AS Roma (zbiorczy) - Strona 173

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6749

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2010, 10:44

Cloner, komu kibicujesz? :P

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 15:05

Boromir pisze:
Czarna Perła pisze:Są są :D
Ja Ci powiem, że osobiście czuję zapach Scudetto i jest na to niepowtarzalna szansa. Najważniejszy będzie mecz z Interem
Odnosnie mentalności - nie było jej na poczatku sezonu, teraz jak najbardziej jest.
Gdzie Mediolan się bije tam... Roma skorzysta? :D
Sandecja, Everton, ManU, Udinese, teraz Roma? Jest jakiś klub, któremu nie kibicujesz?

Co do Romy to już z miesiąc temu przewidywałem, że mogą włączyć się do walki o Scudetto. Moim zdaniem mają na to większe szanse niż Milan, ale najważniejszy będzie mecz z Interem. Jeśli Roma go wygra, to staną przed ogromną szansą.

Jakbys wiedzial ze kibice Udine i Romy mają bardzo dobry układ między sobą, to nie zadawalbyś glupich pytań.
Ja z tymi klubami sympatyzuje, a tak na prawdę to kibicuje tylko Sandecji na której mecze regularnie chodzę. To jest dla mnie kibicowanie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6749

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 mar 2010, 15:29

kaczy pisze:Są tu jeszcze prawdziwi Romaniści ? :D
Czarna Perła pisze:Są są :D
Czarna Perła pisze:Ja z tymi klubami sympatyzuje, a tak na prawdę to kibicuje tylko Sandecji na której mecze regularnie chodzę. To jest dla mnie kibicowanie.
Dziwna odmiana sympatyka, który nazywa się prawdziwym Romanistą. Kibicuję Juve i nigdy z tego powodu nie nazwę się Legionistą. I nie ma tu nic do rzeczy, że część kibiców Romy ma zgodę z kibicami Udinese.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 17:33

Mozesz kibicować Partyzantowi Targowiska i Huraganowi Jasionka - nie wnikam to i mnie to nie interesuje, tak samo jak Twoje uwagi na temat mojego kibicowania.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 mar 2010, 17:39

Czarna Perła pisze:Jakbys wiedzial ze kibice Udine i Romy mają bardzo dobry układ między sobą, to nie zadawalbyś glupich pytań.
To nie było głupie pytanie. Wręcz przeciwnie. Roma i Udinese mają dobre stosunki między sobą, ale Manchester i Everton wręcz przeciwnie. Może jeszcze Realowi i Barcelonie kibicujesz? :lol:

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 17:43

Daaaamian pisze:
Czarna Perła pisze:Jakbys wiedzial ze kibice Udine i Romy mają bardzo dobry układ między sobą, to nie zadawalbyś glupich pytań.
To nie było głupie pytanie. Wręcz przeciwnie. Roma i Udinese mają dobre stosunki między sobą, ale Manchester i Everton wręcz przeciwnie. Może jeszcze Realowi i Barcelonie kibicujesz? :lol:
Wg mnie było głupie.
Nie mam zamiaru więcej z Wami polemizować, bo to nie jest Hydepark a temat AS Roma.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 mar 2010, 19:17

Widzę że ładna polemika się nawiązała :D ja korzystając z okazji powiem że Kibicuje REALOWI od kiedy interesuję się piłką i jest on u mnie absolutnym NUMBER 1.
Kibicuje też Kotwicy Kołobrzeg na których meczach bywam.
Ale jeśli chodzi o sympatie, to wymieniłbym: Leeds United, Manchester City, RB Salzburg - Sledze ich wyniki co tydzień, staram się oglądać mecze, i miałem okazje zagościć w tych okolicach :D
Do tego dodać mogę kilka drużyn które po prostu lubię: HSV, Roma, Espanyol, Marsylia, Inter i pewnie coś jeszcze by się znalazło

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 19:50

kaczy pisze:Widzę że ładna polemika się nawiązała :D ja korzystając z okazji powiem że Kibicuje REALOWI od kiedy interesuję się piłką i jest on u mnie absolutnym NUMBER 1.
Kibicuje też Kotwicy Kołobrzeg na których meczach bywam.
Ale jeśli chodzi o sympatie, to wymieniłbym: Leeds United, Manchester City, RB Salzburg - Sledze ich wyniki co tydzień, staram się oglądać mecze, i miałem okazje zagościć w tych okolicach :D
Do tego dodać mogę kilka drużyn które po prostu lubię: HSV, Roma, Espanyol, Marsylia, Inter i pewnie coś jeszcze by się znalazło
i to jest to, a nie dopieprzanie się ilu klubom kibicuje. Nie wiem po co ta cała gadanina się nawiązała, bez sensu :D

Dla Romy kluczowe było sprowadzenie Luci Toniego - wniosł wiele do tego zespołu.
Teraz Roma jest zainteresowana obroncą Portsmouth - Nadirem Belhadj. Moim zdaniem byłby to strzal w dziesiątke - ma jak na obronce niesamowity ciąg na bramke, oczywiscie powoduje to braki z tyłu, ale jest to zawodnik któremu warto się przyjrzeć. Nie tylko Roma jest nim zainteresowana, więć zobaczymy jak się sytuacja potoczy.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 mar 2010, 20:10

Ja osobiście stawiam Rome w walce o mistrzostwo wyżej niż Milan. Jakoś gra Romy bardziej mnie przekonuję, że mogą zagrozić Interowi, jeśli Roma pokona Inter to szanse na mistrza będą mieli bardzo dużą tylko żeby utrzymali formę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 mar 2010, 20:13

