Real Madryt (zbiorczy) - Strona 173

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 19 paź 2005, 22:47

No tego oczekiwałem. 4:1 dobry wynik, ladny gol Beckhsa z rzutu wolnego, cieszy gol Woodiego który zdobywa swą 3 bramke w barwach Realu :wink: No i Raul uczcil swoj setny występ golem. Ma ich juz 51 i przoduje w klasyfikacji. Helguera strzela pierwszy raz w sezonie. Jak mowilem Guti ozywil mecz. Świetną partie rozegral beckhs który teraz udowadnia co potrafi, chyba zapowiada się jego najlepszy sezon w barwach Realu dziś gol i dwie asysty. Idzie na króloa asyst. W meczy z Pireusem równiez mial 2 asysty...No i mamy 2 miejsce w grupie uffff....

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 20 paź 2005, 9:26

Extra mecz i wszystko byłoby wspaniale gdyby nie kontuzja Baptisty :/. Kolejny gracz który wyleci z gry na jakiś czas (prawdopodobnie ok. 4 tyg.). Trzeba się teraz porządnie przygotować do meczu z Valencią i powalczyć o trzy punkty aby nie stracić pozycji lidera.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 paź 2005, 10:12

baptista odpadl i teraz bedzie problem z linia ataku, mam nadzieje ze Raul przypomni sobie jak gra sie na szpicy, dotychczas gral nieco cofniety, Guti wyjdzie od pierwszych minut i mam nadzieje ze pouklada gre w srodku pola, ale bedzie to ciezki przeprawa z Valencja!!!!!!

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 20 paź 2005, 10:54

Zacznijmy od poczatku ...

Mecz mial byc pogromem teamu ze Skandynawow. Od pierwszego gwizdka wszystko bylo jak byc powinno. Real cisnal, padalo coraz wiecej i wiecej strzalow w kierunku bramki Rosenborga. Jednak przyszedl jeden ferelny moment, po ktorym niektorzy mogli juz zapowiadac wielka niespodzianke. Przy pierwszej akcji ofensywnej goscie strzelili bramke. Byla juz 40 minuta, a wynik brzmial 1 do zera i to nie dla mocnego wczorajszego dnia Realu. Kilka minut pozniej gwizdek i pilkarze zeszli na 15 minut z boiska. Druga polowa znow zaczela sie od mocnego Krolewskiego natarcia, ktore wrescie przynioslo zamierzony efekt. Pilke tym razem do wlasciwej bramki skierowal Jonathan "Angielski pacjent" Woodgate. Widac bylo jak wielka to byla dla niego radosc, z reszta nie tylko dla niego, takze dla lekarzy, ktorzy dokonali cudy, iz ten chlopak w ogole jeszcze gra w pilke. Wielu go przekreslilo juz z listy klasowych obroncow. Ja kazalem sie takim wstrzymac z ocena i wychodzi na to ze mialem racje. Woody gra coraz lepiej, a co lepsze nie zalamal sie mimo strzelonych dwoch bramek samobojczych. Co bylo dalej kazdy widzial, padly jeszcze 3 bramki dla Galacticos. Ale dwom z nich nalezy sie by napisac o nich troche wiecej. Bramka na 2-1 strzelona przez Raula, po rajdzie Robinho z podania Gutiego byla majstersztykiem. Takich akcji chcemy ogladac wiecej i wiecej. Niesamowit zwod mlodego brazyliczyka i co najpiekniejsze z calem akcji przelozenie nogi nad pilka i strzal druga noga Raula. To byla uczta dla oka. Kilkanascie minut pozniej padl kolejny piekny gol tym razem Becksa z rzutu wolnego. Tu widac bylo klase mistrza, rowniez szkoda slow, tylko patrzec na to cudo.

Co do indywidualnego popisu zawodnikow powiem tyle.

