu, zaangażowanie zawodników i znakomitą skuteczność. Oprócz jednego poważnego błędu przy rzucie wolnym dla Barcy, defensywa Bayernu grała perfekcyjnie. Można mówić teraz o tym, że Bayern strzelił bramki ze spalonego/po faulu/itd. Jednak zagrania ręką w polu karnym Barcelony sędzia też nie widział. Bayern wygrał zasłużenie, rewanż będzie formalnością, gdyż 4 bramek Barcelona raczej nie strzeli. Nigdy nic nie wiadomo, ale taktyka Niemców na to nie pozwoli.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2013, 22:45

Powiem tak.

Podczas wczorajszego doła stwierdziłem, że trzeba odbudowywać sprzedając Pike, Fabsa i Ville (do tego pewnie też Alexisa) i kupić Humelas, Suareza i Falcao. to by dało duuuużo więcej opcji z przodu.
Dzisiaj stwierdzam - pieprzyć Falcao! Chcę Lewego. Real się na bank przerazi :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 23:15

Gudnogan do Barcy. Kolejny swietny mecz. Reus rowniez swietny sezon. Warto powaznie zarzucic sieci w Dortmundzie tym bardziej ze istnieje duza szansa ze wczoraj BM rozpoczal rozbior tej ekipy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 kwie 2013, 23:18

Reus ma ponoć klauzulę ~35 baniek. Przynajmniej tak mi się o uszy obiło :P Sanchez chyba niewiele mniej kosztował, nie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 23:22

Ja slyszalem ze od 32 do 37. Szukam ile ma Gundokan.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 kwie 2013, 23:24

Gundogan chyba nie ma w ogóle. Z tego co kiedyś czytał jakiś artykuł o Borussii, to - jeśli mnie pamięć nie myli - pisało, że tylko Reus i Goetze mają ponad 30.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2013, 23:26

Nie dla Gundogana w Barcie. Tako rzeklem. Zreszta Bienias juz drugi raz zle napisal jego nazwisko, wiec kara musi byc :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 23:29

Haha. 2x inaczej. Nie ma kary maja byc transfery. Sprzedajemy Cesca do Anglii i lowimy w Dortmundzie. Kloppa tez mozemy brac :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 kwie 2013, 23:31

Wara od Kloppa, on do Realu, a Mou do Szczakowianki Jaworzno, z calym szacunkiem.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2013, 23:32

Ja się zgadzam.

Klopp albo Hoenkess czy jak to się tam piszę.

Nawet Rosselowi powinno się udać, w końcu on się do innych rzeczy niż chodzenie do klopa i oszczędzanie na drukowaniu nie nadaje...

Awatar użytkownika
SzpaQQQ
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzpaQQQ » 24 kwie 2013, 23:33

Już widzę jak Klopp odchodzi. Jak już pisałem - za Mou (może iść do Korony Kielce) niech przyjdzie Heynckes.
Widać aktywne transferowe lato gigantów się zapowiada. Bayern zaatakował pierwszy, ciekawe kto następny.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 kwie 2013, 23:34

Rozumiem cięzki chwile po deklasacji ale chcecie sprzedać Cesca i Pique? :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 23:34

Emerald nie przeceniaj Sandro oraz jego dyrektora Zubiego. Jak sam Tito nie poda sie do dymisji to niestety zmian w szatbie trenerskim nie zobaczymy w tym roku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 kwie 2013, 23:35

Jak Mou odejdzie, to zastąpi go pacynka. Nie nastawiajcie się na nikogo innego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”