Dla Romy kluczowe było sprowadzenie Luci Toniego - wniosł wiele do tego zespołu.
Toni rzeczywiście skuteczniejszy niż się spodziewałem. Dla mnie duże zaskoczenie. Natomiast w ataku dla mnie i tak najważniejszym zawodnikiem jest w ostatnim czasie Vucinic, na którego grę znów można patrzeć z przyjemnością. Nie myślę tu tylko o ostatnim pojedynku gdzie walnął 3 gole, ogólnie Vucinic od dłuższego czasu gra naprawdę dobrą piłkę i warto to zauważyć bo jeszcze kilka miesięcy temu Czarnogórzec zaliczał w zasadzie tylko słabe pojedynki

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 20:19

(L)oczkerson pisze: Toni rzeczywiście skuteczniejszy niż się spodziewałem. Dla mnie duże zaskoczenie. Natomiast w ataku dla mnie i tak najważniejszym zawodnikiem jest w ostatnim czasie Vucinic, na którego grę znów można patrzeć z przyjemnością. Nie myślę tu tylko o ostatnim pojedynku gdzie walnął 3 gole, ogólnie Vucinic od dłuższego czasu gra naprawdę dobrą piłkę i warto to zauważyć bo jeszcze kilka miesięcy temu Czarnogórzec zaliczał w zasadzie tylko słabe pojedynki
Dokładnie, miałem takie same obawy. Transfer napawał optymizmem, ale to wszystko przerosło oczekiwania. Widocznie nie pasował do koncepcji Bawaryczków, ale to lepiej dla Romy :D Natomiast Vucinic jest rzeczywiście kapitalny, niesamowicie skuteczny a przy tym bardzo kreatywny. A hat-trick w ostatnim meczu to tylko potwierdził :)

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 23 mar 2010, 20:46

Czarna Perła pisze:Moim zdaniem byłby to strzal w dziesiątke - ma jak na obronce niesamowity ciąg na bramke
Jest już w Romie jeden taki obrońca-pędziwiatr który zapędza się i zapomina o obronie, na szczęście na razie jest wypożyczony, po sezonie daj Bóg ktoś go kupi..
Czarna Perła pisze:niesamowicie skuteczny
:lol:
No rzeczywiście. Te jego ostatnie 3 gole to zapewne 30% całego dorobku w sezonie.
Po za tym częściej Czarnogórzec robi w Romie za skrzydłowego niż środkowego.
W ostatnim meczu zachwycił w końcu Menez ( bodajże 3 asysty i karny ), ale grał za napastnikami na środku, więc może i dlatego :roll: Na skrzydle różnie mu to wychodzi.. Ciekawe jak to będzie jutro wyglądało. Wszyscy o meczu z Interem, a tu za pasem trudny mecz z Bologną. Niby Romie brakuje dobrych skrzydłowych więc być moze Ranieri zagra jak ostatnio środkiem, co jak wiadomo sprawdziło się z niezłym skutkiem.

Co do Romy i Scudetto to więcej bedzie można powiedzieć po meczu z Interem, narazie pozostało jeszcze pare meczy więc wszytko możliwe. Samo 3 miejsce przed sezonem przyjęto by za sukces w szeregach Giallorossi :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 mar 2010, 22:44

patrząc się na dorobek bramkowy słowo "niesamowicie skuteczny" może i nie pasuje, ale trzeba się na nie spojrzeć przez pryzmat zawodnika. Mirko nigdy wielu bramek nie strzelał, bo nie jest klasycznym snajperem, bo nie gra na środku ataku a jako skrzydłowy i tak było z nielicznymi wyjątkami w zasadzie zawsze. W związku z tym jeśli teraz strzela hat tricka, jeśli z 6 ostatnich spotkań w 4 trafia do bramki, to znaczy, że jest "niesamowicie skuteczny", a to, że facet wypracowuje wiele bramek, że w ataku jest bardzo wszechstronny to inna sprawa (i tak po prawdzie to tym Vucinic najbardziej mi imponuje w ostatnim czasie.)

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 23:00

(L)oczkerson pisze:patrząc się na dorobek bramkowy słowo "niesamowicie skuteczny" może i nie pasuje, ale trzeba się na nie spojrzeć przez pryzmat zawodnika. Mirko nigdy wielu bramek nie strzelał, bo nie jest klasycznym snajperem, bo nie gra na środku ataku a jako skrzydłowy i tak było z nielicznymi wyjątkami w zasadzie zawsze. W związku z tym jeśli teraz strzela hat tricka, jeśli z 6 ostatnich spotkań w 4 trafia do bramki, to znaczy, że jest "niesamowicie skuteczny", a to, że facet wypracowuje wiele bramek, że w ataku jest bardzo wszechstronny to inna sprawa (i tak po prawdzie to tym Vucinic najbardziej mi imponuje w ostatnim czasie.)
Dokladnie tak. Moje stwierdzenie "niesamowicie skuteczny" było w kontekście ostatnich spotkań. I tak jak zauważyłeś - jest bardzo wszechstronny i kreatywny.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 23 mar 2010, 23:24

Mirko w Romie gra skrzydłowego, co nie zmienia faktu że przychodził jako osoba która ma strzelać bramki, a nie podawać, jednak Łysy ustawił Tottiego na szpicy grając jednym napadziorem, a Vucinic powędrował na bok. Większość kibiców Romy po sezonie w Lecce gdzie strzelił wtedy coś chyba kolo 20 bramek miała nadzieje że będzie to piłkarz na miare Montelli czy Batiego. Wiem, jego kariere przyhamowała kontuzja, jednak co by nie mówić kontuzje wyleczył już dawno temu, a nie do końca spełnia to czego od niego oczekiwano.. Vucinić gra w kratke, w jednym meczu gra kupe by w drugim pokazać koncert gry jak z Chelsea czy Realem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”