Casillas - przy bramce nie zawinil, poza tym w tym meczu nie mial za wiele roboty.
Carlos - probowal cos tam ale malo z tego szlo, malo widoczny.
Diogo - godnie zastapil Salgado, teraz choc nie musimy sie bac o to ze w ktoryms meczu znow Bravo bedzie pomagal rywalowi.
Helguera - solidny standard jak nie niego przystalo, plus bramka i prawie jak zawsze w jego przypadku z glowki.
Garcia - nie wierzylem ze ten gosc moze tak grac, obecnie najlepszy defensywny pomocnik w druzynie.
Baptista - wedlug mnie znow slaby, czyli grajacy ponizej oczekiwac.
Guti - w swojej obecnej formie to nawet lepiej ze Bestie zlapala kontuzje. Znow swym wejsciem ozywil zespol i wprowadzal zamieszanie w szykach rywali. Razem z Pablo rzadzili srodkiem pola.
Zidane - stary mistrz zagral tak ze nie mozna miec do niego zastrzen, mogl zrobic na boisku wiecej, ale nie musial.
Raul - setny mecz w lidze mistrzow i 51 bramka w tych elitarnych rozgrywkach. Te wycinki ze statystyk mowia same za siebie.
Woody - w obronie bardzo dobrze. W koncu strzelil bramke do wlasciwej bramki. Brawa za ten wystep.
Robinho - mozna by powiedziec ze w meczu wyszedl mu jeden zwod. Ale to nie prawda. Staral sie, zrywal akcje, walczyl. Moglo byc lepiej ale dajmy mu jeszcze czas.
Becks - tutaj krotko. Bohater meczu, dwie asysty i bramka. Halla Becks!!

Pozdrawiam i dziekuje za brak uwagi.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 paź 2005, 14:19

O meczu nie bede pisal, bo po co, wszyscy widzieli. chcialem zwrocic tylko uwage na jedna rzecz - to co juz zauwazyl Smitu - Pablo wyrasta na jedengo z kluczowych zawodnikow Krolewskich. po meczu z Lyonem, po poczatku sezonu czekalem tylko kiedy wroci Zidane, zeby Garcia mogl sobie spokojnie znalezc swoje miejsce kolo Luxa na lawce. teraz coraz bardziej zauwazam, ze dzieki Bogu sie pomylilem. 2 mecz z rzedu, w ktorym jest czolowa postacia. wiem, ze to nie jest jakies niezwykle osiagniecie zagrac 2 dobre mecze, ale jak juz powiedzialem, po jego wyczynach na poczatku sezonu, nie liczylem nawet na to.
Becks - klasa swiatowa. zaczyna byc tym Davidem, o ktorego bily sie najwieksze kluby, kiedy postanowil odejsc z Man Utd. wyglada jakby przezywal druga mlodosc.
Akcja Robinho - Raul - poezja. iscie Krolewska. dwa zwody - Robinho i Raula - mistrzostwo swiata.
Woody - nie wiem czy tylko ja mialem takie wrazenie, ale po strzelonej przez niego bramce, jakby caly stadion odetchnal z ulga. i nie wiem czy ta eksplozja radosci to byl efekt bardziej wyrownania czy tego, ze Woody wreszcie zrobil cos "na tak". to bylo mu potrzebne. to mu pomoze. wlasnie takie akcje dodaja pewnosci, ktora sie przyda w meczach z mocniejszymi rywalami.
Panowie - Real gra coraz lepiej. teraz glowa Luxa w tym, zeby co najmniej utrzymac obecna forme. a wtedy - niech inni sie nas boja...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 paź 2005, 15:43

No tak Real gra coraz lepiej ale nie pokoja mnie ostatnie kontuzje krolewskich :arrow: Bestii i Ronaldo. Oby szybko wrocili chociaz z drugiej strony moze to byc wspaniala okazja dla Robinho ktory prawdopodobnie bedzie miec teraz stale miejsce w ataku, no i oczywiscie dla Gutiego ktory bedzie mogl pokazac sie w 1 jedenastce.
I pomyslec ze Luxem mogl wyleciec na pocztaku sezonu uratowal go Saldado ktory tez powinien poprzez te kontuzje zagrac pare minut albo nawet wiecej.
Jednym slowem dobrze sie stalo ze zostawili Wanderleya w innym przypadku moglo skonczyc sie jak w ubieglym roku, a poza tym cenie Luxem... i zycze mu wygrania wszytskiego co mozna w tym sezonie a przede wszytski meczow z Barca!!! oby wszyscy byli zdrowi zeby upokorzyc katalonskich chloptasi

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 paź 2005, 20:30

No mecz byl piekny , jak oglądalem skrot to tak zapowiadali ten mecz "No to teraz zobaczymy czy wielki real zwycięzyl" i gdy strzelili bramke Norwegowie juz myślałem że stanie się coś dziwnego . Ale nie ! to wlasnie dodalo uroku temu meczowi :P
Cieszy przebudzenie Woodgate'a , i piekne uczczenie Jubileusza Raula .
W tym meczu tez kontuzji zalapal Batpista . i to troche sytuacje zmienia . teraz myśle że Soldado bedzie mial wiecej szans żeby pograć w 1 zespole i być może sie pokazać ;)

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 20 paź 2005, 20:41

Brawo za walke :D Oby tak dalej teraz Real jest na fali a barca w lekkim dołku !!

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 20 paź 2005, 21:12

Real wczoraj rozegral wspanialy mecz. Taki zespol sie milo oglada. Ja osobiscie kibicuje Barsie, ale potrafie docenic klase rywala. Ten rajd Robinho poprostu cudenko. Beckham nie do poznania biegal, walczyl, strzelal i moim zdaniem zawodnik meczu 2-asysty i piekna bramka. Od razu widac ze jak jest Zizu to i Real gra lepiej.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 paź 2005, 21:27

kibic_korony pisze:Ja osobiscie kibicuje Barsie
:smile2:
barti-bartek pisze:Oby tak dalej teraz Real jest na fali a barca w lekkim dołku !!
Jazkiez to bylo oryginalne i wyszukane... przyznaj sie, sam tego nie wymysliles :>
kaczy pisze:W tym meczu tez kontuzji zalapal Batpista
Podobno ma go wylaczyc z gry na ponad miesiac. ale szczerze mowiac, jakos to Real chyba przezyje. Bestia i tak jeszcze nic nie pokazal, a teraz wreszcie bedzie mogl z przodu zagrac Robinho. jest w obwodzie jeszcze Soldado, wiec bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 paź 2005, 21:28

kibic_korony pisze:Ja osobiscie kibicuje Barsie

:twisted: No to ja juz sam nie wiem
Barsie?? LOL :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 paź 2005, 21:54

Szkoda Besti. Mam nadzieje ze po kontuzji wroci odmieniony, w koncu daleko mu do formy z Sevilli. Robinho zastępowac będzie Ronaldo w ataku, a Guti ktory ejst w wybitnej formie, zajmie miejsce Besti w środku pola. Soldado z pewnością zagra w kilku meczach po kilka minut. Z pewnoscią Lux powoła jeszcze kogoś z Castilla wydaje mi się że postawi an De la Red'a, lub Barral'a który w Castilli strzela na zawolanie jak Soldado.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 20 paź 2005, 22:58

czeher pisze: ale nie pokoja mnie ostatnie kontuzje krolewskich
Toudinho pisze:Szkoda Besti.

Co do besti to nie bylbym taki pewny czy szkoda. Jest w slabej formie a tamowal tylko wejscie do pierszej 11stki Gutiereza. Teraz nie dosc ze Jose Maria bedzie mogl grac w kilku meczach od pierwszych minut to jeszcze sobie Bestia odpocznie, a i moze po kontuzji wroci w lepszym humorze i oby w lepszej dyspozycji.

Co do kontuzji Ronaldo to naprawde szkode. Widac ze brak skutecznosci w zespole bez niego. Ale sa tez plusy jego nieobecnosci. Wrescie Cosminho bedzie dysponowal wiekszym czasem na boisku by sie zaaklimatyzowac i pokazac swoje umiejetnosci. Natomiast jezeli chodzi o skutecznosc to trudno sie mowi, wazne tylko by strzelic wiecej niz przeciwnik i nie wazne kto bedzie strzelal.

Toudinho pisze:Mam nadzieje ze po kontuzji wroci odmieniony, w koncu daleko mu do formy z Sevilli. Robinho zastępowac będzie Ronaldo w ataku, a Guti ktory ejst w wybitnej formie, zajmie miejsce Besti w środku pola. Soldado z pewnością zagra w kilku meczach po kilka minut.
Nie wiem czy jestes az tak glupi czy po prostu jestes ofiara systemu edukacji ktory nie uczy myslec. Ale pewno jedno i drugie, choc zawsze moge sie mylic. Czytam kolejne twojego posta i znow mam wrazenie jakbym czytal Realmadryt.com :?

oszin
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: oszin » 20 paź 2005, 23:41

RAUL 200 BRAMEK

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 paź 2005, 23:49

Smithu pisze:Nie wiem czy jestes az tak glupi czy po prostu jestes ofiara systemu edukacji ktory nie uczy myslec

Spójrz w lustro a zobaczysz za jednym razem ofiare przemyslu gumowego, systemu edukacji i wielu wielu innych meczących cię powikłań.

Smithu pisze:Czytam kolejne twojego posta i znow mam wrazenie jakbym czytal Realmadryt.com

Jeśli Ci się coś nie podoba w moich postach to ich po prostu nie czytaj kliknij Obrazeki nie zawracaj sobie tym wydmuszki.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”